BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 10 miesiąc temu #914578 przez Dżasta86
Ada jaka to tabletka z imbirem ? Mnie o dziwo w jocy najbardziej meczy w dzien jakos lzej. Skusilam sie na zrobienie rosolka na kaca zawsze dzialalo ;p moze na zatrucie czy tez jakiegos wirusa tez podziala. Apetyt slaby podobnie jak u was :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #914579 przez Ada2424
Dżasta to jest tabletka imbir z witamina b6 dla kobiet w ciazy ponoc dziala przeciwwymiotnie, ale na mnie chyba nie dziala no chyba ze dziala i mam tylko te odruchy wymiotne bez wymiotow, nie wiem, ale czuje sie fatalnie mam tak od czwartku i męczy mnie przez cały dzień :(

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #914586 przez Anabelle
Ehhh u mnie też słabo z samopoczuciem. Dobrze, ze wieczorem jest lepiej.

Za chwile się zbieramy, pojedziemy na zakupy, no i do castoramy musimy wpaść, choć mąż na samą myśl, że ma biegać po sklepach za Antkiem to już zniechęcony :)

Muszę sobie wykupić receptę z luteiną i eutyroxem.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #914598 przez Dżasta86
Ada minie nam szybko juz prawie koniec trymestru, jedzcie malymi porcyjkami jak dla wrobelka. Mi pomaga swieze powietrze wiec non stop mam okna pouchylane.
Anabell a na co luteina jest ?

Aha moja poozna mowila ze szalwia łagodzi stany wymiotne.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #914599 przez Ada2424
To i tak anabelle ze dajesz rade na zakupy jechac ja sie z domu ruszyc nie moge bo zaraz na wymioty mnie ciągnie jak cos poczuje.

Dżasta a w jakiej postaci szałwia? napar z liści czy jak? Obyś miała racje i oby początek drugiego trymestru był znacznie lepszy bo oszaleje.

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #914626 przez nesQa
To ja się jednak cieszę, bo mam całkiem inaczej jak Wy. Jak zrobi mi się niedobrzr wystarczy coś zjeść i jest ok. :) chociaz dzisiaj tez nie pospalam, bo juz przed 5 się obudzilam.

Wiecie moze jak wygląda to usg gdzie sprawdza się czy są jakieś wady genetyczne itd? Bo mam takie 26, a nie wiem na czym to polega i ile zajmie. :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #914636 przez monique1983
Dżasta - współczuję, ale nie pij lepiej ibupromu. "Ibuprofen: Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno zażywać leku w okresie ciąży. Weź lepiej coś co zawiera paracetamol. "Powszechnie stosowany przez ciężarne ibuprofen może przyczynić się do rozwoju wad wrodzonych, a nawet powodować poronienia. Ryzyko jest ponad dwa razy wyższe u kobiet, które zażywały środki przeciwbólowe od poczęcia do 20. tygodnia ciąży. Co istotne, nie ma bezpiecznej ilości środka. Tak naprawdę każda dawka leku może spowodować poronienie. Naukowcy wskazują bezpieczny lek przeciwbólowy. To środek z paracetamolem. Zwłaszcza w pierwszym i trzecim trymestrze ciąży należy go stosować zamiast ibuprofenu."

nesQa - ja mam jutro usg genetyczne, to może po, będę Ci mogła powiedzieć ile trwało itp. Ale z tego co czytałam to trwa około 15-30 minut. Podczas badania wykonywany jest pomiar przezierności karkowej, pomiar kości nosowej, przepływ na zastawce trójdzielnej, przewód żylny, kąt twarzowy.

10 lata 10 miesiąc temu #914640 przez Kalinka90
Cześć dziewczyny również chętnie dołączę do grupy ;) Termin mam na 26.03 :).

10 lata 10 miesiąc temu #914655 przez Ada2424
Kalinka witaj :) zapraszamy :) w którym tygodniu jesteś i jak się czujesz?

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #914657 przez lalka
witaj Kalinka!!!!!

a ja odwrotnie mam niż wy...ja mam taki apetyt,że mogłabym jeść...jeść..jeść i jeść!!!!i tak jak nesqa jak mam lekkie mdłości to zjem coś i jest ok!!!
ja tam boję się brać jakiekolwiek tabletki

też miałam dzisiaj rosół na obiad...pycha..mi chyba już wszystkie dolegliwości minęły!!!
jeszcze dwa dni i wizyta!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #914659 przez Ada2424
Lalka to imbir z witamina wiec nie ma sie czego bac, to suplement dla kobiet w ciazy na mdlosci. Mi go sam gin nawet polecił :)

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #914662 przez Dżasta86
Dzieki moniq tak wlasnie czulam ze ktorys z lekow nie jest wskazany, tylko to mialam w domu i wzielam tylko jedna. Ogolnie przeciwbolowe zazywam tylko jak juz umieram bo nie lubie sie truc.
A przeziernosc kosci karkowej i kosc nosowa mialam na normalnym usg 4d. Do ktorego tyg najlepiej zrobic to badanie??

Ada tak ziolka normalne zalewasz i pijesz :)

10 lata 10 miesiąc temu #914671 przez lalka
Ada ja bardziej myślałam o dżasta86:)

Kalinka a to twoje imię czy tylko nick...bo mi bardzo się podoba Kalina i myślę właśnie nad takim w razie córeczki!!

10 lata 10 miesiąc temu #914672 przez Ada2424
lalka a no faktycznie nie zauważyłam, że dżasta napisala o ibuprofenie, zakrecona jestem :S

dżasta dobrze monique mówi, ibuprofenu nie wolno jedynie paracetamol np apap :)

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #914673 przez Dżasta86
Heh spoko dziewczyny ja tabsow nie zazywam , chyba ze umieram. Tylko to bylo w apteczce, a od jednej tabletki mi zadne poronienia nie groza.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia