- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja na golabka zawsze i wszedzie. Mi sie nie chce gotowac dlateg dzisiaj pizza:) lenia mam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Mąż ma 2 osobową spółkę. Na moje zatrudnienie musiałby się zgodzić wspólnik, a ponadto jako małżonka we wspólnocie małżeńskiej musiałabym być zatrudniona jako kolejny wspólnik.Składkowo by nam się to nie opłacało, w momencie gdy już sama pracowałam w 2 miejscach. No i czy ktoś w zusie uwierzyłby, że wyrabiam 3 pełne etaty?Dżasta86 napisał: Tak pisalam bo widzialwm moja siostre z 7 miesiecy dochodzila po porodzie, pológ i zakazenie po cesarce. Ale moze przesadzam bo sie nasluchalam.Tez mi sie marzy podrozowanie z maluchem
Anabell to pytanko czemu do meza na etat nie wskoczylas ?
Moniq z dzialalnosci tez masz macierzynski i chorobowe.

Dzasta dlatego ja się będę rękami i nogami bronić przed cesarką bo to jest poważna operacja. Chce znowu rodzić naturalnie, po połogu było już super - tzn troche mnie w miednicy kuło, ale minęło. Wszędzie z dzieckiem chodziłam na spacery, na wycieczki, w góry, na szlak. Dziecko to ma być radość, a nie zamknąć się w 4 ścianach. Dziecko też lepiej się rozwija jak się dotleni, przewietrzy, a nie cały czas w domu siedzi.
Ciekawa jestem jak bedzie z dwójką maluchów, bo Antek bedzie miał 2 lata, ale najwyżej będziemy chodzić tylko w weekendy

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78

Anabelle - no różnie to bywa, jedne przechodzą lepiej, drugie gorzej, moja koleżanka teraz nie dawno miała cc i jestem w szoku jak szybko doszła do siebie i dobrze się czuję.
A ja się dzisiaj słabo czuję, chyba przez ta pogodę, głowa mnie muli, jestem senna no i zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 99/69, to jak na mnie to niskie.
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Brzuch mi się na dole zaokrąglił

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

co do odcięcia od świata Mikuś urodził się w czerwcu a my w sierpniu spokojnie spotykaliśmy się ze znajomymi i rodziną - tyle, że w małym gronie i na spokojnie bez szaleństw Mały w tym czasie spał smacznie u mnie w chuście najczęściej

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ja tam odcięcia od świata się nie boję....niema takiej opcji...chyba,że ktoś mieszka na pustyni!!!!
bardziej się boję tych pielgrzymek jak wrócę z dzidzią do domu..mam nadzieję,że nikt nie będzie dawał mi "dobrych rad...bo tego nie przeżyję!!!
Ada mi brzuch zaokrąglił się dawno...tylko u mnie to otyłość,bo jak idę to mi się trzęsie jak galareta...hi..hi
ja tam na gołąbka też się piszę...w którą stronę mam jechać????
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No ciężka praca z dwójką maluszków, ale ma swoje plusy - maluchy się ładnie bawią, no i wychodzi się z pieluch raz a porządnieDżasta86 napisał: Anabell to fakt nie ma co wydziwiac
chyba ciezka robota tak jedno dziecko po drugim ? Sama pewnie tak zrobie o ile przezyje dobrze pierwszy porod
a trzecie jak odsapne troche

Monique, wiesz co po cc można do siebie szybko wrócić, ale jak piszą mamusie po cc, czy mówiła mi koleżanka z pracy po cc to cierpią na bóle po ciężkim dniu, czasem jak coś dźwigną, w pracy babeczka brała przeciwbóle za każdym razem na zmiane pogody bo tak ją blizna bolała. Mamy po cc narzekały też na zgrubienie przy bliźnie które zostaje. No i bardzo niebezpieczne są szybkie ciąze po cc. Zalecają nawet 2 lata czekać zanim zajdzie sie ponownie, a jest kilka mam w moich wątkach, które zaszły szybciej w ciąże, wtedy z góry masz wysokie ryzyko no i bardzo ryzykowny poród SN. Ja tam wolę nie mieć przeciętych głównych mięśni utrzymujących postawę i odciążających kręgosłup oraz mięśnia macicy. Gdybym musiała mieć cc, zapewne bym kilka dni przeryczała. Jest to moja jedyna obawia w kwestii porodu i zgodziłabym sie na cc tylko w sytuacji zagrożenia dla dziecka.
Dotychczas nie przechodziłam żadnej operacji i chciałabym żeby tak zostało. Już podczas łyżeczkowania położna mnie zagadywała, bo traciłam kontakt z rzeczywistością na samą myśl o znieczuleniu ogólnym.
No i zastanawiam się, jak bym miała funkcjonować z 2 dzieci po cc, jak 2 tygodnie po porodzie mój mąż wróci do pracy i bede sama z dziećmi od pon-pt??
Może uznacie to za dziwne, ale dla mnie cc to byłby koszmar

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja dziś całą noc przespałam, ale nadal kiepsko się czuje, najlepiej to bym cały dzień w łóżku przeleżała żeby nie czuć żadnych zapachów

- anioleczek208
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1

dzasta, ada to Wam wspolczuje

ja czuje sie swietnie spalam cala noc jak zabita obudzilam sie o 6 siusiu potem maz wrocil z pracy i juz nie szlam spac wstalam przygotowalam do obiadku i szlam do kosciolka

ale pogoda straszna u mnie takze chyba dzis przeleze caky dzionek

milego dnia

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

ja obudziłam się o 2;30 i męczyłam się do 4 ...masakra

mąż pojechał do pracy i jest ok

dżasta biedactwo nie zazdroszczę
u nas pogoda barowa..zimno
miłego dnia

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja tez kolejny dzien przeleze bo co tu robic pomalu nie mam sie w co ubrac .
Widze ze wiekszosci z nas samopoczucie do poprawy.
Moze jutro maly shoping zrobie.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
O ranyDżasta86 napisał: Musze dojsc do sibie cala noc nie spalam zatrucie albo grypa zoladkowa ...

U mnie też noc słaba.
Samopoczucie kiepskie, jedzenie idzie mi słabo, o dziwo cheetosy mąż sobie kupił serowe to myślałam że oszaleje, tak mi smakowały. Za to kanapki, ryby, mięsa, ciasta, czekolady, draże - no przełknąć nie mogę

Brrrrrrrrr
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-