- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)

Co do otulaczka Agu super

Ten olejek z nagietka koniecznie muszę zamówić, jeśli chcę zacząć masaż... już mój S. się dopytuje kiedy no kiedy

Ja zmierzyłam sobie wczoraj brzuszek i nie jest zbyt okazałych rozmiarów, bo w najszerszym punkcie

Kaśkus przepraszam, ze tak późno... ale już wysyłam przepis

Psotka z tą szkoła rodzenia to cena kurczę Ci powiem zaporowa... postaraj się znaleźć coś jeszcze... u nas za prywatną szkołę w Nowym Tomyślu płaci się jakieś 200 zł...
Ja liczę, że na warsztatach się dowiem czegoś fajnego na temat karmienia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mnie tylko po wizycie z wymiarów martwił pomiar dwuciemieniowy główki- odpowiadał aż 34 tyg. :O... a obwód brzuszka na 24 tydzień

Też któraś z Was miała takie rozbieżności? ja wiem, ze to tylko wymiary około... ale, żeby takie były duże różnice?
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Cortezia no to super, że już się lepiej czujesz

Małopolanka ja na brodawki mam w razie wu kupiony bepanthen, który jak co to się też do pupci dzidziusia przyda. No i podobno warto zaopatrzyć się w nakładki na sutki do karmienia. W razie urazu żeby móc dalej karmić w miare komfortowo.
NatB ja sobie mierzę od czasu do czasu. Aktualnie mam 105cm na wys pępka :)Ruchów nie liczę bo czuję często, że się rusza i to intensywnie więc myślę, że to nie jest konieczne. Słyszałam, że norma to min. 10 na godz. Najlepiej chyba liczyć po jedzeniu :)Termometr mam upatrzony chyba z tej samej firmy, ale wyglądał trochę inaczej.
Psotka ja też bym tyle nie zapłaciła. I co komu tacy profesorowie mogą powiedzieć mądrego?! Same pewnie nowości i cuda co tylko w głowie namieszają. A spróbuj może znaleźć położną co by Wam takich lekcji podstawowych udzieliła? Słyszałam, że podobno środowiskowe powinny takich lekcji udzielić. Musiałabyś sobie to sprawdzić jak jest u Ciebie.
Agnieszka fajny ten otulaczek, taki inny niż te co widziałam

Oki super, że synek zdrowo rośnie

Wóżeczek prezentuje się fajnie, będę czekać na real foty

Jaki rozmiar masz tego śpiworka?
Natka już pisałam Ci na fb co sądzę o tych pomiarach:P nic się nie martw

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Okii Mateuszek rośnie jak na drożdżach. Ułożeniem na razie się nie martw tak bardzo. U mnie też większość czasu dzidzia wzdłuż ale czuje kiedy się obraca głowką do dołu. Wtedy słabiej się rusza mój brzuszek jest jak piłka no i ja boleśnie odczuwam to że jest tam na dole

Agnieszkazst otulaczek jest boski

Psotka świetnie że pójdziesz na te warsztaty z pierwszej pomocy to jest super sprawa. Ja proponowałam kiedyś żebyśmy tutaj wspólnie zrobiły taki kurs. Daj znac jak będziesz miała jakieś fajne notatki albo jak dowiesz się czegos ciekawego. Co do szkoły rodzenia w Twoim szpitalu to ni chyba zwariowali 400 zł?? Od jednej kobiety? To ile oni płacą tym profesorom bez jaj...ale założę się że chętne na pewno się znajdą bo kobiety szczególnie które po raz pierwszy zostają mamami chcą się przygotować jak najlepiej.
NatB nie wyswietla mi ile ma cm w obwodzie ten Twój brzuszek ja dzisiaj mierzyłam ale z rana i wyszło 92 cm bez szału zmierzę jeszcze raz popołudniu.
Kochane dzisiaj czas na moja torbę

aaaa i mam jeszcze do Was pytanko. Myślimy nad kupnem nowego aparatu bo ten mój jest do bani. Czy któraś z Was wie jaki aparat jest dobry i w miare niedrogi? Ja się kompletnie na tym nie znam, nie znam się też na ustawieniach więc najlepiej żeby robił fajne zdj na automacie

PaniP bepanthen też mam ale w sumie zastanawiam się czy nie trzeba go zmywac dokładnie za każdym razem jak przykłada się dziecko? Musze się zapytać siostry i moich kuzynek co im pomagało ale przeważnie słyszę o naturalnych metodach typu własne mleko liście kapusty itp. moja kuzynka miała upatrzony jeden krem jakiś dobry który jej pomagał ale nie znam nazwy może zobaczę się z nią w weekend to się dowiem. Nie wiem też czy zaopatrzyć się od razu czy poczekać czy w ogóle będę karmić czy będę miała pokarm itp. i w razie jakichś problemów dopiero wtedy skoczyć do apteki i kupić. Szkoda by mi było kupić te kremy i potem ich nie otworzyć bo co z nimi zrobię? Jestem na razie jedyna ciężarną w rodzinie więc nawet nie mam komu dać w razie gdybym nie zużyła.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zakochałam się

allegro.pl/posciel-serca-komplet-ochrani...5cz-i3493937285.html
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Oki bardzo się ciesze, że Ci odpowiada ten kombinezon:) jest superaśny:) Kolory w sam raz dla synusia:) Zobaczymy czy mały się obróci, a nóż widelec:) A mąż reaguje słodko i trzeba pamiętać faceci to wzrokowcy im ciężko jest sobie to wyobrazić bo tego nie widzą więc jest to zrozumiałe.
Agnieszkazsz My chyba musimy Ci wszystkie jakoś podziękować za te warsztaty jesteś prze KOCHANA!!!! Otulacz jest bardzo słodki i ładny:) tą maść z nagietki ja kupie w norweskim sklepie z ziołami:) Bo tam są różnych firm:) Ale dziękuje za link:)
NatB spokojnie wydaje mi się tak jak pisałam że po prostu lekarka źle zmierzyła, ma do do tego prawo maluch się rusza i pomiary nie są całkowicie prawidłowe. A gdyby było coś nie tak na pewno by Cie zaalarmowała:) Nie przejmuj się tym:)
Małopolanka, dziękuje bardzo tak to prawda jesteśmy bardzo szczęśliwi, że będziemy mieli ten nasz promyczek słońca:) Ale to tak jak każda z was. No nie mogę się doczekać Twojej torby:) A co do aparatu to nie mam pojęcia nie znam się na tym więc nie pomogę niestety:(
Bianka dzisiaj całą noc przespała (chyba) bo ani razu mnie nie obudziła!!! Jest postęp za to właśnie teraz szaleje i mój brzuch cały skacze, wypina się i jak do niej mówię to jeszcze bardziej wydziwia. No Kocham ją ponad wszystko:) Ja wczoraj dokupiłam troszkę skrapeteczek, jedne takie buciki słodziutkie i rajstopki i białą bawełnianą czapeczkę

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Oki - ale wielkoludka wychodowałaś

Pani P strasznie podoba mi się ta pościel z paseczkami brązowymi albo pomarańczowymi. Ale nie wiem czy można taką kupić na początek bo gdzieś czytałam że dla maleństwa najlepiej żeby była w stonowanych pastelowych barwach. Co wy o tym myślicie?
nat B z ciekawości zmierzyłam swój brzuszek i ma 112 cm w pępku. Za 2 miesiące chyba pęknę. Ale fakt że mój brzuszek rośnie z dnia na dzień ale ja również. Przytyłam już 14 kg. Ruchów nie liczę bo też bym chyba osiwiała. Mały ma czasem gorszy dzień i np. dłużej śpi a ja bym od zmysłów odchodziła dlaczego nie rusza się między np. 6 a 7. Czuję w ciągu dnia jego intensywne przepychanki wypinanki itp. Moje kochane maleństwo:-)Słyszałam że podobno w sprawie liczenia ruchów trzeba zaufać swojej intuicji.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Cortezia widzę, że garderoba Bianki się powoli zapełnia

My jesteśmy po obiadku i tarcie z gruszkami, którą sama upichciłam

Pani_P też się cały czas zastanaiwam, czy jednego kompletu z allegro nie kupić pościeli, na razie zakupię w Ikei i zobaczymy, jak to wszystko się sprawdzi

Małopolanka super jesteś już przygotowana

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

Zdecydowałam się też na USG... Zadzwoniłam i zapisałam się na przyszły poniedziałek... już nie mogę się doczekac... ostatni raz miałam to połówkowe co byłam w połowie czerwca i pewnie nieźle się zdziwię jak po takim czasie zobacze jak bardzo Nasze Maleństwo urosło

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 29, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka, Amelia
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,córka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,córka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Kolejka do porodu

1. Okii , 1/4 listopada
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.AgnieszkaZst, 6/7 listopada
5.Pani P, Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,18 listopada
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada[/quote][/quote]
ok lista odnaleziona co mam poprawić
Wredota podaj jeszcze raz swoje dane jak możesz to Cie dopiszę.Dajcie znac jak z datami porodu czy wszystko się zgadza.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nat wymiary Władzia na pewno są ok, zawsze jest małe odchylenie w pomiarach, więc spokojnie :*
Pani_p wspominałaś że kupiłaś na brodawki Bepanthen. Wiesz, akurat bepanthen jest mało praktyczny bo przed karmieniem - właśnie masc bepanthen - trzeba koniecznie zmyc. Polecam Ci najbardziej zwykłą LANOLINĘ, bo jej zmywac nie trzeba, jest w 100% bezpieczna dla Maleństwa, kosztuje w aptece 5zł, tyle że jest na receptę, ale poproś swojego rodzinnego lekarza to powinien bez problemu wypisac. Dziwne że położna wprowadziła Cię w błąd... Ja jestem pewna że akurat tę masc to zmywac trzeba.
Dobry na brodawki też jest olejek z drzewa herbacianego - nie trzeba zmywac. O teraz przeczytałam że Małopolanka miała wątpliwości co do bepanthen, potwierdzam je Małopolanko. Bepanthen przyda Wam się do pupci ewentualnie ale na piersi nie polecam.
Cortezia podaj jak możesz link do tego norweskiego sklepu

Kasiu dzięki za wieści co do tych płytek

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja po wizycie, niestety do pracy nie dotarłam ze zwolnieniem bo znów było opóżnienie godzinne.....
Ogólnie wszystko ok badania w porządku chociaż lekarz powiedział że teraz muszę krwią się dzielić

Mam dylemat ,teraz okazało się ,że ten lekarz do którego chodzę już nie pracuje w szpitalu w którym chciałam rodzić ,pracuje teraz w innym który jest dalej i bardzo go polecał i mam dylemat. w ogóle wybór szpitala jest ciężki szczególnie jak ja z Warszawy i szpitali położniczych jest pare

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
CO do leżenia na lewym boku to fakt ,że jet lepsze ukrwienie dla dziecka ale lekarz obalił mi dziś teorie ze ma to znaczenie w ułożeniu dziecka, tak więc ...... w co tu wierzyć ????
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agnieszka hmmm no to nie wiem czemu tak mówiła. Ja też gdzieś wcześniej wyczytalam że ja mozna stosować, także się teraz zdziwilam... Zuzyje najwyzej do pupy.
Oki to dobrze, ze ja tez kupilam rozmiar 68:-)
Agnieszka czytam z ciekawosci ulotkę i tez pisze, że jest na uszkodzone brodawki... Moze pomylilam się z tym zmywaniem, ale nie z tym, że to się nie nadaje. Ale dopytam się jeszcze położnej.