BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #798151 przez creatura
Co za durny sprzet napisał wyżej wrzątek przez " rż".......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #798152 przez creatura
Co za durny sprzet napisał wyżej wrzątek przez " rż".......

11 lata 5 miesiąc temu #798167 przez Azja
witam

mnie tu chyba dzis nie było nie pamietam tak te dni szybko leca

Jasiek spal dzis na dworze podczas spacerków, troche byl mroz ale mu nie przeszkadzało ze mna troche gorzej bo zapomniałam rekawiczek :S

Creo fajnie ze Leoś lubi cwiczyc na pilce, Jasiek jak widzi pilke to prawie pieje z zachwytu :) a cwiczenia to kłade go na brzuchu i bujam do przodu i do tyłu, pozniej bujam go mocniej do przodu on bardziej sie schyla, klade mu na podloge zabawke i ja podnosi z podłogi, kłade go tez na plecach na piłce rece wyciagniete wzdłuz głowy i bujam go do przodu i do tyłu ale to srednio lubi i klade go tez na boczkach i bujam ale to ja srednio lubie bo wierci sie przy tym az boje sie zeby mi nie zleciał :lol:

dzis poszłam z Jaskiem do babci, najpierw niesmialo pełzał po podłodze, a po 15 minutach jak sie rozkrecił to i kwiatka z podłogi trzeba było zabrac, podłoge babci wyfroterował na maksa, na koniec strzelił babci pokazówke jak sie podnosi przy kanapie, babcia prawie zawału dostała a Jasiek szczesliwy, wiecie co zaczynam sie zastanawiac czy on nie za szybko na te nogi staje, niby ja go nie podtrzymuje na siłe on sam sie wspina, ale zeby sobie czegos nie nadwyrezył, spytam rehabilitantke na cwiczeniach nastepnych :silly:
cos miałam jeszcze pisac i wyleciało mi z głowy

11 lata 5 miesiąc temu #798179 przez agat
Azja wg mnie skoro sam wstaje to widocznie jest gotowy :)

My dziś trochę pospacerowaliśmy później byliśmy u 2miesięcznego Filipka. Koleżanka zblenderowała mu trochę zupy to parszywiec papki w ogóle nie chciał jeść, ale jak wygrzebałam mu kawałek marchewki czy ziemniaczka to zjadł :P Szału nie było ofkors, ale kilka kawałeczków zjadł. A w domu po raz drugi zrobiłam mu "jajecznicę" z żółtka, zjadł pół porcji, czyli akurat pół żółtka :P

Dave, czy Majos ma kuchnię? Chodzi mi oczywiście o taką do zabawy. Chyba będę musiała kupić chrześnicy i szukam czegoś najtańszego :P

11 lata 5 miesiąc temu #798256 przez ilonah
Agat a ile lat ma chrześnica?

11 lata 5 miesiąc temu #798266 przez agat
2 latka skończy w drugi dzień Świąt. Jej mama mówi, ze jest na etapie lalek i gotowania, więc z takiej kuchni na pewno się ucieszy.

11 lata 5 miesiąc temu #798280 przez Dave
agat- mam. podesle Ci linka. mam tania a b. fajna. maz dla swojej chrzesnicy na 2 urodzinki tez kupil.

Mloda ja uwielbia i ciagle mi cos pichci.

kurka Mati nie spi. wybudzil sie z takim placzem, darl sie nie wiem czemu. teraz w bujaku go bujam i mam nadzieje,ze w koocu go Morfeusz porwie.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798299 przez ilonah
A jak bawi się lalkami i 'gotuje' to spoko :) Pytam bo ja niedawno kupowałam bratanicy puzzle czuczu ocean dla dwulatka i mała bardzo je lubi układać i jest mega zadowolona z nich. Wogóle fajne rzeczy są z tej firmy czuczu nawet dla naszych maluszków :) Sama teraz przeszukuje neta w poszukiwaniu pomysłu na prezent mikołajowy właśnie dla dwulatki :blink:

Dave- może ząbek nowy idzie :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #798338 przez Dave
znow placzliwa pobudka.

juz tez nad zebami rozmyslam,bo pcha wszystko nerwowo do buzki. nie wiem.

teraz to sie sklaniam ku temu przeziebieniu. nos zawalony,oddychac ciezko.

ech...

niech juz bedzie wiosna!!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #798347 przez Suzi
hej :)

Ja tak na szybciorka, aby zaznaczyć swoja obecnosć tylko, bom dzis cały dzień w niedoczasie :blink:
Miqś dzis śmiesznie spal/ nie spal, tzn obudzil sie juz po nocy o 8 i nietypowo koniec spanka oglosil :( ehhh, potem przetrzymalam go do 11 z nadzieją na dłuzsze spanko, ale odliczył .26 minut :cheer: i koniec :P
No to go wywleklam ok 13 na spacer, a ze akurat tatuś sie pojawil to go zostawilam i wybralam sie po zakupy bo mialam jednodniowy bon znizkowy do reala, to pojechalam :side:
Spal tatusiowi niemal godzinę na tym mrozie, ale mamy na szczęscie polarny spiworek w naszym skandynawskim wozku więc cieplutko miał :lol:
Tatus nakarmil zupką i po pol godzinie awantura- chciał SPAĆ :silly: i tym razem pospał 1.5 godz i ja w między czasie wrocilam z łowów i nawet udalo mi się obiad zjeść :silly:
No i na noc juz gotowy był zasaypiać o 20 :cheer: , no żeby go taki śpik rano zaatakował, nie miałabym nic przeciwko :blink:

creMoniu, wuj fizjo przełozył wizytę, być moze wpadnie w piątek, ale on zajety czlowiek wiec i to nie jest na 100% pewne, wiec jak juz w koncu dotrze do nas. ( whenever... ) to sharnę.... ;)
A ciagle mialam spytać, czemu pytalaś o nasz nowy wóz?
Dave, katar to strrrraszna choroba u maluszka, wspólczuję, ale i dorosly sie z katarem męczy chociaz umie wydmuchać nos, to co dopiero taki mały bidak co nie potrafi... :( trzymajcie sie cieplo

Kupilam dziś prezent pod choinkę dla Miqsia od chrzestnych :woohoo: , muszę im to oznajmić, niech sie skladają :side:

Chcialam Wam siedmiomiesięczniaka pokazać, ale z tego sprzetu to...... :angry: , a juz chyba nie mam sily lapa odpalać :dry:
Zobaczę....

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798356 przez Suzi
no dobra, zmobilizowałam się, oto mój siedmiomiesięczniaczek
Voila :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i na zimowo z dzisiejszego spacerku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i jeszcze
"coś wymyśliłem.... B) "

11 lata 5 miesiąc temu #798362 przez agat
Bombowy chłopak :)
Adaś uwielbia wyciągać z pudełka ten pałąk od leżaczka przyprawiając mnie zawsze o palpitacje, bo ubzdurałam sobie, że oczy sobie tymi plastikowymi końcówkami wydlubie :ohmy:

Fajnie się zębole świecą, naszych jeszcze na zdjęciach nie widać.

Aaa i koszulę z ostatniego zdjęcia mamy tę samą, ale w czerwonej wersji :)

11 lata 5 miesiąc temu #798391 przez Azja
witam

moj ranny ptaszek zarządzil pobudke o 6 :/ obecnie uluałam go na 1 drzemke, bo juz marudzil, a w ogole to chyba górna jedynka mu wychodzi bo jakby mogl to by zjazdł gryzaczek, niech szybciej wychodzi bo ja zwariuje :silly:

Mikuś bombowy, jaka ma fajna czapke na 2 zdjeciu, :) musze i ja sprobowac Jaska w taki koszyk wsadzic moze posiedzi troche :)
dzis zasteskniłam za czasami jak mlody lezał na kocyku i przewracał sie na boczki i na brzuszek i mozna było koło niego posiedziec i go pozabawiac, a teraz mam gimnastyke od 6 rano uganiajac sie za nim, a to dopiero poczatek hihihi :)

Dave a duzy ma Mati katarek??, bo jaskowi jak wychodziły jedynki na dole to tez mial nos zapchany, tak chyba na zeby bo osłuchowo bylo w porzadku

lece ogarnac mieszkanie poki "Rosówka" spi :)

11 lata 5 miesiąc temu #798396 przez ilonah
Dzeień dobry

Mikuś superancki i te ząbki fajnie widać, kiedy u Emiśki się coś pojawi?
U nas nocka spoko, wstałyśmy o 7 teraz Emilka buja się w leżaczku i czekamy na nianie. Oswajania ciąg dalszy :silly:

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #798397 przez monia89
Hej.
U nas nocka w miarę Antoś kilka razy kwęczał ale to górna 2 wyżyna nam się.
Dziś mamy wizytę u pediatry o ten uporczywy kaszel który trwa 2 tyg i syropek wcześniej przepisany nie pomaga....
Azja wydaje mi się że Jasio skoro sam staje to krzywdy sobie nie zrobi.
Mój Tosik w sprawach pełzania jest leniem nr 1! Pełznie gdy mu się zachce i gdy jest mu to porostu potrzebne np po zabawkę pilot czy tel... Za to uwielbia chodzić podtrzymywany pod paszki przepraszam on nie chodzi od biega.... Jak łąskawie ktoś wróci do domu nagram filmik.
Nocinkowanie przynosi skutki od zeszłego czwartku qupa była tylko raz w pampers zrobiona.

Suzi Mikołajek jaki przystojniak! I ten irokez na 3 fotce taki zalotny :D Gdzie kupowałaś czapę??? Bardzo fajna.
A my mamy wersje bluzeczki z tatą w kolorze czerwonym, która wylądowała już w pudle.
A właśnie co robicie z małymi rzeczami???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka