BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #552802 przez dominia
Vini miała napisać jak poród jej przebiegł :) czekamy :)

Właśnie dziewczynki, które urodziły mogłyby coś skrobnąć :)
Przykrzy mi się już za Wami !!! :kiss: :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #552803 przez xpatiiix3
Hehee a ja skończyłam już wiecie co męczyłam się a dalej chce mi się coś robić :D Mamuśka się śmieje ze mnie, że syndrom wicia gniazda mi się włączył :P a cioteczka z tekstem wyjechała czy już gałązek nazbierałam :o

Katarinka no ja też ciekawa co tam u dziewczyn, bo cisza od nich na razie...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #552818 przez ola85
Fajnie że Marlena się odezwała :)
Pliszka po cesarce to pewnie trochę dłużej w szpitalu zostanie, ale też liczę na to że napisze nam jak się Olek chowa :)
Może Alina dzisiaj wyszła z małą do domu?

Gabilee - ja tą koszulkę kupiłam bardzo zwyczajną z guziczkami rozpinanymi do karmienia. Jeszcze wrzuciłam ją do prania i mi podfarbowała pranie. Stanik też kupiłam ciut większy, ale to ciut wcześniej. Jest taki w ogóle nieusztywniany i rzeczywiście wyglądam w nim jak "mamuśka". Ale mojemu M strasznie spodobały się te rozpinane klapki do karmienia :blink:

Katriss - dobrze że wyrwali Ci tego zęba :)

Katarinka jak napisałaś że dzisiaj cisza to trochę się zaniepokoiłam. Ostatnio jak któraś z dziewczyn napisała że na forum tak spokojnie to się 4 dzieciaczki urodziły :) :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #552823 przez gabilee
ola ciekawe czemu sie spodobaly hehe lepszy dostep ma ^^

12 lata 2 miesiąc temu #552827 przez katarinka1
Ola ja też w końcu kupiłam taki miękki, zwyczajny. Ale biust nie wygląda w nim korzystnie niestety. Przynajmniej mój, a mam spory. Zawsze noszę usztywniany i jest ok, a ten taki bleee

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #552829 przez kasia123m
PRZEPAKOWALAM TORBE..WZIELAM PIZAMKE...przy ktg rozepne bluzke i juz...jesli i tak niby nie bede rodzic..szlafroka nie bede brac..sama jade..musze to usniesc..Bo M z mlodym na 8 do logopedy.a ja o 7,30 mam juz byc w szpitalu.taxi zamowie...juz raz jechalam..22zl kosztuje wiec nie ma tragedii...Mowila lekarka zebym zazyla ten lek na tarczyce rano ale nie zazyje...wezme i jak pobiora badania to wtedy lykne...bo napewno jakies robic beda.herbate spakowalam ,wase,swoj chleb,marchewki..M mi przywiezie bulke z serem do insuliny na noc..ciekawe czy cukry tez mi beda mierzyc..glukometr wezme insuline..ciekawe czy bede miec diete cukrzycowa jak u CIebie Domina..bedzie jak bedzie.ciekawe kiedy zrobia mi to usg z przeplywami..mialam robione we wtorek..wiec moze w piatek...i czy brzuch mlodej cos urosl choc odrobine..oby.Ciezko mi sie troszke oddycha..czuje sie jakbym miala wysokie cisnienie..pewnie troszke z nerwow choc sie nie denerwuje..
czytalam ze zatrzymanie wzrostu brzuszka czesto sie zdaza kolo 35-36 tyg u mam cukrzycowych...bo cukrzyca zatyka lozysko i ono nieprzepuszcza tyle ile trzeba...to tak jakbym kopcila paczke dziennie.
a dzis jak lezalam na ktg to przyjechala taka aparatka karetka..ze przeplywy slabe..z innego szpitala ja przywiezli..i mierza jej cisnienie 180/120...Zaczela ze niemozliwe ze zawsze ma niskie...a geba przepita jak nie wiem...trzecie dziecko.kazali jej sie przebrac i znow jej mierzy;a i jeszcze wyzsze miala.palic tez na 100%palila.

ja pierdziele znow zus podrozal..1027zl prawie..no masakra...tak jak my mamy jednososbowa firme to ledwie na ten zus wyrabiamy..no masakra

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #552866 przez Madlen
Marlena ojeja to masz 2 osoby, które potrzebują opieki, a Ty jeszcze obolała. Co za czas. Ale dzidzia pewnie Wam uśmierza ból. Pisz do nas częściej (w miarę możliwości ;))

Też się obawiam tej fontanny :)

Ja nigdy nie nosiłam miękkich staników, ale kupiłam taki ciążowy i na tę chwilę nie wyobrażam sobie założyć sztywnego..

Kasiu oby wszystko bezboleśnie i bez nerwów, szybko minęło.

Świeże mamuśki, nie róbcie nam tego opiszcie początki macierzyństwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #552892 przez katarinka1
Ja to mam jakieś przeczucie, że forum z dnia na dzień będzie bardziej cichło. Na koniec zostanę sama z może kilkoma mamusiami z końca miesiąca i będziemy tak wyć do księżyca :blink: A na serio czekać, modlić się, żeby już i pocieszać wzajemnie. Po jakimś miesiącu forum ruszy, bo świeże mateczki zaczną konsultować się w sprawach pociech :)
No cóż, pożyjemy, zobaczymy :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #552923 przez Madlen
Oby ta cisza długo nie trwała.
Chyba można jakoś znaleźć chwilunię by skropnąć posta i opisać wrażenia z pierwszych chwil z dzidzią. Nie mówię o odpisywaniu, ale kilka zdań jak Marlena dzisiaj.
A nie jak trwoga to na forum :P :P ;) ;)

Jadzia wywołuję Cię. Napisz nam troszkę o Hubciu :)
Zawsze wnosisz tu dużo db energii :)

12 lata 2 miesiąc temu #552926 przez dominia
Katarinka myślę, że będę z Tobą do końca :lol:

Martyny dzisiaj chyba nie było, może urodziła ?

12 lata 2 miesiąc temu #552929 przez kasia123m
a nie ma tu przejscia do innej czesci forum?
ja 6 lat temu bylam na takim forum gdzie po ciazy przeszlysmy na forum dzidzius 0-12mies...potem na nastepne 2-5lat...i do tej pory mam kontakty z niektorymi:)

12 lata 2 miesiąc temu #552930 przez Madlen
Ja też będę tu jeszcze, bo jestem pozamykana jak dziewica.. :dry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #552935 przez andzia_zg
Właśnie się zmierzyłam w pasie... od wczoraj przybyły mi 2 cm i smiesznie wysadziło mi pepek :cheer:

Faktycznie spokój się zrobił... niczym jak na weekend... albo cisza przed burzą... :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #552942 przez dominia
Madlen ekstra prawda !!! :lol: :lol: pozamykana jak dziewica też jestem .. tylko tyle, że szyjka miękka i krótka ;)

Ja nie umiem się mierzyć w tym pasie .. ostatnio mi wyszło 90 ..

12 lata 2 miesiąc temu #552945 przez xpatiiix3
Madlen haahhah dobre to było :D

no no ciekawe co z moim podwoziem... Ehh.. Mogłoby już coś ruszać :P
Ejj mamuśki odzywajcie się, opiszcie swoje porody i pierwsze dni z dzieciaczkami jak tam. chociaż parę słówek ;) tak cicho jakoś tu się zrobiło, chociaż dzisiaj nie powiem trochę naskrobałyśmy :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka