BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 9 miesiąc temu #428401 przez mamcia2013
Ja staram się nic nie brać z tabletek ale ostatnio to mało głowy mi nie rozwaliło.

Kika zdaj relację z wizyty :)

Ja z okolic Gorzowa Wlkp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #428410 przez katarzyna1702
Kika to jesteśmy sąsiadkami ;) ja od Ostrołęki mam 20 km ;D i już mi się raźniej tu zrobiło ;D fajnie...
Powodzenia na wizycie ;)

Weekend bardzo leniwie u mnie minął w niedzielę byliśmy na roczku chrześniaczki mojego męża a wieczorkiem mieliśmy niedosyt towarzystwa i ruszyliśmy jeszcze do jednych znajomych ;D miło miło ;D teraz znów cały tydzień lenistwa a na pewno dziś bo jestem znów jakaś nieprzytomna..może niedospana.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #428431 przez andzia_zg
sylwia2 napisał:

Chodzę do dr Rafała Tomaszewskiego, rodzić będę w Zgorzelcu bo mam tu więcej znajomych pielęgniarek z mojej miejscowości. W Lubańskim szpitalu leżałam jakieś 2 lata temu na ginekologii jak straciłam dzidzie i nie wspominam tego mile,tydzień tam spędziłam i nikogo nie obchodziło jak się czuje, nie sprawdzali czy coś się dzieje z dzidzią tylko jak mnie przyjmowali z krwawieniem a później po tygodniu jak już organizm sam odrzucił płód zrobili mi usg. Ale na porodówce nie byłąm wiec nie wiem moze tam jest lepiej.
Chodziłam do szkoły Sredniej na Kopernika. Chyba męża nie znam a to nazwisko takie?

Ja chodzę do dr Aksienionek. Bardzo miła. Do dr Tomaszewskiego nie szłam, bo 2 moje koleżanki, które do niego chodziły na porodówce lubańskiej jak poszły rodzić usłyszały, że skoro leczyły się u niego to niech teraz jadą sobie do niego rodzić do Zgorzelca. Stąd brałam od razu innego lekarza skoro będę rodzić w Lubaniu. Mam nadzieję, że nie będzie źle.
A moj mąż ma na nazwisko Bogusz :-)

A jesli chodzi o tabletki przeciwbólowe to na razie nie biorę nic. Od kilku dni pęka mi głowa (chyba od tego przeziębienia) ale staram się wytrzymać i nic nie łykać. Jem tylko czosnek i cebule. Oby to choróbsko juz mnie zostawiło w spokoju. chyba zaraz się jeszcze trochę poleżę. Wczoraj leżałam cały dzień i już mnie wszystko boli od leżenia. Ale katar już minął. Kaszle jeszcze bo coś mi siedzi na oskrzelach i nie mogę tego odkaszlnąć. No i głowa boli nadal :dry: Zobaczymy jak bedzie wieczorem, bo rano zawsze jest lepiej.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 9 miesiąc temu #428437 przez mamcia2013
A co z tymi wymiotami i mdłościami ? Zdarzają Wam się jeszcze ?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #428440 przez andzia_zg
Od początku ciąży ani razu nie wymiotowałam. Czasem tylko zrobiło mi się lekko niedobrze ale tragedii nie było. Teraz to już praktycznie nie mam mdłości. Tylko strasznie szybko się męczę i sapię jak parowóz :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 9 miesiąc temu #428448 przez mamcia2013
Andzia z tym męczeniem się to ja też tak mam :) chyba takie uroki ciąży.

Ja sobie tłumaczę że ten mój wymiot sobotni to po kapuśniaku którego zagryzłam pomarańczą :D mam nadzieję że więcej mi się to nie zdarzy.

Znajdę tu jakąś Lubuszankę z okolic Gorzowa ? :)

12 lata 9 miesiąc temu #428450 przez Gosia27
Hej dziewczyny, ja znowu z doskoku. Wróciliśmy wczoraj z mężem do Jeleniej Góry do siebie...w końcu. Własnie mnie w sobotę tak głowa bolała, może nie tyle bolała, ale ćmiło mnie, aż nie dobrze mi się momentami robiło. Co do mdłości...to jeszcze czasem zdarzają się jak jestem już mega głodna. Ale poranne ustąpiły. Trochę jestem zaniepokojona bo przez te całe nerwy i dalszy pobyt mojego taty na oiomi-e schudłam...i to całe 2kg<bezradny>. Dziś mam zamiar dzwonić po południu do doktorka żeby umówić się jeszcze dziś na USG, chodzi o te genetyczne bo dziś zaczynam wg OM 13 tydzień!!! I tak się zastanawiam, gdzie o moje maleństwo jest skora brzuch mam płaski jak decha!!!

Co do tabletek p/bólowych póki co nie stosowałam żadnej do tej pory. A jeśli musiały byście już taką zażyć to najbezpieczniejszy w ciąży jest Paracetamol. Pisałam pracę mgr na temat: "Stan wiedz kobiet ciężarnych na temat stosowania leków w okresie ciąży wg badań własnych". Także posiedziałam trochę nad tym i poczytałam wiele opracowań zagranicznych:P:P:P

PS: takie nieśmiałe pytanko. Dziewczyny jak z Waszym libido??? Kochacie się z partnerami????
Bo moje powróciło ze zdwojoną siłą:D <lol>
ale się rozpisałam!!! Miłego dzionka kobietki!

12 lata 9 miesiąc temu #428454 przez kika1985
katarzyna1702 napisał:

Kika to jesteśmy sąsiadkami ;) ja od Ostrołęki mam 20 km ;D i już mi się raźniej tu zrobiło ;D fajnie...
Powodzenia na wizycie ;)

Weekend bardzo leniwie u mnie minął w niedzielę byliśmy na roczku chrześniaczki mojego męża a wieczorkiem mieliśmy niedosyt towarzystwa i ruszyliśmy jeszcze do jednych znajomych ;D miło miło ;D teraz znów cały tydzień lenistwa a na pewno dziś bo jestem znów jakaś nieprzytomna..może niedospana.

kasia super!! a ska dokładnie jestes??

12 lata 9 miesiąc temu #428455 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

A co z tymi wymiotami i mdłościami ? Zdarzają Wam się jeszcze ?

mamcia u mnie już dobrze:p nudności brak:p nawet krosty na buzi jakby troche zniknęły

12 lata 9 miesiąc temu #428456 przez kika1985
gosia u mnie to masakra:) mąż ąż ucieka hehehe tylko coś sobie pomyślę a już bym sie z mężem kochała:P niech żyje nasze libido!!!!!!!!

12 lata 9 miesiąc temu #428458 przez kika1985
dziewczyny właśnie wróciłam z usg:) i chyba będzie dziewczynka!!!!!!!!!!!!! super tak się cieszę:) mam plytke co prawda dziś było mniej wyraźnie widać ale super że mam :) no i wiem jaka jest płeć :P wrzuciłabym wam ale nie wiem jak

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #428459 przez andzia_zg
Gosia27 napisał:

takie nieśmiałe pytanko. Dziewczyny jak z Waszym libido??? Kochacie się z partnerami????
Bo moje powróciło ze zdwojoną siłą:D <lol>

Mi wróciła ochota jakoś pół miesiąca temu. Wcześniej miałam mega schizy, że może to zaszkodzić maluszkowi i wyczekiwałam na II trymestr. Teraz od paru dni przez chorobę mi sie nie chce, ale zauwazyłam, że największą ochotę mam mniej więcej w terminie, w którym normalnie powinnam mieć miesiączkę :silly:

mamcia2013 a wystarczy Lubuszanka zameldowana ale nie mieszkająca w lubuskim? :silly: Jak juz czytałaś w poprzednich postach wyprowadziłam się Zielonej Góry do męża.

kika1985 gratuluję dziewczynki :lol: ale masz fajniutko :lol: jaka już jest duża?
A jesli chodzi cerę to zawsze miałam jakąś problemową. Syfki a do tego jakies takie plamy :dry: i w ciąży nadal mam cerę jaką miałam i nic mi się nie poprawiło :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 9 miesiąc temu #428461 przez mamcia2013
To ja się chyba zaopatrzę w ten paracetamol. W razie w wolę go mieć.

Gosia Ty jedz więcej i wiem że to łatwo się mówi, ale staraj się tak nie stresować. A jak Tatuś się czuje ?

A co do kochania się to też mam większy "apetyt" na seks :D mój najpierw się bał czy nie zrobi nic dziecku hehe :) ale bez żadnych eksperymentów jest ok.

Kika to masz dobrze. Mi wiecznie coś wyskakuje na tej gębie mojej :P

12 lata 9 miesiąc temu #428463 przez mamcia2013
Andzia wystarczy wystarczy :) dobrze że w ogóle Lubuszanka :)

Kika super :) Córcia jak fajnie, w końcu jakieś dziewczynki się pojawiają. A imię wybrane macie ?

12 lata 9 miesiąc temu #428465 przez kika1985
andzia w czwartek miała 9,17 a dziś jak mierzyl i jest na płytce nagrane to niecałe 9 cm, ale widać było że była wygięta i może dlatego mniej mierzyła B) ale jest śliczna:P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka