BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #942651 przez MlecznaMama
hejo kochane!!!!!!!!!!!!!

wow Monia89 a kiedy zaczęliście nocnikować? gratuluję, jeden problem z głowy jak się drugie dzidzi urodzi. jaka płeć jakie imię u Ciebie? czemu tu nie zaglądasz?>???????? myślałam ostatnio o Tobie!
Dżasta no wyglądasz zjawiskowo!!!! niesamowicie Ci służy ciąża!!

o nie!!! o nie!!! keska negra!!!! długo mi się trzymała po urodzeniu synka!!!! już się bałam że nigdy nie zniknie a zniknęła ona i zniknęły rozstępy a miałam ich pełno na brzuchu więc bez zmartwienia!
u mnie zapiekanka szpinakowa z sosem serowym- zapraszam entuzjastów szpinaku :P

Syza mebelki są świetne! nie ma potrzeby zmieniać
u mnie też 70G

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #942656 przez MlecznaMama
aha Monia my nie używaliśmy papmepsów z dziurką. mieliśmy najnormalniejsze pampersy i wywijaliśmy...nawet nie wiedziałam że istnieją z wycięciem... ale teraz też będę korzystać z pampersów. Chusteczki używaliśmy najróżniejsze.... i żadnych problemów...

10 lata 5 miesiąc temu #942657 przez Karolincia
Anabelle - To mnie uspokoiłaś :) Mnie nie zalało, miałam mokrą brodawke i troszke miseczke w staniku :) Przynajmniej już wiem jak to mniej więcej wygląda :D

Monia - Skraca Ci się szyjka?? Dzidzia już głową w dól!!?? Dobrze zrozumiałam?? Kurcze..żeby Ci jakoś Maluch wytrzymał do 8 miesiąca :dry: :ohmy: :ohmy: Może jeszcze się odwróci :( 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*
Ja też nie daje 100% pewności co płci, moja sąsiadka mi opowiadała jak jej córka była w pierwszej ciąży i była na usg w 8 miesiącu i lekarz dalej twierdził, że będzie dziewczynka, po czym na porodówce gdy urodziła okazała się Małgosia Jasiem :laugh: :laugh: :)

Lalka - Ten co wstawiłaś termometr kupuję !! :) Poczytałam o nim opinię i są bardzo pozytywne :)

Alesandra - Też mam wizyte 26 listopada :laugh: Tylko u mnie usg będzie robione :) Nie mogę się doczekać, aby ujrzeć mojego Bejbisia :)
W następny weekend jedziemy z moim Narzeczonym do Łodzi i będziemy kupować pampersy, chusteczki i kosmetyki dla Bejbisia Naszego to i przy okazji coś sobie kupię i mój Naarzeczony również coś dla siebie zakupi :)

Dżasta - Hehehe może i wcześniej skończymy, ale jeszcze sprzątanie przed Nami będzie, skręcanie mebli, dekorowanie, wieszanie firanek i zakładanie rolet :) A pozniej pokój Bejbisia :) Też mamy meble w ppookoju dla dziecka , których nie bedziemy wyrzucać bo są sprzed kilku lat i szkoda ich wywalać, a regał ma wiele szafek dość pojemnych, w których się zmieszczą bibeloty i ciuszki dla Dzidziulka :)
Musimy jeszcze kupić szafe, którą postawimy w ganku, jakby goście przyszli na kurtki oraz na Nasze płaszcze kurtki :)

Właśnie ugotowałam zupę pomidorową i zjadłam pełną miskę tak mi smakowała :P :P :woohoo: :woohoo:

Zrobie Wam zdjęcie mojego brzucha i wstawie wieczorkiem :)

10 lata 5 miesiąc temu #942658 przez Karolincia
nowa strona...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942660 przez Ada2424
Monia89 co Ty gadasz?? Serio u Ciebie też taki numer jest :woohoo: :woohoo: a juz myślałam, że tylko ja taki rzadki przypadek jestem, ale jaja co? To już nie wiadomo co myśleć w takiej sytuacji, ja już taki mętlik w głowie mam, że chyba na 100% to nie uwierze dopiero przy porodzie. Kochana ja się oczytałam ostatnio jakie pomyłki w płciach się zdarzają, że tak czy siak nastawie się na obie możliwości ;) Widzisz u mnie miesiąc temu dzidzia rozkraczona leżała chłopak niby był i mąż jajczęta i fifaka wyraźnie widział, a teraz dzidzia dupką się odwróciła i nogi zacisła to gin mówi, że niby na dziewczynke mu wygląda, masakra takie zakołowania. Jakie miałaś usg robione 2d czy 4d? I jak była dzidzia ułożona na 2 ostatnich usg?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #942665 przez Dżasta86
Monia ale masz zawirowania z płcią , cos myslę że lekarz pracuje na kiepskim sprzecie. Rozumiem że mozna sie pomyslić z corki na chłopaka bo czasami jąderka sa schowane do wewnątrz, ale jak chłopak pokazuje jadeerka i siusiaczka to powinna być pewność, oczywiscie nie mozna mylić z pępowina.
Teraz już jestesmy chronione dziecko od 7 miesiąca ma bardzo duże szanse na przezycie i dalszy rozwój w inkubatorku więc nie ma co się zbytnio denerwować najgorsze za nami. Na skracającą szyjke nic innego tylko odpoczynek.
Monia czopki , czopki po co czopki ???

karolincia ja skoncze sprzatać pewnie w lutym ;/ strasznie się boje bo to takie na styk wszytsko będzie. Z praniem ubranek też sie wstrzymuje bo szafy nieskrecone i nie ma gdzie tego schowac teraz, zreszta zakurzyłoby sie 6 razy.

Mleczna a Ciebie tez tutaj strasznie mało ...dlaczego ? tłumacz sie .. ;] mojej mamie krecha negra zostala, nie wiem w ktorej ciazy dostała ale ją ma to pewne ;]

A teraz zadam mega krepujące pytanko :P ale muszę bo sie zastanawiam. JAk to jest przy porodzie jak np nie wyrobię się z lewatywą ? czy jest ona wogole obowiązkowa? i czy faktycznie zdarza sie ze cos wyskoczy przed dzidziusiem ? Jak to jest ? I czy lewatywa boli? Ja pracując w szpitalu za granicą nigdy nie widziałam żeby uzywano lewatywy mieli specjalny preparat ktory sie wpuszczało a po minucie wypływało z ciebie dosłownie wszytsko ;]
Przepraszam że obrzydziłam tym co teraz jedzą :D na pocieszenie polecam bloga kulinarnego Anny Lewandowskiej, naprawde ma fantastyczne oryginalne przepisy ktore są przede wszystkim zdrowe i mało kaloryczne ... polecam dział zup i słodyczy :)

10 lata 5 miesiąc temu #942669 przez Ada2424
Dżasta no mówie Ci jaja u nas z ta płcią jak nie wiem co :P co do lewatywy to właśnie też nie wiem jak to jest...

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #942672 przez lalka
Dżasta ja rodziłam 2 razy i nie miałam robionej lewatywy ani razu!!!!!owszem zdarzyły się"wypadki"ale to jest naturalne i wtedy o tym się nie myśli!!!nawet nie wiem czy jest obowiązkowa tak jak golenie.......

10 lata 5 miesiąc temu #942674 przez MlecznaMama
ale mój synek też był obrócony już w 24tygodniu główką w dół i urodził się zdrowo po terminie więc bez obaw.....!!!!!
Dżasta a staam się być często.... hah ale myślami Wam towarzyszę zawsze!

uuuhhhhh
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wolałabym jej w ogóle nie mieć....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942675 przez monique1983
Ada - mnie też dzisiaj przyszły koszule :)

Anabelle - dzięki za linka do koszul, fajny materiał :) To tylko się utwierdzam w przekonaniu do Pampers Premium Care :)

Lalka - czy to jest Microlife NC100 czy jakiś innym model, bo właśnie myślałam czy taki nie wziąć?

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :)

10 lata 5 miesiąc temu #942677 przez Dżasta86
AAA sorry ze tak z tematu na temat skacze, ale ostatnio byłam w salonie fale loki koki i naprawde całe zycie szukałam tak dobrej maseczki na włosy.
Dosłownie wyglądałam wczesniej jak szczotka, albo bocianie gniazdo a widziałyscie fote teraz włosy takie gładkie i sie wyprostowały i nie przetłuszczają sie ( nie myte juz 3 dzien :O ) rewelacja !!

Polecam tym co kochają swoje włosy :)
lokikoki.pl/search.php?filter_producer=1259070033&filter_traits [1232290637]=&filter_price=&filter_bestseller=&filter_new=&filter_promotion=

10 lata 5 miesiąc temu #942678 przez Dżasta86
Kurde to mnie zmartwiłyscie z tymi wypadkami , ja to niesmiała dziewczyna jestem i panicznie boję sie takiego wypadku zwłaszzcza ze moj ma byc przy porodzie.
Czytałam ze teraz podobno lewatywka jak i golenie nie jest obowiazkowe, i czasami nie trzeba bo w pierwszej fazie porodu moze towarzyszyc biegunka.

10 lata 5 miesiąc temu #942680 przez Ada2424
Monique i jak koszule? Ja jestem zadowolona :)

Dżasta ooo dzięki za linka właśnie tez szukam jakiejś dobrej maseczki bo włosy strasznie szybko mi się przetłuszczają, z resztą przed ciąża też miałam z tym problem i nic nie pomagało. Którą dokładnie maseczke kupiłaś?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #942681 przez monia89
O i biustonosze :-)
Czopki glicerynowe na po żeby łatwiej załatwić sie :-)
Ja przed Tosiem miałam jest to nie fajne ale potrzebne już to wiem jak sie prze to może coś wypaść a dziecko w to ;) nie chciałabyn żeby dziecko zaczynało życie w mojej kup....
miałam w 2d na nowym sprzecie. Ułożone było tyłem skośnie i normalnie nam pokazywał ze trzyma siusia a na 2 dzien ze to pepowina była...
imion wybranych nie mamy
szyjce zostalo 9 mm do załozenia szwu lub krązka..

10 lata 5 miesiąc temu #942685 przez karola1322
załamka :( byłam u lekarza nie wytrzymałam z bólem i znów szpital :( syza24 nie mam to samo co u ciebie .. mam na pietą macice i szyjka się skróciła o 0.5 cm

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia