BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792236 przez agat
Dziękujemy ciociom za buziaczki :)

Azja my już jesteśmy na Bebiku całkowicie, od soboty zaczęłam dawać, kupki już się normują. NA początku były jak noworodkowa jajecznica a dziś już jednolita, także myślę, ze organizm się przyzwyczaja (swoja drogą dziś qpa wyszła nogawkami i plecami i skończyło się wizytą pod prysznicem bo nawet nie wiedziałam jak się zabrać za sprzątanie :P )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #792240 przez creatura
Adasiu buziaczki lecą do Ciebie od cioteczki i Leoncja

U nas dobra passa trwa- poranne czułości cycusiowe, gimnastyka na łóżku, patrzę na zegarek a tu 11 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dodam, że spać poszedł między 19-20 :blink: No, ale w takim systemie mamy jedną drzemkę 2-3 godzinną w ciągu dnia, ale żyć nie umierać, jestem wyspana jak za dawnych czasów.

Dave, biedaczku, a męża by tak "wrobić" w takie nocki jak będzie w domu, a Ty do pokoju obok z gorącą herbatką się wygrzewać. Matiego by Ci tylko przynosił na karmienie, a sam by go lulał :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #792241 przez kaikai
Azja u nas Dawid ponad tydzien takie kupy robil,wszystko zaczelam mu odstawiac,kaszki,zupki i te mleko chcialam zmienic. Chyba kupilam mu wtedy te 2R i nagle przeszlo. Wiec mysle ze dzidzius musi sie przyzwyczaic bo to inny sklad,jak Jasiowi nie przejdzie to moze pomysl o innym mleku.

11 lata 5 miesiąc temu #792242 przez Azja
Agat a ile razy dziennie dajesz bebiko??

Adaś słodziak :) widze ze masz firanki takie sznurkowe czy jak to nazwac, ja tez takie mam i dzis musiałam podwiazac wyzej bo Jasiek zabrał sie za konsumpcje, B)

11 lata 5 miesiąc temu #792244 przez creatura
Agat, słodziak - widzę słodziaczka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #792245 przez Suzi
hej :)

Adamsonie drogi, należna siódemka frunie do Ciebie :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Jestes juz wystarczajaco dorosły zeby strzelic sobie z tatą po misce flakow i poprawić golonką z piwem :blink: :lol: :side:
Co będziesz jakieś tak kluchowate kaszki obtykał :P
agat, ani na gęsto ani na rzadko nie robia mi się kluchy, ale mam podejrzenia, ze to moze być związane z "innościa" naszego mleka-nie-mleka, być moze na mleku -mleku kluchy powstaną a na naszym niby-mleku nie :silly: :side:

creMoniu, ja zdecydowanie na isofixie chcę, ten kiddy, rzeczywiście , obczytalam o tej oslonie juz, ja myslalam ze tam sa jeszcze pasy :P
Jeszcze interesujacy jest cybex sirona

Cdn

11 lata 5 miesiąc temu #792252 przez Azja
dzieki dziewczyny, w takiem razie jeszcze poczekam, bo w sumie tragedii nie ma z tym kupami ale troche inne :)

Agat jak Adaś ładnie siedzi :)

Creo zazdroszcze "cycusiowania" Dżon porzucił cycusia, czasem raz dziennie pociumka ale to sporadycznie, szkoda smutno mi :(

11 lata 5 miesiąc temu #792297 przez pauluska
Najlepszego Adasiu

Jak się zdecydujecie na fotelik dajcie znać bo ja to zwariuję tego tyle chciałam Cybex Juno-fix ale już sama nie wiem słyszałyście coś o nim ?

11 lata 5 miesiąc temu #792341 przez Suzi
pauluska, cybex juno fix ma wlaśnie tę osłonę ciala co kiddy phoenix, tam nie ma pasów, więc w przypadku dachowania testy wykazały, ze ta osłona nie chroni dziecka i dziEcko po prostu wylatuje z fotelika... :( poza tym nie ma mozliwości montażu tyłem, a do 13 kg dziecko powinno podróźowac tyłem do kierunku jazdy, tak jest po prostu najbezpieczniej
Ja zdecydowanie preferuje z pasami no i z możliwością montowania przodem i tylem do kierunku jazdy.

Obecnie moje typy to:

Concord ultimax (isofix) 0-18kg
cybex Sirona ( isofix) 0-18 kg
Maxi cosi milofix ( isofix) 0-18kg
BeSafe izi combi x3

Muszę się jeszcze wczytać w maxi cosi pearl i maxi cosi priorifix, ehhhh

dave nie dziw mi się, choć wiem ze to juz zakrawa na dziwactwo lub nerwicę natręctw, to ciagłe gadanie o fotelikach, ale strzelilismy strasznego babola z obecnym fotelikiem, jak teraz sie doksztalciłam to sie okazało ze nasz fotelik w 5 stopniowej skali bezpieczenstwa ma 1 :cheer: :ohmy: , poza tym jest chyba maxymalnie niewygodny dla dziecka, a juz w szczegolnosci był dla noworodka i małego niemowlaczka, co skutkowało tym, ze wracajac ze szpitala z Misiem musialam mu trzymac głowkę ktora mu opadala co chiwla na piersi i sie przyduszał :cheer: :cheer: :cheer: a jadac na wakacje jak same wiecie podróż przebiegała w najmniej bezpieczny sposób ze wszystkich bo na rączkach......w foteliku sie nie dało,
wiec muszę wyp$%#$£#^¥$&€ ten fotelik w cholere i teraz sie zawziElam na kupno WYGODNEGO I BEZPIECZNEGO. Stad moje ciagłe nudzenie na ten temat :silly:

agat, super Adamson siedzi :) a umie sam usiąść?
Zazdraszczamy, bo u nas pragnienie siedzenia jest wielkie ale umiejętności i możliwości niewystarczające zupełnie, więc jest nieustający konflikt interesow i glosno wyrażany żal :silly: i tęsknota za nieosiagalną wlasnymi siłami pozycją :dry: , na brzuszku wścieklizna, ćwiczyć sie nie chce a chcialaby dusza posiedzieć.....

11 lata 5 miesiąc temu #792349 przez creatura
Pauluska, nie chcesz cybex juno:

Suzi, ale ta sirona

nie ta:

Suzi, trochę mi wszystkie Maxi Cosi masówą pachną :dry: :dry: :dry:
O Concordzie muszę się dokształcić, a Besafe są jednak skandynawskie......

11 lata 5 miesiąc temu #792354 przez creatura
Suzi napisał:

[ strzelilismy strasznego babola z obecnym fotelikiem, jak teraz sie doksztalciłam to sie okazało ze nasz fotelik w 5 stopniowej skali bezpieczenstwa ma 1 :

Podobno bez isofixa (paradoksalnie) Wasz fotelik nie jest zły, ale isofix go spsuł :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #792409 przez monia89
Adasiu moc buziaków od nas :) A jak pięknie siedzi!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792421 przez pauluska
No nie chcę już :cheer:

Też zastanawiam się i zastanawiam bo my mamy fotelik z zestawu od wózka jest tak lipny że szkoda gadać i Iga z niego już zresztą wyrasta a jak jej nałożę kombinezon i wsadzę w fotelik wygląda jak sardynka w puszce no ale właśnie za wcześnie aby siedziała przodem do kierunku jazdy i chcę koniecznie fotelik z isofix bo te zapinanie pasami jest irytujące.

creatura
widzę masz najlepsze rozeznanie w tym temacie więc który byś doradziła najbardziej ?

Ten Cybex Sirona chyba dobry tylko czego Suzi go nigdzie znaleźć nie mogę ?

11 lata 5 miesiąc temu #792468 przez agat
Azja Adaś też niemal całkowicie porzucił cycusia. Np teraz po spacerku chciałam mu dać by się chociaż napił to chwilę pociumkał i zaczął gadać. Z cycka pije tylko od razu po przebudzeniu rano, na leżąco, przytulając się do mamusi :kiss: A bebiko podaję mu ok 12 (jeżeli nie zje kaszy), później ok 16, po kąpieli o 20 i o 3 w nocy. gdyby zjadał zupy to pewnie byłoby inaczej.

Co do sznurkowych firanek to ja też zaczęłam je zaczepiać o kaloryfer bo stały się jego przysmakiem. W sumie nie przeszkadza mi to, że on je pozera, bardziej się boje o to, żeby sobie krzywdy nie zrobił, bo nie wiem czy aby karnisz nie jest przytwierdzony na słowo honoru :/ Mąż musi tam wszystko podokręcać.

Suzi
Adaś jeszcze sam z leżenia na płasko nie podniesie się do siadu, ale z pozycji półleżącej jak najbardziej :) A z siedzenia garnie się do stania. Tak go dziś zastałam w łózeczku, gdy zostawiłam go na chwilę (nie stoi tu, klęczy sobie :) ):

11 lata 5 miesiąc temu #792484 przez pauluska
Znalazłam już ten fotelik Cybex Sirona fajny ale cena też fajna :cheer: wszystkie te foteliki montowane tyłem i przodem z isofix w takiej cenie ? :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka