BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #465759 przez gosia28
co do kurtki też polecam zapytać po koleżankach-mamusiach, albo zajrzeć do lumpeksu. Mi się udało w tej pierwszej opcji zdobyć coś na zimę :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #465851 przez Anabelle
tweety napisał:

Jeśli chodzi o miłe wiadomości na poranek to mój mąż dzisiaj przyszedł do mnie do sypialni, położył się i pogłaskał brzuch. Potwierdził że mów dzidzi dzień dobry. NARESZCIE!

Ooo, uroczo!! :) Mój M miał falę ekscytacji po USG, a teraz miesiąc później stwierdził, że jakoś nie może sobie wyobrazić, że tam w brzuchu dzidzia jest. Chcę mi więc jutro nowe zdjęcia maluszka przynieść i czekam, aż zacznie kopać - może jak go kopnie raz, a porządnie, to już sobie uświadomi :D

Co do kurtki, to miałam wszystkie dopasowane, szwagierki się pozbyły po ciąży, a jeszcze jedna ma płaszczyk zimowy ale jeszcze karmi więc mówi, że sie nie mieści w nic normalnego.

Kupiłam sobie o rozmiar większy, luźny na brzuchu plaszczyk za 300 zł w CHT, bo w końcu całą ciąże bede chodzila w kurtce ;) A później zostanie na następną ciąże, albo oddam do krawcowej na zwężenie :)

12 lata 11 miesiąc temu #465871 przez Anabelle
Gosia 2712 napisał:

Witam:) jestem tu nowa. Tez mam termin na poczatek maja2013. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!

Witam witam :) :)

MoNiaaa napisał:

witamy nowa mamusie:)

Boze dlaczego ja juz tu nie naleze???tez chce byc majowa mamusia ale przeciez kolejny rok nie bede czekala!!!!!!to takie niesprawiedliwe:(

Monia, odpocznij troszkę, a na pewno szybko do nas dołączysz!

12 lata 11 miesiąc temu #466024 przez Sysia
WITAM NOWA MAMUSIE :)

12 lata 11 miesiąc temu #466098 przez lalka
cześć dziewczyny!!!!właśnie przeszedł mi ból głowy...trzy dniowy......ufff!!!!co do kurtek zimowych..to o mało nie wpadłam w depresję!!!!przed ciążą nosiłam M a teraz wg.allegro musiałabym kupić XXXXXXL-masakra!!!!ale mam już nową cieplutką,długą(długość przychodzi chyba razem z wiekiem..muszę mieć dupsko zakryte)
spotkałam dzisiaj znajomą z firmy,która miała termin na 16 maja...ale niestety już nie ma dzidziusia...to chyba jakaś choroba cywilizacyjna!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #466111 przez Gosia 2712
Ja pierwsza ciaze stracilam w 6 tyg i lekarz w szpitalu mi powiedzial ze zabiegi takie jak lyzeczkowanie oni wykonuja minimum 3 razy w tygodniu... Wiec cos w tym jest ze teraz czesto sie to zdarza...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #466118 przez Anabelle
O ile dobrze pamiętam z genetyki ze studiów - to niestety tak - bezpłodność oraz problemy z utrzymaniem ciąży uważa się już za chorobę cywilizacyjną dotyczącą co drugiej pary. Ja też straciłam pierwszą ciążę.

Ja przed ciążą nosiłam M lub 38, teraz teoretycznie duuuże 40 lub L, ale wtedy mam wszystko dopasowane. W moje ubrania też się wcisne, tylko czuje się jak szczelnie owinięty baleronik. W domu z radością zrzucam stanik i spodnie, po czym wskakuję do łóżka ;D

12 lata 11 miesiąc temu #466120 przez tysiiiak
Witam nowa mamusie :)

na szczescie bol glowy juz minal ufff :) mozna funkcjonowac :)

co do plaszczyka to mam nadzieje ze w moj wejde z brzuszkiem do jest luzny na brzuchu do ściskania pasem wiec zrezygnuje z paska i akurat... oby.
Jakis czas temu tez szukalam nowego wlasnie na ciaze ale jak narazie to ceny sa porazajace i moze pozniej jak juz naprawde w moj sie nie zmieszcze to beda jakies przeceny :)

ja to najbardziej sie boje ze sie wywroce jak bedzie slisko :( zawsze mialam do tego ''predyspozycje'' bo ja ciamajda jestem... chyba nie bede z domu wychodzic jak bedzie slisko ;p musze sie zaopatrzyc w jakies buty antyposlizgowe ;p

Monia jeszcze chwile i bedziesz sie cieszyc znowu :) to tylko kwestia czasu :)

12 lata 11 miesiąc temu #466124 przez lalka
hej Gosia(ja też mam na imię Gosia)ja też poroniłam w 6 t.c nie chciałam iść na zabieg!!!!dostałam antybiotyk...obserwacja i macica oczyściła mi się sama!!!po dwóch tyg znowu zaszłam w ciążę i jest ok!!!!
Gosia na kiedy masz termin?????

12 lata 11 miesiąc temu #466135 przez lalka
tysiiiak musisz się zaopatrzyć w kogoś kto będzie koło Ciebie i będziesz miała oparcie

ja póki co mieszczę się w zeszłoroczną kurtkę..nie wiem jak długo!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #466145 przez Gosia 2712
Witam witam:)LALKA Wspolczuje Ci;* Ja nawet nie wiedzialam ze mozna dostac na takie cos antybiotyki i uniknac zabiegu... Wiesz pierwsza ciaza wiec sie jeszcze nie orientowalam co i jak:P Zreszta bylam w szoku ze takie cos akurat nas spotkalo bo bardzo chcielismy tego dzidziusia:( ja mam termin na ok 10 maj:) a Ty na kiedy??

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 11 miesiąc temu #466155 przez lalka
my też bardzo chcieliśmy dzidziusia!!mam już syna 9lat!!!!dowiedziałam się ,że do 6 tyg macica oczyszcza się sama i odmówiłam...a ,że byłam ostatnią pacjentką a od następnego dnia gin miał urlop..więc przeciw wskazań nie miał!!!a termin mam na 9 maja to w sumie taki sam mamy!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #466166 przez Gosia 2712
Hehe no chyba ze ktoremus z dzidziusiow zachce sie wczesniej wyjsc na swiat:P Ja to mialam troche plamien wtedy wiec bralam luteine dopochwowo ale tylko jedno opakowanie mialam przepisane i zastanawiam sie czy nie obumarla mi ciaza przez to ze przestalam brac bo teraz chodze do innego gina i on mi tlumaczyl ze jak zaczyna sie brac takie leki na podtrzymanie to trzeba je brac do 12 tyg zeby organizm nie doznal szoku bo wtedy mozna poronic... A Tobie jaka przyczyne powiedzieli?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 11 miesiąc temu #466189 przez kasia8887
Do Urszula bardzo dziękuję za pomoc w wyłaczeniu przychodzonych maili pomogło mi to

Pozdrowienia dla mamusiek :) :) :)

12 lata 11 miesiąc temu #466195 przez lalka
mi powiedział,ze nawet gdybym poddała się zabiegowi i wysłali wycinek do Warszawy to nie będzie mi wstanie powiedzieć od czego..jaka była przyczyna!!!stwierdził,że gdyby nie fakt,że:wyleciała:ze mnie kosmówka to on tu ciąży nie widział!!!ot co!!!!a ja robiłam dwa testy!!!jedna kreska była gruba a ta co pokazuje ciążę była bladuśieńka.....i drugi tak samo!!!!więc wg.instrukcji byłam w ciąży!!!!ale pewnie tak miało być!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka