- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas mała nie mierzona, dopiero na następnej wizycie. Wód w poniedziałek miałam mieć za mało a wczoraj ok. To właśnie usg szpitalne. Zawsze zaniza wszystko...
Szyjka lekko skrócona z 4,5 do 3,8 ale na wczoraj poród wcześniejszy nam nie grozi

Za 3 tyg wizyta i już mam mieć badania do porodu. No i mam ciążę wysokiego ryzyka... W sumie spodziewałam się ale potem poczytalam w Google i... Ech
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
A skad ciaza wysokiego ryzyka? Przez cukrzyce?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Głównie cukrzyca, ale jak się zaglebilam w temat to szok... Bo i poronienie i nadwaga i dużo leków i plamienie na początku i cukrzyca w rodzinie i zagrożenie porodem przedwczesnym w poprzedniej ciąży - jednym słowem wszystko... A definicje też mają takie, że tylko na zawał zejść :/
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

A nie wiem czy dziewczyny wiecie że po porodzie mężowie mogą skorzystać ze zwolnienia na opiekę na żonę, my tak robimy a ojcowski zostawiamy sobie później może na jakiś rodzinny wypad

Aaa i rozwarcie mam na opuszek ale przy drugiej ciąży ma tym etapie może już tak podobno być i długo się utrzymać.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Czekam jeszcze na wyniki posiewu, mają być za 3 dni.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Palaainkaa ja też uwielbiam mój telefon za to ze częściej wie co cjce powiedzieć lub zrobić lepiej niż ja :-P
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Magda ale masz długą szyjkę, zazdraszczam

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak rodziłam w szpitalu to pytałam o to zwolnienie to położna mi powiedziała, że tylko po cc u nich wypisują i tylko na tydzień, a po naturalnym się nie należy. I że jakbym miała cc to muszę się o to potem sama upomnieć bo nikt mi tego nie zaproponuje.
A moja ginka mówiła, że po naturalnym może wypisać na dwa tygodnie a po cc nawet na miesiąc. A jakbym potrzebowała po naturalnym na dłużej to mam się jeszcze zgłosić.
Z podstawowej morfologii mi wyszło to żelazo. Zapisała mi Tardyferon, ostatnio też to miałam.
Nam się marzą bieszczady z chłopakami w przyszłym roku, ale też nic specjalnie nie planujemy

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nefri też jestem przerażona jej długością.
We wtorek mam pogrzeb

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Magda w Twoim stanie, może to też nie jest dobry pomysl, zeby iść na pogrzeb. Ja dwa lata temu miałam pogrzeb wujka akurat też na początku listopada i byłam mniej więcej na tym etapie ciąży, co teraz i sobie darowałam. Raz, że podróż, dwa że nerwy, płacz itp, lepiej tego nie przechodzić w tym stanie. A co się stało wczoraj, jeśli można spytać?
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jedynie co to chyba nie dam rady do spowiedzi iść, bo nie wystoje w takich kolejkach, ale to jeszcze zobaczę...
Mastynka powinien się obrócić. Jeszcze ma trochę czasu. Tosia dziwnie ułożona, ale generalnie głową w dół i mam nadzieję, że tak zostanie
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Moja szyjka długaśna, ani drgnie, coś czuję że do stycznia się ta historia będzie ciągnąć.
Pierwszemu też się nie spieszyło w ogóle...
Dzisiaj mam potężną migrenę, Wy też?
Wam też ludzie komentują wybrane imię dla dziecka? W mojej rodzinie to ciągle komuś nie pasuje imię jakie wybrałam, jak jakies nowe wymyślam to też ciągle złe... nie dogodzisz. Praktycznie każdego się potrafią przyczepić. Ale jak się pytam jakie inne proponują to nic. Albo wyskakują z jakimś beznadziejnym...
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mastynka mój starszy synek też długo był ułożony jakoś dziwnie i straszyli mnie cesarką, ale jakoś 2-3 tygodnie przed porodem się zdecydował i przekęcił główką w dół więc i u Ciebie pewnie jest jeszcze szansa

MagdaM pryzkro mi y powodu dziadka. Dziewczyny dobrze radzą, żeby nie iść na pogrzeb ale pewnie ja zrobiłabym tak jak ty. W ciąży z Filipem też byłam na pogrzebie choć starałam się trzymać trochę na boku tego wszystkiego

balbina mojemu małemu też się nie spieszyło, 5 razy poród mi wywoływali

U nas w sumie tylko teściowa komentuje wybrane imię, jednak będzie chyba Artur. A jej się nie podoba i daje to do zrozumienia, ale tym akurat się nie przejmuję. Reszce się chyba podoba albo tak mówią

W poniedziałek chyba będą moje wyniki posiewu, ciekawe co tam wyjdzie. Następna wizyta 18 listopada, a potem pewnie jak się uda to jeszcze jedna przed porodem.
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mastynka teoretycznie ma czas do 36 tc żeby sie obrócić

Ja znowu walcze z katarem, aczkolwiek mam wrażenie że się od połowy wrzesnia jeszcze go nie pozbyłam

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Strasznie boli mnie w krzyżu,gdy kładę się spać i do tego cierpnie mi lewa noga,ciągle muszę nią ruszać inaczej nie zasnę.Masaż nie pomaga ;/
Ja chciałabym już urodzić przed Świętami ale termin na 30-go więc pewnie Sylwestra spędzę na porodówce