BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #552419 przez kasia123m
no padne tu zaraz...100 postow jak mnie pol dnia nie bylo..:)))

Katarinka i Princess fajnie Wam bo choc cesraka zaplanowana..ja byma dzis na ktg i cisza nadal..brzuch wysoko, a lekarka sie cieszy ze zdaze jeszcze dziecko podtuczyc...Przy okazji dowiedzialam sie ze wczorajsze ktg bylo brzydkie..cokolwiek to znaczy i dlatego dzis mi kazaly przyjechac...dzis ponoc super.

Mrufka trzymamy kciuki zeby jednak rozwarcie poszlo..moze sie jeszcze uda:)

Andzia a nie masz poprostu boli krzyzowych...bole krzyzowe sa tak silne ze nie bedziesz czula bolu brzucha..ja nie czulam przy porodzie...a nie czujesz ze momentami sa mocniejsze?to moga byc normalne skurcze...ja tak mialam teraz w niedziele noi przy pierwszym porodzie..jakby mi ktos w kregoslup wbijal cos..

chomiczka u mnie tez wysoko i nic...pochodzimy jeszcze z 3 tyg

natalka to jak sie pojawiaja nowe bole to moze jednak cos sie zaczyna

Mrufka no co Ty,.znow zmiana pozycji??hehhe..moja tak chyba lezy bo ciagle nogami kopie po bokach...to czekamy na paczucsia slodziutkiego:)

Katriss no wreszcie masz z glowy..to idopoczywaj teraz

Ja jak pisalam po ktg ktore ladnie wyszlo oczywiscie bez skouczy..potem z synem u psychologa..papiery juz mamy wszystkie ale nie daje tego mezowi..samam to poskladam w przyszlym tyg.Moj pobyt w szpitalu ma byc krotki.badania i do domu...nie beda rozwiazywac ciazy( przez chwile sie ludzilam:P) ani nie beda mnie ttzymac do 40 tyg...no licze na to ze moze w sobote mnie wypisza..w niedziele,najpozniej w poniedzialek..:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #552448 przez gabilee
chomiczka milo ze strony tej Pani , ze tak na glos wykrzyczala :P a tym ,ze brzuszek jeszcze ci nie opadl to si enie martw masz jeszcze kilka tygodni do konca ciazy :) wiem , ze to nie pocieszajace wiem co czujesz mi tez nie opadl jeszcze :P

madlen to najwazniejesze , ze juz kurzu sie pozbylas :) bo to chyba najgorsze co jest w remoncie czlowiek taki brudny sie ciagle czuje i nawet jak ogarnie to czuc w powietrzu :)
a co do pokoiku to fakt fajnie , ale boje sie , ze pewnie bede sie bala malego przez pierwsze dni zostawic samego w pokoiku na noc wiec kupilam kolyske :)
i n ma mi pomoc , bardzo lubi dzieci i bardzo czeka na tego swojego synusia , wiec kolyska sie przyda :)
mi rolety tez sie podobaja , ale kasy juz zabraklo z wyplaty na wszystko ... a podobaja mi sie zwlaszcza te zaluzje drewniane i chyba na takie sie zdecyduje jak juz przyjdzie pozwolenie na dobudowke i bedzie mozna sie o kredyt starac :)
a wozek to graco evo i wydaje mi sie , ze jak za nowy to nie przeplacilam :)
allegro.pl/leo-wozek-graco-evo-4w1-baza-...wor-i2988064967.html

ciekawe jak tam Pliszka ? ma ktoras z was do niej numer? troche sie o nia martwie ,ciekawe czy wyszla ze szpitala jak po cc sie czuje ? :)

wogole wczoraj moj n nasmarowal mnie i tak dosc konkretnie przyciskal to mam wrazenie jakby mi sie kilka rozstepow wchlonelo ? albo mam zwidy

natalka mnie tez boli krocze jak mam sobie nystatyne wprowadzic to sie zastanawiam jak tamtedy ma Leos wyjsc jak ja nawet palca sobie wlozyc nie moge :P

dziewczyny jak ma sie do szpitala koszule do karmienia to po ca mam stanik kupowac? wolalabym kupic jak bede wiedziala jak duzy biust mi zostanie ?

ola super wiesci , ciesze sie , ze paciorkowiec cie ominal :) a koszulke jaka kupilas?

pati czyli maltan zaczac stosowac jeszcze przed porodem? bo ja tez ja kupilam , ale nie wiedzialam , zeby juz uzywac

potem odpisze reszcie , bo n wrocil i ide mu wozek pokazac

12 lata 2 miesiąc temu #552454 przez andzia_zg
kasia123m napisał:

Andzia a nie masz poprostu boli krzyzowych...bole krzyzowe sa tak silne ze nie bedziesz czula bolu brzucha..ja nie czulam przy porodzie...a nie czujesz ze momentami sa mocniejsze?to moga byc normalne skurcze...ja tak mialam teraz w niedziele noi przy pierwszym porodzie..jakby mi ktos w kregoslup wbijal cos..

Kurcze nie wiem... poprostu boli jak cholera. Teraz od godziny jakby troszkę mniej,ale przyjdzie wieczór i znów będzie powtórka z rozrywki. Boli tak mniej więcej jakby od linii stanika w dół.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #552485 przez dominia
Gabilee jak się karmi to w staniku się nawet śpi :dry: bo później cycki będziemy mogły sobie zarzucać na plecy .. ;) poza tym mleko się leje i jakoś pasuje przykleić wkładki żeby piżamki sobie nie paprać :)
Ja kupiłam sobie w smyku za 35 zł i koleżanka mi jeszcze 3 przyniosła, używała 3 miesiące a mi się przydadzą :)

12 lata 2 miesiąc temu #552559 przez gabilee
satine ja co prawda nie mam wozka uzywanego , ale kolyske i bede prala cala mimo ,ze pachnie dzidziusiowym plynem , bo pani napisala , ze juz ja wyprala :)

mrufka to juz jutro masz pewnosc , ze przywitasz Adusie , kurcze , ale ona do cyrku chyba bedzie sie nadawala :) i w tlusty czwartek :D

pati to dobre wiesci , odrazu mozna odetchnac z ulga :) dosyc czarnych chmur nad nami teraz tylko same dobre wiesci :)

kasiu to cieszymy sie , ze ktg cie uspokoilo :) teraz kilka dni w szpitalu zrobia badania i tez napewno bedzie wporzadku :kiss: trzymam kciuki

dominia to chyba masz racje i zainwestuje :P moze wychacze cos w dobrej cenie . a powiedz jak kupowalas to w swoim obecnym rozmiarze czy lekko wiekszy? ja nie mam pojecia jak sie za to zabrac

12 lata 2 miesiąc temu #552568 przez dominia
Gabilee ja kupilam 75b bo w sumie w obrodzie byl ok i miseczka troche mi odstaje ale od razu Ci moge powiedziec, ze to wyglada wstretnie :P taka mamuska .. Jeszcze z brzuchem :D mam nadzieje, ze piersi zrobia sie pelniejsze i bedzie ladnie biust przylegal do tego materialu :)

12 lata 2 miesiąc temu #552576 przez xpatiiix3
Gabilee no z tego co mówiła położna mi to już zacząć smarować sobie sutki ;) no dobre wieści coś się polepsza powoli i humorek dopisuje mi konkretnie ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #552600 przez andzia_zg
Jeśli chodzi o stanik do karmienia to ja kupiłam sobie taki, żeby miseczka lekko odstawała. Dzieki temu swobodnie mozna wlozyc wkladke laktacyjna, a jak piersi "napęcznieja" od mleka to tez sie zmieszcza.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #552648 przez dominia
Kasia jak samopoczucie ? gotowa do walki z posiłkami w szpitalu ?? jak sobie to zaplanowałaś ? :) myślę, że wszystko będzie dobrze i wypuszczą Cię w sobotę :) jestem z Tobą !! :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #552650 przez Marlena1888
hej mamusie!
Mrufka ale spryciara z tej Twojej Adusi:) takie koziołki fika :laugh:

Dominia ślicznie wyglądasz! Brzusio uroczy! a kącik Igorka cud miód:P

Aneta śliczne łóżeczko i bryka ;)

Filipuś sobie smacznie śpi i odpoczywamy z M. On miał ten zabieg na nogę, cała noga usztywniona, nie może zginać ;/ ja jeszcze troszkę obolała, ale jakoś powoli dochodzimy do siebie ;P i jest z niego taki słodziaczek, a śpioch jak tata ;) a jakie minki potrafi szczelać, czasem jak się uśmiechnie to tak jak Hubercik u Jadzitopol :woohoo:
a jak się czasem uśmiejemy jak fontanna sika przy przewijaniu :P hehe

a właśnie kurcze nie wiem jak zmienić suwaczek..
pozdrawiam Was wszystkie i lekkich porodów życzę! :side:

12 lata 2 miesiąc temu #552662 przez dominia
Marlenka musisz zrobić sobie nowy :) usunąć z podpisu stary i wkleić ten co zrobiłaś :)
Super, że Filipuś śpioszek, przynajmniej masz chwilkę żeby odetchnąć :) Tak się cieszę, że już masz Synka przy sobie :) a jednocześnie bardzo zazdroszczę :blush:
Miałaś cięcie ? Czy obyło się bez ? jak się czujesz ? jak idzie karmienie ? piersi bolą ? :) Jejku miałabym tyle pytań .. :)
Buziaczki od Cioć forumowych dla małego śpiącego przystojniaka ! :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #552685 przez xpatiiix3
No to super ja prawie wszystko wyprasowałam jeszcze mi została mała kupka pajaców :P hehe a młody szaleje mi normalnie hehe tak jak tego wieczora co nam się 3 dzidziusie urodziły :D Może to coś zwiastuje, może następna trójeczka na świat przyjdzie :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #552774 przez katarinka1
Ale tu cisza... :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #552780 przez dominia
Katarinka też tak myślę ;)

12 lata 2 miesiąc temu #552791 przez katarinka1
Mamuśki, które urodziły zajęte. Pozostałe zbierają siły pewnie. Ciekawe jak radzą sobie Honka, Nikaa. Czy Alina już w domku i co z Pliszką? Czekam na relacje, a tu echo... :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka