BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #834929 przez Suzi
Ale bebilon pepti podobnomw smaku jest PRZEOBRZYDLIWY, podobno trudno o gorsze w smaku mleko :P
Drzemka poludniowa u nas zakonczona po 35 min więc mega marudę mam w domu, mialam liczne plany co to ja nie zrobię jak będzie spał, a teraz wszystko poszło się paść :P
Jestem zła :angry: , ide na spacer, moze dośpi lobuz w wozku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #834960 przez Azja
witam

u nas pogoda dzis superowa, wiec juz spacerek zaliczylismy :) teraz Jasiek ma drzemke,a ja chyba powinnam sie zabrac za obiad, ale tak mi sie nie chce, gotowanie to najgorsze co moze byc ;) M przyjdzie z pracy to moze cos ugotuje, on to raz dwa i obiad gotowy, a ja mysle i mysle i zabrac sie do robienia nie moge, nie urodziłam sie zeby byc kucharka :P

u nas z jedzeniem Jaskowym jest dobrze, mam nadzieje ze nie zapesze, mleczka i kaszki wypija ponad 200, obiadku zjada tez kolo 200, podjada jeszcze z naszego talerza i tylko zobaczy ze ktos cos je on tez musi sprobowac :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #834967 przez kaikai
Wszystkie te mleka bez mleka krowiego sa niesmaczne, ale to chyba nie tylko o to chodzi. To sa juz mleka do medycznego stosowania, podobnie jak leki tez nie sa smaczne, ale wazne zdrowie dziecka.
Jak juz alergia sie uspokoi i wysypki nie ma to mozna dodawac do smaku jakies kaszki bezmleczne.
Mi osobiscie wszystkie mleka nie smakuja nawet te zwykle bebika czy humany, ale to nie mi ma smakowac. A cena tez sie liczy,

11 lata 3 miesiąc temu #834980 przez kaikai
Tak jak napisalam Agat mozesz kupic jedna puszke i zobaczysz czy Adas chce to pic, jak nie to moze sa inne mleka bez mleka na recepte i o podobnym skladzie.

11 lata 3 miesiąc temu #835078 przez agat
Dzięki Kaikai, będę pamiętać. Na razie wchodzi mu to Bebiko, nie będę zmieniać póki nie przekonam się, ze to alergia na mleko. Szczerze, to mam nadzieję, że nie. Myślę, że po tygodniu podawania powinno być widać jakąś różnicę. No zobaczymy.

U nas dziś pierwsza drzemka była krótsza, zobaczymy jak ta druga.
Idziemy dziś na małe party z pracy, do Adasia przyjdzie moja mama.

11 lata 3 miesiąc temu #835094 przez Suzi
kaikai, masz rację, wszystkie tzw hydrolizaty białkowe czyli wląsnie bebilon Pepti czy nutramigen to horror smakowy :X :X :X
Wiem, bo mialam okazję się zetknąc z Nutramigenem (moj starszy mlody mial to pić w wypadku zaprzestania przeze mnie karmienia piersią, dlatego zaparlam się sakramencko, i choć nie chciał ssać piersi ja zaprzyjaźnilam sie z laktatotem i do 10 miesiąca życia młodego staliśmy się "rodzeństwem syjamskim :silly: ". )
Powiem Ci ze Humana SL, ktorą aktualnie spożywa Miki ( nie jest to hydrolizat białka mleka krowiego ) jest zupełnie niezły w smaku, no moze nie jest to smak marzeń , ale nie odrzuca samaym zapachem :P jak Nutramigen, a podobno jak słyszalam bebilon pepti jeszcze gorszy :P
Więc Agat, obyście nie potrzebowali tego pepti :cheer: :X

Azjaja tam lubię gotować ;) tylko Miki rzadko chce wspólpracować i zorganizować sobie jakieś zajęcie zebym mogla oddać się służbie rodzinie :lol: :side: , moze wychodzi z załoźenia ze skoro on tego jadł nie będzie to po co ma się poświęcać ;)
Więc dziś, zupełnie hardcorowy nastroj przez niewyspanie mając, udaremnił mi spożądzenie obiadu, musialam na szybciora ewakuować nas na dwor, tam tez marudził, poszliśmy na male zakupki domosiedlowych sklepikow,mtam spotkaliśmy trochę znajomych w obecnosci ktorych Misio przybrał postać "eksportową" czyli - jestem śliczny, radosny, przeuroczo pokazuję wszystkie ząbki w szerokim uśmiechu a te zalzawione oczy to.......od wiatru :silly: czaruje błekitem spojrzenia etc.... Ale jak tylko znajomi znikali z horyzontu -wersja PRAWDZIWA (na dziś) powracala.... Ehhhh

CreMonislawo !!!!!!!! Podobno Leoś duuuuzo sypia, a my tu TAAAAAKIE zaniedbywaneeeeee :pinch: :S

11 lata 3 miesiąc temu #835189 przez Azja
Suzi moze i ja bym gotowała, ale jak pomysle, ze Jasiek ma mi wisiec przy nodze, albo mam robic na prędce, bo zaraz wstanie, to mi sie odechciewa :silly: ja musze miec czas bo inaczej moje gotowanie jest do d.., ale Misiowi oczywioscie gotuje, nawet mu smakuje, dzis wcinal brokuła w miedzy czasie zanim nie przyrzadzilam całego obiadku dla Królewicza, zajadal jakby to jakies cukiereczki były :)

dzis Jasiek zaserwował sobie druga drzemke 1,40 to mi sie podoba, mozna było ogarnac mieszkanko, kawke na spokojnie wypic itp. tylko kto mogł wiedziec ze tyle pospi, jak zazwyczaj spi godzine ;)

dzis Jasiek sie "puscił" i zrobił 3 kroczki, ale miał mine :silly:

no własnie Creo, Magda, Dave cos ostatnio ciszaaaa, nieładnie :P

11 lata 3 miesiąc temu #835194 przez Suzi
Azja, Mikuś sto lat za Dżonsiem, duzo mu jeszcze do "puszczania się" :silly: :blink: :lol: aleeeee, dziś stanąl sam na nożki na fotelu :lol: , nasz maly sukcesik na dziś :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #835199 przez Azja
Suzi gratulacje dla Mikusia :) teraz sie zacznie wstawanie przy wszystkim, :silly: pewnie to bedzie najlepsza zabawa, wstawanie i siadanie, skad ja to znam na poczatku potrafil stac tak przy jednej rzeczy po pol godziny a ja oczywiscie przy nim zeby asekurowac ;)

11 lata 3 miesiąc temu #835206 przez pauluska
Jak się mogę wtrącić Iga jest na Bebilon Pepti i jakoś nie mamy problemu że jest okropne bez sensu porównywanie że czegoś nie dam dziecku bo jest bleeee dorosły ma raczej inne smaki :P Uważam jednak że jak nie ma konieczności to nie ma co podawać tego mleka bo te wszystkie mleka bez mleka są mało wartościowe i nie ma co tu patrzeć czy taniej czy drożej. U mnie aby mieć zniżkę na mleko muszę mieć zaświadczenie od alergologa i weszło teraz Bebilon Pepti DHA które jest refundowane zwykły Bebilon Pepti jest już wycofany tzn to co jest jeszcze sprzedają ale już bez refundacji. Dziewczyny które dajecie kaszki Holle weszły kaszki Nominal tańsze 8-9 zł zależy jaki rodzaj i 300 g alternatywa dla Holle ;)

11 lata 3 miesiąc temu #835247 przez Dave
witam :laugh:

Ja standardowo ostatnio - czaję się, czytam, ale na odpisanie brak czasu. Coś mi ostatnio dzieciaki tak dają w dupsko popalić, że to jakaś masakra. na dodatek, mąż zabiera się za zakładanie i rozkręcanie interesu, więc jak już jest to o tym się gada itp.

Małe potworki padły, więc idę coś ogarnąć, nadrobić i wpadnę na ploty :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #835251 przez ilonah
Hello

No brawo dla Jasieńka za pierwsze kroczki :side:
Emi na razie 'chodzi ale przy czymś'. Teraz Emi już śpi, mleka oczywiście nie wypiła :( chyba jej ten Nan nie podchodzi :unsure: Mam wieczorek cały dla siebie, bo mężuś na imprezie integracyjnej.

Kochane potrzebuję sprawdzony przepis na pieczony schab ze śliwkami lub innymi owocami. Mam zamiar zrobić go na roczek Emilki ale muszę wcześniej poćwiczyć żeby rodzince smakowało. Suzi skoro lubisz gotować- masz coś takiego godnego polecenia?

11 lata 3 miesiąc temu #835330 przez Dave
Kroczki no pięknie Jasiu :laugh: :laugh:

A ja nadal tu, a już bym poszła spać. Dziś spałam ze 3 godziny. Młody mi się wybudził coś ok. 22.30 i harcował do 3. No a skoro świt pobudka. Masakra jakaś. A siedzę tu bo wgrywać mężowi jakieś zdjęcia a to trwa i trwa....

Ale przy najmniej tu coś skrobnę. U nas lekko katarowo i to taki katar, ktory siedzi w najdalszych zakamarkach i nie da się go niczym wyciągnąć. Mam tylko nadzieję, że dzieciakom nie zejdzie to na oskrzela.
Mnie gardło boli na maxa, ale co tam przejdzie.

No i tyle w sumie. Tak ogólnie to bez zmian :lol:

Jeszcze tylko 6 zdjęć i spadam :lol: :lol:

Dobranoc :woohoo:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #835335 przez Suzi
ilonah, ja po prostu kupuję kawałek schabu, robie w środku dziure dlugim nożem , pakuje do srodka sliwki, mieso smaruje marynatą ( jest sporo marynat gotowych, np. kamis ) wkladam na noc do lodowki juz w torebce do pieczenia no i nastepnego dnia piekę, ot i cała historyja :blink:
Myśle, ze jak wpiszesz w wyszukiwarkę haslo : schab ze śliwką to wyskoczy masa przepisow, moze natrafisz na jakiś bardziej wykwintny

11 lata 3 miesiąc temu #835391 przez ilonah
Dzień dobry

My już nie śpimy, jest po 7 i zaczynamy dzień.
Spoko spoko poszukam ciekawych przepisów ale myślałam, że może macie coś dobrego :silly:
Oj lecę pobawić się z Emiśką bo tatuś nietomny :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka