- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Jedziemy na tym samym wózku, bo tez nie wiem co zrobić.
Poczekam kilka dni, może cycuchy się ruszą, może Młody troche się uspokoi. Póki co i tak nie mam wyjścia bo i tak tego śmierdzielstwa nie chce pić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas są 3 drzemki. Różnie bywa od 40 min do 2,5h.
Agat- Dzielni jesteście, że to wszystko wytrzymaliście. Ucałuj Adasia od nas:)
Dave- Mi kiedyś ciocia (pielęgniarka, wykarmiła 4 dzieci) mówiła, że czasem tak jest, że nie ma pokarmu ale to trzeba przystawiać, przystawiać i laktacja powinna ruszyć. Co do karmienia to ja też mam po dziurki w nosie!! Masakryczne jest to szczypanie, proszenie, błaganie, oferowanie. Nie wspomnę o tym, że cycki mi się zniszczyły

Dietę rozszerzamy i rozszerzamy. Dominik je zupę z marchewki, ziemniaka, dyni , pietruszki. Zaczęłam mu wprowadzać deserki. Jabłka ze słoika nie toleruje ( nie dawałam jeszcze takiego z drzewa) płacze jak tylko wsadzi mu się łyżeczkę do buzi. Przekonał się do gruszki, więc na deser jest gruszka

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
U nas znów jabłuszko jest mniammm

U mnie dziś znowu cieplutko. Popalamy wieczorem w domu bo inaczej to nieprzyjemnie.
Nawet ie gadajcie o zimie stulecia

- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

A jak już zacznie fajnie ciągnąć, to z reguły ktoś(czyt. Maja)lub coś go rozproszy i po robocie

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Zrobiłam sobie długą kąpiel i mykam spać

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Spokojności kobietki

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

A czemu? Bo moj zakręcony małż ZAPOMNIAL o rachunku za neostradę i.............ciach, odlączyli netaaaaaaa

Teraz piszę przez jakiegoś hot spota czy coś, cokolwiek to znaczy ale grunt ze dziala

IGUSI i TOMCIOWI

Agat,,ufffff, ach ci lekarze....

Ale grunt ze jestescie juz w domu i mam nadzieję ze nie wrocicie tam juz nigdy więcej!
Zdrowka dla Adasia

W kwestii karmienia, to ja juz dokarmiam mlodziaka....cyrki jakie urzadzał,przy piersi nie mialy sobie rownych, stwierdzilam ze pewnie nie dojada i dalam.....
.w nocy i rano cycus bez problemow, no ale na trzeżwego nie ma mowy- circus maximus, no to nie, medela my sister again i ściagam a jak nie starcza to mm dla alergikow

. Zupka jest juz na stale w menu i to solidna porcja, owoce ante portas, ale jeszcze nie podawalam, rzuca sie na obrane jabłko i przysysa sie niczym minóg tudziez glonojad

Co do chlebka Dave pytalaś, tez juz probował, wessał sie w kromkę, wymemłał w niej dziurę ( wszystko pod kontrolą oczywiscie) i bardzo byl zadowolony

W sumie to juz ku lepszemu z tym zywieniem idzie bo juz coraz wiecej mogą dostawać róznosci te nasze kwietniowczatka

Tak w ogole to Ananfora, Dominiś piekny, świetne minki

Miki tez odkryl stópki i zajada jak tylko rozbiore bo wtedy najlepszy dostęp

Znowu dzis usnąl po 23

Creaturko, 100ml to z pewnoscią NIE jest za duza porcja dla 5 miesieczniaka, Miko potrafi zjeść 150 ml zarowno mleka jak i zupki, więc spokojnie, 100 ml Leos sie nie przeje

Dobra, konczę, nie wiem kiedy bedę miala znowu neta, ale w razie czego tego hot doga, nie-hot spota

Dobranoc
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Tomeczku i Iguniu łapcie buziaczki

Nie wiem, gdzie mi wcięło 24h, a to dlatego, że zostałam przytłoczona dziś lawiną czynności drobnych - na własne życzenie

Agat, wspaniale się czyta takie radosne posty, i od razu czuć, że pozytywna energia powróciła do Adasiowego domku

Problemy z nieprzybieraniem na wadze spędzają sen z powiek rodzicom,i samej było mi strasznie źle na sercu jak czytałam, że Wasze dzieci przybierają po 1kg-1,5kg, a mój Leonek przybrał wtedy tylko 500g. Ale powiem Ci to, co powiedziała mi moja super-położna - nie można popaść w obsesję, bo to początek eating disorders. Raz będzie jedz, jedz, jedz, za parę lat nie jedz. Oczywiście nie mam na myśli tego, że zaraz zrobisz z Adasia pożeracza - odkurzacza, tylko o to, żeby jedzenie kojarzyło się z przyjemnością i zaspakajaniem tej potrzeby, a nie musem. Jeśli możesz fizycznie karmić piersią, nie rezygnuj z tego pochopnie, a zamiast mm można spróbować wprowadzać posiłki warzywne czy zdrowe kaszki bezmleczne/bezglutenowe, np ta kaszka Holle jaglana, o której dziewczyny pisały, a przy okazji jest ona znakomitym źródłem żelaza

Ilonka, Emisia śliczna dziewczynka i słodziutko w tej sukieneczce wygląda

Pauluska, Igusia cudna mała fashionistka

Suzi, no w końcu ktoś mi odpowiedział

Azja, oby Jasiowi szybko katarek minął.
Dave, bo Mat wie, co dobre

Co do cyrków cyckowych, mieliśmy identyczne jak opisujecie. I tak jak u Anafory, był czas, że karmiłam depcząc ścieżki po pokoju, robiąc półprzysiady i powtarzając jak mantrę sz-sz-sz-sz, bo tylko w takich warunkach Leoś jadł spokojnie. Od jakiegoś czasu, znowu jest spokój i błogie przytulanie się. A jeszcze odnośnie kaszki przed snem, po kilku dniach obserwacji notuję następujące wnioski:
- śpi spokojniej,
- dalej budzi się często.
Cudów na spanie nie ma......
Dziękuję za uwagę, dobranoc

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Creaturko dzięki za elaborat o jedzeniu i wadze. Masz rację, zresztą ja również nie chciałabym wpaść w paranoje jedzeniową. O kaszy jaglanej ktoś mi kiedyś mówił, muszę wrócić do waszych postów niedawnych i poczytać, bo nie miałam do tego głowy w szpitalu.
- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Od dziś muszę nauczyć Dominika pić z butelki :
a) Dostałam od męża na urodziny w prezencie kurs prawa jazdy ( ktoś go musi po pijaku wozić). Wstyd się przyznać ale nie robiłam hehehe
b) 19 października mamy wesele i trzeba z kimś zostawić Dominika.
Coś mi dziś nie spokojnie spał. Brzuch go bolał. Alo od zupki gerbera jarzynowaej tam była pietruszka której nie jadł, albo od tego że zjadłam grzyby.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
fajnie się dziewczyny rozpisały. Lubię takie "wypracowania".
Staram się Młodego uśpić, bo maruda straszna. Trochę pociamkał, oczywiście z drapaniem i proszeniem, żeby jednak się skusił. Już mi to wychodzi bokiem!