- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Paradise1982
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wpadłam do was sie pochwalić, że znowu jestem w ciąży! Tym razem w ogóle nie plamię, więc chyba tym razem bedzie dobrze

Stesknilam sie za wami!
Buziaki x
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Witaj Małgo wśród nas

jeta w 100% sie z Tobą zgadzam kto wie ile będziemy w stanie biegać po sklepach lepiej juz wczesniej mieć gotowe wszystko i tylko czekać

motylek270 może faktycznie maluszek nie lubi takiej mieszanki wybuchowej

Ja też ostatnio miewam takie bóle podbrzusza ale myślałam że to maleństwo robi sobie miejsce i to dlatego na szczęście mam wizytę w środę to dowiem sie czy wszystko jest ok.
A co do znieczulicy ludzi to powiem wam że ja już wiele razy spotkałam się z totalną ,,olewką,, własnie w kasie pierwszeństwa czy gdziekowiek w kolejce a nawet jak raz w banku z siostrą czekałam to zrobiło mi się słabo i nawet żadna menda nie podniosła tyłka żebym ja mogła usiąść i jak się zwolniło miejsce i usiadłam to stanął nade mną moher i sapał tak żebym słyszała że ona tak stoi ale kompletnie miałam ją gdzieś nie miałam siły jej ustąpić.
A raz tylko mi się zdarzyło że Pani kasjerka mnie zawołała bez kolejki też byłam z siostrą ona z wózkiem ja w ciąży i się śmiała że my to podwójną ulgę mamy bo u nich w sklepie to kobiety z dziećmi i w ciąży mają pierwszeńśtwo nawet przez chwilę nam się głupio zrobiło bo wpuściłyśmy chłopaka który chciał kupić tylko 1 wodę a my trochę miałyśmy zakupów to jeszcze na niego nawrzeszczała że my mamy pierwszeństwo

aaa i jeszcze raz się zdarzyło jak staliśmy w kolejce na basen już chyba 40 min i też już mi było słabo bo to nie dość że stać to jeszcze 40 stopni na dworze i jakaś miła kobieta mi powiedziała że nie potrzebnie stoje że powinnam podejść do okienka od razu i wejść bez kolejki no i poszliśmy mąż się zapytał i nas wpuścili co prawda niechętnie ale wpuścili:)
Czy ktoraś z Was słyszała o wózku Tako Captiva polka dots? bo strasznie mało opini jest a mi się strasznie podoba

Pozdrawiam

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
jeta daj znać co powie Ci Twój lekarz na temat twardniejącego brzucha.
Dobrej nocy dziewczyny, ja z mężem oglądam mecz...
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

ja dziewczynki wyjechalam z mężem na kilka dni na odpoczynek

buziaki dla Was wszystkich, zwłaszcza dla nowej mamuski

a mefiana się nic a nic nie odzywala? Trochę się martwię co tam u niej....
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.

Mefiana rzeczywiście zniknęła całkowicie... Nie odzywała się do nikogo prywatnie?
Mefiana odezwij się do nas!!! Martwimy się!!!
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Paradise Ty wiesz ze trzymam mocno kciukasy

Moofka odpoczywaj

Co do Mefiany... Napisałam do niej maila. Jak tylko będę mieć jakaś odpowiedz dam wam znać.
A tym czasem uciekać szykować się na weselicho... Jak na złość dzisiaj szybko zaczynam... :/ odezwę się późnej

- Paradise1982
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Będę wpadać do was po porady

- Małgo
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

motylek270 - Dzięki za linka

Przyznam żed już wczesniej wycelowalam w Mutsy i w Tacko

Co do Twoich dolegliwości jak lekarz powiedział że wszytstko ok to masz niczym nie stresowac

Kristi Wózek Tako Captiva tez wpadł mi w oko nawet bardziej niz Tako Laret ale też nie moge nigdzie wyczytac wiecej na temat tego wozka także podbijam temat.
I dziewczyny macie racje nie ma co na te zabobony co do zakupów dłużej zrwacać uwagi, pożniej w 9 miesiacu na pewno nie bedzie mi sie chcialo, poczekam w takim razie jeszcze na załozenie tego pessara, zobacze jak bede sie po tym czuła i ruszam z zakupami dla maluszka

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
Wreszcie ja się pochwalę moimi zakupkami

Najbardziej chyba jestem zadowolona z dzianinowego kocyka, który zamiast 75 zł kosztował niecałe 30

Zakupy uważam za udane! (ale nie za zakończone

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Witam nową mamuśkę!
Paradise Gratuluję i mocno trzymam kciuki! Pisz na bieżąco co tam u Ciebie:)
Jeta ciuszki i kocyk boskie! ja chyba też muszę się za jakimiś spodniami dla mojego Kamilka rozejrzeć.
Ostatnio pisałyście o uprzejmości ludzkiej. No więc ja napisze co mi się dziś przydarzyło. Otóż jestem w Auchanie na zakupach w zasadzie tylko sok + chipsy kupiłam i ide do kasy z pierwszeństwem, a tam kolejka, więc jak tylko podeszłam wszyscy nagle się obrócili i jakby nigdy nic. Mój mąż się wkurzył i oczywiście zaczęliśmy głośno komentować zachowanie ludzi. Przede mną stała kobieta z facetem to tylko zmierzyła mnie wzrokiem i oczywiście odwrót. Ale ku mojemu zaskoczeniu, podszedł do mnie jakiś przemiły pan i powiedział, że mam iść przed niego (był z kasy obok), bo tutaj mężczyźni przy tej kasie też są w ciąży albo inwalidami są. Oczywiście tak głośno to powiedział, ale nikt nie zareagował. Dzięki Bogu istnieją jeszcze ludzie z sercem....
A tak a propos zakupów to kupiłam w końcu szlafroczek do szpitala i jestem bardzo zadowolona

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

jutro planujemy w końcu podjechać do sklepu pooglądać wózki, a wieczorem mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia

jeta niezłe zakupy! jutro też coś podeślę z ciuszków zosi

ja w sklepach to nawet nie idę do kas dla uprzywilejowanych, kolejka tam nieraz dłuższa niż w zwykłej kasie

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dopiero dochodzę do siebie po wczorajszym weselu

Jeta zakupy widzę ze baaaaardzo udane

Dzisiaj zrobiliśmy sobie z mężem aktywny dzień

Polecam!!!

Smakowicie mówię - dobranoc

- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mi też się zdarzyło że brzuch twardniał przez całe popołudnie. Co prawda dzień był dość intensywny: najpierw w pracy kocioł, później spacer w ramach relaksu. Wcześniej zdarzały się już bezbolesne skurcze ale podejrzewam, że to skurcze Braxtona Hicksa - trwały krótko i ustępowały. Tym razem było inaczej. Brzuch twardniał co chwile i na dość długo. Nie było to bolesne ale dość niewygodne. Czułam ruchy Maleństwa więc nie siałam paniki. Po spacerze położyłam się w domu z podwójna dawką magnezu. Na wszelki wypadek zaopatrzyłam się w Nos-pę ale nie było takiej potrzeby. Następnego dnia było już wszystko ok. Na następnej wizycie spytam o to.
Co do znieczulicy to ja powiem, że miałam już dwie bardzo miłe niespodzianki: spotkałam się z bardzo pozytywnymi reakcjami na brzuszek. Zdarzają się oczywiście przypadki totalnej znieczulicy: żeby wejść na glukozę musiałam się wykłócić i to z inną kobietą

Paradise - fajnie że się odezwałaś. Trzymam kciuki!
Nutka - moje Maleństwo tez ma okresy mniejszej aktywności. Ostatnio na weselu szalało całą noc za to następnego dnia spało do 17. Aż się przestraszyłam, że mu wygibasami zaszkodziłam.
Wracam do pracy - trzymajcie się