- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja nie mam jeszcze żadnych prezentów, ani nawet pomysłów na nie. Kasy też nie mam, więc 3 razy NIE

CO do lekarki to może miała gorszy dzień, może i ja zbyt osobiście to odebrałam co mówiła. Powtarzała, że chodzi o to, by mu wyniki nie spadły i w anemię się ponownie nie wpędził. No ale ja sobie doskonale z tego zdaję sprawę przecież...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Kaikai super postępy Dawidek robi. Jasio niezły akrobata koniecznie obniż łóżeczko!
Agat wartto naprawdę nocnikować malucha koleżanka zaczęła córkę 11 m-e i dupa blada z tego wstaje z nocnika ucieka i traktuje go jak zabawkę my nie chwalić się od półtora tyg raz tylko qupe w pampersie mieliśmy

No to mój Tosik jakiś gigant jest bo waży 10,4 kg

Suzi poszalałaś na zakupach

a ja z prezentami w czarnej pupie jestem :/ nie wiem kiedy ogarnę temat.....
Ilona gratulujemy zębulka!
Agat 5 naraz?! Masakra.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Nadrobisz kobietko, ale zacznij już kombinować

Monia - No to ładnie Tosiek rośnie

Suzi - Schlecker, taki taki sklep hmmmm... w sumie z wszystkim.Taka drogeria, kurde nie potrafię dokladnie powiedzieć. Nawet tam sobie klapki japonki kupiłam:)
Ale jeśli chodzi o wybór akcesoriów i jedzonka dla Małych ludzików, bije wszystko. Przynajmniej mój tak miał.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Agat, u nas łozeczko na najnizszym poziomie, mimo ze Mikuś nie robi polowy tych rzeczy co Adas, no ale tata był nieublagany

Czyli z zupką nie tak źle? Zjadł? Zjadł. Miki tez lepiej wsuwa jak już resztkami goni

O 12 to obiad kojarzy mi się ze szkołą, wtedy u nas jest długa przerwa obiadowa

Myslę, ze skoro Adaś sie w ogole juz pionizuje, choćby "tylko" na kolanka to dalabym go juz na parter, lepiej za wcześnie niz za poźno.....

monia, to nieźle sobie Tosio winszuje z tą wagą, gratulejszyn

Miki dzis wazyl 8800

Pamietam, ze starszego syna tez sadzalam ok 8 miesiąca życia na nocnik, nawet chetnie siedzial, zawsze cos tam zrobił, po czym sie zbiesil, chyba po miesiącu czy póltora i za chiny nie dawalo sie go posadzic, musiałam odpuscic. Dopiero w okolicach 2 lat pozegnał pieluchy

W pampersiku luksus, wiec motywacja niższa
Ale proby i usilowania popieram, a nuż sie uda?

Co do zakupów, to gdzie mi tam do Ciebie

ilonka, to Emi bedzie kasowala od góry a reszta kwietniówczaków od dolu, w kupie sila

Azja, dobrze ze obniżyliscie lozeczko skoro takiego Śmiglego Rydza macie

creMoniu, no kurcze, co za czarna dziura Cie znowu wchłonęła?????

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
a mojego pudziana jutro zwarze z ciekawosci.
leze juz w lozku i masuje bark bo znow mnie spielo, wiec sadze ze ciezas spory dzwigam.
dobra lece,bo oka sie zamykaja.
dobranoc
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

witam się póki młody jeszcze śpi

nie byliśmy wczoraj u lekarza, bo nie mogłam nas zarejestrować, najpierw ciągle zajęte a później jak się dodzwoniłam to już nie przyjmowała. Dzisiaj sobie pojedziemy,mąż zostawił samochód to chociaż jakieś spożywcze zakupy zrobię

Suzi Tomeczek jeszcze nie będzie kasował

jest taki marudny ostatnio, nie wiem czy przez to przeziębienie czy po antybiotyku , czy może na zęby

ooo już pobudka cdn..
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
taka mialam nadzieje na dluzsze spanie a tu doopa.
milego dnia
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Tomeczek robi teraz takie luźne kupki, i chyba przez to pupcie ma czerwoną

nie wiem czy u nas nocnikowanie próbować jak Tomeczek robi kupki z nienacka

Oj cyckonosz też by mi się przydał

Agat ale mąż na pewno będzie zadowolony

Ilonka gratulujemy ząbka,może też zacznę szukać u góry

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
my tradycyjnie pospalismy do 6

zrobiła sie Jaskowi koło jednego ucha taka sucha skórka, nawet jakby troche pęknieta, moze on na cos uczulony i dlatego te kupki, kurde juz sama nie wiem zwariuje niedługo

a w ogole ostatnio Jasiek jakis bardziej marudny, moze nie marudny ae ciezko go czyms zabawic , najepiej stał by przy pufie a słuząca niech go w razie czego łapie, a zabawkami to pobawi sie 3 minuty i znowu do pufy, zwariuje

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Ilonka gratuluje Emisiowego pierwszego zabka

Moj jeszcze nic nie ma.
My rano tez pijemy tylko mleczko i to max 100ml, czasami z 2 miarki kaszki tak jak u Dave. Tylko ja malemu daje kaszki bezmleczne.
O 12 podaje malemu kaszke z lyzeczki mleczna ale slabo mu idzie wiec przewaznie butla jest.
Usypiam malego zawsze tak zeby wstal 16-17 wtedy jak wstaje to cala porcje zjada zupki i jeszcze soczkiem nie raz popije.
Przed drzemka Dawid w zyciu by nie zjadl nic lyzeczka, wiec tak ustawiam zeby lyzeczka byla po spaniu a butla przed,oczywiscie wg.schematu tak zeby posilki wypadaly co 4 godziny. Wyjatek jest tak dwie godziny po obiadku,moge dac malemu deserek bo wiem ze ok 20 po kapieli Dawid wypije cala butle z kaszka.
A ja musze pochwalic mojego synka

Dzis rano to juz caly pokoj przeraczkowal nie upadl ani razu

Mama dumna z synka,a tata to az zaczal dzwonic po dziadkach

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Kaikai no ja właśnie boję się podawania zupki przed porą spania, no ale spróbować zawsze można. Jak na razie zmiana planu dnia wg planu, kaszka zjedzona z apetytem o 8.30 zamiast o 10.30. Teraz śpi. No zobaczymy.
Posadziłam go na nocniku, posiedział ze 3 min, później zaczął zwiewać. Jakoś mu niewygodnie chyba na tym nocniku, kupiłam taki malutki, najtańszy.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Jak juz karmicie sie butla to wazne zeby bylo 4 razy mleko i raz zupa, to wypada co 4 godziny,jak raz bedzie 5 to nie
szkodzi wtedy moze wiecej zje. Moj to jeszcze dodatkowo 5 porcje mleka pije w nocy,a wg schematu juz nie musi,ale co
zrobic.
Zreszta tak sztywno sie trzymac schematow to tez nie ma co.
Kazde dziecko jest inne,moj np. Na spacerku nie spi tylko po i wtedy gdy wstanie ok tej 16 to je zupe,czasem jest to przerwa nawet 5 godzin,ale przeciez nie bede dziecka budzila.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

U mnie z tym czasem do pisania to czysta desperacja (jak to mawiali w "Samych swoich")

Dave, miałam kiedyś Schleckera koło pracy, ale potem zlikwidowali i coś tak mi się obiło o uszy, że w ogóle w Polsce zlikwidowali, ale widzę, że to plota była.
Agat, jak ładnie Adaś nadrobił wagowo

Madzia, u nas też ząbków brak, ale mi się wydaje, że natura wie co robi - nasze dzieci jeszcze się od piersi nie odstawiły, to i zęby są im jeszcze nie potrzebne, a przyjdzie pora, że i u nas wyskoczą. Wydaje mi się, że Leoś będzie podgryzał, bo już teraz naciąga jak gumę, a rączką grzebie w drugim cycu i szczypie sutka, więc do tych atrakcji, to mi zęboli jeszcze nie potrzeba.
Ilonka, jutro do pracy - dżizas - jakie masz odczucia: strach, podekscytowanie, smutek?
Azja, Jasiek poleciał do przodu z rozwojem ruchowym

Nam wtedy fizjo powiedziała, że rehabilitacji nie potrzeba, bo Leoś leniwy, ale prawidłowo się rozwija, jednak fajnie byłoby przychodzić z nim na taki aerobik raz w tygodniu - a my to olaliśmy, bo powiedzieliśmy sobie, że przecież sami w domu możemy, a po drugie cena (70zł za wizytę). I teraz jak ja się w końcu zawzięłam to widać postępy - okupione wielkim stękaniem, no ale nie od razu Rzym zbudowano.

Suzi, był wujek fizjo?
I jeszcze wracając do mojego wypadu niedzielnego, to powiem Wam, że super było, ale gdzieś tam w głowie cały czas miałam Leosia. Mąż dostał longsleeva i sweterek z łatami na łokciach z Top Secret - nie dość, że wszystko przecenione, to jeszcze przy kasie dostałam rabat 30%, a Leoś bodziaki z muchą z H&M, coby czarował jeszcze bardziej przy świątecznym stole. Ja upatrzyłam sobie mega kurtkę w Zarze, ale nie było rozmiaru więc przejdę się jutro jeszcze do mojej Zary - choć ta w Opolu to czasem ma tylko połowę kolekcji w porównaniu do np wrocławskiej czy katowickiej (w Silesii, Dave, ale macie tam wypas ogólny

A jeszcze odnoście żywienia Leonka podczas mojej nieobecności, to w końcu mogliśmy się przekonać, ile to on właściwie je i: zanim wstałam z łóżka dostał cyca, ale za 30min się przebudził i ja nie miałam już czasu go karmic, więc mąż dał mu 90ml mm(w nadziei, że mu pośpi do południa, ale doopa obudził się za 2h

Za to mi cycki rozrywało, odciągnęłam trzy pełne pojemniki u koleżanki i mam na kolejny wypad

Mam tak samo ze Smykiem jak Suzi, co wchodzę to dostaję oczopląsu i wychodzę z niczym, a potem zamawiam coś na necie i zazwyczaj jest to znacznie tańsze.
Trochę nadrobiłam, lecimy się dotlenić, bo mi się syn przebudzi zanim wyjdziemy

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
idę ogarniać chatę i obiadki szykować. nadrobię potem