BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #742591 przez ilonah
U mnie pada. Jak tylko zapakowałam Emilkę do wózka i przekroczyłyśmy furtkę to się rozpadało, szczęście, że gdzieś dalej nie wybyłyśmy ale musiałam taszczyć wózek z małą z powrotem do domu a Emilka strasznie marudziła bo śpiąca była. Na szczęście zasnęła bez większych problemów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #742632 przez kaikai
Dawidek spi, zmeczył się przekręcaniem na brzuszek i plecki, nawet turlał sie kilka razy :)

Od poniedziałku daje mu mięsko, bardzo smakuje i ładnie zjada całe porcje.
A od wczoraj wprowadzam gluten dosypałam mu taką kaszkę manna błyskawiczną do obiadku i ugotowałam. 1 łyżeczkę płaską. A ile Wy dajecie tej kaszki ?
Bo tej Nestle nie chce jeszcze wprowadzac, ona jest na mleku modyfikowanym i to pewnie jest mleko następne, a my pijemy jeszcze początkowe.

11 lata 8 miesiąc temu #742729 przez patrycja280791
dzien dobry :)

dawno mnie tu nie bylo,

napiszcie mi w skrócie co u was i waszych maluszkow bo nie dam rady nadrobic zaleglosci
teraz postaram sie byc na bierzaco bo juz mam dobry internet, buziaki

11 lata 8 miesiąc temu #742763 przez kaikai
Czesc Patrycja

napisz co u Was , widzialam na FB fotki jak Twoj maly siedzi, silny chlopak :)

11 lata 8 miesiąc temu #742775 przez agat
Monia fajnie, ze się odezwałaś :) Córeczka na pewno będzie zdrowa, nie martw się na zapas :)

Patrycja to teraz będziesz z nami częściej. I też dołączam się do pytania, czy Twój synuś już sam siedzi?

My dopiero wróciliśmy z miasta. Wzięłam zaświadczenie do becikowego od gina, pochodziliśmy sobie po mieście, zahaczyliśmy o otwarcie nowego centrum handlowego (nic ciekawego nie ma :/). No, i dopiero jesteśmy.

Pojechałam specjalnie do hurtowni dziecięcej po piankową matę z drogą, a tu wykupili :/ Na allegro będę musiała zamówić.

Kaikai co do glutenu to każą na początku podawać pół łyżeczki ugotowanej manny. Ty masz dobrze, bo możesz dodać kaszkę do deserku, obiadku. Młody nawet nie poczuje, że gluten wcina :)

11 lata 8 miesiąc temu #742786 przez kaikai
ja dałam całą łyżeczkę płaską wczoraj i dziś, chyba nic sie nie stanie ?

11 lata 8 miesiąc temu #742814 przez patrycja280791
tak ,moj synus juz siedzi, czasami sie jeszcze przewroci ale tez potrafi chwile posiedziec

11 lata 8 miesiąc temu #742823 przez Suzi
Hej :)

Jesiennie całkiem u nas, pada niemal od rana, Miko- wielbiciel spania na spacerze ( sic!!! :silly: ) miał dziś poważny problem bo trzeba bylomusnąć w domku, ehhhh nie było latwo.

Dzis trzeci dzień zupki, no moze szalu wielkiego nie ma ale jakoś idzie, dziś byla zupka krem jarzynowa Hipp, wszystko wokół zazupkowane, bo Mikuś sprawdza łapką co jest e buzi a potem pieczątkuje siebie i najbliższe otoczenie :ohmy: :silly: , karmię go w największym kuchennymmfartuchu jaki mam :lol:

kaikai, myslę ze mu ta manna krzywdy nie zrobi, obserwuj :blink:

pati, fajnie ze wrociłaś, napisz cośvwięcej

MoNiaa, to ja Cię wywolalam i napisałam Ci, ze Mikus teź miał taką torbielke. Znikła a Miki jest zdrowiutki, więc się nie zamartwiaj. Moja imienniczka też będzie zdrowa :lol:

anafora, mnie tez tak napada czasem chcica slodyczyca :silly: ale ja profilaktycznie NIC słodkiego w domu nie mam, zreszta niewiele bym mogła bo Mikuś uczulony na mleko krowie, a wszystkie słodycze ktore ja lubię niestety ( albo i stety :side: ) mleko zawierają....

11 lata 8 miesiąc temu #742826 przez patrycja280791
troche poczytalam i pewnie pomyslicie ze jestem inna :) moj maly wcina rosol z makaronem, ostatnio pomidorowa z ryzem s w niedziele kluske zjadl, daje mu probowac wszystkiego,

11 lata 8 miesiąc temu #742860 przez agat
Ojtam, od razu "inna". Każdy wychowuje dziecko po swojemu.
Ja osobiście nie dałabym jeszcze takich "dorosłych" dań maluszkowi, bo jego układ trawienny nie jest jeszcze na tyle dojrzały. No ale to ja :)

Dziś mój maluch dostał trochę soczku marchwiowego Hipp, o którym pisałyście ostatnio. Rozrobiłam z wodą, wypił kilka łyków, ale średnio mu podeszło :)

11 lata 8 miesiąc temu #742867 przez patrycja280791

11 lata 8 miesiąc temu #742883 przez kaikai
Agat te soczki hipp sa super jest sama marchewka, banan czy brzoskwinia. Moj tez na poczatku sie krzywil bo to cos innego niz mleczko teraz wypija nawet 100 ml. Traktuje ten sok jako deserek bo jest przecierowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #742901 przez ilonah
Emilka śpi, mężuś wrócił jest dobrze :)
Emilka dziś wcinała marchewkę z ziemniakiem, póki co to bardzo ładnie jej idzie i świetnie otwiera buziaka do jedzenia.

11 lata 8 miesiąc temu #742977 przez Dave
Heloł,

Pati - witaj, widziałam siłacza. To już wiemy skąd ma tyle sił i już siedzi. Żywisz go sowicie :side:

Ja jeszcze pałzuję z jedzeniem, ale myślę znów próbować.

Dziś dotarła sokowirówka. Myślicie że takie soczki będą dobre?? Wydaje mis się że tak, lekko rozcieńczone ze swoich owoców, to zdrowiutkie i pyszne.

Czytałam dziś Was, ale czasu jakoś na pisanie brak. Jak jest mąż w domu to zawsze jakoś mam tabakę :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #742997 przez Dave
Miałam Wam konkursik pokazać, nad którym wczoraj siedziałam do nocy.

wrolimamy.pl/konkurs-moja-historia-mlekiem-plynaca/

Nagrody:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka