- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Madlen ja rozmawialamz ginem na temat jak to po cc i powiedzial ze moze byc to niebezpieczne gdy macica jeszcze nie jest zagojona ale po ponad pol roku od cc i usg sprawdzajacym stan macicy stwierdzil ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku i nie istnieje zadne zagrozenie

Ja gotuje bo moja sloiczkow nie lubi ale zjada tego gotowanego cala miseczke czyli ok 180ml

Dzis właśnie gotuje Daguli zupke z pomidorkiem, marchewka,pietruszką, ziemniaczkiem i pierwszy raz dalam seler (ciekawe czy bedzie jej smakowało) na króliku

Ola Daga w dwa dni obczaila jak to sie robi z turystycznym

Isola Ninka urocza

Ale ja lubie ogladać te nasze dzieciaczki one tak pieknie rosną

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Same ciasteczka nie są przez niego jedzone, poliże, pobawi się, rozmiękczy i rzuci, a potem pies je znajduje

Jak skończymy Bebilon to też zamówię kaszkę Holly ale mleczną. Princess próbowaliście mlecznej?
Princess dokładnie jakby się obraził na smoczek, ale tylko ten dający mleko, z piciem nie grymasi. Ale chyba czas powoli korzystać z kubka.
Albo to ząbkowanie, może boli gardło..Stwierdził, że jest dorosły facet albo przejadł się mlekiem

Muszę wykorzystać mleko, wczoraj kupiłam dużą paczkę. Dziś kupiłam kaszkę ryżowa malinową i będę mu mieszać.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bananaja pytałam o tę Mirene mówił, że mogą być komplikacje, że u rodzącej naturalnie lepiej się to instaluje bo szyjka jest szersza jakoś tak. Ale ja się na tym nie znam i nie zgłębiałam tematu.
To ładnie zjadają Wasze maluchy

u mnie ostatnio dziecko marudne i wybredne.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziś jakby kupek mniej, a właściwie to częstotliwość nadal spora, ale mniej w pieluszce, takie kleksy, jejku jak ja bym chciała żeby już ten brzuszek wyzdrowiał. Dzwoniła do mnie pani doktor, z posiewu nic na szczęście nie wyhodowali. Nawadniać, obserwować, czekać

Marlena, właśnie od środy za radą lekarza gotuję kompocik z jabłek, blenduję i zagęszczam kleikiem ryżowym, Olek uwielbia taką "kaszkę" i chyba na stałe zagosci u nas w jadłospisie zamiast gotowych owocowych kaszek

Madlen, ja ostatnio najczęściej gotuję, ale jak sięgam po słoiczek to zawsze duży i wszystko zjedzone do dna

Michasia, czymkolwiek się martwisz, przestań, nie warto

Ale się dziś z Olkiem naspacerowaliśmy

Próbowałam sobie dziś wyobrazić Olka jak będzie dorosły

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ola no nie do końca tak jest, bo gdyby tak było to w ogóle nie byłoby grubych ludzi. Genetyka nie jest tak prosta że dzieci wszystko mają po rodzicach. Pewne predyspozycje można dziedziczyć po innych członkach rodziny. A do tego dochodzą zaniedbania, brak ruchu, złe odżywanie, problemy zdrowotne, chociażby problemy z tarczycą, hormonami itp itd. Także nie każde dziecko chudych rodziców też będzie chude. Mój Olek teraz jest chudzina a za pięć lat może będzie grubas, a za dziesięc znowu patyk. Nigdy nic nie wiadomo, dlatego trzeba dbać od poczatku żeby dziecko nie miało potem problemów tej natury. Chociaż tez na to do końca wpływu nie mamy. I nie jestem też zwolenniczką odchudzania dzieci czy podtuczania. Raczej skłaniam się ku temu że dziecko samo wie ile potrzebuje. A my jako mamy powinnyśmy dostarczac mu zdrowe i wartościowe jedzenie.
Madlen bardzo się cieszę że się udało! Czekamy na zdjęcia.
Pliszka Łozo z Afromental tez sympatyczny

Michasia jak masz ochotę możesz tu nam ponarzekać, z doświadczenia wiem że pomaga

Suzi na kwietniówkach o piszesz ale do nas już nie zaglądasz

Ja byłam wczoraj na usuwaniu kamienia ultradźwękami i na piaskowaniu. Ja pier**** jak to bolało, jakby ktoś młotem pneumatycznym walił mi po dziąsłach. KOSZMAR. Nie wiedziałam że to tak masochistycznie się odbywa

Pliszka zerknęłam teraz na tego Barona, taki pozytywnie zakręcony się wydaje, czyli pasuje do Olusia i do Ciebie

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Co do tego co pisałaś o stylu życia, to jego się nie dziedziczy, ale wypracowuje. Jestem przekonana że dziecko wychowane aktywnie, będzie bardziej lubiło ruch niż to które dzieciństwo spędzi przed tv

głównie to chodziło mi o to
ola85 napisał:
ale ta cała "waga" którą tu podajemy jest strasznie niemiarodajna. Na tą naszą "wagę" trzeba by nałożyć wiek, wzrost.... itd.
Przecież Ania i Iga (dziewczyny wybaczcie że akurat Was przytoczyłam

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki są IDEALNE

- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

Wpadam na chwilę z doskoku. Jutro Was nadrobię.

Ami zaliczyła nadprogramową drzemkę o 17.30 i jeszcze nie śpi chociaż maruda okropna.

Madlen u nas ostatnio mleko też było bee. Max. jadła po 120ml. Od wczoraj zagęszczam jej mleko kaszą (za radą drzyzgi)i wcina po 150, 180ml. Moze spróbujcie jakieś inne smaki kaszki?
Znikam bo już się jej jojczenie załączyło.
Dobrej nocy

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Powoli szykujemy się do wyjazdu na tydzień do rodziców. Także nie będę czynnie uczestniczyć na forum,postaram się Was na bieżąco czytać

Na tyle na ile bubuś pozwoli poodpisuje Wam teraz troszkę.
Banana nasze łóżeczko turystyczne jest u rodziców, mam nadzieje że Bartkowi się spodoba

Isola cudna śpiąca królewna

Dominia gratulacje dla koleżanki

Michasia oby wszystko ze słuchem Anuli było ok. Nie łam się, pewnych rzeczy i tak się nie przeskoczy więc szkoda zaprzątać sobie nimi głowę. Powodzenia z organizacją chrzcin Jerzyka

Madlen u mnie to samo, rok mnie nie będzie w pracy i muszę sobie wszystko na nowo przypominać, tak wiele się zmienia.. Mój zawód dodatkowo jest tyle niefajny, że jak się 5 lat nie pracuje w zawodzie, traci się tytuł i uprawnienia i trzeba zdawać mega ciężki egzamin państwowy

Bartek urodził się 4kg a teraz niewiele ponad 8 może ma. A na obiad mały słoiczek mu mało

Pliszka a więc dalej tak naprawdę nie wiadomo co męczy Olusia

Chomiczka dlatego ja nie zdecyduje się na taki zabieg u dentysty bo mam mega wrażliwe dziąsła, nawet przy zwykłym leczeniu leci ze mnie jak z zarzynanego prosiaka.. Szczoteczki miękkie, bo przy średnich krwawię. Gratuluje wytrwałości

Życzę samych radości z postępów pociech i udanego weekendu i całego tygodnia.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Chomiczka byłam 2 tyg temu z P na skalingu, polerowaniu i fluoryzacji. Mnie chwilami bolało, ale P to już w ogóle masakra stwierdził:)Ja nie mam dolnej jedynki i miejsce po niej zastąpiła druga jedynka i dwójka, ale była taka mała szparka, która już dawno zarosła kamieniem, a teraz tak śmiesznie mi w buzi z taką trójkątną szparką

Sylwia ale piękne ząbki:)
Pliszka jak dzisiaj?
Dziś po północy moja koleżanka (często ostatnio u niej z Anią bywałam) urodziła synka 54cm, 3 kg, poród s.n. Ale się cieszę.
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a ja wczoraj znowu prowadziłam szkolenie i w następnym tyg też mam dwa

Filipek radosny jak wracam, nie boję się go zostawić z teściową i też ciocie przychodzą więc jest w dobrych rękach.

dziś 30 lecie moich teściów i impreza

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Płacze .. zaraz umre

- Marusha
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Pliszka współczuje Olusiowi, może to jakieś rotawirusy, pamiętaj aby dawać dużo pić aby się nie oddwodnił
bananamana Dagusia szaleje z uzębieniem

Michasia będzie dobrze cokolwiek się dzieje

Paula Martynka zasypia o 19,30 budzi się dwa raz w nocy, drzemki ma dwie czasem trzy po 40 min
MIchasia zawsze jest tak że znajdzie się ktoś kto nie docenia starań innych i ma wszystko podane na tacy, pamiętaj Dobro zawsze wraca!! i wróci do Ciebie a w finansach też się polepszy!
Marlena gratuluje z pracą

Ja z chorobą wychodzę na prostą, a za to Martynka znowu kaszle w pt już ją zostawiliśmy w domu , pewnie znowu załapała ode mnie.
W poniedziałek mamy się umówić do nowego pediatry mam ndzieję że na jej widok nie będzie histerii.
Muszę się pochwalić, bo stukając łyżeczką wystukałam ząbki

Może wyjdą na 9 miesięcy które za trzy dni

Dziewczyny z Bydgoszczy która zna jakiegoś dobrego ortopedę?potrzebuje dla M. 12 lat temu miał wypadek samochodowy i ma śrubę w nodze, ostatnio się nadwyrężył i go pobolewa, boi się że skończy się na wyciąganiu śruby i unieruchomienia na dwa miesiące.
A jak dajecie maluchom zupki to dajecie jeszcze papki czy już kawałki,
ja co jakiś czas próbuje małej dawać kawałki, ale ona wtedy wypluwa i się trzącha

Coś pisałam kiedyś o spotkaniu babek z bydzi? padły jakieś odpowiedzi?

Jeśli komuś nie odpisałam na jakieś pytanie z postów to przepraszam ale uwierzcie po tyg nieobecności nie jestem w stanie nadrobić nawet w czytaniu

pozdrawiam
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja podczytuję, ale jakoś chwilami brak weny na pisanie

Marusha ja już mówiłam...na spotkanie jestem chętna

Co do ortopedy to na myśl przychodzi mi jedynie Hoffmann...ja nie korzystałam, ale kilkoro znajomych. Tylko nie wiem czy on w Bydgoszczy przyjmuje...chyba w Żninie czy Szubinie...
Michasia rozumiem Cię bardzo dobrze.
Zaraz wracam...

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Z nowinek...mój brat, który od początku ciąży swojej dziewczyny twierdził, że będzie miał syna bo ON TO WIE! będzie miał córeczkę

Paula Iga zasypia ok 19 max 20.w ciągu dnia dwie lub trzy drzemki. A dzień zaczyna między 6 a 6.30

Pliszka biedny Oluś...a jak z apetytem?
Madlen ciągnij zaświadczenie o karmieniu i korzystaj

Dominia durne te piguły...ale dla spokoju zadzwoń do kretynek, bo mimo braku obowiązku szczepień one chyba po 3 wezwaniu muszą zgłosić Cię do sanepidu jako uchylającą się od szczepień. A po co ma Wasze nazwisko gdzieś figurować...
Ola to prawda, Iga i Ania z podobną wagą a na wygląd to przecinek i kropka

Sylwia miłego wypoczynku

Marlena fajnie, że tak dobrze Ci idzie w tej pracy

Gratuluję mamom nowo narodzonych dzieci

Fotki forumowych dzieciaczków śliczne

Sorki, że nie wszystkim odpisałam.
Iguni idzie siódmy ząbek...i boli. Dziś maruderek, pcha wszystko do dzioba, chwilami popłakuje. Ale nie jest najgorzej. Tylko apetyt gorszy...znowu cycek rządzi

Od jakiegoś czasu super się sama bawi

Zaczęło się piszczenie...uciekam.
Pa

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Monia tak mi się Twój brat tez skojarzył, bo dla Ani też od nich nic nie dostaliśmy-Magda raz dała bluzeczkę, bo po kimś dostała, a dla dziewczynki bardziej i teraz jeden słoiczek gerberka.
P też mówił, że wie co robił i że chłopak będzie,a tu dziewczynka. To u Ciebie w rodzinie dziewczyny królują. A o ślubie coś myśli?
Przecinek i kropka-ale się uśmiałam:) świetne porównanie.
Biedna Iga, oby ząbek szybko się przebił

Marlena to super.
Marusha tak właśnie myślę, że ja przynajmniej gdziekolwiek trafię, to zawsze sobie poradzę w życiu i nie potrzebuję pomocy. Tylko to chodzi o Ania a nie o mnie i z jej powodu mi przykro, ale cóż. Nie będę już się tym smęcić:)Humor wrócił

Dziś w "ugotowanych" był chłopak od nas z warzywniaka:)i robił danie, które kiedyś polecił mojej mamie. Dobre, nawet bardzo, ale w ciąży miałam mdłości na zapach i od tego czasu nie było.
Po chrzcinach zostało ful żarcia. Właściwie, to lubię takie leniwe żarłoczne dni, gdyby tylko ktoś te kalorie chciał zabrać.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Lubi z kawałeczkami jeść, tak śmiesznie i pięknie 'gryzie'

Monia serio ?

Ojj dziewczynka

Byliśmy dzisiaj u znajomych co mają córeczkę 8 dni młodszą, pięknie siedzi i gaworzy ale Igor do niej to motorynka