- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Co do pogody to wolałabym słońce bo mam jeszcze dużo do prania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- annaj
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Oczywiście z pracy w ogrodzie nici. Na razie jem drugie śniadanie z młodym i myślimy co robić.
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Odnosnie karty ciazowej powinnysmy ja nosic caly czas przy sobie, niby lekarz zapisuje wszystko w systemie, ale karta jest pezerewszystkim dla nas np. gdyby nam sie cos niespodziewanie stalo i przyjechalaby karetka pierwsze co szuka to takiej karty ktora mowi jaka macie grupe krwi czy jestescie uczulone nas cos itp. Wiec ja jux w sobie wypracowalam ten nalog ze bez karty sni rusz

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie chce skonczyc na tematach tylko o tym jaka jest pogoda co jedlismy na sniadanie i jaka kupke zrobil. Troche sie tego boje czy nie zwariuje.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Rodzimy w marcu! ;D Antek urodził się w kwietniu, wózek mieliśmy terenowy, do tego nosidło ergonomiczne i po połogu brałam Antka, jechaliśmy sobie do Krakowa czy Skawiny, do parku, na zakupy, małe dziecko nie chodzi, nie biega to ze znajomą do kawiarni, a Antek sobie leżał w wózku

Teraz też nie zamierzam siedzieć w domu rok macierzyńskiego ;D
Z 3 miesięcznym Antkiem już byliśmy w Zakopanem i okolicznych dolinach, a jak miał pół roku to byliśmy z nim nad Morskim Okiem. Normalnie do restauracji na obiad, a ja karmiłam Antka na ławce, w nosidle, w restauracji.
Zero siedzenia w domu - co ty kobieto chcesz się depresji dorobić

Mojego męża nie było od pon-pt to sobie jeździłam z Antkiem, a w weekendy szliśmy razem na spacery, do znajomych pochwalić się maluszkiem na grilla, wracaliśmy tylko wcześniej. Małe dziecko to spokojnie - tylko trzeba mieć torbe z rzeczami.
Nie rodzimy w zimie

A i popieram z kartą ciąży!
Karta ciąży jest niezbędna w karetce ale i w szpitalu - jak coś sie dzieje, przyjeżdżamy na izbe przyjęć to pierwsze pytanie - karta ciąży. Tam pisze co nieco o pacjentce plus ostatnie wyniki badań. Grupe krwi robiono mi w szpitalu podczas łyżeczkowania więc mają oryginał w systemie.
- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78
Dżasta - z tymi tematami - coś w tym jest, znam takie dziewczyny, którym pozostał jedynie temat kupek i ciężko na jakiś inny temat pogadać, mam nadzieję, że ja taka się nie stanę

A odnośnie karty ciążowej to ja miałam założoną w 11 tygodniu dopiero, jak przyszłam z wynikami badań, bo pewnie wcześniej nie było za bardzo co tam wpisywać.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monique własna działalność to juz zupełnie inna bajka

A co do pracy to moja koleżanka poszla do pracy jak dowiedziala sie, że jest w 4 msc ciazy - niestety nie bylo ja stac na prowadzenie ciazy, badania, wyprawke, musiala coś zarobić - z ojcem dziecka sie rozstała, teraz się sądzą o zwrot czesci kosztów za ciążę.
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Anabell to pytanko czemu do meza na etat nie wskoczylas ?
Moniq z dzialalnosci tez masz macierzynski i chorobowe.
- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dżasta86 - tak wiem, tylko tyle, że na macierzyńskim normalnie będę działalność prowadzić, na L4 wiadomo faktur nie można wystawiać, no ale wiem od kadrowej, że jak coś to mąż może poprowadzić działalność i wystawiać faktury.
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Maz oczywiscie moze fv wystawiac o ile ma w krs zapis sprzedazowy tejze dzialalnosci no i trzeba patrzec na prog podatkowy i czy nie straci zadnych ulg z tytulu wystawiania fv z twojej dzialalnosci

Tez w kadrach pracuje

- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- MlecznaMama
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
haha to masz Anabella nową fryzurkę;. Ale pamiętaj że takie asymetrie i szalone cięcia są teraz na topie.
Dżasta zmniejsz sobie w Paincie. Da się. Spróbuj.
Monika no dokładnie się chce się pracuje i tyle..... oo masz działalność? a co porabiasz? w sensie czym się tak mniej więcej zajmujesz. Podziwiam dziewczyny co mają działalność i potrafią to wszystko ogarnąć.
Dżasta nasza Ty specjalistko! fajnie że można Cię zapytać. Dzięki za chęć udzielania informacji w temacie.
Dziewczęta robię gołąbki...

- anioleczek208
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1

dzis wprawiamy okno do naszejs sypialni wiec narazie nic nie sprzatam bo wszystko sie nosi wiec czekam az skoncza

i nie ma planow na dalej malz dzis i jutro do pracy na nocke...
ja tez mam zamiar dzieciatko brac wszedzie ze soba tymbardziej ze urodzi sie na wiosne a to najpiekniejszy czas

milego dzionka