- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do terminu to z OM wychodzi mi 1 listopad, przynajmniej lekarz tak mówił na początku, ale myślałam zawsze że ten z usg jest pewniejszy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mam nadzieję że u dziadków porobię trochę zakupów. Lubię tam chodzić po mieście bo rzeczy dużo tańsze niż w Krakowie, a i wszędzie blisko.
Mam w ogóle propozycję. Zapisałam się na warsztaty Mamo to ja z osobą towarzyszącą, bo miałam iść z mężem ale jednak nie da rady wyjść wcześniej z pracy.Gdyby którejś się nie udało już zapisać a ma ochotę iść w Krakowie to zapraszam.Nie wiem jak to wygląda dla osoby towarzyszącej ale podejrzewam że jeśli to też jest ciężarna to nie robią różnicy.
Zaczynają się o 17, o 16.30 jest rejestracja i kończą 20.30.Miejsce Hotel Galaxy, ul. Gęsia 22a, parter.
Ale mgła jest u mnie od rana, coś okropnego...Aż mi się nie chce wychodzić.Ale może zanim wyjadę to opadnie.
Trzymajcie się ciepło dziewczynki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Nie wiem jak u Was, ale w trójmieście zapowiada się piękna pogoda

natB współczuję Tobie tych Twoich dolegliwości. Mam nadzieję, że nie będzie się to już u Ciebie powtarzało. Domyślam się jakie to męczące. Co do sytuacji w domu to podziwiam Twoją cierpliwość. Ja tak samo jak kasia085 nie wytrzymałabym i pewnie dałabym im popalić. Tak się nie postępuje. Nie liczą się z Tobą i za nic mają Twoje zdrowie.
małopolanka również życzę Wam wszystkiego co najlepsze

Ja też mam wrażenie, że kobiety są mniej czułe na widok kobiet ciężarnych. Ja się wiele razy spotykam z tym, że np. będąc na spacerze wpatrują się na mój brzuch a potem mierzą mnie od góry do dołu z taką miną jakbym im coś zrobiła.
oki222 nikt o Tobie tu nie zapomniał

Izaa. coś w tym jest, bo ja też mam takie noce, że nie mogę spać. Ostatnio męczyłam się dwie godziny (od 2-4)... Co do pytania dotyczącego herbat to z ziołowych piję tylko melisę i to też wolałam się najpierw skonsultować ze swoim lekarzem (dla swojego świętego spokoju), jeśli decyduję się na czarną to jest to typowa lura (aby tylko zabarwić), no i owocowe.
kicia pijesz kawę z kofeiną czy zbożową? Co do warsztatów to chętnie bym się z Tobą wybrała, ale za daleko mieszkasz niestety hihi do Krakowa mam z 650 km

agnieszkazst ciekawy temat poruszyłaś

Chciałam wczoraj kupić termometr bezdotykowy, ale tyle tego jest, że nie mogłam się zdecydować. Wiem, że nie które z Was już taki zakupiły, możecie mi doradzić co do firmy?
Byłabym bardzo wdzięczna

wredota moja córcia jeszcze nie leży głową w dół. Kopniaczki dostaję cały czas z lewej strony. Szkoda, że dopiero teraz przeczytałam o tych zrobionych przez Ciebie kluskach śląskich, bo bym przyjechała do Ciebie na obiad

Niestety nie mogę zmierzyć ile mam w obwodzie brzucha. Centymetr diabeł ogonem przykrył

Życzę Wam pomyślnego dnia

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzisiaj nie odpisze na wasze posty bo w końcu muszę się zorganizować i załatwić sprawy których wczoraj (przez pogodę i przez mój zły nastrój) nie chciało mi się ruszać

Tak jak obiecałam opowiem wam o pierwszym dniu w szkole rodzenia. Jest nas tyko 3 pary , położna prowadząca jest przemiła, konkretna i ma bardzo dużą wiedzą w zawodzie pracuje 37 lat a na dodatek teraz jest przyjmuje porody w domu. Na początku porozmawialiśmy o rozwoju płodu pokazała nam jak wyglądały nasze maleństwa w 3 miesiącu (12 tydzień). Nie mogłam uwierzyć, że Bianka już wtedy przypominała człowieka. SZOK!!!
Najważniejsze co chciałam wam przekazać to to, że położna powiedziała żebym wstrzymała się z masażem krocza do 8 miesiąca i ja wam też radze opowiadała, że to może pobudzić i spowodować szybsze rozkurczanie się macicy,a chyba chcemy żeby nasze dzidzie jeszcze u nas posiedziały.
Druga rzecz co zrobić jak dzidzia jest po terminie i jeszcze nie chce wyjść. Trzeba delikatnie stymulować brzuszek i piersi podszczypując je, oczywiście sex(jeśli nie ma przeciwwskazań) i masaż krocza.
Trzecia pisałam wam o herbacie z liści malin, położna powiedziała, że ona naprawdę ułatwia sprawę macica o wiele łatwiej pracuje.Ją również pić dopiero od 8 miesiąca raz dziennie szklaneczkę!!!
Dostałam mnóstwo lektury do czytania, a konkretnie już tak przejrzałam, plan porodu, pozycje wertykalne, przebieg porodu krok o kroku dokładnie opisany jak powinnyśmy się zachować żeby zmniejszyć swój ból na każdym etapie porodu. Pierwsza Pomoc przy zachłyśnięciu i stracie przytomności maluszka, rodzić po ludzku, jakie mamy prawa podczas porodu, lista szczepień które są obowiązkowe i nie i w jakim terminie szczepić i wiele innych przydatnych rzeczy:) no o teraz mam co czytać do czasu porodu:)
No to tyle ode mnie:)
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil Kacper
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 5 listopada, dziewczynka, Oliwia Lena
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 31 października,chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,Maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 5 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Izaa,Iza,29,1-sza,29 listopad,chłopiec,Julian Sebastian
Kolejka do porodu

1.Agnieszkazst 31 październik
2.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
3.JustynaNL,2/4 listopada
4.Wielomama,Psotka,5 listopada
5.PaniP 6 listopada,
6. Suzii, Nefretete,Kicia 7 listopada
7.Kasia085,NatB 8 listopada
8.Małopolanka,Ellie,9 listopada
9.Brunetka, 14 listopada
10.Cortezia,Pazia,18 listopada,
11.Gravity,21 listopada
12.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
13.Kaśkus,26 listopada
14.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
15.Izaa,29 listopad
16.Monikaplociennik, 30 listopad
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

SKŁADNIKI:
*20 sztuk ziemniaków ( 15 surowych i 5 ugotowanych )
*50 dag mięsa wieprzowego - może być tłustawe (niektórzy używają również mięsa wieprzowego mieszanego z wołowiną)
*2 ząbki czosnku
*majeranek do smaku
*sól do smaku
*pieprz czarny do smaku
*podsmażony boczek i cebulka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
FARSZ:
Mięso mielimy ( możemy je też drobniutko posiekać). Dodajemy do smaku sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Mięso starannie wyrabiamy.
CIASTO:
Surowe ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach (albo w mrobocie kuchennym). Odciskamy ( podobno najlepsza do tego celu jest czysta pielucha tetrowa lub...pończocha

Gotowane ziemniaki tłuczemy dokładnie lub przepuszczamy przez praskę albo maszynkę do mięsa i dodajemy je do pozostałych składników. Solimy i wyrabiamy wszystko na jednolitą masę.
Formujemy z ciasta kule wielkości sporej pomarańczy, spłaszczamy, kładziemy do środka nadzienie i formujemy obłe, podłużne pyzy.
W sporym garnku gotujemy wodę (osoloną). Do wrzącej wody wkładamy pojedynczo kartacze, dbając, by woda nie przestawała wrzeć. Gotujemy około pół godziny. Wyjmujemy przy pomocy łyżki cedzakowej. Podajemy posypane skwareczkami i podsmażoną cebulką.
A dobre są na następny dzień. Odsmażane na patelni. Mniam

Jeśli chodzi o zgagę to wczoraj taka mnie dopadła z rana, ze masakra. Moze dlatego, ze wypiłam sok przecierowy na pusty żołądek. Potem co tylko zjadłam to mi podchodziło. Nieprzyjemne uczucie. Ale zapijałam wodą i pomogło. Za to w nocy z 4 razy musiałam chodzić siku ;p
P.S. wytrwałości w miłości na kolejne lata małżeństwa.

natB Hihi... przybij pionę. Ja też lepiej śpię gdy maż idzie do pracy. Kładę się po przekątnej na łóżku, okładam poduszkami i mam jak w raju

kicia Ubrań ciażowych to ja praktycznie nie mam. Kupiłam tylko 2 ciazowe koszule, legginsy na lato i teraz jak zaczęło być zimno to kupiłam dresy. Ale nie ciażowe, do biegania

W Suwałkach pogoda tez pod psem. Z łóżka nie chciało się wychodzić. Ale zaraz wezmę się za naleśniki to się rozruszam.
oki222 Łączę się z Tobą w płaczu. Z byle powodu mi tez łzy do oczu nalatują. W szkole rodzenia oglądałyśmy film o karmieniu piersią i te dzieciaczki takie słodkie były i położna mówiła o tym karmieniu jako najpiękniejszej rzeczy na świecie, więc też musiałam się powstrzymywać. Strasznie się ostatnio wzruszam

Brunetka Moze maluszek naciska Ci juz na nerwy dlatego boli. Mnie złapał jakiś miesiac temu taki skurcz w boku w środku nocy. Żebyście widziały minę mojego męża

Także jak wspominałam, u mnie pogoda okropna. Tylko leżeć pod kocem. Ale muszę wyjść do sklepu po sałatę na ŚLIMAKI! Tak, tak. Dobrze widzicie. Na ślimaki. Zalęgły się w akwarium i mąż wyczytał, żeby wrzucić im liść sałaty na noc, wtedy większość się do niego doczołga i rano można liść oblepiony ślimakami wyrzucić. I tak wiem, że to nic nie da. Bo jak tata opiekował się akwarium to też tak miał i nic prócz wygotowania wszystkich akcesoriów nie da. Ale poczekamy aż przyjdzie nowe.
Zaraz wezmę się za zrobienie naleśników z serem. Korci mnie żeby się wybrać na ciuszek, ale nie pójdę i mnie nawet nie namawiajcie.

Wiecie co... dręczy mnie coś...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No to się zwierzyłam i proszę o wsparcie, jeśli któraś dzieli ten sam los.

Idę po ta sałatę

Do przeczytania!

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
JustynaNl wybraliście już imię dla córeczki?
Izaa jesteś już w tabelce. Piękne imiona wybrałaś. ;-)co do herbaty to najlepsze są chyba owocowe. Zrobiłaś mi smaka na kawę zbożową hehe idę sobie zrobić zaraz.
Aguś liście malin mówisz

Brunetka oby Twojej prababci starczyło sił na jeszcze trochę. Cudownie byłoby gdyby mogła zobaczyć pra-pra wnuczkę. Swoją drogą piękny wiek 89 lat. Mi w rodzinie została tylko jedna babcia.
Kaśkus dobrze że lot się udał. Zazdroszczę Ci pobytu w Polsce ja wybieram się dopiero w marcu ;-(
Cortezia świetna sprawa z ta szkołą rodzenia. Super że jest Was tylko 3 pary w takich warunkach naprawdę dobrze się pracuje i uczy. Masz co czytać teraz hehe ja wzięłam się za ta książkę Pierwszy rok z życia dziecka i staram się zapamiętać wszystkie dobre rady dot. karmienia piersią ale to jednak nie to samo co zajęcia bo jak coś jest niejasne i masz jakieś pytania to zawsze położna Ci to wyjaśni. Super sprawa.
Ja dzisiaj kochane mam do załatwienia parę spraw w centrum pierwsze co to muszę wybrać prezent na rocznicę ;-o a kompletnie nie mam pomysłu. Dół brzucha kłuje i ciągnie więc trochę się obawiam tej mojej wyprawy i chodzenia po sklepach ale może dam radę. Jutro wizyta w szpitalu także ten tydzień znowu mi szybko zleci. Całe szczęście tą noc miałam spokojną i mam troszkę więcej siły. Trzymajcie się kochane. Miłego dnia.
Wredota dzięki za przepis. Tylko kurcze nie mam młynka do mielenia mięsa. Już się zbieram od jakiegoś czasu żeby kupić bo chciałam robic pasztety domowy bo sklepowych nie jemy. Muszę go kupić w końcu może w weekend i zrobię te kartacze bo mmm muszą być pyszne

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zaliczyliśmy wczoraj te warsztaty mamo to ja. Wklejam zdjęcia z próbkami jakie dostaliśmy.
Niestety nie udało mi się niczego wygrać a można było wypisując kupon wygrać laktator ręczny nuby,luserko, żeby kierowca widział malca.Mnie zależało na laktatorze. Zestaw kosmetyków-podając 2 kosmetyki po kąpieli z Jonhsona. Zgłosiłam się ja i jeszcze jedna kobietka i stwierdzili, że ona była o sekundę szybsza. Ja siedziałam w pierwszym rzędzie a ona troszkę dalej, więc nie wiem. Na koniec też było kilka nagród na podanie na kartce skojarzenia do hasła mamo to ja i fotelik samochodowy.
Ogólnie to dla osoby, która ma któreś już dziecko to raczej te warsztaty są dość nudne. Wiele osób liczyło przede wszystkim na te darmowe próbki, ja to wiadomo bo żem bidota.
Ale dowiedziałam się też czegoś nowego.....np., że już podczas kąpieli można całkowicie zanurzać kikut pępowiny, zresztą zawsze mnie to zastanawiało dlaczego w innych krajach można a u nas nie. Nie przesadzać z zakładaniem czapeczki. W innych krajach częściej jest główka odkrywana a u nas kiedyś mówiono, że w domku też ma być czapka. Chociaż jeśli chodzi o czapeczkę to nie jestem do końca pewna. Dziecko kąpać w normalnej kranowej wodzie i nawet po miesiącu w tej samej wodzie w której kąpiemy myć buzię. Używać gruszek nowych a nie aspiratora. Temperaturę wody można sprawdzać łokciem, czasem termometry źle pokazują, wiadomo trzeba wyczuć jaką dziecko woli. Dziecko ma być całe zanurzone (czyt. bez głowy

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Cortezia ale Ci zazdroszczę tej szkoły,tez bym chciała chodzić ale niestety nie moge

Kaskus super ze lot sie udał więc odpoczywaj sobie

Brunetka tez mam ten sam problem nie cierpię wręcz chodzić po sklepach bo zawsze mi to bardzo długo schodzi moj mąż tego nie cierpi jak sie nad czymś zastanawiam,ostatnio weszlam do sklepu z ubraniami a on mówi tylko bierz to co masz brać i idziemy hah

Malopolanka mi drugi dzien z rzędu śniły sie data 25 października,tez cos czuje ze mała wyjdzie przed terminem

W ogóle chciałam sie zapytać jakie witaminki trzeba podawać maluszkowi? Póki moja mami jest w Polsce to jej przekaże i mi kupi

Mnie ostatnimi czasy męczy nocne sikanie to jest tak męczące ze szok..tym bardziej ze rano wstaje do pracy,w dodatku nie moge zasnąć i boli mnie pępek

Wredota ja mam to samo z wyproznianiem,poprostu to jest dla mnie meka a tez jem lekkie rzeczy :/ jak usiade na kibelku to jest masakra normalnie jakbym rodziła ehh..ale znalazłam patent ze powoli zaczyna być tak jak wcześniej,jem po 2 jabłka dziennie,do tego kiwi,activia najlepiej o smaku kiwi ,woda oczywiście nie wszystko na raz ale pomaga bynajmniej mi

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

Liście malin też bardzo wskazane, mnie na studiach uczyli że od 36 tygodnia, wcześniej raczej nie. Więc juz sobie zamówiłam żeby na spokojnie dotarły a od 36 tyg. będę pic

Brunetka polecam te liście malin mocno

Kaśkuś super że lot przebiegł ok. Dobrego pobytu w Polsce!!
Wredota jedz jogurcik naturalny ale z łyżką siemienia lnianego - to na pewno pomoże

Małopolanko jak brzuszek też już masz nisko to też uważaj, chodz najmniej jak się da, co by Tobie też szyjka się za wcześnie nie skróciła. Dobrze też że jutro masz wizytę to zawsze tak inaczej jak wiemy że się z lekarzem spotkamy. I powodzenia na zakupach!! :* :*
Wielomama no super że trochę Ci się gratisów dostało!! I że Mąż z Tobą był - to dobrze...
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja mam od kilku dni doła a raczej mega wkurzenie na mojego chyba za bardzo daje po sobie znać że najwyższy czas nasze małżeństwo zakończyć tylko szkoda że tak późno o tym pomyślał jak mówiłam wcześniej to on że wszystko jest dobrze ale cóż widać że wyprowadzka od teściów nic nie pomogła nadal jest pod ich wpływem.
przepraszam że smucę ale poprostu wszystkiego mi sie odechciewa.
Pozdrawiam
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
Aga ja się trzymam Twoich rad i herbatkę znalazłam w Tesco i będę ją pić od 36 tygodnia, a z masażem poczekam do połowy 8 miesiąca, ażeby być pewnym że niczego to nie przyspieszy.
Wredota co do sposobów to polecam wszystkie te o których dziewczyny pisały. A jeśli chodzi o apteczne sposoby to gdyby już nic nie pomagało to mi ginekolog przepisał syrop Laktulozę dla niemowląt. Pisałam już o tym wcześniej ale może nie czytałaś tego posta. W żadnym wypadku nie kazał brać czopków glicerynowych bo wiele osób bardzo źle je toleruje i mogą wywoływać skurcze. Powiedział żeby nie dopuszczać do zaparć bo w zaawansowanej ciąży mogą doprowadzić do rozwierania albo skracania się szyjki. Ja syrop już zakupiłam kosztował jakieś ze 12 zł ale narazie nie brałam go bo jem i piję kompoty ze śliwek, jem dużo owoców i dużo piję i jak narazie jest ok.
Małopolanka również życzę wszystkiego najlepszego. My mieliśmy 4 rocznicę ślubu 5 września ale zapomniałam się Wam pochwalić.
Cortezia fajnie masz w tej szkole, że Was tak mało. Ja muszę dziś zadzwonić do swojej bo zapisywałam się w sierpniu a tu dziś już 10 września i nic się nie odzywają.
Kaśkuś witamy w Polsce!!!!
A teraz coś o mnie. Ja to jak zwykle jak siadam to z jakimiś złymi wiadomościami.
A tak poza tym mam pytanie czy wiecie może czy w ciąży można robić sobie inhalacje amolem lub olejkiem olbas?
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)

Patrzę teraz na allegro za butelkami firmy Avent i nie mam pojęcia co zamówić. Chciałam zestaw, ale gubię się gdy widzę taką ich ilość hihi
cortezia też bym chciała aby u mnie podczas zajęć w szkole rodzenia było tak mało osób

wredota z przepisu na kartacze i ja skorzystam

małopolanka ja też mam taką nadzieję, że mojej babci będzie dane zobaczyć jak dorasta moja córeczka. Daj znać co fajnego kupiłaś z okazji rocznicy i jak przetrwałaś to wyjście na zakupy.
wielomama ilość gratisów powalająca

Dziewczyny co znaczą te długie kody w Waszych postach? To jakiś błąd? Coś się nie wyświetliło?
monikaplociennikprzykro mi, że tak się Tobie ułożyło z mężem. Swoją drogą pamiętaj, że nie ma związków idealnych i wszędzie pojawiają się lepsze i gorsze dni. Napisałabym coś na ten temat więcej, ale nie umiem zrobić tak aby było to tylko widoczne dla nas. Trzymaj się kochana, wspieramy Cię duchowo.
kasia085 niestety nie wiem czy można w trakcie ciąży robić sobie inhalacje...Mogę zapytać swojego lekarza przy kolejnej wizycie. Co do dolegliwości Twojego męża to ja znam ten ból bo półpaśca już przechodziłam w swoim życiu. Pocieszę Cię tym, że ja mimo, iż miałam cały czas styczność z domownikami, nikt się ode mnie tym nie zaraził. Lekarz powiedział mi, że to nie wyleczona ospa i podczas słabszej odporności organizmu ujawnia się właśnie w formie swędzących krostek z których uwalnia się płyn. Do tego doszły bóle mięśni, trzy bite tygodnie nie wolno wychodzić z łóżka i koniecznie przyjmować antybiotyk.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Nie pamiętam Aguś, czy mówiłam, ale Emanuel jest przesłodki

Co do terminów porodu... nasze dzieci już same dobrze wiedzą, kiedy wyjdą na świat

Mam nadzieję, że nie za szybko i nie za późno

Kicia kurczę ja nic nie dostałam do teraz na pocztę... zero info... tylko link potw. zgłoszenie.. poczekam jeszcze troszkę, bo u nas warsztaty są dopiero za 2 tygodnie... mam nadzieję, że coś przyjdzie

Brunetka taka Babcia to skarb

Co do termometru dzisiaj doszedł do mnie, bo zamówiłam na allegro Microlife NC

Kaśkus miłego pobytu w PL

Cortezia cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia

Jakbyś coś jeszcze ciekawego wyczytała w tych lekturkach podziel się z Nami

Wielomama Super, że mąż poszedł z Tobą na te warsztaty... mój niestety nie może

Wredota piąteczka kochana

Małopolanka uważaj na siebie na tych wycieczkach... kurczę, jak takie masz ostatnio nieciekawe dolegliwości to się oszczędzaj

Monika strasznie mi przykro z powodu sytuacji z mężem... czasem warto wszystko przemyśleć, próbować do końca... jak nie wyjdzie to widocznie tak już musi być :* bądź dzielna
Kasia, co do tego półpaśca to powiem Ci tak, ja kilka lat temu dostała półpaśca, bo moja Babcia mała i zaraziłam się od niej... tak na pogotowiu mówili... dosłownie 2 tyg. później i ja chorowałam... a różyczkę przeszłam, jak byłam maluchem... więc lepiej uważaj tak, czy siak... organizm nasz jest teraz osłabiony, więc różnie może zareagować...
Mam nadzieję, że u Twojego męża to jednak nie półpasiec... więc daj znać, jak się sprawa potoczyła

A u mnie dzisiaj kolejny, leniwy dzień

Mały Władzio dostaje czkawki 2 razy dziennie i zazwyczaj rano i wieczorem, a dzisiaj jedną po obiedzie, a drugą przed chwilką... mój S. się z tego cały czas śmieje, że taki mały człowieczek, a czkawki go męczą

No i stwierdziłam, że zaczynam jeść mniejsze porcję, bo jak zjem duży obiad, potem wszystko mnie uciska i mam wrażenie, że brzuch mi opadnie na kolana dosłownie... ciągnie w dół, jak nic...
Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę... a tak buziaki dla Was :*