BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #216284 przez Agusiak

Ja swego czasu,przy takich spotkaniach też raczej z chłopami urzędowałam....

to tak jak ja :silly: Zawsze jakoś lepiej dogadywałam się z płcią przeciwną już od dziecka, dlatego w mojej poprzedniej pracy gdzie w biurze były sama kobiety to powiem szczerze, że masakra. Facet to jednak zawsze potrafi jakoś rozładować atmosferę i nie spina się tak wszystkim. I nie mówią tu broń Boże o jakimś flirtowaniu ale o takiej zdrowej atmosferze i zupełnie innym podejściu do wielu spraw.

agi-p to bardzo fajnie, że udało Wam się zorganizować taki wyjazd. Tak jak piszesz jest to zawsze jakaś miła odmiana, a na dodatek Amelka jeszcze dodatkowo skorzystała i parę nowych rękawiczek i jednocześnie pamiątkę z wyprawy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216383 przez kasiunia89
Hejo kobitki!! :)
Ja normalnie juz nie moge,mialam tyle roboty i to na dodatek w niedziele uffff!!! Wykonczona,a itak nie zrobilam jeszcze wszystkiego,te rozpakowywanie asie...nio ale mam nadzieje ze jutro wszystko juz bedzie tak jak byc powinno! :S :S :woohoo: Nie lubieee!!!! Haha...!
Oliverek wkoncu siadl sam-tzn sam sie podniusl z wozka i usiadl a tak czekalam bo ostatnio widzialam foteczke Agusiaka coreczki i se mowie ja cieee tak fajnie siedzi a moj chcial sie podnosic ale nie mogl hehe :) Ale na kazdego przyjdzie pora! :)
Aaa i jeszcze takie po kapieli fajniusie! :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #216387 przez bombel779
Agusiak napisał:

Ja swego czasu,przy takich spotkaniach też raczej z chłopami urzędowałam....

to tak jak ja :silly: Zawsze jakoś lepiej dogadywałam się z płcią przeciwną już od dziecka, dlatego w mojej poprzedniej pracy gdzie w biurze były sama kobiety to powiem szczerze, że masakra. Facet to jednak zawsze potrafi jakoś rozładować atmosferę i nie spina się tak wszystkim. I nie mówią tu broń Boże o jakimś flirtowaniu ale o takiej zdrowej atmosferze i zupełnie innym podejściu do wielu spraw.

Czuję że byśmy się dogadały :lol: :lol: :lol:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216392 przez kasiunia89
Dziewczyny a jak chce przejsc na mleko nastepne 2 po 6 mc to trzeba tez powoli?? To znaczy mieszac 1 z 2??
Ja powoli juz tak zaczelam robic od dzisiaj! :P 4 lopatki(miareczki) mleka humana 1 i 2 lopatki humana mleko nastepne 2 czyli 6 miarek! :) I tak powoli bede zmniejszac 1ke a zwiekszac 2ke az zostanie nam 6 miarek 2ki :)
Aaaa i juz daje 1 lyzeczka manny co dziennie :woohoo: :woohoo:

13 lata 6 miesiąc temu #216397 przez Kozłowska
Witam
A u nas weekendzik minął bez większych atrakcji :( Wczoraj było tak zimno i cały dzień mżyło że cały spędziliśmy w domciu :( Dziś za to pogoda dopisała i od rana byliśmy na zakupach( oczywiście mały dostał zabawkę, dwa szaliczki, i komplet pościeli bo nie mogłam się oprzeć tym misiaczkom,no i jak do mój M. powiedział że zaj......kurtkę niebiesko białą w moro, a później u sąsiadów, ale my mamy wesołe pięterko :laugh: Na przeciwko nas mieszkają tacy znajomi którzy mają dwie córy(jedna 5lat druga 19 miesięcy), ale takie agentki :woohoo: Jak widzą Matka to wyciągają wszystkie zabawki włączają co się tylko da biegają dookoła niego, a on się tak hihra i gada do nich po swojemu. A teraz biedak po tylu atrakcjach w końcu padł :silly: Pewnie spał by już od 21, ale kurcze nie było dzisiaj kupki i tak go chyba krecik po ściankach smyrał bo się kręcił i marudził, aż w końcu usnął :lol: Jutro jak mi kupala zawali to chyba z pampersa wyskoczy :silly:
K remika używam z Hippa na wiatr i niepogodę.
Wydaje mi się że większość kobiet woli towarzystwo mężczyzn. Z nimi jakoś zupełnie inaczej inne tematy, a czasami wydaje mi się że można więcej tematów poruszyć bez obaw - jakiś dziwnych komentarzy, spojrzeń itp.
Ach miałam głowę zafarbować ale tak mi się nie chciało. Tak mnie korci żeby sobie walnąć taki rudy, ale taki :silly: W sobotę idę do fryzjera do pogadam czy w ogóle da się z moich włosów bo jak na razie to mam czarne i chyba czas na jakąś metamorfozę :blink:
Dobra zmykam pobuszować trochę na Allegro i spadam lulu.

13 lata 6 miesiąc temu #216407 przez Agusiak
kasiunia89 zdjęcia cudne i widzisz jak pięknie się Oliverek sam podniósł :)

Co do mleka to faktycznie miesza się to początkowe z następnym stopniowo zmniejszając miarki tego pierwszego a zwiększając drugiego. Ja jeszcze tego nie robię, poczekam aż mała skończy jednak te 6 miesięcy. Nie spieszy nam się :silly:
A jeśli chodzi o kaszkę mannę to także już podaję- mleczna manna z Nestle.

Ja też uciekam, z resztą mała mi się obudziła :angry: ciekawe do której tym razem będziemy ją usypiać?

Dobranoc i spokojnej nocki :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216439 przez agi-p
Hejka :)
Ksiunia super , że Oliverek już siedzi :) Każdy bobas to indywidualista i wszystko w swoim czasie zaczyna robić . Ja mam wrażenie , że moja Amka to mały leniuszek :P

Kozłowska czyli Matek miał dzień pełen wrażeń :) Od małego dziewczyny tracą dla niego głowę :P

Czyli większość z nas woli męskie towarzystwo . Niejednokrotnie byłam przez to , że się tak dobrze dogaduję z facetami , znienawidzona przez dziewczyny . Snuły jakieś chore scenariusze mojego koleżeństwa z mężczyznami . Zupełnie bezpodstawnie . Ach ta damska zawiść i wyolbrzymianie .

Bombel a powiedz mi czy ząbki Jasia nie przeszkadzają w karmieniu piersią ? Wiem , że to głupie pytanie , ale tak się zastanawiam czy nie sprawia Ci to bólu , czy Mały ząbkami nie gryzie.

A dzisiaj zimno okropnie . Mam w planie późniejszy spacer , tylko nie wiem co o moich planach Ama sadzi :P Zobaczymy czy będzie miała humor do spacerowania .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 6 miesiąc temu #216487 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel a powiedz mi czy ząbki Jasia nie przeszkadzają w karmieniu piersią ? Wiem , że to głupie pytanie , ale tak się zastanawiam czy nie sprawia Ci to bólu , czy Mały ząbkami nie gryzie.

Ogółem nie przeszkadzają,bo On je chowa jakby pod język :) Ale raz mi zrobił tak,że złapał mocno pierś i odwrócił głowę w drugą str.!!!Przejechał mi wtedy tymi 2 ząbkami po całej długości piersi,a że one są ostre-igiełki to myślałam że jajo zniosę!!! :( :P
Ale to się zdarzyło jak na razie RAZ ;)

13 lata 6 miesiąc temu #216726 przez Kozłowska
Witam
Ja to chyba dzisiaj nie wiem co zrobię. Od rana latanie po urzędach myślałam że wszystko w miarę szybko i sprawnie pójdzie jednak byłam w grubym błędzie :silly: W pośredniaku wyobraźcie sobie nie chcą mnie zarejestrować bo jestem osobą nie zdolną do podjęcia pracy :cheer: Chodzi o to że nie mogę podjąć pracy w systemie 8 godzinnym. To jest jakieś chore :ohmy: Jak mogę podjąć pracę skoro żłobki są od 9 miesięcy, a mój mąż pracuje w systemie 3 zmianowym i nie ma kto nam siedzieć z małym :cheer: Jakie to wszystko pod górkę pośredniak aż roi się od ofert na 1/2 czy 3/4 etatu, ale ja się nie mogę zarejestrować bo oni na siłę będą szukali na cały etat. Tak się pochlałam dzisiaj z kierowniczką że życzyłam jej aby sama w przyszłości stanęła pod tym samym urzędem i próbowała z 5 miesięcznym dzidziusiem znaleźć pracę. :angry: Kurcze w pośredniaku aż roi się od ludzi którzy pracują na czarno a tam tylko widnieją od kilkunastu lat, a ja chce iść do pracy ale nie w pełnym wymiarze godzin i robią mi jeszcze problemy :unsure: To jest chore!!
Ale to Jeszce mały pikuś wracam wkurzona do domu a tu w skrzynce rachunki za prąd.....W związku iż nam się licznik popsuł w sierpniu nie dostawaliśmy od tego czasu rachunków. Po wymianie licznika minął tydzień przyszedł jeden na kwotę 700 zł :cheer: szczęka mi opadła.. Więc jutro od rana mam kurs do elektrowni bo oni chyba ogłupieli żeby za trzy miesiące mi naliczyć tyle kasy + jeszcze jakąś zaliczkę bóg wie na co.
Ach przepraszam ale musiałam swoją gorycz przelać bo mąż uciekł mi do pracy i nie mam komu :blush:
A mój szkrab znów dostał jakiegoś uczulenia na poliku, ma cały czerwony. Czekam do jutra jak nie zniknie to do lekarza mam nadzieję że to od śliny :dry:
Ach mam nadzieję że dziś przynajmniej mały będzie miał dobry dzionek :laugh: Narzaie uciął sobie drzemkę.
agi-p śliczne zdjątka zresztą śliczna rodzinka :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #216781 przez bombel779
Agi-p a gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć?? :)

13 lata 6 miesiąc temu #216851 przez agi-p
bombel779 napisał:

Agi-p a gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć?? :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kozłowska nie dziwię Ci się , że jesteś zirytowana . Szok co to się dzieje w Naszym kraju . Nie sądziłam , że z powodu tego , że chce się pracować w niepełnym wymiarze czasu pracy , można uznać go za niezdolnego do pracy . Wqurza mnie to strasznie , bo taki menel jeden z drugim ciągną od nich kasę i chodzą się wielce podpisywać na liście . Chore to wszystko .
A elektrownia jeszcze dolała oliwy do ognia ! Mam nadzieję , że uda Ci się coś u nich załatwić ... chociaż na raty niech to rozłożą .
Trzymaj się tam i nie denerwuj . I dzięki za miłe słowa co do fotek :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #216913 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

Ja dopiero teraz ale kurcze na dole internet coś mi ostatnio nie łapie. Komputer z internetem mamy u nas na górze a w lapku mam przez ruter ale chyba jednak dwa piętra to zbyt duża odległość dla niego i jak jestem w ciągu dnia na dole to nie mam neta :dry:

agi-p fotki śliczne i jaka z Ciebie jest młodziutka mamusia i laska :silly: :)

Kozłowska współczuję tej sytuacji i nerwów. Ja już wielokrotnie powtarzałam, że przepisy i pewne prawa w tym kraju są chore i nic tu się już raczej nie zmienni :(

A my dziś dwa razy spacerek zaliczyłyśmy. Po porannym mała jeszcze godzinę spała w wózku na tarasie więc mogłam spokojnie zapalić w kominku i porobić parę rzeczy bez pośpiechu :)
Musieliśmy też zakupić już znicze bo 1 listopada tuż tuż.

Wczoraj mała zasnęła po północy :( :( Nie wiem czemu tak się budzi, ech. Myślałam, że może pośpi dłużej ale gdzie tam.
Idę poodkurzać bo jutro mam odwiedziny a nie będę miała kiedy tego zrobić.

Miłego wieczorku :)

13 lata 6 miesiąc temu #216982 przez aniamaj133

I tak w sumie minal nam caly dzien...;/
\

Milego wieczorku, ja ide zjesc kolacyjke i bd kapac mała. Buziaki

13 lata 6 miesiąc temu #217033 przez Agusiak
My już po kąpieli, mała śpi ale ciekawe o której się obudzi bo to raczej nie jest już jej sen "właściwy" :dry:

A mnie coś głowa boli, chyba na kolację będzie apapik ;)

13 lata 6 miesiąc temu #217072 przez kasiunia89
Hejo a ja wlasnie jedna reka pisze a druga usypiam Olisia w wozku niestety ;) no ale coz....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka