BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #932916 przez Suzi
Azja - Hektor powiadasz.....kojarzy mi sie wylącznie ze spanielem mojej cioci......nieżyjącym nota bene.... ;) :P :P
Mnie poraził Nikon i Tytus ( kojarzący sie jedynie z Romkiem i A'Tomkiem :P , jesli mlodzież tu obecna wie o czym ja tu mowię, oczywiście :P )
Kryspin i Marlon (!!) no żesz.....jak mozna tak imionami łamac dzieciom "kariery" w szkołach :P :laugh: B)
A, no i zarowno Kryspin jak i Marlon nie mają zadnych cudzoziemskich rodzicow, co by usprawiedliwiało ich imiona.... Zaś Nikon ( kojarzący mi sie wyłacznie z japonskim aparatem fotograficznym) to podobno staroukraińskie imię :huh: :huh:

Agat - Hania -b.ładnie ale i Ninka fajne... Może być Hanna Nina i obydwie opcje wykorzystane :laugh: , wesolej zabawy, choc znając imprezy grona ped. rozmowy będą glownie o szkole i uczniach :P :P :P mimo heroicznych wysiłkow zeby rozmawiać o czymś innym :P u nas jest tak ZAWSZE :laugh: B) :whistle:

Anabele - u nas bylo wczoraj ognisko....malz wypalał zeschłe galęzie :laugh: ;) i to w nocy, bo empatyczny jest i nie czyni bliźniemu co jemu niemiłe, więc nie chcial zadymiać sąsiadom w dzień. Szkoda tylko, ze oni nie są rownie empatyczni i palą co sie da i kiedy sie da, bez względu na to kto jest w poblizu i czy przypadkiem nie wiesza prania czy nie odpoczywa z dzieckiem w ogrodzie.....Palą i już. Taki sport :angry: :pinch:
Jeden z sąsiadow, ktory nalogowo wypalał stare gazety, ktore potem fruwały po okolicy i zaścielały cudze trawniki :ohmy: oraz plastikowe butelki ( mozecie sobie wyobrazić TEN zapaszek... :sick: ) wlasnie niedawno zmarł.....więc o jedno ognisko mniej :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #932920 przez agat
Miałam kiedyś psa Hektora :) Kochany owczarek belgijski :) Ja na plaży raz usłyszałam jak mamusia wola małego chłopca Gerard... Nikon-szkoda, że nie Canon :/
Azja zdrówka! Nie wiem czy mnie coś nie bierze bo kicham dziś dużo i gardło zaczynam czuć :/
Suzi u nas na ticzerowych imprezach bardziej się obgaduje siebie nawzajem :P Choć to też w sumie gadanie o szkole :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #932923 przez Suzi
Agat -Gerard? To musiał być mały Ślunzok ;) :laugh:

Oo, no to masz imiona - jak bedzie synuś to Canon, jak córcia to dajmy na to - Nokia :laugh: lub niechby byla dwojga imion więc -Nokia Lumia i juz! Przynajmniej nowoczesnie i rowiesnicy z pewnością zrozumieją ocb, a nie jakąś Zenobię Scholastykę, czy Leokadię Pelagię :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #932925 przez monia89
Hela to tak dla jaj :-) by nie zdradzić prawdziwego wyboru :P
Tosik narobił mi stracha takiegi że cały dom na nogach przed momentem czyli o 1 dostał drgawek wysztywnień a wszystko o to że spocił sie zmarzł do lodu a mój M nie zauważył a spali razem!!
! A ja narobie rabanu jutro w przychodni francece dziecka nie potrafią wyleczyć a o szczrpionke mnie tłamszą!!!! A widziałyście conja na fb ostatnio wkleiłam?

11 lata 11 miesiąc temu #932965 przez monia89
Moja nocka skończyła się o 1 doszły nam wymioty i temp 39.8 Tosik odsypia ja popijam kawe walcze z zamykającymi się oczami i musze posprzatać sypialnie tylko nie wiem jak bo mnie aż cofa :sick:
11.30 wizyta u pediatry zobaczymy co tam wymyślą....

11 lata 11 miesiąc temu #932977 przez Azja
Hej

U nas Nocka ok pospalismy do 8 teraz obowiązkowo oglądamy piosenki na yt i powoli zbieramy się na spacer połączony z zakupami. Lecimy n targ kupić produkty bo mam wene po przeczytaniu książki kuchaeskiej będziemy gotować i piec B)

Monia wspolczuje nocki. Zdrówka dla Antosia :kiss:

Kurde Narazie tyle bo mnie tu Młody Atakuje :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #932988 przez Suzi
O Matko!! Monia! To mialas przeżycia! A moze to od gorączki??? Nie wiem co wstawilas na fb...ujawnij :huh:

Azja - a co to za ksiązka? Ta kuchnia bez pszenicy? No to ciekawie sie zapowiada!

Wyslalam dzis malza na bitwę o kombinezon do lidla a tu zonk... :ohmy: ubranka od czwartku.... :P :P :P starośc nie radość....

11 lata 11 miesiąc temu #933006 przez Azja
Suzi Tak to książka kuchnia polska bez pszenicy tylko właśnie polska wersja i przepisy są napisane pod polskie realia bo u Dawisa było tak bardziej amerykańsko

Fajne te kombinezony w lidlu tez się nad nim zastanawiałam ale młody ma 2 po siostrzencu i 2 kurtki wiec nie ma co szaleć

Mt właśnie w drodze jest tak ciepło aż trudno uwierzyć że to październik

11 lata 11 miesiąc temu #933037 przez vika
Hej dziewczyny... Zaladowlam sobie neta no i ciemna uruchomilam jakąś aplikacje która mi go wessala:-( no i wczoraj byłam bez dostępu :-( jeszcze dziś mi lokatora wyszła do domu a ja dowiedziałam sie, ze zostaje do 38 tyg potem cc:-( no ludzie to jeszcze ponad 1,5 tyg potem cc tydzień i będzie 3 tyg bez Tosi :-( ja chyba umrę :-( jeszcze dziś mialam mieszkanie oglądac i szybko decydować czy je bierzemy..... Maz musi dokończyć kwalifikacje masakra jakąś...... A jak czytam..... Spacery, zakupy ognisks zoo płakać mi się chce :-(
Wiem, wiem jestem dorosła i musze się ogarnąć ale chyba w depresję wpadnę nim się ogarnę :-(
Toska dzisuaj mi się snila.... Nie poznała mamy i mnie odpychalai:-(
Jedyny plus dziś to jak lokatorka wyszła przetransportowalam się w koniec sali pod okno i mam fajny kącik do beczenia:-(

11 lata 11 miesiąc temu #933085 przez Azja
Vika współczuje leżenia w szpitalu, ale zdrowie Milanka najwaznijesze, Tosia pewnie swietnie sobie daje rade, tylko dla Ciebie cieżka rozłąka, ja własnie najbardziej sie boje ze jak bym była w drugiej ciazy i musiałabym lezec w szpitalu to nie wiem jak bym bez Mlodego wytrzymała :S

my juz po spacerku, Mlody ma drzemke, obiadek sie robi, mam chwilke dla siebie :)

wiecie co u nas tak ciepło ze szok, miałam krótki rekaw i cieniutki sweter i musiałam sie rozebrac, bo poty mnie zalewały, podoba mi sie taka pogoda, niech bedzie jak najdłuzej :)

11 lata 11 miesiąc temu #933096 przez kaikai
Monia jak tam Antoś ?

Vika ja jak lezalam z Dawidkiem w szpitalu to tak się przyzwyczaiłam, że aż polubiłam :)
Apetyt też miałam, jadlam szpitalne i cała półkę w lodówce swojego jedzonka miałam :)
No ale teraz jak jest Dawid to nie wyobrażam sobie takiego długiego pobytu, a nie wiem czy znowu mnie to czeka.
U Ciebie kto opiekuje się mała? A Tosia może Ciebie odwiedzić ?

11 lata 11 miesiąc temu #933108 przez agat
Vika współczuję rozstania z małą :( No ale dacie radę na pewno, szybko zleci :)

Azja ciepło ciepło, ale jak zawieje wiaterek to już nie tak wakacyjnie, a Ty chyba ostatnio przeziębiona byłaś? Majtki z golfem zaraz założysz zamiast tych krótkich rękawków :evil:

Ja się czuję przeziębieniowo, ale staram się zgładzić gada zanim się zadomowi :/

Monia co z Antosiem???

11 lata 11 miesiąc temu #933138 przez vika
Azja no właśnie u nas tez tak cieplutko az trzeba przeciagi robić by się nie zadusic na sali
Kaikai mała jest z babcia raz jedna raz druga.... W końcu babcie zobaczą, że mają one wnusie bo tak do tej pory tylko rekreacyjnie ja odwiedzaly;-)
Toska grzeczna jak aniołek ;-)
A ja ciągle jem i leżę od tego ciągłego jedzenia mam nieustanna zgage...:-(

11 lata 11 miesiąc temu #933143 przez monia89
Tosik ma grype żołądkowa podobno teraz to gówno panuje! A że organizm osłabiony to moment załapał. I siostre też dopadło aż ze szkoły się wracała. A te dreszcze to reakcja na spadek i wzrost temp.
Pielegniarki od szczepień dostały opere!
Suzi artykuł dotyczący szczepień.
Vika 3majcie sie.!

11 lata 11 miesiąc temu #933163 przez Dave
Sie ma melduję się. żem powróciła od nietopery.

Ale lecę do młodych, będę później.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka