BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #798960 przez Magdalena9t
Wiało dziś u nas strasznie, nie wyszliśmy na spacer :(
Ciężki dzień, niby lepiej po antybiotyku ale zmienne nastroje Tomeczek ma, raz jest spokojny, raz nie wiadomo o co chodzi, słabo z apetytem ,nawet ulubiona "piersiówka"jest bez szału :(

Agat świetne zdjęcia, a Adaś na zdjęciu ostatnim świetna mina aż się uśmiałam jak zobaczyłam :)
i ten fajny kapeć koło zielonej wanienki :laugh: :lol:

Jasiu też słodziak, nasz mały paker :) :) :lol:

Tomeczek jak na razie śpi, ja chciałam dać jakiś znak życia, ogarnę szybko w domu coś i do łóżka się wygrzać.

Miłego wieczoru :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799017 przez monia89
Kaikai dziekujemy :)
Suzi naprawdę super zakup!
Agat super pomysł z tymi kolażami :)
Jaś jaki akrobata :)
no i zapomniałam....
a co do powierzania dzieci opiekunką ja trochę pracowałam w tym zawodzie i na różnych ludzi trafiałam ale jedną mamę zapamiętam do końca życia
mama w pl tata zarabiający kaskę za granicami dziewczynka 3 m-e zazwyczaj pierwsze spotkanie polega na poznawaniu się a tu no masz tu pieluszki mleko tu jest pokoju tu kuchnia itp itd przecież jesteś opiekunką koleżanka mi Ciebie poleciła dasz radę wrócę o 19 Wikunia ma kąpiel o 18.30 i co nim zdążyłam zareagować zostałam z dzieckiem na rękach i bez mamy w mieszkaniu na szczęście dziecko anioł dałyśmy radę i tak opiekowałam się małą po południami miesiąc (bardzo się polubiłyśmy z Malutką i szkoda było mi jej że ma taką mamę) ale miarka przebrała się gdy "mama" chciała "podrzucić" mi małą na weekend za 1000 zł i po moich słowach że nie godzę się i że musimy zakończyć współpracę jakimś cudem zdobyła mój adres (przez miesiąc nie poprosiła mnie o dane o adres referencje nawet nie zajrzała w dowód a ja miałam wtedy niecałe 19 lat....)
i patrze piątek a ona z pakunkami Wikunią dzwoni domofonem wpuściłam ją na podwórko i czekałam na dzwonek do drzwi a tu cisza ja patrze mała przed drzwiami z tobołami a mama gdzie?! uciekła do samochodu i dzwoni do mnie że napewno dam radę że w torbie mam klucze od domu kasę i że tel jest wyłączony bo ONE są u jej koleżanki ja kazałam jej wrócić natychmiast a ona żebym nie świrowała bo dam radę i dorzuci mi w ndz coś ekstra koniec rozmowy nie odbierała ode mnie telefonów w pierwszym momencie chciałam zadzwonić po policje ale szkoda było mi malej bo czekało by ją pogotowie opiekuńcze więc zadzwoniłam do naszej wspólnej znajomej opowiedziałam jej historię (kobieta z krzesła spadła bo moja pracodawczyni taka niby kochająca mamusia... )dała mi nr do męża mąż myślał że to żart ale gdy telefon przejął mój M (aktualny) to już do śmiechu mu nie było.... wrócił na drugi dzień do Pl i mam w nim przyjaciela do dziś :)
A "mamusię" wyrzucił z domu gołą i wesołą.
Od tamtej pory uważnie patrzyłam na moich pracodawców,,,,,

11 lata 5 miesiąc temu #799020 przez monia89
Byłam z Antosiem u pediatry i ma zapalenie gardła stąd ten kaszel dostał syrop i krople na noc. Zobaczymy czy mu przejdzie. A ja kolejny weekend w szkole spędzam.... Masakra.

11 lata 5 miesiąc temu #799024 przez Dave
Monia - wow, ale historia. jacie piernicz, ludzie to dziwaki :ohmy: :ohmy:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #799027 przez ilonah
Ja cie kręce ale historia :ohmy: a zawsze niewinne dziecko najbardziej cierpi :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #799038 przez Dave
zmykam spiochac.

spokojnej nocki:-)

11 lata 5 miesiąc temu #799061 przez Azja
witam

Mati buziaczki siedmiomiesieczniaku :) :kiss: :kiss: :kiss:

u nas standardowo pobudka przed 6 B) akcja froterowania podłog zaliczona, kaszke wypil i po 7 go polozyłam jeszcze spac bo cos ziewał, mam nadzieje ze pospi dłuzej niz 30 minut :P

11 lata 5 miesiąc temu #799111 przez Dave
Dzień dobry!

U nas właśnie pierwsza drzemka się zaczęła. Nocka średnia, dużo pobudek. Muszę spróbować dać mu butlę w nocy a nie tylko cycka. Może jest głodny, może chce się poprzytulać, nie wiem.

Pogoda jakaś średnia :(

Stwierdziłam, że nie ide do lekarza. zobaczymy do poniedzialku. tak jakby mniej kaszle, temperatury brak. Maja tez katar tylko, wiec omijam slube zdrowia ile sie da.

11 lata 5 miesiąc temu #799129 przez monia89
Mateuszek wszystkiego najlepszego :kiss: moc buziaków od nas :)

A to mój Tuptuś :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #799139 przez ilonah
Dzień dobry

Mateuszku buziaczki dla Ciebe siedmiomiesięczniaku i dużo zdrówka :kiss:

Monia super Antoś tupta, tak delikatnie :)

U nas też dziś w nocy dużo pobudek było, nawet dziąsełka Emi żelem smarowałam bo myśałam, że może ją bolą bo ząbki może wreszcie idą, piersi mi też zmasakrowała. Niania usypia małą a ja nasłuchuje.

Miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #799148 przez Azja
Monia Antoś super tuptuś :)

u nas druga drzemka, Jasiek chyba przez to wczesne wstawanie sam jest szybko zmeczony i odsypia :)

słonce swieci wiec jak kawaler wstanie idziemy na spacerek, a po poludniu na kontrole bioderek

11 lata 5 miesiąc temu #799150 przez agat
Mateuszku łap siedmiomiesięczną porcję buziaków :* :* :* :* :*

Dave od kiedy wprowadziłam butlę na noc mamy tylko jedną pobudkę w nocy na jedzenie. Ale chyba Dawidek Kaikai budzi się 2 razy.

Moniu tuptuś pocieszny, jak nóżkami przebiera :) Adaś trzymany w takiej pozycji prostuje się jak struna i chce stać :P

A ta historia, którą opisałaś jest niewiarygodna :ohmy: Nie uwierzyłabym, gdybym gdzieś na ulicy to usłyszała :ohmy:

My pospaliśmy do 8, teraz pierwsza drzemka się zaczęła. Pogoda chyba w miarę znośna, także pójdziemy na spacerek, zajdziemy do biedronki po zapas Bebiko. Nie wiem o co chodzi, ale mleko z pudełka które kupiłam wczoraj jest słodsze i smaczniejsze niż z wcześniej kupowanych. Czyżby były jakieś różne rodzaje? Wiem, że jest 2R, ale brałam normalną 2...

11 lata 5 miesiąc temu #799168 przez Azja
polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-ma...a-nianie,1969817,227

to chyba ta sprawa o której pisalyscie normanie brak słów

11 lata 5 miesiąc temu #799175 przez agat
O Boże :( To straszne (jeżeli to prawda :( ).

11 lata 5 miesiąc temu #799204 przez monia89
Ja piernicze kolejna patologia!
Agat jakby mi ktoś też opowiedział coś takiego to też bym nie uwierzyła :)
nic umykam na uczelnie miłego dnia Kochane.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka