- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- piranetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kuba:) nasze największe szczęście!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
piranetka u mnie np. Jan nie chciał jeść kaszek i po miesiącu spróbowałam i zaskoczył mój synek. Spróbuj w ten sposób że w dwie godziny po mleku przygotujesz posiłek i ja np. robię tak, ze mam swoją łyżeczkę i najpierw próbuję. Zachwycam się tym pokarmem jaki jest pyszny, śmieję sie przy tym bez liku i Jan śledzi co robię. Potem jak mu podaję pokarm to otwiera buzię raz za razem.

Fakt, ciekawy ten nowy schemat żywienia. Powoli trzeba będzie go wdrażać.
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
anitka90 Marysia ślini się strasznie, jak ją mam na rękach to kapie na podłogę

Motylek ja też nie trzymam się żadnej rozpiski, wszystko z wyczuciem bardziej, ok godz 5 i 10 mleczko ,13 obiadek/deserek 16 mleczko i 19 30 w teorii powinna być kaszka z glutenem ale ciężko nam to idzie, więc też jest mleczko. Poza tymi głównymi posiłkami daje jej coś do rączki np chrupek kukurydziany, bułeczkę, czy np ostatnio truskawkę albo kawałek banana.
Gosica chyba też zrobię tak, że zamiast jednej miarki mleka dam miarkę kaszki glutenowej bo w innej formie nie przechodzi ;/
GOSIA82 mi akurat odpowiadają te nowe schematy żywieniowe, z resztą uważam , że wszystko trzeba robić na wyczucie, w końcu to my najlepiej znamy nasze dzieciaki a nie jakieś schematy , ale dobrze mieć jakiś odnośnik żeby dziciakowi krzywdy nie narobić

piranetka u nas było to samo, odczekałam tydzień, próbowałam dalej, i tak przez miesiąc aż w końcu się udało, odruchów wymiotnych nie ma - poza kaszką, kleikiem. Odczekaj, każde dziecko jest inne.
agacior gratulujemy ząbka

moofka jak tam pierwszy wyjazd na działkę ? udany ?
u nas badania tarczycowe ok, morfologia też dobrze, dzisiaj mamy wizytę kontrolną u rehabilitanta - w sumie nie wiem po co

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mam problem moja babcia dała Martynce w niedziele possać czekoladę i do dzisiaj nie zrobiła kkupki... Zastanawiam się już nad czopkiem.. Takim ludziom jak moja babcia nie wytlumaczy się że nie wolno bo oni dawali wszystko i jak jej mowie ze ma nie dawać to i tak daje i jeszcze kiwi też jej dała

coraz lepiej nam idzie leżenie na brzuszku wczoraj nawet już się kilk razy udało przewrócić na plecki

Anitka To będę czekać na relację jak Wam poszło i oczywiście trzymać kciuki

piranetka A może za gęste jest? Martynka też czasami ma taki odruch ale właśnie jak za gęsto jest a do łyżeczki się też przekonała dopiero za którymś razem:)
Agacior Gralutujemy zębuszka

Natala Super że badania wyszły ok oby tak dalej

Mam pytanie jeszcze czy Wasze dzieciaczki też tyle gadają? Moja to gada piszczy śmieje się że czasem nawet zagłusza tv

My uciekamy na spacer w końcu ładna pogoda

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przy okazji obiadu- dziś do zupki będę dodawała pół żółtka.
Agacior fajnie że macie już ząbek. My czekamy, choć pediatra jak patrzyła do buźki Jaskowi to powiedziała ze lada moment powinien wyjść.
Natala masz racje ze z wyczuciem trzeba karmić dziecko. U nas też sie już ukształtowały pory karmienia: 7-8 rano kaszka, 11-12, mleko, 14-15 obiadek, 17-18 deserek, 20-21 mleko. Oczywiście mleko mieszam teraz z glutenem jedną porcję a dwie z kleikiem. W nocy budzi sie między 1-3 je mleko i tak do rana.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Pisałam że Szymek fazami się ślini no i dziś mu ta faza przyszłą,cały spluty tym swoim "prrrrrr".Gadanie też mu się włączyło, motylek270 tak jak Jaś Szymek ma swój język i naparza w nim jak szalony jak go najdzie ochota,ale wyłapałam że udało mu się wygadać "ma" to czekam na "mama"

Szymon dzis mowi spaniu nie.Pospal 2 razy po pól godz i tyle,ale marudzi już więc może uda się teraz uśpić go na dłużej.
Pozdrawiamy
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kristi- kupki nie ma najpewniej od czekolady,ale jeśli mała nie pręży sie i nie płacze to poczekaj i w końcu wyskoczy- na pewno twardsza niż zwykle. Co do babci to myśle,ze musisz kategorycznie powiedzieć, ze nie można dawać czekolady i ze sobie tego nie życzysz inaczej będzie zawsze coś podszywać. Jak moja córcia była mała to na rodzinnej imprezie tak jej jedna ciotka nawpychala czekolady, ze biedulka kupy nie mogła zrobić,a jak sie w końcu jej udało to aż ja dupcia bolała.pozniej przez jakiś czas bała sie robić kupkę i siedziała na kibelku płacząc a ja musiałam trzymać ja za rączki
Motylek270- ach te Jaśki -nasz warczy na nas i chrzaka
Gościa-coś w tym jest. Martynka powiedziała pierwsze tata i teraz jest synek
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jak to się działo to w myślach miałam ochotę zabić moją babkę za tą czekoladę następnym razem jak się do niej zbliży z czymś do jedzenia to chyna jej oczy wydrapię...

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
I w końcu się doczekałam - mój syneczek odkrył przewrót na brzuszek

Obniżyliśmy już poziom łóżeczka, bo zaczyna się podciągać do siadania, nie mówiąc, że próbuje się brać za wstawanie.
Ciekawy ten nowy schemat żywienia, choć ja daje mu jedzonko bardziej z moją intuicją niż z schematem. Na jajko jeszcze troszkę poczekam.
Kristi biedna Martynka. U nas też wszyscy chcą małemu coś dawać, a za chwilę nie podniesie się, bo będzie wyglądał jak bambaryłka

- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Pielęgniarka była pod wrażeniem Oli udek.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Kristi-biedactwo małe.Trzymamy kciuki na szybki powrót do normy
Anitka90-gratulacje przewrotów. Ja się cieszyłam że Szymek się przekręca a temu się zdarzyło kilka razy i tyle z przekręcania

Ja pierwszy raz od 5 mies przespałam całą noc.Tzn Szymek przespał bo ja sie co chwilę budziłam z myślą kiedy on się obudzi

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Podczytuje ale nie mam czasu napisać nic. Od kilku dni mam noce nie przespane, Lilka budzi się co
dwie godz nawet czasem częściej

Lilcia zrobiła się już taki uciekinier że nie można jej zostawić samej nawet na podłodze, nauczyła się już raczkować, siada po mału też sama, ale z gadaniem to ma pod góre. Coś tam wydusi z siebie ale bardzo mało, U Was czytam że maluszki dużo mówią już.
Zębiska też na razie mamy dwa i nic więcej nie idzie.
Dziś kupiliśmy krzesełko w końcu do karmienia , była zabawa, jutro zobaczymy jak pójdzie jedzenie w nim, bo jak wcześniej córcia jadła dosłownie wszystko to tak teraz zrobił się francuski piesek. Jakoś apetytu nie ma, muszę śpiewać, opowiadać i różne dziwne rzeczy robić aby chociaż coś zjadła.
Gosica wiem co to za radość. Oby tylko tak zostało ja od paru dni chodzę jak zombi bo Lilka jak przesypiałą całe noce tak teraz pobudka 2/4/6 więc w sumie noc wcale nie przespana.
Brukselka, to Ola rośnie ładnie, duża dziewczynka.
Anitka to szybciutko się bierze za wstawanie.Jeszcze trochę i nasze maluszki będą chodzić, ale ten czas zasuwa.
Kristi/ Motylek no to macie ciekawie z takimi interwencjami w menu. Ja to chyba nie ręczę za siebie co działoby się gdyby coś takiego się stało.
Kristi, dajesz jeszcze debridat, luba jakieś inne leki na brzuszek/kupkę?
a to moja Lilcia
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Gosica Może w końcu i na Ciebie przyszedł czas przespanych całych nocy czego Ci życzymy bardzo

monisia100100 Nie już dawno skończyliśmy dawać jak tylko butelka się skończyłą to więcej nie dawaliśmy i żadnych innych leków nie dajemy. Lilcia śliczna

My przed szczepieniem od 2 dni próbuję się dodzwonić i zapisać na szczepienie ale te królewny nie raczą odebrac tel.

C\y Wasze dzieciaczki też tak mało piją wody lub herbatki? Moja jak cokolwiek innego od mleka w ciągu dnoa wypije to cud jest... A już wszystiego chyba próbowaliśmy różne smaki ale to nic nie działa..