- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Adaśko zjadł dziś miskę zupki

Nie wiem coz tym wywarem, niektórzy piszą, że po 7 miesiącu zupka moze być na wywarze, inni, zeby jeszcze rocznemu dziecku oddzielnie mięsko gotować... Zgłupieć można. No ale skoro bezpłciowych zupek nie tyka to co mi zostało?
Pomyka teraz moja dżdżownica po podłodze, wynajduje rózne paprochy i wszystko próbuje zjadać :/
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

moj siostrzeniec tez wczesnie zaczał jadac "normalne" jedzenie i poki co nic mu nie jest

Pauluska jak maż tak sie chwali ze córcia od niego je to niech karmi codziennie

Mlody poszedł spac znowu po 18 wiec trzeba sie szykowac na wczesna pobudke :/ ale i tak jak na niego to pospal dzis w dzien ze hoho nawet jedna drzemka 1,5 az nie wiedzialam co robic

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Agat - no i fajnie, że zupka weszła

Suzi - ja Was doskonale rozumiem, sama przy Majce rwałam włosy z głowy jaki fotelik wybrać. A im więcej czytałam, pytałam tym mniej wiedziałam

Mati też już zasnął. Od wczoraj jakiś maruda fest, dziś zaliczył 3 drzemki po 20 minut, ale chyba wiem dlaczego. Widzę już prawie na wierzchu drugiego zębola. No i taki jakiś katarek ma, to mu frugota w nosku

Idę zrobić nam syrop z cebuli, bo mnie gardło boli, że ledwo ślinę połykam, a Majos kaszle i smarka

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
creatura widzę masz najlepsze rozeznanie w tym temacie więc który byś doradziła najbardziej ?
Pauluska, ło matko, ze stołka spadłam

A na poważnie, wszystkie typy podane przez Suzi są godne uwagi
(Concord ultimax (isofix) 0-18kg
cybex Sirona ( isofix) 0-18 kg
Maxi cosi milofix ( isofix) 0-18kg
BeSafe izi combi x3)
i najlepiej udać się do sklepu, pooglądać je wszystkie, przymierzyć do auta, bo różne samochody mają różne kanapy, a te bardziej sportowe to mają kanapy pochyłe i foteliki na nich się gorzej mocuje. Nasz obecny fotelik to Inglesina Huggy SHP + baza i w naszym aucie jest ok, a u mojego brata Leoś prawie wisi ciałem w dół

Jeśli miałabym się jednak zdecydować na jeden model to, pod warunkiem, że po montażu w aucie wszystko gra, główka dziecku nie leci, jest miejsce dla pasażera z przodu itd, byłby to BeSafe Izi Combi X3.
Agat, voila, masz rozwiązanie problemu - po prostu Adaś chce wcinać to co wy, a nie papki

Pauluska, Madzia - ja nie widzę problemu - niech tatusiowie karmią, a nie wszystko na matkach spoczywa

Dave, dużo zdrówka dla Was

Azja, no phajne są te nasze cycusiowe chwile i raczej nie zanosi się na odstawianie. Cieszę się, bo pomimo straszenia początkowego przez lekarza, że mało przybiera, bo może się nie najadać z piersi, potem cyrków przy karmieniu, wszystko się dobrze skończyło i Leoś rośnie jak dzik na śmietankowych cyckach

Dziewczyny, ja ostro wzięłam się za ćwiczenia brzuszkowe z Leonkiem, bo indywidualne tempo rozwoju swoją drogą, ale on naprawdę nie chciał na tym brzuchu robić nic. Kropką nad "i" był artykuł, gdzie przeczytałam, że rozwój na plecach kończy się u niemowlaka w 6 miesiącu, potem tylko brzuszek. Nie ma zmiłuj się, codziennie walczymy.
Suzi, znalazłam takie ćwiczenia typowo przygotowujące do raczkowania:
www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwi..._miesiaca_zycia.html
A oprócz tego jeszcze filmiki:
I tu mój fejwryt fizjo-man

Żeby nie było, że Leo to kompletna noga ruchowa, to pochwalę go, że ładnie ćwiczy siadanie i podnosi się z półleżenia na twardym podłożu (podłoga, wanienka). Nie jest to co prawda idealna forma siadania, bo dziecko powinno siadać bokiem, ale jak sam cwaniaczek się dźwiga to niech mu już będzie

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Dostalam dzis "wychodne" na 3 godzinki i polecialam obczajac....... foteliki

Obejrzalam tez tak na szybko zabawki......podkusilo mnie....... No i powiem wam, ze ja nie bylam w stanie w takim sklepie jak tamten, gdzie byly 4 sciany ogromne wypakowane zabawkami wybrac CZEGOKOLWIEK

A mialam szczere chęci coś Mikolajowi na mikolajki

Z rzeczy użytecznych - dowiedzialm się ze sklep Świat Dziecka jest dystrybutorem na Polskę fotelikow Cybex, więc skoczę tam w piątek i obczaję cybexy, a ze mają tam tez Concordy to moze i tego pomacam, nie mają besafe'ow więc .......nie pomacam

Podobal mi sie tez Jane Exo, ale ..... nie ma mozliwosci zamontowania tylem, więc odpadł z zawodow
Zresztą, nie wiem czy w ogole są jakies foteliki z grupy wagowej 9-18 z tą możliwością.....

Ale ja i tak poluję na te 0-18, więc.....juz nie mącę

Agat, spokojnie mozesz Adamsowi dawać TAKĄ zupę, cel uświęca środki

Moja znajoma daje swojej 9 miesięcznej corce mleko krowie, takie zwykle, z butelki

Siostrzeniec mojego m w wieku niespełna roczku jadał kiszone ogorki, śledzie -rolmopsy i wiele innych niedzidzusiowych potraw.....
pauluska, zdarza sie i u nas że Miki ode mnie nie chce jesć a wkracza tata ( jesli akurat jest

dave, SYROP Z CEBULI

NIGDY I po NICZYM nie rzygało mi sie tak gladko i obficie ( SORRY) jak po wzmiankowanym syropie.....
To oczywiście wspomnienia z dziecinstwa, kedy moja dobra babunia chciala mnie wylecYc domowymi sposobami

Mikuś po tej infekcji ktorą wlasnie przebył nabawił się fobii fridowej, teraz juz nerwem reaguje na zbliżające się do jego twarzy buzi

mlockarnię i wali na oślep lapkami żeby tylko odpędzić zbliżające się ręce od jego noska, nawet ręce bez fridy.....
Ciekawe kiedy zapomni....

O matko.....Kluzica-Rostkowica naszym ministrem

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Creo obczaiłam te filmiki i widzę, że nasze zabawy z Adasiem są bardzo profesjonalne, bo on bardzo lubi "przewieszać się" przez nasze ręce i opierać brzuszkiem o uda sięgając po coś

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
[quote w ogóle od jakiegoś czasu większosć dnia spędzam siedząc na podłodze

I'm getting there

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Mialam iśc spać a napatoczyło sie "Daleko od noszy".......

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Młodziak już na drzemce. Zębolka widać, ale jeszcze jest pod cieniutką warstwą dziąsełka.
Mati opanował bujanie się na kolanach i rękach, tak fajnie to wygląda:)
Tak myślę, co mu dziś na obiad zapodać. Jakie macie plany??
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas dziś chyba pierwszej drzemki nie będzie, bo zawsze zaczynała się o 9 a Adaś dziś wstał o 8.30

A co na obiad? My wczorajszą ogórkową a synek też wczorajszą zupkę (o ile dziś też zje

Teraz froteruje podłogi brzuchem, musiałam pozastawiać niebezpieczne miejsca bo od razu leci tam gdzie nie trzeba.
Głowa mnie boli od rana, tzn w sumie to od wczoraj :/