BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #553173 przez princess
Kochane, dziękuję za troskę... Na IP już dziś nie będę jechać, jutro jadę do gina. Jestem już wykrochmalona, nasmarowana i swędzą mnie na razie tylko kostki... Wysypkę na rękach i nogach mam nadal :( Na brzuchu wcale wysypki nie miałam, tylko podkrwione rozstępy ale już mi schodzi. Najgorzej to te ręce i nogi, swędzą okrutnie. Najgorsze przede mną - noc... No nic, do juterka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553181 przez jadziatopol
Madlen :lol: melduje sie :)
Vini ale jestes mega! widac ze masz juz doswiadczenie :) mnie tez cycki zrobily sie jak kamienie a Hubus tak jak Zuza rzuca sie i pozera wrecz piers i nie mam czasu zeby wlasciwie wlozyc cycka...ale teraz juz jakos to opanowalismy. :lol: kupki tez robi w trakcie jedzenia i po jedzeniu...i czasem jest tak ,ze wydaje mi sie ,ze juz zrobil co mial zrobic...przebieram go a tu kolejna seria ;) :blink: zamiesc jakies nowe fotki Zuzi jak dasz rade :)
Monia kurcze...niech sie lepiej odetka jak napisala Dominia ;) ciesze sie ,ze juz jestescie w domku z Igunia i ze malutka jest zdrowiutka :)
Dominia oj...niestety brakuje mi czasu na forum...ale staram sie jak moge :)
Co z reszta dziewczyn?
Ja was czytam od rana...ale albo Hubi chcial jesc...albo zwalil kupe i tak w kolko cos...potem wyszlismy na spacer bo sliczna pogoda...pojechalismy nad ocean i bylismy w sumie 40 minut na spacerku. Przyjechalam do domku i myslalam,ze pojdzie spac a ten cwaniak udawal tylko i co chwile otwieral jedno oko,zeby sprawdzic czy go jeszcze trzymam na rekach....jak go tylko probowalam wlozyc do lozeczka to otwieral oczy szeroko i zadowolony ...ale nie plakal. Zostawilam go tak w lozeczku i w koncu sobie zasnal :) A tak wogole to nasz Hubus czesto sie modli...sklada raczki jak do modlitwy podczas karmienia i wtedy sie smiejemy ,ze modli sie" Boziu, zeby tylko mleka nie zabraklo"...to tak smiesznie wyglada,ze padamy ze smiechu.

zamieszczam kilka fotek

i przepraszam,ze nie odnosze sie do wszystkich waszych postow ale czytalam na raty i pisze w pospiechu ;) trzymam za wszystkie kciuki i moze sie powtarzam ale zycze Wam wszystkim szybkich porodow i pieknych ,zdrowych bobasow :lol:

[/url]
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #553184 przez Alina2408
hey dziewczyny :) nie ma szans zebym ndarobila te trzysta postow ktore naskrobalyscie :):)

jestesmy w domku od wczoraj wszystko jest dobrze pierwsza noc za nami :) m jest cudowny ulatwia mi wszystko bo niestety mala mnie porozrywala przy porodzie i szwy sa dla mnie osobiscie strasznie bolesne...

ale od poczatku jak wiecie moje skurcze zeczely byc regularne aczkolwiek nie bardzo bolesne jak m wrocil w sobote z pracy to zjadl jeszcze kolacje ktora mu przygotowalam i pojechalismy na sor... bylo za trzy 24 :) zaprowadzili mnie na porodowke... przyjela mnie fantastyczna polozna zbadala i stwierdzila ze to rzeczywiscie juz podlaczyli ktg i czekalismy na pania doktor w tym czasie skurcze zaczely lekko nabierac na sile i na czestotliwosci... pani doktor niestety okazala sie nieciekawa ze tak powiem gorzej byc nie moglo :) no ale coz polozna kobieta do rany przyloz caly czas dbala o mnie i pielegnowala... lezalam tak do ok 1.50 i wtedy skurcze zaczely byc naprawde nieprzyjemne wiec polozna powiedziala zebym poszla siusiu... poszlam i polecialo wszystkim czym moglo czyli siusiu numer dwa no i lekko mi sie cofnelo... jak siedzialam na sedesie uslyszalam chlup wiec uznalam zze caly czop mi zszedl... przebralam sie w seksowna koszulke szpitalna i powedrowalam spowrotem na to straszne lozko... polozna mnie zbadala i okazalo sie ze odeszly mi wody :) to bylo to chlup wiec nie bylo cieple nie cieklo tylko zrobilo chlup :)... jak wody odeszly a bole sie nasilily to zostalo tylko rodzic... polozna zawolala polozna od noworodkow... i to te dwie panie odebraly moje malenstwo... po pania doktor zadzwonily jak juz glowke bylo widac... i uwierzcie mi ze polozna zrobila to specjalnie... na poczatku parcie mi nie szlo parlam bardziej w miesnie brzucha ale jak mala zaczela sie pchac na swiat to nie bylo mozliwoscie zeby nie przec tak jak trzeba... m byl caly czas ze mna wspieral jak mogl nie uciekl i sie nie wystraszyl :) niestety zostalam nacieta mowie niestety poniewaz te szwy mi wlasnie teraz dokuczaja ale nie bylo wyjscia bo rozwarcie stanelo na 9 cm... o 2.40 nataszka przywitala swiat powiem wam ze bylam w szoku az ciezko bylo mi uwierzyc ze juz jest ze to tak szybko cudowne.... mala urodzila sie z raczka przy glowce i troche narobila mi bajzlu wychodzac czyli sie rozepchala i troche mnie porozrywalo... po narodzinkach przyszla pani doktor i z polozna poczekaly az urodze lozysko... nie szarpaly i nie kazaly na sile czekaly... lozysko wyszlo cale ladne i bez problemow... w tym czasie pedriatra obejrzal mala i stwierdzil ze cud dziewczynka :):)

najgorsze bylo zszywanie szok poprostu... lekarka byla niezgrabna szarpala i podala mi tak znieczulenie ze za przeproszeniem gowno dalo a zszywala tyle co ja rodzilam i powiem wam ze wole porod... straszne przezycie ale jestem pewna ze to brak jej umiejetnosci a polozna tylko klepala mnie po rece i pocieszajaca mina patrzyla na mnie jak zwijalam sie z bolu... ... pozniej dwie godzinki na sali porodowej i na sale... nie spalam przez caly kolejny dzien nie moglam za duzo wrazen... generalnie czuje sie dobrze brzusia sie sporo wciagnal ... mala jest cudowna praktycznie tylko je i spi... karmie piersia bez problemu... nawet wlasnie w tej chwili :P:) jest cudowa... problem mam z siadaniem ale tu poduszka ktora mialam do spania sie wietnie sprawdza... :) m mi brdzo pomaga nie boi sie kupy :P

uwierzcie mi ze swiat z malenstwem jest przecudny :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553185 przez dominia
Jadzia jak ja lubie jak do Nas przychodzisz :) od razu jakos weselej na duszy :) buziaczek od cioci dla Hubercika :*

Alinka piekna historia :) az lzy sie cisnal .. Cudownie, ze sobie tak dobrze radzisz z malutka i poranionym kroczem, wsztstko ladnie sie zagoi i bedzie ok :)

łoooooł cos mnie kluje w kolezance .. A znowu zaczal mi maly tam grzebac ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553188 przez jadziatopol
Alina to prawda...szycie boli bardziej niz porod...jak w Polsce mnie zszywali to myslalam,ze zejde mimo znieczulenia. A teraz jak mnie zszywala to nic nie czulam....i zrobila to sprawnie i szybko wiec pewnie to zalezy od lekarza i jego umiejetnosci ;) super,ze opisalas wrazenia z porodu :) o bolu szybko sie zapomina...bedziemy pamietac tylko te mile chwile. Ucaluj Nataszke od cioci :)
Dominia a ja cos czuje ,ze zza tydzien urodzisz :) :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a to ze spacerku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553190 przez Alina2408
no i kilka zdjatek dla was :):)

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553191 przez kasia123m
hej jadzia dzieki za odwiedzinki:)

Alinka dziekujemy za obszerny opis...naprawde chetnie sie czyta bo czlowiek mniej wiecej sobie wyobraza co przed nami..zwlaszcza ze ja juz wszystkiego niepamietam..hehehpo tylu latach

sliczne te wasze dzidziusie...cmok cmok cmok... :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #553193 przez niika
moje maleństwo :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553195 przez Alina2408
kasiu jeszcze z dorbych rad to polecam wziac troche wiecej wody mineralnej bo pic sie chce niemozliwie :):) w szpitalu dostalam od swojej poloznej tantum rose i rzeczywiscie polecam... ma jakies dzialanie tez przeciwbolowe :) tych wielkich podpasek starczylo mi jedno opakowanie a pozniej kozystalam z duzych belli... no i bez majtek ani rusz bo nie wyobrazam sobie bez nich egzystowac... ach i po porodzie niestety jest problem z siusianiem nie ma na to lepszego sposobu niz odrobina cieplej wody... polac pod prysznicem delikatni i poplynie samo bo jak nie to ja robilam kilka kropelk a pozniej bolaly mnie nerki...

nika sliczne cudenko :)

a ktos jeszcze urodzil???

12 lata 2 miesiąc temu #553196 przez jadziatopol
Alina sliczne zdjecia...to z tatusiem fajnie wyglada. Nataszka sliczna dziewczynka :lol: buziaki :kiss:
Niika ale krasnalek fajny :) sliczniutki :) buziaki :kiss:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #553197 przez niika
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553198 przez dominia
Jakie sliczne dzidziunie ! Ciocia caluje :kiss:
Chce juz swojego obok :)

Jadzia mylisz, ze za tydzien ? :) Hubi Radkowi to chyba z oka wypadl :D

12 lata 2 miesiąc temu #553200 przez niika
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #553208 przez Madlen
Satine Chyba nie jadłam.. Ale już sobie wyobrażam jak smakuja.... :cheer:

Po raz kolejnu uratowałas mi życie z tą zgagą :kiss: :kiss: :kiss: Dziekiii
Soda pomogła, myslałam już że oszaleje, taki atak dostałam przed chwila..

:laugh:

Monia już koniec szpitalnych przygód, jeszcze troszke wytrzymaj, potem będziecie miały już tylko siebie dla siebie.

Drzyzgunia oby, mam wielką nadzieje, że w miarę szybko się..rozmiękczę czy skrócę :silly:
Ale tu mimo wszystko dużo się porównujemy, wymieniając spostrzeżeniami.

Martynka trzymaj się dzielnie. Byle w miarę bezbolesnie.

Princess ciąża Cię nie rozpieszcza.. Biedactwo, oby szybko się naprawiło, to co popsuło.

Jadzia no jesteś :)

Wiesz co? Ukradłabym ci Go. :silly: ;) :lol:
Spacer z dzidzią nad oceanem..ale frajda....
Fajnie, że z karmieniem dajesz radę.
Promieniejesz ze szczęscia na zdjęciach..

Alinka Ale się nacierpiałaś, teraz już tylko słodycz macierzyństwa :)
Ale ślicznotaa.
Dzieki, że chciało się Tobie opisać wrażenia.

Zazdroszczę.........

NikaNormalnie jak laleczka :kiss:

Ja też już chcę!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553210 przez jadziatopol
Dominia tak cos czuje....zobaczymy czy moje przeczucia sie sprawdza. Zycze ci kochana ,zebys juz mogla doswiadczyc tego cudownego uczucia ....bycia mama :kiss: jest ciezko na pcozatku ale warto...a jak zobaczysz pierwszy nawet ten nieswiadomy usmiech to zaleje cie nieopisana fala szczescia :) kiepski ze mnie pisarz...chcialam oddac to co czuje ale mi to nie wychodzi ;) a Hubert rzeczywiscie to kopia Radka. Najsmieszniejsze ma paluchy u nog. Jak go karmie i jest mu dobrze (suchutko i cieplo)to rozczapierza te paluszki ...smieje sie wtedy,ze ma to po tatusiu :)
Niika ale slodziutki :)
Madlen :kiss: juz niedlugo kochana :kiss:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka