BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu #738304 przez oki222
Małopolanka Trzymaj się i odpocznij , upławami się nie martw w naszym wieku ciąży mogą być coraz bardziej obfite. A powiem Wam ,że mnie ostatnio też męczą mdłości i zawrotu głowy prawie jak w I trymestrze i też się dowiedziałam ze to normalne ,więc po porostu takie dni, trzeba przeboleć , oczywiście jak się będzie coś gorzej dziać to nie ryzykuj i śmigaj do szpitala

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738353 przez agnieszkazst
Już ledwo widze na oczy - same się zamykają ;) ale jeszcze szybciutko Wam odpisze :)

Małopolanka oby szybciutko złe samopoczucie minęło, bądź dzielna Kochana :*

Pani_p ten Bepanthen możesz śmiało na brodawki używac, tylko chodzi o to że przed karmieniem Dzidzi musisz go uważnie zmyc. Więc jak dla mnie to mało praktyczne... I obawiałabym się przed podaniem piersi czy aby dobrze wszystko zmyłam. Dlatego też wg mnie (i moich znajomych położnych) ta masc odpada. Co prawda ma przeznacznie m.in. na uszkodzone brodawki, no ale to zmywanie jej przed każdym podaniem piersi jest kłopotliwe... Więc polecam raczje te maści/olejki których zmywac nie trzeba bo Maleństwu w żaden sposób nie zaszkodzą. Dobrej nocki Kochane!! :*

11 lata 8 miesiąc temu #738449 przez cortezia
Agnieszkazsz nie znam linku oni chyba nie mają w ogóle strony ja to kupuje we Wrocławskim sklepie mamy taki w jednym z takich CH. Mogę jeśli chcesz coś konkretnego dowiedzieć się cenowo jak to kosztuje powiedzieć Ci i jak coś kupić dla Ciebie i Ci wysłać pocztą:) Będę tam w poniedziałek to się wszystkiego dowiem i dam Ci znać:)

Małopolanka, wiesz co na pewno to nie czop ja tak miałam na weselu ze zmęczenia identyczny sytuacja już myślałam, że coś jest nie tak po prostu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Musisz troszeczkę czasami przystopować i nie działać tak.Mi się wydaje, że to co się stało Tobie to po prostu objaw zmęczenia Twój organizm mówi dość . Uważaj na siebie i napisz jak się czujesz!!!!

Oki hehe ja taką kartkę dostałam od położnych ze szpitala już w 5 miesiącu:) u mnie wymagają tych dokumentów co pisałam kiedyś wam całą taką listę na forum:)

Dziewczyny to teraz remont u mnie hahaha, czekałam na tą chwile mój M stwierdził, że musi odświeżyć ściany później zamówić kogoś do czyszczenia kanapy i materaca, oraz zrobić kącik dla małej i kupić nowe meble do kuchni oraz komodę i szafę dla małej. Hahahaha już z niego nie mogę. Ja dostałam eksmisje do rodziców, on bierze kuzynów i będą robić po pracy, a później przyjeżdżać do mnie. Bo mi nie wolno przebywać w miejscu gdzie jest świeżo położona farba, mam uczulenie na zapach farby jakiejkolwiek wymiotuje po prostu, Więc widzicie ja tak czułam, że on się zbierze we wrześniu, zawsze do niego wszytko dochodzi z opóźnieniem, ale jakoś mi to nie przeszkadza, z resztą to on sobie wymyślił remont dla mnie jest w porządku:) chciałam tylko ściany odświeżyć w sypialni i dokupić meble dla małej:) Także co by tu powiedzieć działamy:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 8 miesiąc temu #738559 przez Pazia
Cześć Dziewczyny! no i w końcu wziełam się za pisanie. Czytam Was cały czas regularnie, ale przez prace i codzienne zamieszanie nic nie pisałam. Od września jestem na zwolnieniu, więc zamierzam nadrobić zaległości. Dodajcie mnie proszę do tabelki. Mam 29 lat mieszkam w Warszawie,termin porodu 18 listopad będzie synek Tomek chyba ;) z tym imieniem to jeszcze nic nie wiadomo bo zdecydujemy się dopiero jak poznamy małego. Wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Miła atmosfera i ciekawe informacje szczególnie, że nie mamy żadnego doświadczenia w opiece nad takim maleństwem. Mój M. zaskoczył mnie bardzo pozytywnie bo nawet nie przypuszczałam, że się tak zaangażuje w te spotkania. A tu nawet pytania zadawał;) Teraz ogarniam powoli mieszkanie i sprzątam co się da. oczywiście na przemian z odpoczynkiem...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738562 przez agnieszkazst
O Cortezia jak super że masz taki sklep w pobliżu... To będę wiedziała że w razie wu mogę do Ciebie uderzyc :) :) SUPER DZIĘKI!!!

Oki co do szpitala w Warszawie to polecam Ci CAŁYM SERCEM Szpital św. Zofii !!! A konkretnie Przyszpitalny Dom Narodzin... COŚ CUDOWNEGO... Ile ja bym dała by coś takiego - dostępnego dla każdej kobiety bez względu na finanse - było w Szczecinie.... (Co prawda powstało coś bardzo podobnego 3 miesiące temu - Centrum Narodzin Mamma, tyle że nie refundowane w NFZ i u Nas w tym Centrum Narodzin MAMMA opłata za poród wynosi 5000zł... (!))
Byłam na jednym ze szkoleń dla położnych prowadzonych przez położną której staraniem to miejsce w Warszawie powstało i powiem Ci że kobieta niesamowita, stworzyła tam niepowtarzalny klimat i warunki. I co najważniejsze dążyła do tego by taki poród dostępny był dla każdej kobiety i jest on w całości refundowany przez NFZ! Tak więc Kochana, uderzaj tam, będziesz ZACHWYCONA!! Tu podaje link gdzie jest też galeria www.szpitalzelazna.pl/szpital-sw-zofii/b...pitalny-Dom-Narodzin Poród tam jest bezpłatny!! :)

11 lata 8 miesiąc temu #738564 przez agnieszkazst
PAZIA witamy!!!! :) Super że jesteś!!! :)

Acha Cortezia rewelacja że M. tak się zaangażował!!! :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #738607 przez małopolanka
hej kochane nie wiem co to wczoraj było ale wystraszyłam się nie na żarty. Torby już nie ruszam niech tak leży w razie czego hehe. Nie sądzę żeby to było od zmęczenia bo wczoraj miałam luźny dzień od rana byłam w domu i te zawroty głowy dopadły mnie akurat jak siedziałam. Zdąrzyłam tylko dolecieć do łazienki zwymiotować i w lusterku zobaczyłam że na twarzy jestem purpurowa zastanawiam się czy to czasem nie ciśnienie. Na wszelki wypadek kupie dzisiaj albo jutro ten ciśnieniomierz. Przez resztę dnia czułam się bardzo słaba i trochę mnie mdliło. zaliczyłam tez kłucie w brzuchu i na plecach także nie wiem kobietki. Zobaczymy dzisiaj. Jutro z samego rana mam wizytę u GP to powiem jej o tym co się działo i co ona o tym myśli. Teraz czuje się dobrze mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie już bez niespodzianek. Może też hormony zaczęły pracować i dlatego tak się ze mną dzieje.

hej Pazia witamy ;-) napisz jeszcze jak masz na imię to dodam Cię do tabelki.

Cortezia ranyyy z tym remontem to kurczę sporo pracy Was czeka. tzn dokładniej Twojego M ;-)
U mnie to jest tak ze mój mąz jest tak samo niecierpliwy jak ja i wszystko lubi mieć wcześniej zrobione. Już nawet zamontował bazę do fotelika w samochodzie hehe

Pani P już poprawiam datę. Wiecie co już tak niewiele czasu zostało. Rany kiedy to zleciało hehe

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738613 przez małopolanka
małopolanka napisał:

Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 29, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka, Amelia
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz

Kolejka do porodu ;-)
1. Okii , 1/4 listopada
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.PaniP 6 listopada, AgnieszkaZst, 6/7 listopada,
5. Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,Pazia,18 listopada,
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada

[/quote]

ok lista odnaleziona co mam poprawić

Wredota podaj jeszcze raz swoje dane jak możesz to Cie dopiszę.Dajcie znac jak z datami porodu czy wszystko się zgadza.[/quote]

wielomama napisz czy zarezerwowałaś te termin na cc.

11 lata 8 miesiąc temu #738665 przez kasia085
Małopolanka cieszę się że u Ciebie już lepiej. Myślę że teraz coraz częściej nasz organizm będzie nam fundował różne niespodzianki. Najważniejsze że się uspokoiło. Dziś może poleż sobie a jutro u lekarza zapytasz się co to mogło być. Swoją drogą to mnie dopadają hormony ciążowe - co obejrzę jakiś program, film, serial nie mogę opanować płaczu. Widzę malutkie dziecko, już mi oczy się szklą, ktoś w serialu umiera to normalnie się zanoszę. Później śmieję się sama z siebie. Ktoś jakby to zobaczył z boku to by powiedział żę zgłupiałam.

Pazia witaj w naszym gronie. Ja też jestem tu od niedawna a zdążyłam się już uzależnić od naszych dziewczyn.

Cortezia ale Ty masz fajnego tego przyszłego męża. Tak dba o te swoje kobietki.

Oki a jak jesteś z W-wy to gdzie zamierzasz rodzić bo nie mogę znaleźć posta w którym to pisałaś. Bo ja też będę rodzić w W-wie.

Aga Szpital św. Zofii to fajna sprawa, tylko że ja chyba jestem zbytnią tradycjonalistką i lubię jak mam podłączone maszyny do siebie, wiem że jest lekarz, obok oddział neonatologiczny. Wtedy jakoś czuję się bezpieczna. Ale to wiesz moja opinia i dla niektórych może wydać się głupia.

11 lata 8 miesiąc temu #738688 przez [email protected]
hej
u mnie nawet dobrze tylko złe samopoczucie zaczyna się ehh
Wczoraj byłam u dentysty wreszcie hehe babeczka spoko powiedziała abym sie nie martwiła i te 3 zęby co mam zrobić to zrobimy przed porodem :)
Wszyscy mi mówią że będzie dziewczynka hehe kto mnie pyta na kiedy mam termin i jaka płeć
Kupiliśmy wreszcie łóżeczko i kilka ciuszków dla dzidziusia udało mi sie w ciuszku kupic po okazyjnej cenie hehe

Jutro idę do diabetologa zobaczymy co mi powie mam nadzieję że bez insuliny będę.

Mój dziś dopiero zobaczył że domofon nie działa a wczoraj miał przyjść chłopak po królika bo musimy oddać.

11 lata 7 miesiąc temu #738750 przez wredota
Wredota; Justyna; 23; 1; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela

11 lata 7 miesiąc temu #738771 przez Pazia
Dziękuję za ciepłe przyjęcie:) Mam na imię Aśka.
Co do szpitali w Wawie to chciałabym rodzić na Madalińskiego. Tam chodzę do szkoły rodzenia no i w sumie to nie jest daleko ode mnie. Ale zobaczymy jak to będzie. W ogóle jestem raczej optymistycznie nastawiona do porodu tzn nie ma już odwrotu i mały musi się urodzić i tyle;)
Wasze forum mocno mnie mobilizuje do przygotowań bo jak czytam o spakowanych torbach i zamówionych wózkach to wydaje mi się, że jestem daleko w tyle.. W przyszłym tyg. wybieram się na duże zakupy bo czas to nadrobić:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738850 przez małopolanka
małopolanka napisał:

małopolanka napisał:

Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela

Kolejka do porodu ;-)
1.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.PaniP 6 listopada, AgnieszkaZst, 6/7 listopada,
5. Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,NatB 8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.Brunetka, 14 listopada
9.Cortezia,Pazia,18 listopada,
10.Gravity,21 listopada
11.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
12.Kaśkus,26 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada

ok lista odnaleziona co mam poprawić

wielomama napisz czy zarezerwowałaś te termin na cc.[/quote]

11 lata 7 miesiąc temu #738898 przez natB
Pazia :) witam kochana ;)... mam nadzieję, że Ci się spodoba u nas :)...

Mamy jeszcze grupę na fb, często sobie tam urządzamy pogawędki, więc jeśli masz ochotę podaj na priv, którejś z nas info na temat imienia i nazwiska, żebyśmy mogły Ciebie zaprosić do grupy :)...

Małopolanka no widzisz teraz wiesz, jak ja się czuję, jak wymiotuję :(... mam identycznie, jak Ty... po prostu czasem są te ,,gorsze" dni i widocznie Ty miałaś jeden z nich... ciśnienie, wtedy mi się bardzo podnosi... staram się wziąć paracetamol, dużo pić i odpoczywać...

A ja dzisiaj z rana pojechałam z Teściówką i szwagierką na targ... mojemu Władkowi to się w ogóle nie spodobało... wygibasy takie wyczyniał, że hej :)

Po południu zaczęłam maraton z TLC i oglądałam ,,porodówkę" łzy to, co chwilę mi ciekły ciurkiem... chciałabym zobaczyć już naszego bąbla, nawet S. powiedział, że jak zobaczy Władka to się popłacze... i spytał się, czy będzie mógł go wziąć na ręce... głupol mój kochany <3

Monika współczuję Ci leczenia tych zębów... no, ale najlepiej jest jest wyleczyć :)
Oby było wszystko ok :) powodzenia :)... i 3mam kciuki za wizytę u diabetologa :)

Cortezia nono Twój M. załapał syndrom ,,wicia gniazda" heh :)... fajnie, że się tak przygotowuje do przyjścia Bianki na świat :D... to już nieeeedługo :D

Jutro jedziemy na ślub do koleżanki, która de facto zadzwoniła wczoraj do mnie, czy może byśmy nie przyszli do niej na wesele :P... grzecznie odmówiłam :)
A potem zakupy w Ikei :)... a wieczorem padnę na twarz :)...

Kochane dziewczynki zegar tyka, jak oszalały :D... za 2 miesiące już pewnie 1/3 z nas będzie już po porodzie ze swoimi kruszynkami :D... AAAaaAAAAAaaaAAAA :D :D :D

11 lata 7 miesiąc temu #738912 przez kaśkus
Hej dziewczyny, u mnie przez ostatnie dwa dni wariactwo. :D Codziennie pobudka o 5, żeby zdążyć do szpitala. Jak dobrze, że dzisiaj wreszcie się wyśpię. Wczoraj miałam usg. Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia. To nic. W każdym razie Adaś waży już 1253 gramy!!! i jest zdrowym chłopcem! :D Potem spotkanie z GP i dowiedziałam się, że ze mną też wszystko gra. Uff... Dzisiaj od rana test na tolerancję glukozy. Mówili, że jak będzie coś nie tak, to zadzwonią jeszcze tego samego dnia. Póki co cisza, więc jestem dobrej myśli. :)
Małopolanka, czy to w tym żelu wyprałaś ciuszki dla Kamila? --> images1.mysupermarket.co.uk/Products_1000/16/221616.jpg?v=1 . Chcę się jutro zabrać za prańsko. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Cieszę się, że dziś już z Tobą lepiej. Oszczędzaj się i koniecznie spraw sobie ten ciśnieniomierz.
Cortezia, Twój M. jest wspaniały! :D Mam nadzieję, że u mojego też pojawi się niebawem syndrom "wicia gniazda", bo póki co jest tylko syndrom "chcę wyjechać do Ameryki". Ja tu się próbuję ustatkować, a on jak zwykle o podróżach. Jena, jakie ciężkie bywa czasem życie z facetem. :D
Agnieszka, dzięki za link z tymi termometrami. Właśnie się zastanawiałam, czy można je jeszcze gdzieś dostać.
Hej Pazia! Ja podobnie jak Kasia jestem tu krótko, ale również uzależniona maksymalnie od forum i tajnej grupy. Zobaczysz, jak to wciąga.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka