BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #743501 przez agat
Kaikai jakie fajne dźwięki Dawidek wydaje :) Adaś tez tak w ciągu sekundy potrafi fiknąć na brzuszek :) I rajstopki mamy takie same.

Mój mały od 3 tygodni jeździ w spacerówce, jak nie śpi to najczęściej na lekko podwyższonym oparciu, a gdy zaśnie to opuszczam oparcie na płasko. Na razie przez większość spacerów młody śpi, więc dużo na płasko leży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #743518 przez Dave
Młodziak śpi w gondoli. A ja z Mają to malinki, to winogronka, to ostrężynki wcinamy :lol: :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #743521 przez kaikai
Moj juz nawet nie pamietam od kiedy jezdzi w spacerowce, rozkladam mu na plasko casami troche podnosze.

Z tym przekrecaniem to tez juz od dawna potrafil ale to albo reki nie wyjal albo musialam go zachecac dlugo, a od wczoraj to bez przerwy sie przekreca za kazdym razem tak szybko i nawet nie ma mowy o lezeniu na plecach. Teraz przewijanie to masakra. Dzis ledwo z kupki go umylam ito na podlodze bo juz pedzil na brzuch :)

11 lata 8 miesiąc temu #743525 przez Suzi
kaikai, jaki "obrotny" :lol: :blink: Dawidek, jakie ma fajne nożki " baleroniki" , moj też w tym kierunku dąży :blink: :side: ale się jeszcze sam nie obraca, poki co na boki się huśta, sięga po zabawki, przekłada złapki do łapki no i oczywiście wszystko pakuje do buzi, dzi jak mu w ogrodzie pokazywalam kwiatki, krzaki i drzewka to wszystko chcial konsumowac, nawet igły choinkowe, koza jedna :woohoo:

A propos konsumpcji, dziś hitem obiadowym okazala się zupka jarzynowa Bobovity, do ktorej dodałam nieco marchewki gerberkowej. Mikuś pochlonąl 2 miseczki :cheer: :cheer: :cheer: i jeszcze krzyczal na mnie, ze za wolno lyzka kursuje :lol: :side: :lol:

ilonka, wszystkiego NAJ NAJ, nie słuchaj agat-ki :silly: a własnie, ze niech będą dzieci :lol: oczywiście jeśli tego chcecie, nie ma co czekać na emeryturę ( jak co poniektórzy.... :silly: :laugh: :silly: )

My jeszcze w gondolce, chociaż czasami trudno w niej wytrzymać Mikusiowi , ale on w sumie sporo sypia na spaceracg, dlatego...

pati a dawno juź dajesz Mlodemu "dorosłe" jedzonko? Karmisz go piersią czy mm?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743529 przez ilonah
Dzięki kochane :kiss:
Agat nie żartuj, Emilka wystarczy mi za kilka dzieciaków, ale w przyszłości na pewno tak. Byliśmy całą trójeczką u fryzjera, połaziliśmy po mieście a po południu wybieramy się na późny obiad a moja mamuśka zostanie z Emilcią :)

11 lata 8 miesiąc temu #743531 przez Dave
Suzi - fajnie, że Mikuś taki smakosz :side: :side: No a Ty mama się naucz szybko łyżką "wiosłować" :side:

Mój jakoś też się nie przekręca, wyszło mu parę razy i tyle. Za to w bujaku prawie sie przekręca i mostki robi. Tylko, że w pewnym momencie się zaklinuje i płacz.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743560 przez kaikai
Ilonko wszystkiego dobrego :)

Maly tak dzis rzadzi ze o wszystkim zapominam ;)

Suzi moj Dawid po tej zupce zrobil kupke po 2 dniach twardziela. Tez z marchewka zmieszalam tylko bobovity. Bo w tej zupce chyba skrobia jest moze od tego ;)
a ziemniaka jeszcze wtedy chyba nie jadl

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743574 przez ilonah
Zaliczyłyśmy spacerek, przestało padać i całkiem przyjemnie jest

11 lata 8 miesiąc temu #743577 przez agat
Byłam z wynikami młodego u pediatry. Przed wizyta pomyślałam, że zwaze go profilaktycznie. Okazało się, że NIC nie przybrał od ostatniego wazenia miesiąc temu!! Ani deka! Aż zamarlam jak zobaczyłam wagę. Wzrost, glowka itp poszło o 1-2 cm, a waga nic. W dodatku pani dr mówi, że żelazo slabiutko ale aż jej szkoda było jak receptę dawała bo żelazo prawdopodobnie spoteguje ulewanie. Dała nam skierowanie do gastroenteroga w warszawie, bo u nas nie ma. Mówi, że lepiej, żeby go i jego wyniki zobaczył swoim okiem. Możliwe, że powie, że wszystko ok, no ale lepiej sprawdzić póki młody nie wpadł w niedokrwistosc...
Ale się wystraszylam :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743579 przez ilonah
Oj Agat lepiej niech Adaśka specjalsta obejrzy, dziwne że malutki nic nie przybrał hmm :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #743587 przez kaikai
Agat to przez to ulewanie nie przybiera na wadze?
Ja wiem że jak dzieci dużo ulewają to daje się im specjalne mleko zagęszczone, albo do mleka matki dodaje sie kleiki ryzowe lub jakies inne, zapytaj lekarza.
Po karmieniu nie moze dziecko lezec zupelnie plasko, powinno spokojnie odpoczać na poduszce.
Teraz to trudne bo dzieciaczki nogami machaja i przekrecaja sie. Moj tez ulewa duzo, ale on wklada paluchy gleboko do buzi, smoczka mu daje caly czas , zeby tego nie robil.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743590 przez patrycja280791
SUZI- pierwszy rosolek jadl 2 tyg temu a kluske w ta niedziele, tylko rosolek oczywiscie mu odkladam jak nie ma duzo przypraw, a deserki typu jabluszko jak mial 3mc dawalam mu po lyzeczce dwie a teraz wszystkie sloiczki je, czyli marchewka z roznymi owocami, bananek itp

a karmie Fabka tylko piersia, mm nie daje

11 lata 8 miesiąc temu #743595 przez agat
Na pewno częściowo przez ulewanie, tylko nadal nie wiadomo skąd to ulewanie. Z wynikami morfologii i usg, które będzie za 2 tyg mamy się pokazać speckaliscie. Dr mówi, że możliwe, że to nic ale lepiej to sprawdzić teraz niż jak już wpadnie w większe tarapaty. Jak wrócę że spaceru będę nr spisywac do odpowiednich poradni w wświecie i jutro dzwonić. Mam nadzieję, ze nie wyskoczą z jakimiś terminami w przyszłym stuleciu.

Co do karmienia to nie kazała na razie dawać mm, mówiła też, żeby na razie dac sobie spokój z glutenem i innymi marchewkami, żeby żołądka bardziej nie podrazniac. On mi po jednym karmieniu nic nie uleje, po innym w ciągu kilku min zwróci połowę tego co zjadł, a czasami i godz po karmieniu dużo uleje.

11 lata 8 miesiąc temu #743605 przez Dave
agat-kurcze rzeczywiscie lepiej od razu do konkretnego spfcjalisty isc. a jak beda terminy na nastepny wiek, to moze lepiej prywatnie uderzyc. dobrze,ze pediatra nie kombinuje i nie czeka,tylko mysli o specjalistach.

pati-to niezle z tym jedzonkiem idziecie. Ja to od poniedzialku zaczne wynawianie podawania jakiegos jedzonka. mam nadzieje,ze Mlody zaskoczy ze to dobre papu a nie tylko cycus:-P

11 lata 8 miesiąc temu #743610 przez kaikai
Agat nie denerwuj sie na pewno to przejsciowe, ja ostatnio czytalam ze u takich malych dzieci wlasnie tam w brzuszku jeszcze wszystko sie nie domyka. Lekarz ma racje lepiej nie podawac nic innego niz Twoje mleczko.

Trzymam kciuki za szybka wizyte.
Kurcze ze tez na usg tak dlugo sie czeka, to jakies niepowazne.
Moj Dawid mial po urodzeniu robione i wszystko bylo ok.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka