- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Wiecie jaka ja zakręcona jestem

No nic , na szybko piszę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agusiu kubek wypasiony

Dużo zdrówka dla Babuni . Mam nadzieje ,że święta razem spędzicie

I Choinka już u Was

Ale Paulinka mądra dziewczynka

Amelia pamięć ma rewelacyjną . Dziś Męzuś rano wyciągnął z kurtki obrazek mikołaja , któy 3 tyg temu w markecie Amelka dostała . I jak tylko go zobaczyła , to od razu zachwyt i mówi , ze od Pani w kapeluszu go dostała

Sylka widzę , ze prezenty identycznie sobie robimy

Pierniczki imponujące !!!! Śliczne i na bank smakowite . A powiedz mi czy to te co 2 tyg muszą leżakować ?
Kurcze biedny Kuba . Chyba jednak przedszkole mu nie służy

Moja Paula tez tak chorowała

Gosiu i u Ciebie aparat ? No widzę ,że w tym roku królują

Ekstra , ze z kartkami Ci się udało wyrobić

I mówisz , ze święta u rodziców spędzacie ? super . Przynajmniej w miłej rodzinnej atmosferze

Ale trafiliście z prezentem dla Michałka

U Nas czas leci za szybko

W sobotę piekłyśmy ciasteczka kruche .Amelka wycinała i dekorowała

Tak nam się spodobało , ze i owsiane zrobiłyśmy i ptysie

Po wypiekach śladu już nie ma

Dziś mamy w planach pierniczki robić , mam tylko nadzieję , ze to nei te co muszą długo leżakować

Wczoraj Amelka była u dentysty . Jeszcze nie dawno taka aferzystka z niej była , a teraz dzielna i kochana .
W każdym razie ząbki ma śliczne i zdrowe ... poza jednym . Górna piątka ma małą kropeczkę czarną . Lapisowany miała ten ząbek . Za pół roku kontrola . Zaleciła zmianę pasty na elmex , więc od razu wczoraj kupiłam . No i żel z elmexa też musze kupić i raz na tydzień, dwa jej delikatnie pędzelkować ten ząbek .
Byłam w szoku , bo nawet nie zapłakała . Wystraszyła ją troszkę dziewczynka , która przed nami była , bo krzyczała na maksa , ale nie wzruszyło to Amcią .
No ja to Amelkę muszę pochwalić . Ostatnio jest bardzo grzeczna . Mimo ,że to uparta bestia i obrazić się potrafi o bzdury , albo ma wahania nastroju , to słucha mnie i ogólnie jest super

Dzisiaj jak Mężuś z pracy wróci , to pojedziemy chyba po choinkę . Najgorsze , bo na dwa auta musimy po nią jechać

Miłego dzionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Sylka dobrze, że Kubuś posiedzi teraz troszkę w domku i puścisz go do przedszkola dopiero po Nowym Roku

agi czyli przygotowania do świąt pełną parą

Kurcze to sporą będziecie mieli tą choinkę jak aż na dwa auta po nią jedziecie

Ciekawie będziecie na drodze wyglądać

A u dentysty byliście takie zwykłego czy dziecięcego jakiegoś? I powiedz czy ta pasta elmex to jakaś specjalna dla dzieci, trzeba ją już wypłukać i wypluć?
Też muszę się z młodą wybrać jakoś w styczniu.
Kochana kubek jest ogromny ma chyba z pół litra ale nie jest zbyt fajny

Tzn da się z niego normalnie pić ale po wlaniu pierwszego wrzątku popękała politura na zewnątrz. Jak kubek jest suchy to nie widać ale po umyciu jak się woda dostanie to pęknięcia są widoczne. Jak będziemy przy okazji to podejdę go zareklamować. Ale i tak w nim piję i poza tym jest super

Miłego dnia

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Super że Amelka tak dzielnie zniosła lapisowanie i cała wizytę. Zuch dziewczyna

Co do pierniczków to niby musza leżakować, ale wystarczy noc w otwartym pojemniku lub woreczku foliowym i sa miękkie. Piekę je od 2 lat już. Pierwszy raz się zagapiłam i piekłam kilka dni przed świętami

Super że meżuś po choinke pojedzie

Aparaty widać każdej potrzebne

Agusiak szkoda kubeczka :/ Pewnie zareklamuj jak nie było oznaczenia.
Ja zapisałam sie specjalnie na dziś rano do fryzjera z myślą że pójdę jak KUba bedzie w przedszkolu (miałam zapis na 9) i co... poszłam z nim jak ostatnio. Móiwłam, że chce z rana (miałą wolna na 17- ale męża jeszcze w domu by nie było) bo później dziecka nie mam z kim zostawić a i tak się śmiałysmy że przyszłam z młodym. Na szczęscie Kubusiek siedział grzecznie na kanapie i czekał sobie na mamę. Troche porozmawiał z innmi klientkami

Miłego dnia

Miłego dnia
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

Agus mam prosbe , bo Ty tam jakas mialas apteke internetowa , te w ktorej moja mama kupuje leki do szkoly nie ma polowy rzeczy , a chce miec w styczniu torbe spakowana w razie w ... S mi kazal

Agi az taka duza choinka??

Kubus zdrowka

dzis bylam na tej glukozie , strasznie po wypiciu bolal mnei brzuch

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.aptekagemini.pl/
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dawas tam dane typu telefon i pesel ?
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
na dole strony masz tabelkę
Musisz zamówić jakieś produkty i wtedy po kolei będzie co masz robić.
Najpierw jednak zaloguj się u nich.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moje młodą śpią, więc korzystam z błogiego spokoju

Wyobraźcie sobie że siedząc w domu złapał katar

Wstałam rano to już czułam że coś jest nie teges i teraz cieknie mi z nosa.
Dzisiaj T był z Paulinką w sklepie u nas w pobliżu i akurat były tam przedszkolaki z tego przedszkola co chcieliśmy Paulinkę zapisać. Ubrani byli w odblaskowe kamizelki i przyszli zostawić w sklepie własnoręcznie zrobioną choineczkę.
T się tym tak zachwycił, że ma rozmawiać z rodzicami czy by się z nami na to przedszkole nie złożyli. Ale teraz jak on pójdzie do pracy to nie wiem jakbym ogarnęła odprowadzanie młodej na konkretną godzinę... Ale jednak byłoby fajnie jakby poszła do dzieci

Miłego wieczorku i spokojnej nocki

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

milej nocki
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiu na dwa auta musieliśmy po choinkę jechać , bo mimo że kombi mamy , to nas trochę

Ja swoim jechałam z wszystkimi dziewczynkami , w bagażniku jeszcze wózek , więc choinka by się nie zmieściła za chiny . Mężuś wziął ją do swojego i wystawała na siedzenia .
A nie duża wcale , ma ok 210 cm .
Co do dentysty , to odwiedziłyśmy takiego dziecięcego . Zaleciła pastę elmex , od jest od 1 ząbka . Pytałam o wypluwanie , bo u nas to problem nie do przeskoczenia póki co . Uczymy się wypluwać , ale Ami pluje na sucho

Z tym kubkiem to ładne jaja ! Przecież wiadomo , ze wrzątek się wlewa . Dziś Paula ma mi iść zobaczyć do tego sklepu

Sylka super , ze wypad do fryzjera udany

Megi ja zamawiam z tej apteki co Agusia . Ceny fajne i niski koszt przesyłki

A Tymek , no cóż to tylko dziecko

My wczoraj ubrałyśmy choinkę i jest śliczna i pachnąca

My wczoraj miałyśmy pierniczki robić , ale się nie wyrobiłam . Tym sposobem dziś ruszamy z produkcją

Ostatnio Amelka cała z mąki była i lukrów i chyba to podobało jej się najbardziej . Później więcej sprzątania i czyszczenia , ale radocha bezcenna

Miłego dnia Kochane

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi ale ze mnie głupol

Super, że choineczka już ubrana, oczywiście czekamy na fotki

No to jak Paula będzie w tym sklepie to niech się dopyta i najwyżej powie że już ma taki kubek ale popękała politura od wrzątku i co jest grane

Były tam też inne, które z pewnością nie popękają, ale kurcze ciężkie były bardzo no i ten mnie tak urzekł a tu taki klops.
T właśnie pojechał do pracodawcy powypełniać jeszcze różne papiery, potem ma podjechać do przychodni z wynikiem moczu Paulinki bo nie znam się na tym a coś tam powychodziło.
Przyjedzie też po 9 kurier z nowym telefonem i umową a playu dla T

Miłego dnia Kochane

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nmas tez ubrana i wzbudza zainteresowanie. Prezenty tez spakowane w papier czekaja.
Wczoraj dopiekalam piernikow troche. Lukier robilam sama, barwilam a gotowy do torebki, by nie brudzic i co kolor nie myc szprycy, i dekorowalam. Dzis kolejny dekor nowej partii.
Dziewczynki cudne na fotkach

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Rany , ale mnie rozbawiłaś wymiarami choinki

Sylka zrobiłam też pierniczki i twarde jak głaz

A jaki przepis masz ? Ja te robiłam gotujmy.pl/pierniczki-miekkie-i-smaczne,...y-przepis,52388.html
W ogóle Ami z mąki wszystko wybrudziła , dosypała tyle cukru waniliowego do ciastek , ze musiałam go wybierać

Zrobiłyśmy ciasteczka , któe wyciska się przez maszynkę , pierniczki i poczekałam az Małe spać pójdą i zagniotłam ciasto na maślane kruche i zaraz je wykroję i upiekę

Poszło szybko i sprawnie bez Dziewczynek

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agi ja mam przepis od koleżanki
Składniki:
30 dag mąki
10 dag cukru
1 łyżka masła
1 jajko
1 łyżka sody
1 łyżka przyprawy piernikowej
1/2 szklanki miodu
1 jajko do smarowania (białko)
Sposób przygotowania:
Miód zagrzać w rondlu. Wymieszać razem mąkę, cukier, sodę i przyprawę. Wlać miód, dodać jajko i masło. Zagniatać (10min). Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2mm. Wykrawać różne kształty pierniczków, posmarować białkiem (można ozdobić przed pieczeniem orzechami, migdałami). Piec ok. 15-20 min. Można również pokrojone orzeszki wrzucić do wyrobionego ciasta – będą wtedy w środku. Zaraz po upieczeniu pierniczki są miękkie ale jak wystygną mocno twardnieją, dlatego trzeba je upiec kilka tygodni wcześniej a po wystygnięciu zamknąć w szczelnych pojemnikach (ja wkładam do plastikowych) ze skórką okrojoną z pomarańczy (po kilka kawałków na pojemnik). Pierniczki w pojemnikach utrzymują bardzo długo świeżość.
Dodatkowo do przepisu dodaję łyżeczkę gorzkiego kakao
Mówisz że armagedon miałaś w kuchni