BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #748769 przez Azja
Agat dobrze ze juz macie to za soba :) az mi sie plakac zachcialo jak przeczytalam, jak Ci Adaska na sale zabierali, dobrze ze Adaś dzielnie to znióśł

Anafora ale Dominiczek śliczny i te jego piekne oczyska :)
my dzis duzo na dworze bylismy pogoda byla ladna wiec korzystalismy, Mlody juz spi od godziny a ja popijam karmi :)

bylismy dzis u rehabilitantki, pochwalila Mlodego ze taki grzeczny :) cwiczyla z nim a on sie do niej usmiechal, powiedziala ze ladnie sobie radzi z podnoszeniem glowki, powiedziala zeby dalej cwiczyc, nawet jak juz wszystko bedzie do konca oki, zeby do roku takie rózne cwioczenia z nim robic ze to jest najepsze co moze rodzic dac dziecku, ze latwiej raczkuje, chodzi i w ogole ruchowo sie fajnie wtedy rozwija, w ogole fajna babka z tej rehabilitantki i powiedziala jeszcze cos takiego zeby na sile nic nie przyspieszac czyli np. ze jak dziecko nie siedzi samo to zeby nie sadzac, jak np. chodzi przy meblach boczkiem to niech tak sobie chodzi a nie rodzice biora za raczki i prowadza przodem, zeby najepiej do kazdego etapu dziecko samo dochodzilo, oczywiscie sa dzieci co robia to szybciej albo omijaja niektore etapy np. raczkowanie ale nic na sile

powiedziala jeszcze zeby rozlozyc dziecku np koldre na podloze czy jakas wieksza mate, polozyc i dac zabawki i niech sie bawi, jak zaplacze albo zateskni, pokazac sie na chwile pogadac do niego i znowu wyjsc, chodzi o to zeby dziecko nie bylo taka przylepka do mamy, bo pozniej mama chce gdzies pojsc albo cos zrobic a tu mala przylepka na rekach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #748777 przez pauluska
O z tym wychodzeniem dobre i przyzwyczajaniem bo u nas Iga już praktycznie nie śpi w dzień ma dwie drzemki po 40 min i oczywiście cały czas muszę być bo inaczej maruda czasami ciężko wyjść do łazienki hehe

11 lata 7 miesiąc temu #748789 przez Dave
Agat - trzymajcie się dzielnie. Najgorsze za Wami, teraz już szybko Adaś do formy dojdzie :kiss: :kiss:

Azja - super pomysł z ta podłogą, mój Mateo to tez taki mamin cycek :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #748803 przez ilonah
Agat jak dobrze, że ten zabieg już za Wami. Nie wyobrażam sobie nawet co przeżywałaś jak zabierali od Ciebie Adasia. Jesteś taka dzielna :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #748804 przez creatura
Agat, już najgorsze za Wami. Teraz będzie tylko lepiej. Adaś zuch!!! Dzielny i silny, gdyby nie ranka, to już pewnie by śmigał jak zwykle :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anafora, jaki Dominik cudny. I jak pięknie siedzi :woohoo: już sam?

Azja, no właśnie my też robimy ćwiczenia od fizjoterapeutki, takie wspomagające: ogólnie ćwiczymy mięśnie karku i brzucha - podnoszeni bokiem z "naciśnięciem" na ramię, żeby sam dźwigał główkę, odkładanie tym samym torem, takie przekręty na boki, że leży na pleckach, rączki dotykają nóżek i "bujamy na boki", zabawa na brzuszku, "samoloty", przyciąganie nóżek do rączek(takie pomaganie w łapaniu) i twarzy. Jak wyglądają Wasze?

Dave, Leoś też jak tylko zdejmę mu spodenki bawi się nóżkami, w pełnym rynsztunku trochę mu gorzej idzie :side:

Dziewczyny, co myślicie o tym, że daję Leonkowi 100ml soku jabłkowego z tą zmiksowaną kaszką? Nie za dużo jak na 5 miesiąc? Próbowałam dać pół na pół z wodą, ale znowu wyszedł podły smak tego napoju i musiałam dolać trochę więcej soku, i wszystko zniknęło raz dwa.

Ilonka i Pauluska chcemy foto dziewczynek, bo dawno nie było :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #748820 przez Azja
Creatura ja robie cwiczenia takie chyba prostsze a jak idziemy do rehabilitantki to ona robi troche inne, tzn te co my w domu i cos tam jeszcze doklada, te nasze cwiczenia podobne chyba do Waszych bo tez na wzmocnienie miesni brzucha i karku i tak kazde powtarzamy p 10 razy : zginanie kolanka do brzuszka najpierw 1 noge potem druga, obydwie naraz, kręcimy zgieta nozka w kolanku tak w kolo, (nie wiem czy Ty cos zrozumiesz z tego co pisze ale moze), przekrety na boki, wyprostowaną raczka ruszam w gore i w dol (nie wiem czy ona mi to pokazywala ale tak robie )i jak lezy na brzuszku to ma miec dlonie z wyprostowanymi paluszkami najlepiej zeby mu przytrzymywac dlonie a druga osoba ma go podnosic tak zeby mial proste rece, ale najczesciej on sam sie podnosi :) w ogole to czesci cwiczen nie pamietam wiec improwizuje ale tak zeby mlodemu krzywdy nie zrobic a jemu zeby sie podobalo:)

w ogole Jasiek zaczal mnie lapac za nos i policzki szczegolnie jak go karmie, a tyle ma przy tym sily ze czas to az boli, Łobuziak moj :)

11 lata 7 miesiąc temu #748832 przez Dave
Azja -skąd ja ro znam. Podczas karmienie to już czasem mam dośç. A jak go noszę to też mnie łapie, szczypi i nawet "boksuje".

A powiedzcie mi dziewczyny bo mi się takie pytanie nasunęło - kiedy dziecku można dać przysłowiową skórkę z chleba do pogryzania? nie wiem skąd mi się to wzięło ale tak sobie pomyślałam:)

11 lata 7 miesiąc temu #748845 przez ilonah
Creaturka mówisz, masz. Proszę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #748861 przez Dave
jaka sliczna strojnisia:-):-):-)

uciekam spa,bo juz pozno.

spokojnej nocy

11 lata 7 miesiąc temu #748891 przez Dave
dzien dokryg

11 lata 7 miesiąc temu #748894 przez ilonah
Dzień dobry

Spoko nocka za nami, Emilka ładne spała pod swoją kołderką i się nie rozkopała :) U mnie za oknem saro-buro ale może jeszcze coś z tego będzie.

Miłego dnia

11 lata 7 miesiąc temu #748909 przez Azja
witam

u nas nocka ok, tylko Mlody obudzil sie z katarkiem eh ;)

Ilonah Emilka super modnisia :)

11 lata 7 miesiąc temu #748927 przez Dave
u mnie szaro i deszczowo.

Mlodziak odplywa na drzemke.

smakuje mu kaszka:-)

a o nocy wole nie pisac.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #748935 przez pauluska
To mój brzdąc zajadający marchewkę :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #748955 przez ilonah
Pauluska ale duża już Igusia. A jaki rozmiar ciuszków nosi?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka