BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #748426 przez Suzi
Adaśku, nasz kochany dzielny 5 miesięczniaku - duuuuuuużo zdrowka!!! , łap buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Agat, całą noc o Was myślałam, co pobudka to myśli do Was wedrowały, wraz z modlitwą. Musi byc już dobrze :) :kiss: :)

A Miki wczoraj balował do nocy, usnął na noc o 23 :ohmy: , ale za to oddał mamusi dziś bo pospał do 10.15 :lol: :lol: :lol: , oczywiscie były miedzylądowania na papu, ale krótkie i tylko 2 :lol:

Ja suszę grzyby, bo dostaliśmy sporo kozaków i prawdziwkow i zrobiłam żurawinę do miesa. To tak juz pod katem świąt, jedno i drugie :woohoo:

Pauluska- ja się zastanawiam nad tym Sinlackiem ale jeszcze nie dawałam, bo też chyba od tej kaszki Holle wolęczacząć. My poki co zukę juz dobrze opanowaliśmy, Mikus polubił, zjada min 140ml i to juz jest za regularny posiłek, z owocami jeszcze czekamy, ale dzis rzucil się na nektarynkę, którą jadła siostra, sostał połowę do łapki, przyssał sie do niej łakomie, wyssał, wymemłał i był bardzo zadowolony :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #748459 przez creatura
Coś o naszych nocnych zmaganiach:

dziecisawazne.pl/dokarmianie-a-karmienia...dy-przespi-cala-noc/

Dziewczyny, na sinlacu jest napisane, że zalecają dla dzieci słabo przybierających na wadze, także uwaga, chyba, że ktoś dąży do maluszka-pączuszka :silly:

Suzi, powiało świętammi :side:

11 lata 7 miesiąc temu #748485 przez pauluska
A Igunia jest spora ale Sinlac też jest dla alergików ale nie chce go podawać bo sam cukier zamówiłam kaszkę Holle jaglaną jak dojdzie będę dawała zobaczymy co to będzie

11 lata 7 miesiąc temu #748489 przez creatura
pauluska, skąd ją zamówiłaś? u mnie w sklepach też jej nie ma.

11 lata 7 miesiąc temu #748494 przez pauluska

11 lata 7 miesiąc temu #748495 przez agat
My jeszcze na pooperacyjnej, tylko Adaś leży i wszystko mu już poodłączali więc cichaczem patrzę na tel. Niunio obudził się, slicznie zjadł cycusia i śpi dalej :) Czekamy aż się obudzi i przejedziemy na salę.

11 lata 7 miesiąc temu #748496 przez Dave
A ja pierwsze słyszę o takiej kaszce, musze się do edukować.

Na All ja można kupić allegro.pl/listing/listing.php?string=kaszka+holle

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #748528 przez ilonah
My wróciłyśmy z długaśnego spwcerku. Emilka wczoraj opanowała przekręcanie z plecówna brzuch a dzis już tura się po całym dywanie, sturlała mi się właśnie z ogromnego koca i patrzy na okno balkonowe, lecę do niej bo "wychodzi" na parkiet, chwili w jednym mejscu nie poleży :blink:
Agat dobrze, że już po wszystkim :)

11 lata 7 miesiąc temu #748556 przez Dave
Mateo jak pisałam, że leniwus, też to opanował :side: :side:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #748568 przez anafora21
Dzień dobry,
Wróciliśmy z Gdańska. Było bardzo fajnie. Tylko teraz Dominik odstawia cyrki hehe za to na wyjeździe był niczym aniołek.

Agat- Trzymamy za Was kciuki i ucałuj od nas Adasia :*:*

A o to wakacyjny Dominik:

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #748691 przez Dave
Dominiku łapaj buziolki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jak ja pięknie siedzę :woohoo: :woohoo: A jaka nóżka smaczna :side: :side:

Mateo też dziś się kapnął, że nogi można dotknąć. Najlepiej mu idzie jak jest golutki, bo tak to mu pampek przeszkadza, a jego brzucholcu nie wspomnę :silly: :silly:

Już śpiocha od jakiegoś czasu. Ciekawa jestem jaka będzie nocka, aż się boję :cheer:

Kaloryfery mamy zamontowane i cieplutko w domku :woohoo: :woohoo: :lol: :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #748730 przez ilonah
Dominiczek jaki jest fajny i jak super siedzi.

My też dziś pierwszy raz grzejemy w domku bo nieprzyjemnie zimnawo już wieczorkiem i od razu fajniej się zrobiło.Dziś też po raz pierwszy do spania dałam Emilce poduszeczkę i kołderkę, straszne słodko w niej wygląda i mam pewność, że jej ciepło, ciekawe tylko czy się w nocy nie rozkopie z tej kołderki. Właśnie sobie mój słodziak zasypia przy karuzeli :)

11 lata 7 miesiąc temu #748741 przez ilonah
No i już Emilka śpiocha, mamy wieczór dla siebe z mężusem. Myślę, że to jest odpowiednia pora na Karmi :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #748751 przez agat
Adaś też już zasnął, ale pewnie niedługo się obudzi bo malutko pojadl. Strasznie byl zmęczony, więc nie fhcial jeść. Ranka jest malutenka, ale boli, dostaje dozylnie antybiotyk, teraz pielęgniarka jeszcze mu trochę nurofenu w syropku przyniosła, zebym dała jak będzie marudzil przed kolejną dawką dozylnego. Ja nie wiem jak te jego zyłki malutkie to wytrzymują, tyle dużych strzykaw różnych rzeczy już przyjęły :(
Szlag mnie już trafia na tym oddziale, jedynie pielęgniarki trochę ratują sytuację, bo lekarze to porażka. Ordynator robiła zabieg, ale później zaginęła w akcji, także nic nie wiemy czy na pewno wszystko poszło ok, inni lekarze nic nie wiedzą, bo "chyba tak" to nie odp. Na obchodzie lekarka nawet nie była w stanie mi powiedzieć jak tę dupkw pielęgnować, dopiero pielęgniarki pomogły. Normalnie porażka :/ Oczywiście pytanie o to, kiedy wyjdziemy nie ma sensu, bo wszystko wir "szefowa", którą pojawia się i znika...

Najgorszy moment dnia dzisiejszego? Jak wzięli ode mnie Adasia i zamknęli drzwi sali operacyjnej.
Najlepszy? Jak przewozili go na pooperacyjną i chociaż jeszcze buzka spala to nogi już fruwały w górze i ma brzuch im się przekrecał :)

11 lata 7 miesiąc temu #748757 przez Dave
Ja mam ćwiczenia za sobą. I chyba jestem przemęczona, bo kręci mi się w głowie i aż mi niedobrze :(

Ale wcięłam jogurcika, śmignę pod prysznic i otworzę sobie Karmi :lol: To co spaliłam, to znów uzupełnię :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka