- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A myslalas zeby to oprocz znieczulenia czy zamiast? Ciekawe jak to dziala? Ja miałam tylko znieczulenie. Dwie dawki bo poród był dlugi. Ogólnie byłoby ok gdyby nie to wywoływanie. Było tydzień po terminie. Najgorsze sa takie roznego rodzaju przyspieszania i ingerencje w naturalny proces, to powoduje że poród jest długi i bolesny. No ale sama chciałam żeby to się wreszcie skończyło. Wiecie, po tygodniu na sali przedporodowej gdzie wszystkie byłyśmy przeterminowane i nic tylko wyczekiwalysmy, latalysmy po schodach, skakalysmy na piłkach, miałyśmy juz szczerze dość i żadnych widoków ze nagle się zacznie wiec jak juz cokolwiek się działo to same chciałysmy żeby ten worek przebili z wodami albo jakieś inne oksytocyny dali...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja trawie samotność. Męża nie będzie ani na poród ani pierwsze dni po. Będę sama z dziewczynkami... Super po prostu

Jak tam brzuszki? Ja mam inny niż poprzednim razem i każdy się śmieje czy na pewno dziewczynka w środku

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Na porodowce i zwiedzalam wszystkie pokoje porodowe. A znieczulenia żadnego nie miałam choć ból był masakrycznie dlatego zastanawiam się nad tym tensem. Rano połączyli mnie pod oksytocyne 5 raz i koło południa przebili pęcherz no i o 22 urodził się Filip.
Magdam podziwiam cię. Ja to bym pewnie nieźle panikowala jakbym po.porodzie miała być sama. Ale ja też mam cyka po tym jak na początku mieliśmy z filipem

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Ja dzisiaj zakupiłam Erykowi Szumisia, wezmę go już do szpitala. Na mydeal jest promocja, przy okazji to taki prezent pod choinkę będzie. O taką główkę misia mu wzięłam www.mydeal.pl/produkty-szumisie_szumiace...e_ikocyki-28552.html . Będzie mu brzęczeć przy łóżeczku

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Z Mi pomagala mi mama. Teraz też chcą ale ja wolałabym być sama. Sama z tym wszystkim... Muszę nauczyć się tak żyć bo tak najpewniej będzie wyglądać moje życie eh

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A ten mis szumis z mydeala to nie wyglada tak jak ten oryginalny, czy mi sie tylko wydaje? Pierwszy szumis ma takie 4 lapki jak osmiornica.
Ide sie za chwile polozyc bo jakas taka przytrzymana jestem dzisiaj...
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Szumis to co innego niż Whisbear chociaż funkcje mają podobne

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Też jestem jakaś taka przytrzymana, spać nie mogłam 2 godziny bo mi się wkręciło rozmyślanie o porodzie, wspominanie pierwszego i jakieś dziwne myśli i lęki...
MagdaM tulimy:( Ale jesteś dzielna dziewczyna i dajesz (i dasz) sobie radę sama. Czasem lepiej samej niż z jakimś bucem, masz spokój i na pewno sobie po kolei to zorganizujesz, poukładasz spokojnie. Chyba też bym nawet wolała bez pomocy mamy, bo czasem samemu po prostu na spokojnie wszystko się najlepiej ogarnie. A starsza córcia Ci będzie pomagać, czterolatka jak mój synek, to już posiedzi, popilnuje, zabawi, przyniesie Ci coś, będzie Wam raźnie i fajnie w trójeczkę

Skandal! Zamówiłam laktator avent elektroniczny i dzisiaj otwieram przesyłkę a tam ręczny! Pomylili towar... A jakbym właśnie miała wielki nawał mleka i bobasa na rękach!?! Eh, ludzie są tacy niekompetentni czasem... Teraz odsyłać, reklamować... Trzeba było zapłacić 50 zł więcej i kupić w sklepie...
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Magda potwornie to przykre... trzeba faktycznie nie mieć uczuć, aby tak zostawić dziecko i wyjechać. Rozumiem, że w życiu są różne sytuacje i czasem nie ma wyjścia, ale skoro piszesz, że nawet nie chce Was tam ściągnąć... Bądź dzielna dziewczyno. A czterolatka to faktycznie już duża dziewczyna, więc na pewno będziesz miała w niej pomoc. Pamiętam jak się Tymek urodził to moja siostrzenica własnie 4 lata skończyła i była naprawdę super dla niego.
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-