- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aga trzymam kciuki, żeby kropelki zadziałały

Sylwia jak tam Bartuś?
Jeszcze o karmieniu... Leżąc w szpitalu położne zniechęcały do karmienia przez to, że zmuszały. A nawet nie potrafiły pokazać, jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi, przez to miałam całe poorane sutki

Co do długiego karmienia to trzeba uważać. Moja przyjaciółka ma prawie 4-letnią córeczkę, która nadal cycuje, głównie w nocy. Zęby wszystkie ma popsute i nie pozwala nikomu się zbliżyć do mamy piersi, nawet jak ktoś ją przytuli to już jest przy niej i pilnuje. Próbują wszystkiego, żeby ją oduczyć ale nie ma rady, w nocy wpada w histerię i dla świętego spokoju dostaje cyca.
Michasia to gratuluję Ani, może wprowadza nowe przyzwyczajenia nocne

Drugie dziecko... Zawsze chciałam mieć dużo dzieci ale teraz poznałam ten miód i jakoś sama nie wiem... Chciałabym ale się boję

Olu ja też nigdy nie słyszałam, by którejś kobiecie babrała się rana po cc przez karmienie piersią... Bardzo długo plamiłam po porodzie a niby po cesarce szybciej niż po SN to ustaje, bo przy cesarce od razu czyszczą. Plamiłam około 3 miesiące, czyli tyle, ile karmiłam piersią... Rana się babrała to i podkrwawiała... Słowa lekarza nie wpłynęły na moją decyzję o zaprzestaniu karmienia, mówiłam sobie, że nieważne wszystko, oby Adaś jadł moje mleczko

Pliszka brzmi przekonująco opis żłobka. Na duży plus jest monitoring i możliwość prześledzenia nagrań z dnia. Tani nie jest ale tak jak piszesz, najważniejsze dobro maluszka

Banana gratuluję Dagusi ząbków

Filipku 100 lat! Rośnij zdrowo, bądź zawsze uśmiechnięty

W końcu zdecydowaliśmy się jak robimy roczek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tysiące całusków na pierwsze urodzinki !!!

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Goń go , goń go na dwoch nóżkach,
dmuchnij w pierwszą swą świeczuszkę

zdrowka szczęscia Ci życzymy i prezentow wrecz
LAWINY/color][/b]
E-ciotka Suzi z Mikusiem

Edit: ale z kolorem nam wyszloooo

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gratki!
A tak w ogóle śliczny Tymuś

Weszlam po to aby wrzucić jeszcze raz kamyczek do ogrodka mitów

Wlasnie jedna dziewczyna z kwietniwek napisala na fb o tym ze pokutują w szpitalu z powodu zapalenia płuc, gardla i uszu

Jak sie domyslacie - dzidziuś cycusiowy

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anoda sliczny synek:)
Tosia zakatarzona i temp 38,3 w pupie...nawet nie wiem co jej dac.syn dostal sambucol i już prawie zdrowy...
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Anoda, piękne fotki i jeszcze piękniejszy synuś Ci rośnie

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak samo można mnożyć przykłady chorujących dzieci karmionych sztucznymi mieszankami i powikłań u matek, które nie karmiły.
Nie musicie umniejszać karmieniu naturalnemu tylko po to, żeby podkreślić, że Wasz wybór jest tym właściwym, bo "karmienie piersią jest przereklamowane".
Chorują wszystkie dzieci, karmione mlekiem mamy i chemicznymi mieszankami. Karmienie chyba nie ma tu żadnego znaczenia. Część z nas wybiera naturę część wspiera koncerny produkujące sztuczne mleko i powtarzam po Was : wybiera to co wygodniejsze.
Koniec kropka.
Cofnęłam się i przeczytałam resztę wpisów o karmieniu...doprawdy nawet jeśli wg Was w moich piersiach płynie pozbawiona wszelkich wartości woda, a więź emocjonalna i fizyczna z moim rocznym dzieckiem wkrótce będzie zboczeniem to za przeproszeniem "nic Wam do tego"

Od wieków matki karmiące piersią będą je chwalić a karmiące mm mu umniejszać.
Może czas skończyć temat...???
Spodziewam się słów krytyki po moim poście, bo przywykłam, że nam karmiącym tym przereklamowanym sposobem nie wolno złego słowa o mm powiedzieć...jakoś to przeżyję

Dodam jeszcze, że jestem dziś wyjebana jak koń po westernie, spędziłam cały dzień przy garach, tort, który zrobiłam w ogóle mi się nie podoba i ogólnie nie mam ochoty na jutrzejszą imprezę. Ale czego się nie robi dla dziecka...

Miłej nocy
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Monia, szanuję to, że karmisz piersią i bardzo to pochwalam. Sama chciałam karmić Anię co najmniej do roku. Udało się niespełna 8 miesięcy, bo....dziecko moje kategorycznie odrzuciło cyca. Walczyłam o to, by dać jej jak nadłużej mój pokarm, więc używałam laktatora, który tu niektórym koleżankom "źle się kojarzy". Robiłam to po ty, by moje dziecko jak najdłużej dostawało moje mleko i moje samopoczucie i wygoda było na końcu. Dlatego nie mogę się zgodzić, że ja wybrałam wspieranie koncernu produkującego sztuczne mleko. Uważam, że takie uogólnianie jest krzywdzące. Poza tym, matki karmiące naturalnie - cieszcie się, że macie pokarm nadal i to zapewnie macie głównie Waszym dzieciom. Także cieszcie się, że macie dzieciaczki, które chętnie piją mleko z cycusia. Łatwo się wypowiada, gdy nie spotkało się oporu ze strony własnego dziecka. A tak nawiasem - moje dziecko nie je mojego mleka od prawie 4 miesięcy, a ja jeszcze miesiąc temu miałam pokarm. Także nie zawsze jest to podyktowane wygodą matki.
A dzieci oczywiście chorują. I te na mm i te na cycu.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
I zdecydowanie czas temat zamknać.
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

wiadomo ze każda będzie chwaliła swoje wybory. Ja karmiłam 10 miesięcy i 10 dni. Tak u nas wyszło. Teraz jesteśmy na mm wspieram koncerny