BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #220489 przez bombel779

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #220523 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ale mądrze myślisz i tak jak piszesz będziesz miała już to z głowy na jakiś czas :)
Co do wypieków to ja Ci niestety nie pomogę z racji braku jakichkolwiek umiejętności kulinarnych, ale ja uwielbiam wcinać serniczek lub jakieś ciasta z owocami np i kruszonką, średnio lubię jakieś z kremami (chyba że są to torty i tylko kawałeczek) :lol: :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #220533 przez bombel779
Chyba zrobię coś takiego; www.marta-gotuje.pl/tarta-jablkowo-brzoskwiniowa/
Szybkie,łatwe i zapewne dobre :)

13 lata 7 miesiąc temu #220542 przez Agusiak

Chyba zrobię coś takiego; www.marta-gotuje.pl/tarta-jablkowo-brzoskwiniowa/

no wygląda naprawdę smakowicie :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #220543 przez bombel779
I oby było dobre! :)

13 lata 7 miesiąc temu #220920 przez agi-p
Dobry wieczór :)
My bylismy dzis u znajomych i całkiem niedawno wróciliśmy . Amelka była tak padnięta , ze zaraz po kąpieli i jedzonku padła . Zobaczymy jak dziś będzie spała .
Zimno juz jak cholerka wieczorem . A i oczywiście w ciągu dnia wybrałam się z Amą na spacer , jednak wróciłam w niecałe 5 min do domku . Mała zaczęła tak płakać w wózku ,że aż ja naciągło i zwymiotowała . Nie wiem dlaczego tak nie lubi jazdy wózkiem ...chyba kojarzy się jej ze spaniem , bo w domku w dzień w wózku zasypia .

Kurcze dziewczyny tak piszecie o tych ciastach i kusicie okropnie ... mniam . A ja ze względu na cukrzycę nie powinnam jeść słodyczy :P

Wkurzyłam się dziś , bo Paulinka pojechała na kurs fotografii i na miejscu okazało się , ze galeria pozamykana . Zajęcia odwołane i w tym i kolejnym tygodniu . Zdenerwowałam się , bo nie powiadomili nas o tym . Mogli chociaż maila wysłać. Jak chcieli kase za kurs to pisali jak zwariowani , a jak odwołują zajecia to cisza . W poniedziałek tam zadzwonię i dym zrobię .

Nic mykam pod prysznic i posiedzieć troszkę przed tv :) Chociaż pewnie padnę jak zwykle najszybciej .

Miłego wieczorku :)

13 lata 7 miesiąc temu #220930 przez Agusiak
Ja również witam się wieczorkiem:)

agi-p

Mała zaczęła tak płakać w wózku ,że aż ja naciągło i zwymiotowała

ojej to rzeczywiście nie fajnie :( Może jej przejdzie, oby.
A z tym kursem fotografii to nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś i zrób tam z nimi porządek :evil: :evil: Jak o kasę to każdy się upomni ale w drugą stronę to już nie łaska poinformować o zmianach.

U nas byli dziś pradziadkowie Paulinki i posiedzieliśmy sobie przy kawce i ciachu :)
Było bardzo miło, ale też dużo wrażeń i mała trochę pomarudziła teraz też padła zmęczona po kąpieli i jedzonku. Także ciekawi mnie jaka będzie nocka.
I znowu nie poprasuję bo zwyczajnie mi się nie chce :blush:

Miłego wieczorku :kiss:

13 lata 7 miesiąc temu #220967 przez Kozłowska
Witam
My dzisiaj byliśmy również na spacerku tak przemęczyłam małego w domciu że jak wyszliśmy na spacerek ok 12 to przespał mi cały aż do 16 :lol: Ale mimo iż było bardzo słonecznie to było zimno żałowałam że rękawiczek nie wzięłam. A teraz się bawimy bo ucięliśmy sobie drzemkę ok 19 taką 40 minutowa więc teraz musimy się wymęczyć :lol:
agi-p kurcze to nie fajnie że mała nie chce w wózeczku spacerować, ale może rzeczywiście kojarzy jej się ze spaniem :dry: ojj kurcze brak pomysłu na pomoc :( Również trzymamy kciuki żeby minęła nie chęć to wózka :silly:
A mnie kończą się pomysły do zabaw choć mały ma już konkretnego ćpuna to jednak walczy zaparcie ;) Właśnie śmieje się do smoczka :dry: Ach te nasze skarby co dzień mnie zadziwiają :lol:
Buziaczki dobrej nocki

13 lata 7 miesiąc temu #220994 przez kasiunia89
Dobry wieczor!!! :)
Ja cos ostatnio was zaniedbuje hmyyy ja nie wiem...! :blink:
Moze temu ze Olis jest taki marudny troszke,i bardzo potrzebuje mego towarzystwa hehe co usiade to plako se moje malenstwo!! :)
Jak tam wasze maluszki?! Rosna jak na drozdzach co masakra! :) Czas leci a Oliver za 10 dni konczy pol roczku :ohmy: :ohmy: :ohmy: :silly: :kiss:
No ja se usiadlam i troche pooddycham,szkrabek spi smacznie! Noc bedzie bedzie jeszcze napewno z pobudkami! A jak u was dzieci zabki juz sa jakies,bo u nas nie ale dziaselka sa spuchniete i nocki mam nie przespane!! :)
A to Oliverek w kapieli dzisiejszej...! :):)
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #221001 przez Agusiak
no ja też już czasem nie wiem co wymyślić żeby małĄ zmęczyć podczas zabawy ;)
Ale od jakiegoś czasu kładę ją na kocyku z zabawkami za radą Baby z kwietniówek, jedne zabawki kładę bliżej inne dalej tak żeby się po nie nieco ruszyła i oczywiście leżała na brzuszki i jedynie rączki wyciągała lub przyciągała do siebie kocyk, ale od wczoraj podnosi dupcię i podpiera się na kolankach tyle, że jeszcze nie rusza do przodu :laugh: :silly:

A ja przymierzałam płaszcz z zeszłego roku i co...? NIE WCHODZĘ :( :pinch:

13 lata 7 miesiąc temu #221004 przez kasiunia89
No Oliver to na brzucholek sie przewraca caly czas,co ja go na plecki zeby se odpoczal to on nie i znow na brzuch i nie wiem jak ale jak przyjde z kuchni np to on w innym miejscu..kulo sie chyba,ale tez jeszcze nie raczkuje ani tak sam sie porusza a dupcie to tez podnosi do gory i kolanka wlasnie daje pod brzuszek tak jakos...! A juz ci ladnie siedzi?! Maly z nia na dzien tez coraz lepiej :) Ale to jak dajesz zabawki i ona musi jakos je zlapac tak?!

I co?! Nowy musisz miec?! :) To ile ci kg po ciazy zostalo?! :p ojojjj ja wchodze we wszystko,ale tez bym chciala miec kilka kg wiecej a nie tako szkapa chudo!!!!!!!!!!!! hehehe

13 lata 7 miesiąc temu #221012 przez Agusiak
kasiunia89 kochana dobrze że już jesteś i znalazłaś chwilkę na forum. Oliverek śliczny, duży chłopczyk i jak pięknie się kąpcia w "dorosłej" wannie :)
Ja jej kładę rożne zabawki, maskotki grzechotki na kocyku i chcę żeby właśnie tak ćwiczyła sobie powoli podczołganie się po nie i ogólnie jakiekolwiek przemieszczanie się :)
A tak całkiem sama to jeszcze nie siedzi, ja jej z reszta też celowo nie sadzam jedynie co to w krzesełku do karmienia.

No Kasiunia nie wiem ile tych kilo zostało bo nawet na wagę nie wchodzę, omijam ją szerokim łukiem. Ale w tym płaszczu chodziłam jeszcze na początkach ciąży więc z pewnością nie jest dobrze :( :(

13 lata 7 miesiąc temu #221015 przez kasiunia89
Noo tez calkiem sam nie siedzi ale raz poraz sie uniesie w wozku jak se lezy :)
I oczywiscie w krzeselku do karmienia ale tez calkiem na prosto to nie tylko tak lekko pochylony jest :)
Macie wy co dziennie o tych samych godzinach taki juz rytual czy jak?! Z dzidziami?! ze o stalych porach codziennie to samo????
Ahhh jeszcze wrocisz do woojej wagi! :)

13 lata 7 miesiąc temu #221023 przez Agusiak
no ja mogę powiedzieć, że mamy takie rytuały i w sumie trzymamy się w miarę określonych pór karmienia, kąpieli, spacerków. Wyjątek stanowią weekendy wtedy wszystko się miesza :)

Oj Kasiunia dziękuję ale wątpię żebym aż tak schudła by wyglądać jak dawniej. Ja niestety mam predyspozycje do tycia :( :(
Najlepiej w moim życiu wyglądałam jak paliłam papierosy i wstyd się przyznać ale ostatnio byłam bliska kupienia sobie paczki. Nie chcę jednak żeby Paula miała matkę "kiepiarę" (bez urazy, nie chcę żeby ktoś poczuł się dotknięty). Bardzo nie podoba mi się jak widzę mamę z wózkiem i papierosem dlatego sama nie chcę tak wyglądać, ale za czasów palenia na prawdę wyglądałam super.

13 lata 7 miesiąc temu #221027 przez kasiunia89
hehehe :):) Ja pale faje!!!!!!!!!! Noooooo...! Ale nigdy jak jestem na miescie czy ide na spacerek..! Normalnie w domku tzn na dworze w domku u nas sie nie pali! :) I nie mowie ze jaram jedna za drugim no ale sobie popalam heh! :) Mleko dajesz nadal 1ke? I jak z tym glutenem podajesz juz cos i wogole juz inne posilki tez?! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka