- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)

A co do przeczuć to moje się nie sprawdziło, od samego początku byłam pewna, że noszę w sobie chłopca

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

pani_p, to będzie dziewczynka...także spokojnie

Brunetka, myślę, że każdy czas jest dobry na szkołę rodzenia. Ja też zaczynam dopiero 17 września. Do szpitala wezmę pajacyki i body i zamierzam Adasia w nie ubierać. Jakiś czas temu odwiedzałam koleżankę po porodzie w szpitalu. Bobas nie miał nawet doby, a już słodko spał w pajacyku, więc jest to możliwe, a my jesteśmy zdolne i damy radę.

natB, też bym chciała poczuć czkawkę.

Jakiś czas temu mój M. rozmawiał podczas biegania ze swoim kumplem z pracy o bobasach. Okazało się, że tamtemu urodził się jakiś czas temu chłopiec i ma ciuszki, z których już maluszek wyrósł. Następnego dnia przywiózł nam cały bagażnik!

- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja miałam w planach zapisać się właśnie na kurs w połowie września, ale po dłuższych przemyśleniach i po rozmowie z położną zdecydowałam się zapisać wcześniej. A nóż maluchowi by się pośpieszyło

Moja mała Gabi daje o sobie znać jak tylko usiądę. Kopie mnie po żebrach niemiłosiernie, ale to dobrze, bo mamusia się od razu prostuje

Właśnie skończyłam porządki w mieszkaniu, a jutro skręcamy z mężusiem łóżeczko. Tzn. on skręca, ja koordynuję pracę

A w następnym tygodniu wybieram się do sklepu po akcesoria dla malucha: pieluszki tetrowe, nożyczki, termometr, art. higieniczne itp. Ubranka na najbliższy okres mam.
A dziś zamówiliśmy wózek

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=60382[/img]
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
jeszcze raz dziękuje za życzenia, przekaże mężowi to też się ucieszy (-;
Wredota_pomysłowy ten Twój mąż, mój na mnie kiedyś mówił dziku (-;. Ale już tak nie mówi, bo poprosiłam go o to (-;
Ja przytyłam 11 kg od początku ciąży, ale staram się w miarę regularnie ćwiczyć. Z ćwiczeniami też nie można przesadzać jeśli nie czujemy się na siłach to trzeba odpuścić.
Wielomama jak nic będziesz pierwsza z Oliwką...
Nat B to ja pisałam o tej maści z wyciągiem z kasztanowca..słyszałam że jest dobra ale takich maści jest troszkę musisz w aptece popytać no i ginekologa. Agnieszka pisał o rajstopach przeciw żylakom.
Brunetka nie mam pojęcia jak to jest z ubieraniem noworodków w szpitalach, może zależy od szpitala i zachowań położnych. Sama nie wiem, no jeśli dzidzi jest pokurczona to nie ma co na siłę zakładać bodziaka czy pajaca. Mi powiedziano żebym niczego nie przywoziła dla dziecka na oddział więc sama nie wiem jak go będą ubierać albo jak mnie będą uczyć. Raczej tym bym się nie przejmowała tylko spytała się położnej co praktykują i czy zabrać do szpitala ciuszki.
Dziewczyny pomyłki w określeniu płci się zdarzają, ja wybierając na usg 5.09 będę miała obawy przed ostatecznym stwierdzenie czy to chłopak czy dziewczynka. Biorę taką ewentualność pod uwagę.
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Psotka no ja wiem, że są pomyłki... wiem, że nawet dzień przed porodem się zdarza, że mówią co innego a wychodzi co innego. No, ale nie chciałabym tego doświadczyć. Nie pomyślcie o mnie źle, bo i tak będę się cieszyć z mojego maleństwa, niech tylko zdrowe będzie. JA tylko tak po ludzku nie lubię takich niespodzianek

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
No i mamuśki od razu Wam piszę jak będziecie widziały jak położne kąpią dzieci to nie przeraźcie się, bo to bardzo brutalnie wygląda. Nie krzyczcie na te kobiety. Kiedyś mnie to przerażało, teraz już nie....mało, chciałabym umieć tak kąpać dziecko

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wredota, ja też już nie mogę się doczekać! Wydaje mi się, że do listopada jeszcze cała wieczność.
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

My jak zawsze raz na jakis czas bo pogoda jest i Mala coraz wieksza wiec i czasu mniej na siedzenie bo i drzemka dzienna krotsza i sily na bieganie wieksze

U Nas maly dylemat bo nie wiadomo jeszcze gdzie zdecyduje sie rodzic. Mozliwe, ze pojedziemy spowrotem na troche do Holandii i tam urodze druga Dzidzie, z jednej strony dobrze bo wiem czego sie spodziewac, ale czasu malo zeby zalatwiac wszystkie sprawy zwiazane z opieka medyczna. No a jezeli nie pojedziemy to tez malo czasu zostanie na kompletowanie szpitalnej wyprawki. Z racji tego na razie jestem w kropce i nic nie kupuje, ubranka na szczesice na biezaco Siostra Meza zbiera i co jakis czas podsyla. No i po Malej tez sporo sie znajdzie

Co do ruchow Dzidzi to u mnie jest coraz gorzej, czuje, ze ma malo miejsca i rozciaga sie na wszystkie strony przez co moj brzuch przyjmuje rozniaste ksztalty a przyjemne to to nie jest

Witaj Wredoto, smieszny zbieg okolicznosci, nie to, ze imię to samo, wiuek tez, charakter tez podobny (Maz tez mnie od wredot wyzywa ;p), czesc Polski polnocno-wschodnia - tylko u mnie Białystok ;p, wesele we wrześniu, ale dwa lata temu no i ciąża druga, ale tez raczej dziewczynka ;p no i wizyta 9ego ;p moze jeszcze sie cos z czasem znajdzie ;p
Musze sie w koncu wybrac na ta glukoze tylko ciagle z rana mi cos wyskakuje a wiadomo, ze i z dzieckiem trzeba ogarnac i jeszcze Meza zagonic zeby sie w koncu do laboratorium wybrac. Tym bardziej, ze od razu mam miec morfologie, zawsze dobrze wiedziec czy nic sie tam nie dzieje niepokojacego.
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale się rozpisałyście

Witaj Wredoto

MOja koleżanka która urodziła w czerwcu przytyła 10 kg i na dzień dzisiejszy schudła 20 kg karmi cały czas piersią co wiąże się z tym że jest na diecie żeby maluszkowi nie zaszkodzić wszystko gotowane na parze i chude powoli wprowadza produkty, moze trochę przesadza ale wygląda cudnie

Dzięki za odpowiedź w sprawie poduszek, zobacze jak już kupię wszystko i budżet pozwoli to kupię obie w sumie koszt to około 60 zł a jeśli MAtiemu ma być wygodnie i dobrze to nie będę kombinować z książkami i innymi spożywczymi produktami

Brunetka- nie martw się bywają takie gorsze dni ja też ostatnio miałam taki ,mam nadzieję że jutro będziesz czuła się lepiej psychicznie i fizycznie:*
Psotka - to i ja się przyłączam do życzeń rocznicowych

Pani_p-wózek ....naprawdę okazja Wam się trafiła, fajnie że nie którzy ludzie umieją dbać o rzeczy i jak sama piszesz wygląda jak prawie nówka sztuka. Ja też lubię próbki

Cortezia - baw się dobrze na weselu ale uważaj na Siebie ja będąc na weselu na początku lipca wytrzymałam do 2

Małopolanka- współczuję pobudki alarmowej a swoją drogą ja nie raz też tak mam w nocy ,że wszystko mi przeszkadza i nie mogę spać, wprawdzie mam lekki sen ale kiedyś nie byłam taka wrażliwa jak teraz i tak jak pisała agnieszkazst potrafię się budzić o 1,2 czy 3 i nie spać np do 5 ale rano lub w dzień odsypiam to.
Wielomama - ale Niunia urosła zuch panna :)oby tak dalej , noi i widzę że sen chyba mi się sprawdzi ,ze będziesz pierwsza

Wielomama i Pani-Poby Wam się jutro udało zapisać

JustynaNL- oj dzieję się u Ciebie,zaskoczyłaś mnie tą HOlandią a badania to zrób dla swojego świętego spokoju . Powodzenia
Nat- śliczne te ciuszki w c&a jak widziałyście ostatnio tam kupiłam spodnie,sweter,śpiworek,czapeczkę i pod szyję takie a'la apaszki mogłabym tam majątek wydać więc już nawet nie zaglądam ale jeśli któraś z naszych Pań szuka jeszcze rzeczy to polecam,ciuszki są naprawdę jakościowo bardzooo dobreee
Dziewczynkijeśli chodzi o nasze zmęczone nóż a co za tym idzie różne ślady tego zmęczenia to Was rozumiem też mi zaczęły wychodzić różne żyłki,a'la siniaki i inne, ja kupiłam sobie taki krem Perfecta mama CHŁODZĄCY KREM NA OPUCHNIĘTE I ZMĘCZONE NOGI z arniką górską i mentolem, stosuje go od paru dni i naprawdę mi pomaga nogi mam kilka kg lżejsze co za tym idzie moje znaki mam nadzieję nie rozwiną się bardziej

Jeśli chodzi o płeć to u mnie na 99,99 % chłopak 3 lekarzy to potwierdziło ale jak widziałyście dużo rzeczy kupiłam w neutralnych kolorach, z myślą o pomyłce

Dzisiaj przyszło łóżeczko z materacem, ale nawet go nie widziałam bo na razie musimy odmalować mieszkanie, mam nadzieję że jest śliczne ale najwcześniej złożymy je za miesiąc , w poniedziałek jedziemy po wózek.
Jutro idę na Targi więc na pewno się pochwalę co tam było ciekawego.
A w przyszłym tygodniu we wtorek usg, w środę wizyta a w czwartek pierwsze zajęcie w szkole rodzenia , będzie się działo
U mnie szkoła jest dla Warszawianek darmowa spoza warszawy dziewczyny muszą płacić 600 zł - ja nie poszłabym gdybym musiała tyle zapłacić. I do szpitala też trzeba wziąć ciuszki dla dzidzi na przynajmniej 3 dni, moja mama była w szoku jak jej czytałam co muszę zabrać, opowiadała mi ,ze jak rodziła mnie to 3 dni chodziła w jednej koszuli brudnej po porodzie, a dzieci leżały w szpitalnych tetrach i kocykach. opowiadała też ze z dwoma innymi dziewczynami chodziły do kanciapy pielęgniarek jedna stała na czatach a dwie podkradały czyste podkłady, pieluchy i inne gaziki :)to musiały być czasy....
Buziaki, miłej ,spokojnej nocki
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Właśnie wróciłam ze sklepu. Kupiłam kilka niezbędnych akcesoriów i kosmetyków dla malucha i jak to po każdych zakupach dla dziecka jestem podekscytowana

Dodatkowo pani w rosmanie dała mi kartę "rossnę" żeby się zalogować na ich stronie i mieć różnego rodzaju rabaty na artykuły dziecięce. W prawdzie już na ulotce przeczytałam, że to raptem 3%, ale przy dziecku i tak każdy grosz się przyda, więc dobre i to

Zaraz będę dobudzała męża po nocnej zmianie, żeby składał łóżeczko