BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #808838 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Wiecie jaka ja zakręcona jestem :P Byłam pewna , ze wczoraj rano napisałam do Was :P

No nic , na szybko piszę :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agusiu
kubek wypasiony :) Aż mi się takiego zachciało :) Ja uwielbiam kubki , kubeczki ... a im większy , tym lepszy :) Jaką ma pojemność ?

Dużo zdrówka dla Babuni . Mam nadzieje ,że święta razem spędzicie :)

I Choinka już u Was :)

Ale Paulinka mądra dziewczynka :) I za każdym razem jak piszesz ile mówi , to mi szczena opada :) Ach te reklamy , zawsze nas zdradzą :P
Amelia pamięć ma rewelacyjną . Dziś Męzuś rano wyciągnął z kurtki obrazek mikołaja , któy 3 tyg temu w markecie Amelka dostała . I jak tylko go zobaczyła , to od razu zachwyt i mówi , ze od Pani w kapeluszu go dostała :)

Sylka widzę , ze prezenty identycznie sobie robimy :)

Pierniczki imponujące !!!! Śliczne i na bank smakowite . A powiedz mi czy to te co 2 tyg muszą leżakować ?

Kurcze biedny Kuba . Chyba jednak przedszkole mu nie służy :( Nie myślałaś , żeby jednak go zabrać na trochę dłużej z przedszkola ? Teraz przez sezon zimowy , to dzieci łapią jeden od drugiego ekspresowo :( Dobrze , ze teraz będzie miał dłuższą przerwę :)
Moja Paula tez tak chorowała :(

Gosiu i u Ciebie aparat ? No widzę ,że w tym roku królują :)

Ekstra , ze z kartkami Ci się udało wyrobić :) Niezła ilość :)

I mówisz , ze święta u rodziców spędzacie ? super . Przynajmniej w miłej rodzinnej atmosferze :)

Ale trafiliście z prezentem dla Michałka :) Widać mikołaj faktycznie wszystko słyszy ;)

U Nas czas leci za szybko :P
W sobotę piekłyśmy ciasteczka kruche .Amelka wycinała i dekorowała :P Ciasteczka moze zbyt pięknie przez to nie wyglądały , ale były pyszne .
Tak nam się spodobało , ze i owsiane zrobiłyśmy i ptysie :)
Po wypiekach śladu już nie ma :P

Dziś mamy w planach pierniczki robić , mam tylko nadzieję , ze to nei te co muszą długo leżakować :P

Wczoraj Amelka była u dentysty . Jeszcze nie dawno taka aferzystka z niej była , a teraz dzielna i kochana .
W każdym razie ząbki ma śliczne i zdrowe ... poza jednym . Górna piątka ma małą kropeczkę czarną . Lapisowany miała ten ząbek . Za pół roku kontrola . Zaleciła zmianę pasty na elmex , więc od razu wczoraj kupiłam . No i żel z elmexa też musze kupić i raz na tydzień, dwa jej delikatnie pędzelkować ten ząbek .
Byłam w szoku , bo nawet nie zapłakała . Wystraszyła ją troszkę dziewczynka , która przed nami była , bo krzyczała na maksa , ale nie wzruszyło to Amcią .

No ja to Amelkę muszę pochwalić . Ostatnio jest bardzo grzeczna . Mimo ,że to uparta bestia i obrazić się potrafi o bzdury , albo ma wahania nastroju , to słucha mnie i ogólnie jest super :)

Dzisiaj jak Mężuś z pracy wróci , to pojedziemy chyba po choinkę . Najgorsze , bo na dwa auta musimy po nią jechać :P

Miłego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #808851 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka dobrze, że Kubuś posiedzi teraz troszkę w domku i puścisz go do przedszkola dopiero po Nowym Roku :) Zdrówka dla niego.

agi czyli przygotowania do świąt pełną parą :)
Kurcze to sporą będziecie mieli tą choinkę jak aż na dwa auta po nią jedziecie :ohmy:
Ciekawie będziecie na drodze wyglądać :P
A u dentysty byliście takie zwykłego czy dziecięcego jakiegoś? I powiedz czy ta pasta elmex to jakaś specjalna dla dzieci, trzeba ją już wypłukać i wypluć?
Też muszę się z młodą wybrać jakoś w styczniu.

Kochana kubek jest ogromny ma chyba z pół litra ale nie jest zbyt fajny :(
Tzn da się z niego normalnie pić ale po wlaniu pierwszego wrzątku popękała politura na zewnątrz. Jak kubek jest suchy to nie widać ale po umyciu jak się woda dostanie to pęknięcia są widoczne. Jak będziemy przy okazji to podejdę go zareklamować. Ale i tak w nim piję i poza tym jest super :) A nie było nigdzie napisane że nie może być do gorącego czy coś w tym stylu.

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #808935 przez sylka
Kuba cały czas na elmex jedzie odkąd skończył chyba 1,5 roczku i nauczył się pluć. My byliśmy u dentysty zwykłego który przyjmuje zarówno dzieci jak i dorosłych. Teraz w lutym będzie już 3 wizyta :) Ząbki zdrowe, ale dentysta mówił by na przeglad pokazywać sie tak co jakieś 4 mies. z przeglad i tak nie płacimy wiec nie ma sprawy :)

Super że Amelka tak dzielnie zniosła lapisowanie i cała wizytę. Zuch dziewczyna :D

Co do pierniczków to niby musza leżakować, ale wystarczy noc w otwartym pojemniku lub woreczku foliowym i sa miękkie. Piekę je od 2 lat już. Pierwszy raz się zagapiłam i piekłam kilka dni przed świętami :P i wyszły ok. Dziś bede msiała dorobić lukru z barwnikami i polukrowac kolejne :)

Super że meżuś po choinke pojedzie :D Bedzie szał u dzieweczynek.

Aparaty widać każdej potrzebne :D My tez kupiliśmy Sony tylko inny model niz wasz :)

Agusiak szkoda kubeczka :/ Pewnie zareklamuj jak nie było oznaczenia.

Ja zapisałam sie specjalnie na dziś rano do fryzjera z myślą że pójdę jak KUba bedzie w przedszkolu (miałam zapis na 9) i co... poszłam z nim jak ostatnio. Móiwłam, że chce z rana (miałą wolna na 17- ale męża jeszcze w domu by nie było) bo później dziecka nie mam z kim zostawić a i tak się śmiałysmy że przyszłam z młodym. Na szczęscie Kubusiek siedział grzecznie na kanapie i czekał sobie na mamę. Troche porozmawiał z innmi klientkami :)

Miłego dnia :)

Miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu #808979 przez megi23
hej laski my mamy aqwafresh i mimo ze sie plucze on nie chce plukac go .. i co ja mam zrobic , ale zeby chetnie myje :) ja jak pojade do mamy to go wezme na wizyte do dentystki i okulisty od razu na kontrol ... chcemy 10 jak pojade na wizyte do gina wziasc go na weekend , s ma urlop wziasc , ale zalezy wszystko od pogody.
Agus mam prosbe , bo Ty tam jakas mialas apteke internetowa , te w ktorej moja mama kupuje leki do szkoly nie ma polowy rzeczy , a chce miec w styczniu torbe spakowana w razie w ... S mi kazal :P to podaj linka do niej jak znajdziesz .. dzieki

Agi az taka duza choinka?? :ohmy: :silly:
Kubus zdrowka :kiss:

dzis bylam na tej glukozie , strasznie po wypiciu bolal mnei brzuch :( ... po 2 godz kolejny pomiar , a wyniki w piatek bo zyl mi brala , jakies dziwactwo , dawniej lgukometrem , jakbym wiedziala to by mi tesciowa swoim zrobila :p

11 lata 4 miesiąc temu #808988 przez Agusiak
megi ja tu zamawiałam wszystko do szpitala i nawet z przesyłką za pobraniem sporo zaoszczędziłam kasy. Polecam :)
www.aptekagemini.pl/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #809013 przez megi23
a napisz mi ile dalas za przesylke ja tu znalezc nie moge jak to sie placi :/?

dawas tam dane typu telefon i pesel ?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #809018 przez Agusiak
www.aptekagemini.pl/webpage/dostawa.html

na dole strony masz tabelkę

Musisz zamówić jakieś produkty i wtedy po kolei będzie co masz robić.
Najpierw jednak zaloguj się u nich.

11 lata 4 miesiąc temu #809244 przez Agusiak
hej kobitki :)

Moje młodą śpią, więc korzystam z błogiego spokoju ;)
Wyobraźcie sobie że siedząc w domu złapał katar :(
Wstałam rano to już czułam że coś jest nie teges i teraz cieknie mi z nosa.

Dzisiaj T był z Paulinką w sklepie u nas w pobliżu i akurat były tam przedszkolaki z tego przedszkola co chcieliśmy Paulinkę zapisać. Ubrani byli w odblaskowe kamizelki i przyszli zostawić w sklepie własnoręcznie zrobioną choineczkę.
T się tym tak zachwycił, że ma rozmawiać z rodzicami czy by się z nami na to przedszkole nie złożyli. Ale teraz jak on pójdzie do pracy to nie wiem jakbym ogarnęła odprowadzanie młodej na konkretną godzinę... Ale jednak byłoby fajnie jakby poszła do dzieci :)

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #809270 przez megi23
bry wieczor moje dziecie to wieksze psi , mneijsze ma czkawke :p , S przyjdzie o 22 zapierdziela od 5 rano heh , no ale w styczniu duzo kaski potrzebujemy niestety... te wydatki.. ja w lutym tez chce mlodego dac do przedszkola do dzieci bo szwagierki mi go demoralizuja , dzis jak Dominika nie bylo u mnei byl grzeczny , bez lzosci bawilismy sie autkami i klockami i liczylismy i mowilismy co w ksiazeczkach na obrazkach jest , nie to dzieco i zaspal przed 20 :ohmy: , ochrzanilam Dominika ze mi go pobudza, a potem ja go wyciszyc nie moge , iajk tak dalej pojdzie bedzie mial zakaz przychodzenia do mnie i tyle :P
milej nocki

11 lata 4 miesiąc temu #809362 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu na dwa auta musieliśmy po choinkę jechać , bo mimo że kombi mamy , to nas trochę :P
Ja swoim jechałam z wszystkimi dziewczynkami , w bagażniku jeszcze wózek , więc choinka by się nie zmieściła za chiny . Mężuś wziął ją do swojego i wystawała na siedzenia .
A nie duża wcale , ma ok 210 cm .

Co do dentysty , to odwiedziłyśmy takiego dziecięcego . Zaleciła pastę elmex , od jest od 1 ząbka . Pytałam o wypluwanie , bo u nas to problem nie do przeskoczenia póki co . Uczymy się wypluwać , ale Ami pluje na sucho :P Dentystka powiedziała , ze wszystkie pasty do 6 r.ż. mogą dzieci połykać . Niby zalecanie jest u 3 latków wypluwanie , ale nic się nie dzieje jak połknięta zostanie pasta .

Z tym kubkiem to ładne jaja ! Przecież wiadomo , ze wrzątek się wlewa . Dziś Paula ma mi iść zobaczyć do tego sklepu :P

Sylka super , ze wypad do fryzjera udany :) Ja ostatnio jeżdżę z obiema :P Amelka grzecznie zajmuje się sobą , rysuje , bawi , przegląda w lustrach , a Maja to różnie bywa :P Ostatnio nawet cyca piła jak mi Monia włosy układała :P No nie mam z kim Małych zostawić , więc są nieodłącznym moim dodatkiem :P

Megi ja zamawiam z tej apteki co Agusia . Ceny fajne i niski koszt przesyłki :) Chyba 9.99 .

A Tymek , no cóż to tylko dziecko :P Mi Ami czasami dobierze się do półki w kuchni i potem wszystko w mące , posypkach i innych produktach .

My wczoraj ubrałyśmy choinkę i jest śliczna i pachnąca :) Małe zachwycone , co chwilę chcą dotykać bombek :) W ogóle są kochańskie . Majeczka to Amelkę jak bóstwo traktuje i już czuję jaki problem będę z nimi miała :P Wpatrzona w nią w nią jak w obrazek i robi co Ami jej każe lub pokaże :P A Amelka przecież pomysłowa bardzo hahaha :)

My wczoraj miałyśmy pierniczki robić , ale się nie wyrobiłam . Tym sposobem dziś ruszamy z produkcją :) Kupiłam wczoraj te pisaki do dekoracji , co prawda nie takie kolory jak chciałam , ale będzie wesoło i kolorowo :P
Ostatnio Amelka cała z mąki była i lukrów i chyba to podobało jej się najbardziej . Później więcej sprzątania i czyszczenia , ale radocha bezcenna :)

Miłego dnia Kochane :)

11 lata 4 miesiąc temu #809374 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ale ze mnie głupol :blush: :P a ja sobie wyobrażałam że będziecie mieć taką ogromną choinkę że jedna jej część będzie na dachu jednego auta a druga na dachu drugiego, hahaha, więc sama rozumiesz :lol: :blush: :P

Super, że choineczka już ubrana, oczywiście czekamy na fotki :)

No to jak Paula będzie w tym sklepie to niech się dopyta i najwyżej powie że już ma taki kubek ale popękała politura od wrzątku i co jest grane ;)
Były tam też inne, które z pewnością nie popękają, ale kurcze ciężkie były bardzo no i ten mnie tak urzekł a tu taki klops.

T właśnie pojechał do pracodawcy powypełniać jeszcze różne papiery, potem ma podjechać do przychodni z wynikiem moczu Paulinki bo nie znam się na tym a coś tam powychodziło.

Przyjedzie też po 9 kurier z nowym telefonem i umową a playu dla T :)

Miłego dnia Kochane :)

11 lata 4 miesiąc temu #809386 przez sylka
Agusiak usmialam sie z opisu choinki.

U nmas tez ubrana i wzbudza zainteresowanie. Prezenty tez spakowane w papier czekaja.

Wczoraj dopiekalam piernikow troche. Lukier robilam sama, barwilam a gotowy do torebki, by nie brudzic i co kolor nie myc szprycy, i dekorowalam. Dzis kolejny dekor nowej partii.

Dziewczynki cudne na fotkach :) Maja ma sliczne oczka. Choinka extra pieknie przybrana

11 lata 4 miesiąc temu #809395 przez Agusiak

11 lata 4 miesiąc temu #809517 przez agi-p
Agusiu

Rany , ale mnie rozbawiłaś wymiarami choinki :P Gdzie ja bym ją wsadziła niby ? Metraż mam co prawda większy teraz , ale żaden to pałac nie jest :P

Sylka zrobiłam też pierniczki i twarde jak głaz :P zobaczę czy to jutra będą miękkie :P
A jaki przepis masz ? Ja te robiłam gotujmy.pl/pierniczki-miekkie-i-smaczne,...y-przepis,52388.html

W ogóle Ami z mąki wszystko wybrudziła , dosypała tyle cukru waniliowego do ciastek , ze musiałam go wybierać :p Pomagała tak , że modliłam się , zeby już koniec był :P Maja na ziemi się bawiła , ale i Ona była biała od mąki :P Ami targała przy okazji ręcznik papierowy i syf taki , ze szkoda gadac :P

Zrobiłyśmy ciasteczka , któe wyciska się przez maszynkę , pierniczki i poczekałam az Małe spać pójdą i zagniotłam ciasto na maślane kruche i zaraz je wykroję i upiekę :P
Poszło szybko i sprawnie bez Dziewczynek :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #809626 przez sylka
Agusiak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agi ja mam przepis od koleżanki

Mówisz że armagedon miałaś w kuchni :P Nie martw się nie Ty jedna- tak to już jest jak sa mali pomocnicy :P :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka