BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #800220 przez pauluska
Hej :)

Któraś pisała że ma hulę kulę Vtech jak się sprawdza ? Planuję zamówić na Mikołaja i nie wiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #800231 przez agat
My mamy Hulę kulę vtech, Adas dostał w spadku po bratanicy. Sprawdza się bardzo dobrze, zarówno Anielka wcześniej jak i Adaś teraz bardzo ją lubią. Nie mam porównania z innymi tego typu zabawkami, ale mogę ją polecić. Ma kilka piosenek, dodatkowo inne dźwięki po naciśnięciu zwierzątek czy kształtów. Piosenki nie są denerwujące (od ponad 2 mies kilkanaście razy dziennie je słyszę i mi jakoś specjalnie nie zbrzydły ;) ). Baterie długo trzymają, bo zużyły się po 2 miesiącach.
Także polecam :)

11 lata 5 miesiąc temu #800247 przez pauluska
Dziękuje Agat za opinię więc zamawiamy :)

11 lata 5 miesiąc temu #800338 przez Suzi
witajcie :)

Agat , super te kolaze Ci wyszły, a i zdjęcie dialbelka i aniolka pomysłowe :side:

creMoniu, a co tak zapadlas w niebyt? Dokąd ta wyprawa tak skoro świt?

monia, my mamy od sześciu lat malutką Anię z mpd ( mozgowe porażenie dziecięce połączone z niedowidzeniem wada .-14 dioptrii :cheer: ) ktorej oddalejmy nasz 1%, to coreczka naszych przyjaciół więc nie pomozemy w ten sposob, ale pomozemy rozpropagować Wasz apel :)

magda, no i jak z Tomkiem? Nie odstawiaj sama antybiotyku, jak zacząl brać, powinien wybrac do konca, bo jak przerwiesz moze być nawrot, to tak jakbyś polowę wrogiego wojska wybila a polowa by zostala i naturalnie ze zacznie rozrabiać, mnożąc się i wzywając posilki. Ja nienawidzę antybiotykow, walczylabym zeby go nie włączac, ale skoro juz musial byc dany to niestety zasada jest taka, ze bierzemy do konca dawki :dry:

Wczoraj poszalalam w centrum handlowym, prezenty.... :cheer: znowu wyszlam z niczym z dzialu zabawek, no nie potrafię nic wybrać :cheer: :ohmy: bylam w Smyku, istne szaleństwo z tymi zabawkami :P koniec koncow kupilam Misiowi kurteczkę na wiosnę bo przeceny ciuszkow byly :side:
Sobie kupilam 2 staniki, spodnie, kurtkę ze skory ekologicznej i sweterek bo mialam bony klubowe do Orsay wazne do konca tygodnia , to sobie wykorzystalam :woohoo:
Spotkalam kolezankę z pracy ktora juz od 2 lat na wychowawczym siedzi, nigdzie indziej nie dane sie bylo nam spotkac jak tylko w przymierzalni kappAhl :silly: i ona i ja zerwalyśmy sie z "lancucha" i szalałysmy samopas rozkoszujac wolnoscią. Malzu kupilam fajna koszulę na Gwiazdkę :woohoo:
No to tyle narazie, lece jakis obiad majstrować

11 lata 5 miesiąc temu #800392 przez agat
My u moich rodziców na imieninach, teściowie też się goszczą, więc już drugi dzień słucham mądrości teściowej i czuję, że powoli wyczerpuję limit :P :P :P

Adaś grzeczny, pogodny, choć idą zęby, bo znowu pożeranie łapek i śliniawus maximus. Górne jedynki i dolne dwójki twarde, ciekawe kiedy wyjdą. A jutro szczepienie.

Pochwalę synka, że dziś pięknie zjadł ziemniaczki, rybkę i makaron serwowane oczywiście z rączki mamusi :) Pięknie gryzł i połykał. Kilka razy trochę się zakrztusił, teściówka już niemal leciała dzwonić po pogotowie, a mój zuch bez problemu sam sobie poradził.

Suzi
gratulejszyn zakupów :) Ja sobie muszę kupić ze dwa nowe stanisławy, bo moje cyce zmieniły stan skupienia i jakieś takie wiotkie i wylatują z niemal każdego stanika.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800463 przez Suzi
No wlasnie Agat, stanisławy jak mowisz :lol: bo stan skupienia jakis inny, rozmiar mi pozostal poprzedni, ale pozostale gabaryty i parametry zmienione, poza tym wyrzucilam uroczyscie te 2 karmicielskie, ktore wysluzyły sie przez te 7 miechow bezustannego używania i prania. Stracily totalnie ksztalt kolor i wszystko :P wiec poszly won i był wakat :lol:

Dzis odwiedzili nass dziadkowie , ( moi ) ktorzy wychowawszy 1 dziecko ( mnię) wieeeeeeeeeele lat temu uwazają sie za wyrocznię i stojąc nad nami podczas karmienia Mikusia kaszką przy kazdym jego uniku czy skrzywieniu orzekali bez watpliwosci co jest nie tak ( widują Misia od przypadku do przypadku, karmienie łyzeczka obserwowali po raz pierwszy :ohmy: ) i jak nalezaloby go nakarmić, myślalam ze mnie zaraz krew nagla zaleje i mając ten komfort ze to moi rodzice i na moim terenie pogonilam wszechwiedzących ekspertow z kuchni i w spokoju dokonczylismy kolacyjkę :angry:
Tek więc rozumiem Agat i jej odczucia spotęgowane faktem ,ze mądrosci wyglaszala TEŚCIOWA :P

Zauwazylam ze Miki jest drobiolubem ;) , zaserwowalam mu dzis krolika z brokulami wiec szczękę po zaspokojeniu przezeń pierwszego głodu ( czyli 5 lyzeczek) musialam mu rozwierać łomem :silly: koniec koncow wmusilam mu prawie wszystko ale to zdecydowanie było stresujące i nieprzyjemne karmienie. Drób + marchewka, ziemniaczek to jest to co Misio lubi najbardziej. Futrzaki won. Kalafiorek jest ok natomiast brokuł raczej niekoniecznie.

Drugi dzień siedzieliśmy w domu :( wczoraj lalo dzisiaj wiało :P może uda się jutro wyjśc. Bo skiśniemy

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800487 przez ilonah
Witajcie

A my wczoraj imprezowo i dziś imprezowo :blink: ale od jutra post- żadnych słodyczy, mam potrzebę odpoczynku od słodkości bo ostatnio sobie za wiele pozwalałam.
Emilka dziś obiadku praktyczne nie zjadła, wmusiłam w nią dosłownie kilka łyżek a później był już straszny ryk i nie miałm serca jej stresować. Po paru dniach względnie ładnego jedzena znowu mamy obiadkowy bunt :(
Wiecie co wczoraj Emiśka jeden jedyny raz poraczkowała do przodu i była tak zdziwiona, że postanowiła tego nie powtarzać a my wszyscy patrzyliśmy jak wryci, akurat byli u nas znajomi i widzieli jej pojedynczy wyczyn :silly:
Teraz Emi już grzecznie śpi :)

Super zdjęcia Agat :)
Monia, nasz 1% też masz i tak jak pisze Dave udostępnij to na facebooku.

Spóźnione ale serdeczne życzenia i buziaki dla Jasia naszego najmłodszego spryciarza :kiss: :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #800508 przez agat
Ilonko ja też sobie ostatnio puściłam wodze fantazji jedzeniowej i spodnie mi zmalały :/ Już nie karmię prawie więc nie mogę mieć nadziei, że dziecko wyciągnie ze mnie nadmiar tego i owego :P Czas na post (akurat adwent, więc w temacie ;) ).

Adaśko śpi, miałam mu tempkę zmierzyć, bo jakiś cieplejszy, ale zapomniałam.

Powinnam poprasować, ale natchnienia brak.

11 lata 5 miesiąc temu #800521 przez creatura
Hop hop!

Suzi, do Wrocławia sobie bryknelam z bratem, bo on jechał, i wykorzystałam okazje na spotkanie z przyjaciółka i mały shopping. Oczywiście sobie nic, a mężowi i Leosiowi tak;) w sumie zeszło nam 12 godzin, ale Leonek miał takie towarzystwo, ze prawie nie zauważył ze mamy nie było. Laktatorem się ratowalam, bo cycki pekaly w szwach i dzięki temu mam kolejne porcje mleczka na next time.

Dziś już Adwent się zaczął, masakra .... Xmas za pasem:]

Dobranoc.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800522 przez Suzi
creMoniu, to opowiadaj! Jak bylo? Co kupilas? A co Leoś jadł jak mu milk bar dał drapaka na caly dzien??? ;)
Zaliczylas macanko?
Fotelikow, rzecz jasna!
kosmacze! :silly:

Xmas za pasem, to fakt, też z niedowierzaniem stwierdzam ze ten czas szaaaaaaleeeeejeeee :woohoo:
dopiero co szykowałyśmy sie do porodu a tu juz grudniowki w blokach startowych :cheer:
Jak czytam sobie czasem listopadowki toooo............uuuffffffff, thanks God it's Xmas in a while :lol: :blink:
Te kupki, te kolki, te płacze bez konca, ten baby blues, ta niewiedza i przerażenie, ta bezsilność, ta niemozność wyskoczenia nawet do wc...........
Moze to i piekny okres w życiu, ale nie zamienilabym się, o NIE!! :silly:

Widzę, ze jest więcej chętnych do podjęcia adwentowych wyrzeczeń kulinarnych, więc proponuję, zebyśmy się wzajemnie pilnowały i dyscyplinowały. Pytajcie mnie czy jestem konsekwentna, to mnie będzie w razie upadku na duchu i nadwyręzenia mojej slabej silnej woli :silly: mam nadzieję naprowadzać na wlasciwe tory :S
A ja będę pytać tego kto bedzie chciał tez byc pytany :lol:

Co to, ja na tym watku dziś mam dyzur czy co??? Pisać mi tu coś, bo to juz monolog przypomina :silly: :blink: :side:

11 lata 5 miesiąc temu #800540 przez Suzi
O, hej Suzi, fajnie ze wpadlaś :lol:
Straszny tu dzisiaj ruch Suzi, ale pisz kochana, pisz
Dobra, to ja juz lece-dobranoc Suzi

:silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #800593 przez kaikai
Dzien dobry :)

Pozniej wpadne

11 lata 5 miesiąc temu #800608 przez agat
Suzi wczoraj kiblowała na forum, ale przynajmniej może z całą pewnością stwierdzić, że miała inteligentne towarzystwo :P :P :P :P

Jeżeli chodzi o kłódkę na lodówkę na czas adwentu to jestem za! Prosze mnie rozliczać i mobilizować, bo samozaparcie i silna wola nigdy się mnie nie trzymały...

Adaś odpływa w pierwszą drzemkę, budził mi się dziś w nocy kilka razy.
A po południu szczepienie :/

11 lata 5 miesiąc temu #800627 przez ilonah
Dzień dobry

Suzi wczoraj miała dyżur na forum :silly:
Ja również dołączam się do rozliczania z adwentowych postanowień, będę miała większą motywacje

Emi coś marudzić zaczyna, bo pora na drzemkę, lecę więc ją położyć.

11 lata 5 miesiąc temu #800683 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
Jasiu nasz najmłodszy sportowcu buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Nie odstawiłam antybiotyku,zobaczymy co dziś lekarka powie. Mała poprawa jest. :blink:

Monia chętnie oddamy nasz 1% :) Teściowa ma biuro rachunkowe także podrzucę jej informacje :) często ludzie nie wiedzą komu oddać ten 1% to już będą wiedzieć :) :)

Suzi łał co za zakupy :) :)

Agat gratuluję rewolucji na Adasiowym talerzu ;) my z papkami też się nie polubimy :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka