BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #793878 przez vika
Tysiak nam pomogło i to po kilku kroplach....dlatego polecam bo na pewno nie zaszkodzi a pomoże :)
www.vitispharma.pl/dicoflor_krople_nowe.php tylko nie wiem dlaczego nam kazała dawac 10 kropli skoro tu pisze że do 12 roku 5 kropli :angry: :huh: :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793905 przez KarinaM
Dzisiaj pobudka na mleczko o 4. No ale jak się nie doje wieczorem to takie skutki. To nic.

Justynko dzięki za info o Bebiko. Jadę dzisiaj na zakupy na chrzciny to wejdę do Rossmana.

Alex ja używam Bebiko od początku i młodej nic nie jest. Tylko że zageszczam Jej kleikiem ryżowym. Nie dużo dodaję: 2 lub 3 łyżeczki.

Lecę spać bo rano trzeba wstać szykować Igora do szkoły a siebie i Irinę na zakupy.

A co do wady wzroku to ja mam astygmatyzm i wychodzi tak że na jedno oko mam -2 cylinder -3,5 a na drugie -2 cylinder -4,5. Wadę odziedziczyłam po rodzinie ojca. Ja chciałabym zrobić sobie operację korekcji laserowej ale boję się bo jest sporo przypadków że widzą jeszcze gorzej. Więc wolę widzieć tak jak widzę. A koszt też mnie przeraża. Ostatnio to w moim przypadku było 2500/3000zł za jedno oko. Do tego dochodzi dojazd do W-wy lub innego miasta i ewentualne badania wstępne na które trzeba dojechać. Zostanę przy soczewkach. Muszę też zrobić okulary.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793908 przez KarinaM
Najlepszego dla naszych dzisiejszych polroczniaczkow: Zuzi, Diany i Kubusia. Bądźcie zdrowi i nie dokuczajcie mamusiom. A mamusiom gratulacje wytrwałości.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793912 przez sisina
Witam :)

podczytuje was regularnie ale nie mam czasu napisac Fabian marudny chyba tez akcja zeby sie zaczela choc jeszcze nic nie widać :dry:

STO LAT DLA NASZYCH POLROCZNIAKOW :laugh: NO I SPOŻNIONE DLA IGUNI :laugh:

matko niedlugo to bedziemy skladali zyczenia na roczek tak ten czas leci....

a mam pytanko czy ten Dicoflor jest na recepte???czy bez recepty???

Moj na w sobote pol roczku i moj maz zamowił torcik maly z szostka na środku :lol: ma pomysły co :)

11 lata 5 miesiąc temu #793937 przez vika

11 lata 5 miesiąc temu #793974 przez moniaaak
Suzi wiem, co jak co, ale skład to ja teraz czytam dokładnie. Dawałam akurat z Bobovity, a tam nie ma kukurydzy.
Co nie zmienia faktu, że z kukurydzą też będę musiała spróbować.

Dziewczyny macie pomysł na bezinwazyjne zmienianie pieluchy w nocy? Bo u nas kończy się to rozbudzeniem i przynajmniej 1,5 godzinnym marudzeniem.Ale około 3-4 nad ranem ta pielucha jest tak mokra, że i tak marudzi.
Mam nadzieję, że jak te zęby wyjdą, to będzie trochę lepiej, bo na razie to co 1,5- 2 h pobudka na jedzenie, a w międzyczasie też kilka z płaczem. Czasami wystarczy smoczek, a czasami muszę wziąć i przytulić.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793985 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaków :kiss: :kiss: :kiss: Dla Zuzi, Dianki, nowej solenizantki Gabrysi i oczywiście dla rodzynka wśród jubilatów Kubusia :kiss: Dla wszystkich buziaczki od cioteczki a Kubuś zapodaje piąteczkę :)

Nocka taka sobie :dry: Jak już usnął o tej 22 :angry: to obudził się o 3. Mleka nie chciał ale zasnął u mnie na rękach i spał tylko na rękach. Przy odłożeniu do łóżeczka odrazu się budził i już do zabawy go ciągnęło więc od 3 spał ze mną ;) Wstaliśmy o 8 i zjadł pięknie mleczko :laugh: uff

11 lata 5 miesiąc temu #794006 przez Daarikaa
Wszystkiego co dobre dla Zuzi, Diany, Gabrysi i Kubusia Rośnijcie zdrowo

Nocka fajna i rano bez problemow zjedzome mleczko.

Karina moi znajomi robili operacje na oczy i sa bardzo zadowoleni, narzekaja jedyni niektororzy na suchosc oka ale przy soczewkach to tez wystepuje wie cto nie jest najgorsze, jedynie cena zwala z nog 3 tys za oko no ale soczewki i okulary tez kosztuja i po jakims czasie pewnie sie zwroci

11 lata 5 miesiąc temu #794011 przez moniaaak
O faktycznie- ile mamy dziś solenizantów :)

Wszystkiego najpiękniejszego dla Dianki, Gabrysi, Zuzi i Kubusia :).

No i dla wczorajszej Iguli- oby alergia szybko poszła precz :)

11 lata 5 miesiąc temu #794022 przez Olga60
Dzień dobry :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ŻYCZYMY NASZYM PÓŁROCZNYM JUBILATOM :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #794029 przez Olga60
Karina ja też dzisiaj karmiłam o 4, weszłam na forum minute po Twoim poście :laugh:

Natasza podczas "drugiego śniadania" jajo na miękko - pół żółta, piętka chleba memłana i soczek już nie jabłkowy :P a malinkowy :laugh:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #794033 przez demoniqe
Kubula dziękuje za życzonka :)

Wszystkiego naj dla dziewczynek!!

Olga Kuba śpi tak od małego nawet w czasie drzemek w dzień, mówią że dzieci należy odzwyczajać od tego dopiero po pół roczku, jak minie odruch moro. Tak też zaczynam od dziś robić :) najpierw uwalnia się jedną rączkę ze śpiworka a potem drugą :) i dziecko podobno samo się odzwyczaja. Mój śpiworek ma taka opcję uwalniania rączek.

moniiaaak u mnie czasem mały źle reagował na sam sok z jabłka, był za mocno słodki, więc niania dodaje mu teraz pół marcheweczki i wsuwa po 100 ml.

Alex do mnie też wczoraj dotarła zawieszka z Fisher Price. Dodatkowo kupiłam też magiczna kostkę na allegro, która Kubula uwielbia.

Dziś z okazji skończenia pół roczku Kuba spał od 19:30 do 3 zjadł cycusia i spał do 5:50 :) i tak o 6 wstaje do pracy więc nie robiło mi to różnicy. Mam jednak nadzieję. że da nam pospać do 7 przy okazji soboty :)

11 lata 5 miesiąc temu #794047 przez Alex_87
Wszystkiego naj naj naj dla Dianki i Kubusia, rośnijcie zdrowo :)

Właśnie zastanawiam się czy nie kupić tego Bebiko bo w Biedronce jest 500g za 20zł, nie wiem czy tanio czy nie, ale chyba taniej niż te inne mleka, zresztą mi tylko do kaszki będzie potrzebne. Kiedyś w pierwszym miesiącu dawałam jej Bebilon, ale za puszkę mąż płacił coś koło 40zł, nie pamiętam już.

Moja jest mocno cyckowa, ale smokiem nie gardzi :D no i racja, lepszy smok niż kciuk, lub ciągłe wiszenie na cycku, wiadomo, że w pierwszych 3 miesiącach napewno kontakt z mamą i jej piersią jest ważny, ale później to już trochę ciężko ;) Moja mama mi dawała smoka chyba do 2 lat i ze zgryzem i zębami mam wszystko ok, a odzwyczaiłam się szybko, w zasadzie to mama powiedziała, że ktoś ukradł smoka i tyle :D

Ja strasznie bym chciała taką operację, ale póki co mamy inne wydatki no i wolę te kilka tyś przeznaczyć na coś innego, ale marzy mi się kiedyś wstać rano i widzieć wszystko wyraźnie bez zakładania okularów/soczewek :cheer:

11 lata 5 miesiąc temu #794050 przez vika
Wszystkiego Naj Naj Naj Dla kochanych półroczniaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Olga hahaaa Nataszce musi smakować ta pajdka chlebka :laugh: jakbym Tośkę widziała :kiss: :kiss: :kiss: słodka :kiss: :kiss: :kiss:
Właśnie wróciłam z przychodni badania porobione wyniki w przyszłym tyg :huh: kurcze moja starsza rzeczywiście ma kurzaje na stopie :cheer: :cheer: :cheer: no masakra jakaś mam nadzieję,że to zejdzie bo jeśli nie to trzeba będzie usunąć....
wczoraj tatuś wykąpał Tosie przed 18stą zjadła i usneła :cheer: no myślał by kto jak została sam na sam z tatusiem to poszła spać w sekundzie.....jak ja ją usypiałam poprzedniego dnia trwało to 3.5 godz :cheer: glista jedna :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #794087 przez moniaaak
vika- nie łudziłabym się, że same zejdą. Ja miałam w ciąży jedną, pozbyłam się jej i co z tego jak zrobiła mi się w innym miejscu.
Muszę iść do dermatologa z tym.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka