- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Dlatego w lato bedzie mial 1,5 roku prawie to moze sie uda,jak nie to poczekamy.
Wazylam Dawida 9 kg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Sukces! Adaś zasnął w łóżeczku

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja robie tak ze jak nie zje wszystkiego to probuje dac jeszcze kawalek banana a jak i banana malo zje to juz robie ta przerwe 4-5 godzin nie podaje mu nic w miedzy czasie. Moze tez narazie zrezygnuj z podawania miedzy posilkami soczkow, bulek czy deserkow, a jak Adasiowi wyreguluja sie pory karmienia tak co 4-5 godzin to wtedy cos dodawaj miedzy posilkami i to tez tak max 2 godziny przed glownym posilkiem.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kaikai ja małemu żadnych soczków czy chrupków i innych przegryzaczy za bardzo nie daję. Ma w butelce wodę, lub mega rozrobiony wodą soczek, których pije kilka łyków raz na jakiś czas (na zasadzie zaspokojenia pragnienia). Gęsty bobofrut traktuję jako deserek i daję całą porcję na raz.
Zupka zjedzona po 14, oczywiście porcja Adasiowa, a nie "książkowa", ale lepsze to niż nic

Dziewczyny macie lub zamierzacie kupić sanki? My chcemy młodemu sprawić takie ze śpiworkiem, ale nie wiem czy drewniane czy metalowe. Znalazłam 2w1, połączenie drewna z metalem

allegro.pl/show_item.php?item=3759282018...ff9b62fb8b71e1e483bb
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
No i zaliczyłam powrót do pracy. Było całkiem symatycznie. Tylko nie za wiele pozwalają mi robić z racji tego, że karmie piersią i żeby się nie narażać na niebezpeczeństwo, mój kierownik jest na tym punkcie przewrażliwiony

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat fajne ta sanki tez myslalam kupic ale nie wiem czy Dawid nie za maly? A jakies pasy tam sa, ?
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ilonko gratuluję pierwszego dnia w pracy! Cieszę się, że poszło gładko i Emilka dała sobie radę

Kaikai no to spokojnej nocki już teraz życzę

Dave miała klikać z farbą na głowie... czyżby ją na zielono pomalowali?

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Brawo Agat, że Adaś zasnął dwa razy w łóżeczku, oby to był początek łóżeczkowego spania

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

chyba faktycznie Dave włosy na zielono pofarbowali bo sie nie odzywa :/
u nas dzis fajny dzionek :)nawet troche pospacerowalismy, Jasiek powoli przerzuca sie pełzania na raczkowanie chyba pozazdrościł Dawidkowi, bo uwaznie ogladał filmiki :)a i pufa do podnoszenia to juz słabe wyzwanie teraz podnosi sie przy kanapie i przy takiej maszynie grajacej, chyba do pierwszego guza

stwierdziłam dzis ze nie ma co inwestowac w zabawki

była dzis u nas kolezanka z 3,5 miesieczna córcia, Jasiek jak uwaznie obserwował Basie, usmiechy wysyłał a nastepnie jak przystało na maczo złapał za bluzeczke i chciał szarpac, to ci dżentemen

Agat tez sie zastanawiam nad sankami, ale nie wiem czy bedzie chcial juz w nich siedziec w tym roku, moze dopiero za rok zainwestujemy, albo moze pod koniec zimy beda jakies przeceny

dzis sie troche uspokoiłam z tymi ruchami główki, koleżanki córcia też tak robi, szczególnie jak jej sie chce spac, ale i tak pojedziemy do neurologa bede spokojniejsza, mam nadzieje ze nic złego nie wykryje

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
dzisiejsze plany poszly sie pasc. nadal jestem z odrostami i zarosnietymi brwiami. ach, szkoda gadac.
fajne sanki tu widzialam. drewniane sa the best. a jak maly zababulany w spiworek to szelki nie potrzebne,bo i tak ledwo tam dycha:-P
ilonka- superze tak w pracy fajnie bylo. Emisia dzielna pannica:-)
agat-brawa za zasypianie w lozeczku,u mnie to chyba awykonalne.
ok. wiecej nie pamietam. ide spac.
buziaki:-)
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Nie mam dzis siły na wiele pisania, powiem tylko ze Nietoperek JAESZCZE NIE ŚPI, a mamy 23.06

Juz spal u mnie na kolanach, podnioslam gada do bekania i .......skonczyło sie spanie a byla 22........
Czy to ten orkan vel huragan co to do polski zmierza tak go rozstroił czy co nie wiem. Bo wczoraj po południu spał 3 godziny i koło 22 juz spał smacznie, dzis tylko godzinę i teraz cyrk trwa.....

Agat, a ile razy w sumie dziennie Adas je? Mikuś zazwyczaj je 5 razy na dobę jesli wliczac sok to 6, ale sok nie jest pity regularnie codziennie, więc licze 5 posilkow.przerwy ma standardowo 4 godz ale np rano jak zje gdzies ok5-5.30 to potem dopiero chce 10.-10.30,wczesniej probowalam mu wcisnąc to z laski czasem wypił ze 20ml wiec uznalam ze to zawracanie glowy tym bardziej ze to nam zaburzalo nastepny posilek.
Potem idzie spać ok 11.30 spi swoje zwyczajowe 30 min i potem na spacer, na spacerze kolejna drzemka 30 minutowka a po spacerze zupka najczęsciej ok 14.30-15 czyli znowu długa przerwa, potem ok 17 sok i spanko ( to najdłuzsze w ciągu dnia) potem o 19-19.30 kasza i ok 21.30 mleczko z kaszką na noc ( czyli mala przerwa od poprzedniego posilku ).ale zjada zazwyczaj wszystko.
ilonka, fajnie ze sie wszystko udalo. Zaintrygowalaś mnie tym ze kierownik trzymał Cię przy papierach bo inne zajęcia moglyby być niebezpieczne

kaikai to Dawid tez mial dzień marudy ( delikatnie rzecz ujmując

azja, no to Jasio wyrywa laski od malego

Powiem Ci, ze Mikolaj tez wali mnie głową jak chce zasnać i zaczal to robić gdzieś 2-3 tyg temu, tez sie zastanowilam na poczatku o co chodzi, ale w sumie nic poza tym zlego nie zaobserwowalam wiec uznalam, ze ten zwyczaj jak przyszedł tak i pojdzie

dave are You all right?

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Po dzisiejszym szczepieniu all good - Leoś waży 8600, lekarz po "zmacaniu" jajek stwierdził, że dziadkami na pewno będziemy bo wszystko ma git

Ilonka, fajnie, że masz pozytywne odczucia i nastawienie.
Kaikai, oby ta nocka była spokojna.
Dave, a co się posypało?
Agat, my właśnie czekamy na kurierzu z paczku, a w paczku sanku, bo dziadkowie zamówili na Mikołaja i też są łączone metal z drewnem, ale trochę inaczej, i mają pchacz. Dam znać czy fajne czy bullshit. A śpiworek mamy z owczej wełny Womar, mega ciepły tylko ta wełna mogłaby być czymś obszyta, bo wiadomo jaka "miętka" owcza wełna jest - to pewnie bez sensu by było, ale ja bym to jeszcze jakimś misiem, albo minky obszyła

Azja, no Dżonsik podrywacz

Suzi, w linku była zapowiedź tego orkanu co ma w nas uderzyć lada moment, u mnie już śnieg pada, ale temperatura raczej 0+, więc chyba się nie utrzyma

Leoncjusz popełzuje do tyłu i "wędruje" wkoło siebie po zabawki - no, ruszyła się ta moja bestyjka

Dobranocka