- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Beata 26
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

O krwi pępinowej wiem mało i raczej się nie będziemy decydowali..
z piłką też mało doświadczenia..
super macie z basenem!
Kika gratulacje z okazji rocznicy ślubu.

ps. wizyta u położnej interesująca - ciśnienie w normie, słyszałam bicie serduszka maleńśtwa - cudowne uczucie..

I TEŻ JESTEM PAROWOZEM.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)

Zazdroszczę Wam tego basenu... u mnie nie ma i nie opłaca mi się dojeżdżać 40 km na basen :/
O krwi pępowinowej też niewiele wiem.
Kika Gratulacje z okazji rocznicy

U mnie pogoda względna, troszkę słońca, dużo wiatru, ogólnie chłodno

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Niby szpik spokojnie sie przeszczepia i wszystko ok wiec mysle, że w przyszłosci tak bedzie z krwią pępowinowa. Ale jak na razie czekam na potwierdzenie skutecznosci wiekszej ilosci badan. Im więcej badan tym wieksza pewność.
Trochę mi zostalo z duszy naukowca z moich badan do pracy magisterskiej

Beata 26 nie niestety nie mam tu żadnego parku, las jest ale takie chaszcze, że nie da się przejść, więc to raczej ciężko nazwać lasem, a nie chcę włazić w krzaki do kolan żeby nie załapać jakiegoś kleszcza. A chodzić między domami jakoś mi się nie chce samej. Inaczej byłoby z wózeczkiem. mieszkam na takim wygwizdowie,że szok.
Czasami tęsknię za Zielona Górą, tam się wychowałam, zawsze było gdzie wyjść... full sklepów itp a tu nawet jak chcę coś kupić do ubrania to muszę jechać 30km do Zgorzelca (gdzie też nie ma zbyt dużo sklepów) Ale co się robi dla męża i pracy

A jeśli chodzi o język to chciałabym sobie przypomniec niemiecki. Uczylam się go od 5 klasy podstawówki. ale niestety nie mialam styczności z językiem już z 8 lat. Jak coś widzę po niemiecku to nic już nie rozumiem, nie pamiętam słówek. Normalnie zaćmienie. Myslalam, żeby moze uczyc sie angielskiego, bo w firmie angielski bardziej przydatny, ale skoro angielskiego uczylam sie kiedys moze niecaly rok wiec samej byloby mi bardzo ciężko się czegoś nauczyć. Wolę więc niemiecki, bo tu sama moge przypomniec sobie gramatykę i slownictwo (mimo, że tego jezyka nie lubie) No ale jesli chce sie uczyc sama to w grę wchodzi tylko niemiecki

- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- patrycja85
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
wklejam linka do info o banku krwi
prawdę mówiąc ja widzę same plusy. jedyne co mnie odstrasza to cena, ale w sumie jak sobie pomyślę że odpukać kiedyś byłaby potrzebna a mi było szkoda kasy to...
2-3 lata temu czytałam książkę BEZ MOJEJ ZGODY (polecam!!!!!!!!!!!!) i wtedy mnie tak naszło, a od kiedy wiem że jestem w ciąży tez się dużo naczytałam i w zasadzie to ostateczną decyzję zostawiłam mężowi:) ale sądzę ze się zdecydujemy-zwłaszcza ze takie komórki mogą się przydać nie tylko dla dziecka przy którego porodzie są pobierane ale także dla rodzeństwa. nie namawiam, to indywidualna sprawa, ale myślę że lepiej się zapoznać niż potem żałować.
mi kręgosłup już bardzo dokucza (skolioza) więc piłkę nabyłam i siedzę na niej, ale tak jak pisałam zestaw ćwiczeń mam dostać więc za jakiś czas napiszę czy warto:)
nie wiem czy zakupujecie już jakąś fachową prasę?

u mnie piękna pogoda, ja jutro tak będzie to jadę na grzyby:)))
miłego popołudnia:)
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- Dusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ty najszczęśliwszy PAROWÓZ na świecie !!!!!Moje maleństwo jest zdrowiusieńkie i mego śliczne !!!!!
Jestem padnięta,cały dzień w aucie i to jeszcze z teściem za kierownicą(masakra)Dopiero do domciu zlądoawłam!
Jak znajdę kabelek to wstawię fotkę(mam w 3D)
Teraz 27 na spotkanie z genetykiem i potem 8 listopada na połówkowe

Nie jestem w stanie opisać słowami swojego szczęścia,a co się nawyłam
(ze szczęścia) to moje

Idę sobie zrobić herbatkę i wywalić nóżki na fotel

buziaki

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

To niesamowicie wielka radość, kiedy słyszy się, że jest dobrze i widzi się maleństwo, prawda??
Smacznej herbatki

- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A tak spytam dlaczego masz spotkanie z genetykiem? mi lekarz o niczym nawet nie wspominał.
O tej piłce w akpekcie dzieci dowiedziałam się od kolerzanki, maluszka jak ma kollki to kładzie się na brzuszku, masuje brzuszek ew. kładzie się na ramieniu, takie właśnie "akrobacje" z dzidzisiem na piłce jak ma kolki, do tego podobno działa na dziecko relaksująco, odprężająco,taką piłke również wykorzystują w rehabilitacji dzieciaczków.
Zostałam uziemiona w domu, syn mi się rozchorował, na szczęscie gorączki nie miał, ale do przedszkola go nie posłałam.
pozdrowienia i miłego wieczorku
- Dusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Najgorsze jest to że mój Paweł nie był ze mną,ale wraca już jutro i zostaje 3 tygodnie!!!!
Nie będę Was zamęczać swoją historią od początku,z tego co tłumaczyła mi dziś Pani doktor która robiła mi usg program badań prenatalnych polega na :
-USG genetycznym)bardzo dokładne i dłłługie usg)
-pobraniu krwi i spotkaniu z genetykiem w celu interpretacji wyników
-USG po 20 tc (tzw połówkowe)
Może biorą pod uwagę mój wiek(33 lata!!!)
Może przeszłość.....
Ogólnie do gina chodzę prywatnie,ale na tyle jest on w porządku że załatwił mi skierowanie i wszystko robię na "książeczkę"w Klinice Gameta w Gdyni.
Co do szpitala w Lęborku,już zaczęłam swoje prywatne śledztwo,dam znać

Kurde gdzie ja podziałam ten kabel od aparatu,tak chciałabym się pochwalić maluchem!!!Czy Wy też jesteście takimi ciążowymi roztrzepańcami?Nie poznaje siebie,niedługo głowe gdzieś zostawię

- macka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Beata 26
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Macka - super, że wszystko ok

dzień dobry drogie Panie

- Dusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ale pospałam masakra,teraz będę zamulać cały dzień,a roboty mam od cholery(mężuś wraca!!!)
Macka-gratulacje dziewuchy !!!Oj jak się świetnie czyta że wszystko dobrze

Przesyłam furę dobrej energii i biorę się za robotę

A i moja Julcia jedzie dziś do babci i zabiera laptopa,więc odezwę się dopiero jutro !!Oh jak będzie mi Was brakowało,już tęsknie

- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Spokojnej niedzielki mamuśki:)
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Nie odzywałam sie od rana bo nie miałam internetu :/ ale mnie nosiło, że nie mogę wejść na forum. Tak sie do Was przyzwyczaiłam, ze szok :-)zaraz jade po męża na boisko, bo gra w piłke.Ale mnie cos dziś choroba zaczyna brać. Od kilku dni boli mnie głowa, a dzis zaczęłąm najpierw kichać,a potem ciurkiem zaczęło mi się lać z nosa. cos czuję że wieczorem na kolację będzie czosnek i rozpalę w kominku, żebym miała gorąco w pokoju. Kurcze teraz najgorszy czas, bo wszyscy przeziębieni