BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798663 przez ilonah
Dave ja karmię Emiśkę piersią rano o 7 a później dopiero o 17 i przed snem na noc oraz w nocy 2x a międzyczasie je kaszkę, obiadek, czasem deserek więc w pracy spokojnie dam radę, tym bardzej że nie będzie mnie niecałe 7 godzin :)
Emi śpi już ponad 1,5 godziny normalne szok :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #798666 przez agat
Dave dzięki za linka, cena bardzo mi się podoba :) A jak mówisz, że fajna to już w ogóle :)

Kaikai na zupki nadal mamy bunt, dałam sobie spokój ze słoiczkami, bo on nie chce nic papkowatego i zblenderowanego. Za to zje kilka kawałków marchewki, ziemniaczka a nawet mięska, które daję mu widelcem ze swojego talerza. Także idziemy w tym kierunku i dziś ja mam zupę szczawiową, a młody zupkę z marchewki, kalafiorka i ziemniaczka (w kawałkach), do tego ugotowanego łososia. Szału nie będzie, dużo nie zje, ale lepsze to, niż nic :)

Suzi na nocki nie narzekamy ostatnio :) Mamy pobudkę ok 3-4 rano na butlę i później młody wita dzień ok 7-8 (najczęściej 7.30). W nocy kilka razy do niego wstaję, bo coś stęka, wierci się, ale (tfu tfu tfu) nie narzekam :)

Mój maluch też fajny ostatnio jest, pogodny bardzo, sam się potrafi sobą zająć przez jakiś czas i mało zrzędzi :)

11 lata 5 miesiąc temu #798678 przez Dave
Agat - czyli po prostu pominiecie etap papek :side:

Kakikai - no tak jakoś się stereotypy wkradają od malego, że babki w kuchni zaiwaniają (chociaż kucharzy tez sporo jest :) ), a chłopaki do samochodów wsiadają :woohoo:
Też pisałam, że Mati jakoś z rana to apetytu nie ma. Zazwyczaj od południa mu lepiej idzie.

Ilonka
- super, że takie godziny pracy :) Trochę taka rozłąka lżejsza bo krótsza :laugh:

Mam nadzieję, że mój mały też za niedługo sami się trochę pobawi, bo teraz to cały czas musi go ktos zagadywać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #798715 przez agat
No etap papek nie dla nas, ale też to co teraz je to dla Calineczki byłoby za mało :P 2 kęsy marchewki zjadł, 2 kalafiorka i malutki kawałek łososia. No szał :P

A słyszałyście o tej sprawie z opiekunką? Wczoraj w wiadomościach słyszałam, że kobieta zostawiła 4-miesięczną córkę z opiekunką i gdy wróciła dziecko nie żyło. Wstępne oględziny wykluczyły zabójstwo, bardziej to wygląda na zakrztuszenie się. Tragedia ogromna, ale najgorsze, że matka dziecka znała tylko imię tej opiekunki :ohmy: Ani nazwiska, ani nr tel, ani adresu - nic. Nie wyobrażam sobie jak można zostawić dziecko osobie kompletnie nieznajomej :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #798731 przez Dave
Agat - ja piernicze, nawet takich rzeczy tu nie pisz :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #798732 przez ilonah
No słyszałam, nie powiem strach mnie obleciał :( Też się zastanawiam jak można tak kompletnie nic nie wiedzieć o osobie z którą się zostawiaswoje dziecko, swój największy skarb. Ja znam namiary 'mojej niani', zaprowadziła nas gdzie mieszka a przede wszystkim to kuzynka mojej mamy przyjaciółki więc bardziej pewna niż jakaś kobieta z ogłoszenia.

11 lata 5 miesiąc temu #798739 przez agat
No właśnie o to chodzi, dla mnie normalne jest sprawdzenie osoby, z którą zostawia się dziecko. A ta pani znała tylko imię tej opiekunki. Dla mnie to nie do pojęcia :/

11 lata 5 miesiąc temu #798755 przez Suzi
No szok z tą niańką :ohmy: :( myślę, ze to bardzo nieodpowiedzialnie ze strony rodzicow ze znali tylko imię tej osoby :ohmy:
dlatego trudno, ja będę siedzieć z Misiem aż pojdzie do przedszkola, no chyba że babcia zbierze siły, ale wątpię.

kaikai, no nie dość że sliczny ten Twoj Dawidek jak z obrazka to jeszcze grzeczny i sam się bawi, no zazdroszczę i czekam ,WYCZEKUJĘ tego etapu u nas.......Mikuś niezmiennie tyran, sam sie nie bawi a jeszcze jak mu sie ńie podoba lub sie nudzi to sie nauczył tak przeraźliwie wrzeszczeć ( nie płakać, WRZESZCZEĆ, bo bez lez sie to odbywa, po prostu wrzaskopisk :( :( :( ) że mi bębenki w uszach pękają, jakby mi ktos swidrował przez uszy do mózgu, taka to czestotliwość. I tak do skutku, az go ktoś ( czyli najczesciej ja :P ) wezmie na raczki i bedzie zabawiał, najchetńiej utrzymujac go w pozycji siedzącej. O, tak to u nas niestety wygląda :P :huh:

Agat, a po co Wam papki :silly: i dobrze ze normalne jedzenie lubi. z czasem to będą coraz większe ilości, spokojnie, a przynajmniej nie będzie sie musiał z papki na niepapkę przestawiać :silly:
Miki sie dlawi najmniejszą cząsteczką, nie przełknie, nie wiem , pewnie sie boi tego, poki co papkujemy :silly:
Ale obiadki papkowe wcina bardzo chętnie, nawet bez zabawiania, dziś ze 250 ml. Coś za coś :blink:
Dave, ja nic specjalnego wczoraj nie kupowalam, ot zwyczajne rzeczy, tylko ten prezent gwiazdkowy dla Mikiego był extra rzeczą. Chcialam wykorzystac rę znizke do reala, wiec poza real nie wyszlam, poza tym czas mnie gonił. Kupilam Misiowi ze 30 słoiczkow i spbie z 10 par majtek :silly: bo mi sie albo wydarły albo porozciagały te co mialam , jeszcze w ciąży :silly: reszta to spozywka, a no i malżu film dvd na mikolajki i tyle :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #798819 przez agat
Adaś gryzie ładnie, chwyta ząbkami i rozgryza, przeżuwa :) Czasami wypluje, czasami coś mu się cofnie, ale większość tego co zechce wziąć do buźki to zjada.

W biedronie są promocje na produkty spożywcze dla dzieci, wszystkie kaszki, deserki, itp dużo tańsze. M.in. Bebiko 500g za 15zł.

Młody u teściowej, my z mężem pojechaliśmy na zakupy, mąż jeszcze coś miał załatwić, a w drodze powrotnej ma po niunia zajechać.

11 lata 5 miesiąc temu #798849 przez agat
Pokażę Wam coś :)
Przygotowuję fotki do albumu adasiowego i nie mogąc wybrać pojedyńćzych z ogromu zdjęć na dysku, postawiłam na kolaże :) Trochę już zrobiłam, jeszcze wiele mnie czeka. Przy okazji powspominałam troszkę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #798878 przez Azja
wow Agat super fotki, ja tez ostatnio przegladałam az sie wzruszyłam, a w ogole jak ten czas leci

co do przeżuwania to moj tez preferuje najlepiej papki, bo jak trafi na wiekszy kawałek to albo sie dławi albo ma odruch wymiotny :silly:

niesłyszałam o tej opiekunce ale az mnie ciarki przeszły jak przeczytałam :ohmy:

bylismy z M na miescie 1,5 godz Mlody został z babcia i jak wrocilismy to prawie spał tak go babcia "wymeczyla", szkoda ze nie jest mama na emeryturze to przynajmniej nie martwiłabym sie z kim dziecko zostawic ;)

dzis Jasiek znowu mnie zaskoczył lezał na plecach podniosł glowe, oparł sie reka o podłoge tak z boku i sie podniosł do siadu, ale jeszcze sie chwieje jak siedzi, ale pierwszy raz mu sie udało z płaskiego podniesc :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798914 przez Azja
Agat Adaś na ostatnim zdjeciu jak jest podparty na rączce ma superowa mine jak jakis prezes i jakby chciał powiedziec "no i co teraz mi powiesz" :)

to i ja pare fotek wrzuce poczynan Dżona :)
musiałąm połozyc te poduszki pod oknem bo jakies kable tam leca i jasiek je namietnie szarpał, a tak to maja z kotem legowisko do patrzenia przez okno :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

na jednej nóżce :)

to jest jego uubiona pufa na której sie tak gimnastykuje a faktycznie jest po to postawiona zeby nie pezłal do kuchni bo mamy z pokojem polaczona

11 lata 5 miesiąc temu #798919 przez Dave
Agat - świetne kolaże. Ile wspomnień i ważnych chwil :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Rozmarzyłam się :laugh:

Kurka to Bebiko, rzeczywiście w dobrej cenie. Szkoda, że znów bez auta jestem :dry:

Azja - Mój Mateo też dziś akrobacje robił, i również udało mu się usiąść samemu. Potem siedział, oparł sie na jednaj ręce, nogę podkurczył, pobujał się tak jakby chciał ruszyć na czworaka i ponownie usiadł :) :)

Dżonatan wymiata, super sobie radzi. I jaka fajna fryzurka się mu robi :laugh: :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #798920 przez agat
Dzon nasz słodki akrobata :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798930 przez ilonah
No fajowskie te zdjęcia Adasia, taki maleńki był, ależ ten czas leci.
Jasiek super sobie radzi z tym stawaniem, a fryzurka rzeczywiście bombowa :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka