- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agnieszka84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Agnieszka84 super, że po wizycie wszystko dobrze

koliber1 fajnie, że do nas wróciłaś i że wszystko u Ciebie w porządku

No u mnie to też już jakoś 10 kilo do przodu, ale brzuszek mam stosunkowo niewielki więc wiadomo gdzie te kilogramy się ulokowały

Ja na razie zmykam, bo jedziemy za chwilkę z mężem na co tygodniową szkołę rodzenia

Miłego wieczorku!!!!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W ogóle to ta konkretna szkoła, jak na płatną to nie specjalnie do mnie przemawia, organizacyjnie i w ogóle, ale była jedyną z pasującymi nam godzinami. Trudno teraz to już trzeba ją skończyć bo była płatna z góry

Lecę pomyć gary, bo mam cały zlew i nie chcę żeby mi zostało na rano.
Spokojnej i miłej nocki dziewczynki !!!!!!

- magga146
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Madzia
strasznie dlugo sie nie odzywalam pewnie mnie juz nie pamietacie
a teraz w skrucie napisze co u mnie

no wiec nie moge powiedziec ze ta ciaza przebiega spokojnie
napierw strach bo na usg polowkowym nie bylo widac zoladka ale naszczescie okazalao sie ze jest ale troche sie postresowalam.
pozniej panika ze dzidzia sie nie rusza i wizyta w szpitalu w ktorym pani polozna zrobila mine i zapytala sie mnie co ona moze mi na to poradzic po czym przyszedl lekarz i na wstepie powiedzial mi ze jesli cos jest z dzieckiem (byl to 23 tc) to im i tak sie nie uda go uratowac bo za wczesnie na porod i dopiero zrobil mi usg masakra.
a teraz musze duzo lezec bo mam za krotka szyjke i grozi mi przedwczesny porod. luteina 2xdziennie i nospa forte tak samo. to tak w bardzo duzym skrocie. ale poza tym jest super bedze miala SYNKA. smiesznie bylo bo moj maz chcial corke i jak sie dowiedzial ze bedzie syn to sie caly czerwony na twarzy zrobil i widzialam ze jakos mu to nie w smak hihihi pozniej sie z niego smielismy ze spi z zacisnietymi kciukami ze moze sie uda i bedzie dziewczynka ;p . teraz to juz sie cieszy ale na poczatku to mial nadziejej heheh faceci.
bede probowala czesciej zagladac i sie odzywac
pozdrwiam i sciskam

suwaczek mi sie troche spoznia
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Rzeczywiście musiałaś nieźle najeść się strachu, ale najważniejsze, że sytuacja opanowana, trzymasz rękę na pulsie i teraz już będzie wszystko dobrze!!!

Odpoczywaj, oszczędzaj się, bierz leki i zaglądaj do nas często

Bardzo się cieszę, że się odezwałaś

Ja dzisiaj troszkę dłużej pospałam, ale co tam

Muszę trochę poobserwować moją sunię, bo ma cieczkę, ale piszczy często i mało co je. Jest młodziutka jeszcze (ma 1,5 roczku) więc może to tylko taki czas, ale zobaczymy jak się jej cieczka skończy, jak to będzie. Żal mi jej bidulki, ale też działa mi troszkę na nerwy

Ściskam Ws mocno i miłego piątku

- lidia83a
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Magga 146, strasznie smutno mi się zrobiło, jak przeczytałam Twój wpis. Najważniejsze, że teraz wszystko jest pod kontrolą. Ja jestem w podobnej sytuacji do Twojej, więc doskonale rozumiem Twój niepokój. Co prawda szyjka się nie skraca, ale miewam nieprzyjemne bóle brzucha takie jak przed okresem, brzuch mi twardnieje i mam czasem skurcze. Biorę w sumie 18 różnych tabletek na dobę, aby dotrwać do końca. Damy radę, zobaczysz

- gumisiowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Krzyś już jest ze mną :D
Fajnie, że znowu nas więcej. Mam nadzieję dziewczynki, że spokojnie wytrwacie jeszcze w sumie 2 miesiące i już będzie 36 tydzień. 3mam za Was kciuki.
Ja dzisiaj jadę do domku do mamusi więc pewnie nie będę zaglądać przez weekend, więc życzę Wszystkim udanego

Pozdrawiam.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agnieszka84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
kiedy szykujecie swoje torby do szpitala?
co bierzecie dla siebie i dla maluszków?
zaczynacie już coś kupować dla dzidziusiów?
ja rzeczy dla maluszka mam juz poprasowane i schowane do szafy. Łóżeczko już stoi złożone i wietrzy się. Przymierzam się teraz do zakupu pościeli do łóżeczka.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ubranka mam tylko po synku szwagierki, ale są u teściowej, sama innych ubranek póki co nie kupuję bo nadal nie znamy płci naszego szkraba

Wózki namiętnie przeglądam na allegro ale w późniejszym czasie wybierzemy się do okolicznych sklepów, żeby także się rozeznać. Łóżeczko też jak na razie na allegro mam upatrzone, jeszcze nie kupuję bo w marcu wchodzimy z remontem na nowym lokumm i dopiero jak tam ogarniemy to mam zamiar zwozić rzeczy, mebelki i urządzać wszystko dopiero wtedy

- Joleczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Marzenia się spełniają!!

U mnie już dziś trochę lepiej, Maleńka zaczęła się więcej ruszać, nie jest tak jak było w poniedziałek czy we wtorek od rana ale jestem już spokojniejsza. Nie zła ze mnie panikara.

Moja Kruszynka waży 1240g i po pomiarach jest wszystko OK i też jest skierowana już główką w dół! Jedynie termin porodu zmienia się jak kartki w kalendarzu ale ja pozostanę przy tej co powiedział jaką pierwszą!

Gumisiowa życzę miłego weekendu i spokojnego wypoczynku!!

Magga 146 dobrze że masz wszystko pod kontrolą, na pewno będzie wszystko OK.

lidia83a mnie brzuszek też często bolał ale nie był to ból taki jak na @, i twardniał ale lekarz zapisał mi no spe i magnez i jakoś minęło (odpukać, a jak trochę po obserwowałam brzuszek to stwierdziłam że to maleńka wypycha się pleckami i jak trochę pomasowałam to zmieniała pozycję. Magnez biorę cały czas a no spe tylko przy większych bólach podbrzusza.

Agusia ja też mam pieska też ma jakieś 1,5 roku ale czasami jest taki nieznośny że muszę na niego na krzyczeć ale jak spojrzy na mnie tymi smutnymi oczkami to ręce opadają. Dziś w nocy też dał nam popalić, 2 razy co godzinę wychodził na dwór i przez to kiepsko spałam, rano też nie pozwolił pospać bo o 6;30 znów chciał wyjść,a potem o 8;30 i tyle z mojego spania. Mąż do pracy też wstaje nie wyspany.

Życzę miłego weekendu!!

A to moja nieznośna psina REKS!!
[img] Taki mały był rok temu... [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/reks-20110225.jpg
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.ciazowy.pl/artykul,wyprawka-do-szpitala,109,1.html
Joleczka bardzo się cieszę, że Malutka dała znowu znać o sobie

Odpoczęła ile potrzebowała i teraz będzie brykać

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moja jest taka owczarkowata

Fotkę wkleję jak opanuję pomniejszanie zdjęć żeby weszły na forum

- lopez2010
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U mnie fajnie wszystko. Zaczal mi sie 31 tydzień. Brzucholek rośnie , na plusie chyba mam juz 12 kg - wole nie stawac na wage bo się popłacze, ale celulit mi sie powiekszył - ale to chyba raczej ten wodny, który znika po połogu. Niewiem. Ale tragicznie to wygląda.
Poza tym wsiom oki.
pozdrowionka
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam nadzieję, że tu do nas też będziesz jednak częściej zaglądać

Pozdrawiam!!