- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Czekam widzę nie tylko ja na następne:) Proszę ja tu zakładałam Oki a to Nefretete no to może teraz trafie i myślę, że może w weekend Wredota, a jak nie no to Wielomama to już pewne:)
PaniP i Kicia wiecie że ja też mam coś z kolanami tak mnie bolą, a jeszcze to wstawanie z materaca mnie dobija!!!! Także łącze się w bólu z wami dziewczyny:)
Ja dziś zdjęłam żel z paznokci, zostałam o to poproszona przez lekarza i położną. Także myślałam, że mi się uda, ale niestety może i dobrze trochę się zregenerują te moje paznokcie:)
Kaśkuś no to super, że nie masz paciorkowca, a ta can(dicośtam) to chyba nic groźnego???
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Majeczkajeśli chodzi o dane Maxa to z tego co pisała Nefretete to niunio ważył 3560 g. i 55 cm i urodził się wczoraj o 6.30

Współczuję Wam tych bóli nóg i kolan, mnie dokuczają tylko dłonie no i od 3 dni zęby mnie bolą tak lekko ale wszytskie.
Mnie wczoraj po informacji Wredoty , przed snem też zaczęły męczyć skurcze coraz mocniejsze i dość częste przez jakieś 10 min, wstałam chwile posiedziałam i już miałam iść się kąpać,golić i takie tam ale trochę przeszło i usnęłam i całe szczęście bo dziś musiałam załatwić ten ZUS i na szczęście wszystko udało mi się załatwić, Później z moim M pojechaliśmy na zakupy, zrobiłam zapasy proszków,płynów i innych

A apropos brzuszka to wiecie ,że już boję się trochę bo ciągle go obijam a to o stół a to o drzwi zahaczam a jak zmywam naczynia to muszę go położyć na blacie he he - takie tam uniedogodnienia.
Nefretete i Sylwia cudowane te wasze porody -naprawdę troszkę się podbudowałam, że nie jest to takie straszne chociaż wydaje mi się że u pierworódek nie będzie tak łatwo.
Nefretete jak bedziesz mieć chwilkę napisz jak tam pierwsza nocka ?? jak Max i jak się czujesz, dla mnie to szaleństwo ,ze tak szybko Cię wypuścili ale wierze ,że dasz radę

Miłego wieczorku :*
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Powiem szczerze, że jednak są mamuśki, na które już jest czas przede mną. Jednak wiadomo nie mamy na to wpływu. Ja gdyby się dało to też chciałabym mieć wcześniej tą cc, ale jednak nie dało się bo......nie współżyję bo boli, to nie chciałam i D też nie, bo główka mega nisko, z pracami domowymi też nie chciałam przesadzać, bo od razu wszystko zaczynało boleć to przystopowałam, na dodatek te mega wielkie, grube stopy i nogi w chwili obecnej opuchnięte do granic możliwości. No to teraz czekam cierpliwie i nic się nie rozkręca. Mam tylko nadzieję, że pani doktor nie przesadziła z tak późnym terminem i nie okaże się, że jest coś nie tak z maleństwem. Mam o tyle lepiej od was, że wiem kiedy to nastąpi i ogólnie jestem bardzo spokojna, bo wiem jak będzie. Natomiast Wy kochane pewnie będziecie miały takie porody jak Justynka i Nefretete.
Natomiast ja już nie wierzę w te objawy zbliżającego się porodu. Jak ma się zacząć to się zacznie wody odejdą albo skurcze regularne i już. Ja już miałam wszystkie objawy i nic. I czop i biegunka i bóle na miesiączkę i dolnego odcinka kręgosłupa i nic....
Dzisiaj bardzo się ucieszyłam, ponieważ na sam koniec dotarła do mnie ta darmowa grzechotka z fisher price.
Jeśli chodzi o przyszły tydzień i dzieciątka to nie obstawiam, bo to coś mi się nie sprawdza-tylko ja, bo mówiłam, że będę 3 albo 4. Jedno jest pewne Oliwia nie będzie jedyna.
Wredota to już raczej na pewno? kicia, oki?
Ja paznokcie też już mam przygotowane na przyjęcie maleństwa. Od kilku tygodni. Bo wiadomo, że muszą być krótkie, ale podczas cc nie mogą być pomalowane.
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Kaśkus ty masz jeszcze trochę czasu więc nie przejmuj się, na pewno zdążysz ze wszystkim.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pani_p współczuję tych bóli i cierpnięcia. Jakbyśmy miały mało dolegliwości ciążowych... To pewnie przez ucisk na nerwy i ciężar. Ja dostałam rwy kulszowej w ciąży, ale dużo pływałam i to pomagało. Ale jak stałam za długo albo chodziłam czy robiłam coś w domu to później nie mogłam znaleźć dogodnej pozycji nawet do leżenia.
Cortezia ja też mam jeszcze pomalowane paznokcie. Co prawda kolor nie rzucający się w oczy ale chyba w najbliższym czasie go zmyję.
Wredota mój mąż też ma nocki, na zmianę z dniówkami. Umówiłam się z nim że jak się zacznie to od razu zadzwonię i przyjedzie. Nie będziemy jechać od razu do szpitala bo u mnie tak szybko nie pójdzie ale chcę żeby odpoczął trochę bo musi być przytomny

Oki dobrze że udało ci się załatwić ten ZUS. Oby co dali już spokój. Hmmm ciekawe ale ja jeszcze główki nie czuje. Brzuch mam nisko ale żadnej kulki

No i pewnie wszystkie się obijamy o różne rzeczy.
Wielomama ja cię raczej nie wyprzedzę ale może Wredota albo Oki? Ale w przyszłym tygodniu pewnie wszystkie powitamy nasze maluszki tylko ciekawe w jakiej kolejności.
Oj biedna ty jesteś z tymi opuchniętymi kończynami. Może spróbuj brać potas albo jeść produkty z dużą jego ilością (np. pomidory, banany). Zapobiega zbieraniu się wody w organizmie.
Też zamówiłam tą grzechotkę z miesiąc temu albo wcześniej ale jeszcze nie przyszła.
Gravity cudne te skarpetki

Wiecie co? Coś mi nie pasowało w tej herbatce z liści malin. Skojarzyłam to nadciśnienie z jej piciem. Dowodów znaczących nie znalazłam ale z tego co wyczytałam to nie powinny jej pić kobiety z nadciśnieniem w ciąży. Jeśli któraś ma wizytę położnej albo lekarza to niech spyta. Nie wierze do końca internetowi, wolę mieć potwierdzenie. Ale dopóki nie dowiem się na pewno to przestaję ją pić.
Głowa mnie znowu boli, za oknem mgła taka, że z trzeciego piętra nie widzę parteru...
Czeka mnie wieczór z ukochanymi kryminałami

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
Hmmm a ja mam na stopach jeszcze lakier hybrydowy i zastanawiam się czy muszę to zmywac? Jak myslicie? Na dloniach nie mam nic.
Majeczka na spokojnie

Wredota doskonale wiem co czujesz. To oczekiwanie jest beznadziejne. I kazde klucie czy napięcie brzucha alarmuje a tu okazuje się, że fałszywie...
Oki to może już niedługo się rozkręci i zobaczysz swojego maluszka

Wielomama no właśnie te wszystkie niby objawy można w buty schować. Jejku Twój wielki dzień już we wtorek! Jak cudownie

Kicia a no to ja też tak mam, że jak się przeciąże to rwa kulszowa się odzywa i boli jak chokera. Powtarzam sobie wtedy " to juz końcówka, końcówka". No takie życie hehe.
Tak o tym ciśnieniu piszecie, że aż mój mąż sie przejął i jutro chyba kupimy cisnieniomierz i też będę mierzyć

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gravitysuperaśne te skrpetki
Kicia masz rację do póki nie jesteś pewna zaprzestań picie tej herbatki, ja myślę ,ze może być coś na rzeczy z tym ciśnieniem. jeśli chodzi o ból głowy to mnie też tak od paru dni pobolewa ale to pewnie wina też mojego przeziębienia do tego ta pogoda nagle nam się wiosna zrobiła -organizmy szaleją

Pani_pjeśli chodzi o paznokcie to ja mam na stopach i rękach tylko odżywkę koloru przezroczystego , wolę nie ryzykować , że każą mi zmywać lakier na sali porodowej:-)
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gravity, świetne skarpeteczki!
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

oki222 szukalam na miejscu i nie znalazlam .A te mila isc miesiac i mnie wczoraj zaskoczyly

Pani_p co do paznokci nie wiem jak w PL.ale w Uk mozesz miec co zechcesz i nikt Ci nie zwroci uwagi.Ja mam zele zamierzam tylko dla samej siebie bezpieczenstwa po wekendzie skrucic

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

A ja wczoraj byłam u fryzjera, ciut podcięłam sobie końcówki, co by dalej włosy pięknie rosły, taka drobnostka a daje tyle radości

Co do ciśnienia i herbatki z liści to nie słyszałam nigdy o żadnym powiązaniu, ale można się lekarza dopytac. Z tym ciśnieniem to ważne jest też to by przed wstawaniem z pozycji leżącej odczekac trochę siedząc, wiem też sama po sobie, że nawet jak siedze i potem nagle raptownie wstane to ciśnienie bucha. Tak więc pośpiech niewskazany, a raczej powolne ruchy

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-