BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1009013 przez Mastynka
paalinkaa a jaką to wyprawkę zamawiałaś w aptece ?

Czuję ruchy dziecka bardzo nisko w samym dole brzucha czy to normalne?Aż czasem zaboli ;)
Mogłybyście dziewczyny polecić jaki kupić aspirator do noska?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1009022 przez MagdaM
Ja non stop czuje na dole ;)
Katarek!! Jedyny, najlepszy i niezastąpiony :) pomaga nam 4 lata, teraz kupiłam katarek plus dla noworodków :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 6 miesiąc temu #1009025 przez paalinkaa
Za wyprawke wyszlo nam ponad 360 zl i jest tam wszystko do szpitala i na pierwsze tygodnie dziecka...waciki, gaziki jalowe, witamina D i K, sol fizjologiczna, pieluchy tetrowe, podklady poporodowe, podklady higieniczne, majtki poporodowe, linomag, sudocream, emolium do kapieli i masa innych rzeczy...:)

Tez czuje uciski w dole brzucha ale wydaje mi sie ze to akurat jest ok:)

9 lata 6 miesiąc temu #1009026 przez paalinkaa
Duzo lepsze ceny sa niz w aptekach stacjonarnych, a poza tym wszystko do domu przyniosa a paczka prawie 7 kg wazy:) polecam apteke gemini

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1009034 przez mała82
Mastynka ja mam Fridę i Katarek. Mój synek bał się głosu odkurzacza więc Frida się bardziej sprawdzała na początku, ale katarek lepiej wyciągał. Teraz niczego nie chce używać.Ja też małego w dole czuję :)

paalinkaa a czemu emolium do kąpieli? Ja nie jestem za tymi wszystkimi emolientami, no chyba, że coś jest nie tak ze skórą dziecka, ale jak jest ok to po co przyzywczajać do sztucznych nawilżaczy? My sudocremu wcale nie używaliśmy, tylko Linomag i jak się zaczerwienienie jakieś pojawiło to kilka razy bepanthen. A właśnie miałam pisać, że w Gemini jak coś to mają dobre ceny :) Tylko tam kupuję leki i kosmetyki od dawna.
Poza tym polecam stronkę srokao, laska sprawdza składy kosmetyków między innymi dla dzieci.

9 lata 6 miesiąc temu #1009039 przez paalinkaa
Emolienty ze wzgledu na to ze nie trzeba miec osobno innych kosmetykow i po kapieli dodatkowo smarowac i nawilzac. Jeden produkt zalatwia wszystko.

9 lata 6 miesiąc temu #1009043 przez mała82
paalinkaa my nie używaliśmy emolietnów i też stosowaliśmy jeden kosmetyk do kąpieli. Nie nawilżałam niczym , mały ma super skórę. Więc emolienty nie są niezbędne

9 lata 6 miesiąc temu #1009048 przez paalinkaa
Wyjdzie w praniu co mlodemu spasuje. U mnie wszyscy emolienty uzywali od poczatku i nie narzekali wiec moze to zalezne od srodowiska i tego co kto dalej poleca. A w czym kapalas?

9 lata 6 miesiąc temu #1009051 przez MagdaM
Ja na początku używałam hipp. Nivea strasznie uczulal Em. Potem poradzili nam emolienty i chyba wszystko sprawdzilysmy kicha straszna :( z emolientow najlepsze są baby cap - przynajmniej dla nas bo miałyśmy ostatnio do testów ;) małej kupie albo hipp albo momme ale to czekam aż je wypróbuje a mają być na dniach jakoś ;)
Dobranoc dziewczyny :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1009054 przez mała82
Też miałam hippa ;-) wiadomo.każdy używa co uważa. Sama prawie skusilam się na emolienty za pierwszym razem. teraz uważam że im.Mniej chemii tym lepiej ;-) o emolienty pytałam i w szpitalach i u dermatologa i nie polecala jeśli wszystko jest dobrze. Np wg dermatologa jeśli skóra tego nie wymaga lepiej nie przyzwyczajać jej od samego początku do nawilżania jeszcze pewnie w życiu przyjdzie na to czas.
A dużo ludzi używa emolientow teraz bo tak działa reklama.
Mój synek dopiero zasnął, tzn ten starszy bo ten młodszy to.jeszcze baraszkuje w brzuchu! Więc ja też uciekam.spać ;-)

9 lata 6 miesiąc temu #1009072 przez Mastynka
Paalinkaa a to sobie sama kompletujesz taką wyprawkę czy to już kupujesz całą paczkę ze wszystkim ?Fajne takie coś sama bym takie kupiła ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1009104 przez paalinkaa
Sama kompletuje:) czesc ze strony szpitala, czesc z forum od dziewczyn pod tytulem co sie ime sprawdzilo a co niekoniecznie, czesc ze szkoly rodzenia. Chces to Ci taka liste podesle i sobie zerkniesz :)
Podziękowania: Mastynka

9 lata 6 miesiąc temu #1009108 przez Mastynka
jeśli to nie problem to podeślij :)

9 lata 6 miesiąc temu #1009226 przez Mastynka
Właśnie wróciłam z wizyty po badaniu wszystko ok,tylko mam zrobić posiew z moczu bo poprzednie wyniki złe ;/ Gin.kazała mi w 30tyg zrobić usg 3d ona niestety nie robi muszę szukać gdzie indziej ,Wy też robiłyście to usg/będziecie robiły?

9 lata 6 miesiąc temu #1009229 przez MagdaM
Jesteśmy po wizycie :) odczucia to norma, a sobotni ból to było tak jak myślałam odwrócenie :) córa główka w dół, wszystko dobrze, waga ok 1650 gram :) wody w normie, szyjka długa, odstawiamy leki! Jedynie co to najpewniej w 39 tc będę musiała iść na oddział i czekać tam na poród... Ale zobaczymy, no i czekam na termin powtórnego echo serca... Następna wizyta 28 :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia