- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mastynka Ja dwa lata temu spędziłam wigilię i sylwestra w szpitalu z terminem na 26 grudnia. Tym razem mam nadzieję, że się "wyrobię" przed świętami. A co do imion to Wasza sprawa nie pozwólcie innym się wtrącać

Jak tam mamusie po weekendzie? Ja coraz bardziej ociężale się czuję

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Też marzę o tym żeby na święta juz być po porodzie.... wydaje mi się ze to tak dluuuugo jeszcze!!!!
katar tez mam już ponad dwa miesiące i ociężała jestem też i zastanawiam się czy w pierwszej ciąży tez tak było?! Nie pamiętam zbyt wiele.
ta pierwsza ciąża to taki był komfort i tyle czasu na wszystko a teraz.... tylko wieczorem jest chwila żeby odsapnac, poczytać, obejrzeć coś itp to zasypiam od razu o jakiejś 21....
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Paalinka dobrze, że masz taką możliwość, żeby leniuchować. Ja jakbym miała taki bezwzględny nakaz, to nie wiem, jakbym miała to zrobić, mając niespełna dwuletnie dziecko w domu.
Byłam w sobotę na wizycie. Szyjka się nie skróciła, nie ma rozwarcia, więc mam tylko brać magnez. Zresztą czuję, że po tym magnezie brzuch w ogóle mi nie twardnieje. Ginka wypełniła już dokumenty do szpitala do cc. Mam się umówić na konsultację anestezjologiczną i jak donoszę to rodzę 22 grudnia, więc święta prawie na bank w szpitalu spędzę. Ubranka dla Eryka poprane i poprasowane. Dzisiaj chyba spakuję sobie już częściowo torbę.
Też się czuję bardzo ociężała, bolą mnie stawy, kręgosłów i mięśnie wewn. ud. Chyba za duży ciężar dźwigam

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Trzymam kciuki, żeby te wstrętne rota cię ominęly! Torby zaczęłam pakować, co tam do nich wkładasz?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeżu ja nie wiem co to będzie... Przez 2 godz miałam skurcze. Bolesne. Sama w domu a córa w przedszkolu. Pojechałam po nią, potem na konie i trochę przeszło. Ale czasem jeszcze coś przylezie. Za wczesnie a ja nawet na IP nie mam jak jechać, bo z kim ja zostawię?
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mamy pierwsze grudniowe maleństwo - Alusia

Urodzona w 33+5 z terminem na 16.12 przez cc, 48 cm i 2450g. Silna babeczka, jest w inkubatorze.
Trzymamy kciuki!!
Akcja nagła, więc się pakujcie, ja to tym bardziej mam teraz stres...
Ach Jowita pozdrawia i trzyma kciuki oczywiście

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gratulacje od nas dla mamy Alusi.
Też teraz myślę o Alicji. Albo o Poli. Albo o Mai. Ale mam już mętlik w głowie. Poradźcie! No nasza babcia to się okazuje cichutko sobie marzyła, żeby córa miała po niej imię i dlatego takie fochy miała na inne imiona...

Magda Ty weź się nie wygłupiaj z tymi skurczami! Ale to już takie a la porodowe te Braxtony miałaś?!!!!????
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Balbina ja tez obstawialam Maje albo Pole jak bede miala corcie:) no ale wyszedl Mikolaj. Takze moj glos masz za tymi dwoma imionami:)
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Balbina z tych trzech najbardziej podoba mi się Maja.
Mała nie robiłam na tej wizycie takiego usg, bo miałam 2 tygodnie temu robione. Ja bym się za to prasowanie nigdy nie wzięła, więc po prostu wszystko poprałam, spakowałam do torby i zawiozłam mamie. Ona uwielbia prasować takie małe ubranka, więc zrobiła to błyskawicznie, dwa dni później je odebrałam i już są ułożone w szafie

Paalinka ja Tymonka przez całą ciążę bardzo słabo czułam. Raz pojechałam na ktg, bo zaczął się ruszać zbyt dużo jak na niego

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- ete21
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Czasem tutaj zagladam i was podczytuje....trzymam za kazda z Was kciuki i za slodki bagaż w brzuszku rownież. Mamy listopad i jak widac wszystko sie juz moze zdarzyc....wiec trzeba byc zwartym i gotowym bo maluszki moga nas zaskoczyc:)
Trzymajcie sie cieplo i zdrowo!!!
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ete już wyjaśniła

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

paalinkaa ja ostatnio chciałam ma odciążyć z domowych obowiązków i teraz jeszcze zdycham przez ból kręgosłupa, ale chyba już przechodzi.
Nefri mam podobne wyposażenie torby do szpitala, tylko ciuszków małego brakuje

Czy któraś z Was korzystała z TENS podczas pierwszego porodu? Przydaje się? www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...-porodowe_37262.html