BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #817648 przez Daarikaa
Tysiiak u caluj tego mojego zieciunia mocno :) daj znac po lekarzu

my dzis spalysmy do 9 i Klaudia rano przesikala pampersa wiec powidz nas obudzila :D:D widze ze znowu siusia w nocy no i dobrze bo martwilam sie ze cos nie tak z nia :)

dzisiaj ciag dalszy szukania wozkow, wczoraj na allegro jeszcze jeden wpadl mi w oko allegro.pl/nowosc-wozek-spacerowy-baby-m...lus-i3862991935.html

Olka wspoloczuje i zycze zdrowka dla Weronisi! daj znac co i jak, jak juz dojdziesz do siebie. czy masz jakies podejrzenia od czego to moglo byc..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #817681 przez paninka87
Olka! z jakiego powodu te drgawki? Kazali Wam zostać na obserwacji?

Tysiaaakwspółczuje... skonsultuj to z lekarzem.

Jeju dlaczego te dzieciaczki muszą się tak męczyć?

Ja przy Amelii też latałam, sprzątałam, wszystko było na cacy ;) Przy dwójce nie jest już tak lajtowo, niestety się nie da... po prostu wyluzowałam... mąż raz pomaga, raz nie... jemu nie przeszkadza bałagan mi oczywiście tak ale na co moje starania jak ja chwilę znów tak samo wygląda... nie powiem kurze podłogi łazienka obowiązkowo ale jakaś pedantyczna nie jestem... zawsze pół soboty poświęcałam, mąż narzekał że nigdzie nie wychodzę i tak w kółko... postanowiłam troche spauzowac :P

11 lata 5 miesiąc temu #817686 przez moniaaak
Jeszcze pytanie- wiem, że niektóre z Was podawały dzieciakom żelazo.
Robicie to jeszcze? Bo nam pediatra zlecił. Dopiero jak minie katar.
Macie jakieś rady jak to dawać, żeby się najlepiej wchłaniało?

U nas dziś katar strasznie się wzmógł( a to już piąty dzień), na widok aspiratora i soli morskiej jest ryk.

Olka a lekarz nie powiedział od czego to mogło być. Chyba drgawki nie biorą się z niczego?

A jeszcze co do sprzątania to mam lenia ostatnio- Kacper jak nie śpi to wymaga teraz uwagi non stop. A jak śpi to ogarniam obiad dla nas i dla niego. A potem sobie trochę odpoczywam :) A co :D

11 lata 5 miesiąc temu #817691 przez Alex_87
Hej :)

Olka a na eeg wszystko dobrze wyszło? w jakich okolicznościach Mała dostała drgawek? Spała, bawiła się? idziecie do neurologa?

Ja na swojego J. nie mogę narzekać, że nic nie robi, bo czasami to robi więcej niż ja :D zresztą jak chce mu ponarzekac, że jestem zmęczona czy coś to włącza mi się lampka, że przecież staramy się o drugie dziecko i wtedy co powiem? :P w sumie to ja nie jestem zmęczona, moje dziecko zrobiło się grzeczne a jak trochę pomarudzi to bez przesady, to jest tylko dziecko ;)

w nocy miałyśmy kilka pobudek, w końcu mąż się wkurzył podał małej Camilię i do 7.30 był spokój, dzisiaj podam jej od razu przed spaniem i zobaczymy czy będzie się budzić.

Achh i jeszcze Olga pisała jak ostatnio uczyła Nataszę zasypiać w łóżeczku, dziś zrobiłam tak samo i po 15 min zasnęła w łóżeczku :) a zazwyczaj odbywa się to przy cycku :)

Tysiak ucałuj Kubusia od swojej drugiej synowej :)

11 lata 5 miesiąc temu #817701 przez pauluska
Co do spania to wiadomo że nauka gładko nie pójdzie jak Maluchy przyzwyczajone do zasypiania przy mamie ale wydaje mi się że lepiej zacząć uczyć ostatnio czytałam o dziecku chyba 2 czy 3 letnim które spało trzymając mamę za włosy inaczej się budziło więc mama musiała iść spać razem z dzieckiem i nie daj Boże odejść dzieciaczki już są duże wydaje mi się że to tylko im i mamom wyjdzie na dobre jak będę miała drugie dziecko od razu będzie tylko łóżeczko jak sobie przypomnę nasze akcje z Igą to jeszcze ciary mnie przechodzą ten płacz oj ,teraz pięknie zasypia jak ją odkładam mimo że czasami się kotłuję z pół godz ale bez płaczu :)

11 lata 5 miesiąc temu #817718 przez tysiiiak
Ehhh lekarka zaleciła fenistil w kropelkach 3x dziennie po 8 kropelek do tego smarowac Allerco. Jak się poprawi to zacząć żółtko podawać. Na kupki dicoflor i naturalnie czyli jabluszko/sliwka. Na domiar wszystkiego Kubuś ma szmery na serduszku. Dostałam skierowanie do kardiologa dziecięcego. PowiedzIała ze to moga być te szmery niewinne ze względu na to. Ze szybko rośnie ale trzeba sprawdzic.

Olka współczuję :*

Kubuś wycalowany :* :)

A ja z tego wszystkiego rozplakalam się jak dziecko :/
Dziś dolaczam do mam-zombie.

11 lata 5 miesiąc temu #817723 przez tweety
moniak, ja podawalam wformie płynnej, ale wazne zeby to bylonie zaraz po ani przed mlekiem. mleko zmnirjsza wchlanianie zelaza

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #817726 przez tweety
ah laseczki pochwale sie bo zrobilam wreszcie zdjecie jak rosne. oto Adas
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #817735 przez pauluska
tweety piękny brzuszek jej zero rozstępów ja na swój patrzeć nie mogę :D

tysiiiak
szmery to chyba częsta przypadłość u Maluchów będzie dobrze a alergia no cóż masz w rodzinie to wiesz jak jest ale Kubuś może wyrośnie swoją drogą późno u Was wyszła.

11 lata 5 miesiąc temu #817738 przez tweety
pauluska napisał:

tweety piękny brzuszek jej zero rozstępów ja na swój patrzeć nie mogę :D

ciiii żeby nie zapeszyc. narazie nic ale nie dbam o niego jak w pierwszej ciazy. no i teraz jest 25 a jak ogladam zdjecia to taki mialam w 30-32 tygodniu. Adas ma wygodnie tam.

11 lata 5 miesiąc temu #817740 przez moniaaak
tweety śliczy brzusio:). Kurczę- sentyment mi się włączył:).

tysiiiak a żadnej diety eliminacyjnej Ci nie zaleciła?

Odnośnie usypiania to Olga jeszcze zapytam- ani razu się nie złamałaś i jej nie podniosłaś?

Ja muszę poczekać aż katar minie, bo od płaczu jeszcze gorszy będzie i błędne koło.
Ale koniecznie musze podzialać w tym kierunku, bo przecież im starszy tym gorzej oduczyć.

My już po obiadku Małego, teraz czekam na męża.
Dziś pierwszy raz wychodzę na dłużej, zaczynam ten kurs. Ale zostanie z P. to będę spokojna. Pewnie gorzej będzie jak któraś babcia zostanie, tym bardziej że ostatnio pokazał na co go stać jak został na kilkanaście minut.

11 lata 5 miesiąc temu #817742 przez tweety
tysiak, troche mnie zatkalo. ojcowski to ojcowski a nie komputerowy.

11 lata 5 miesiąc temu #817746 przez tysiiiak
Tweety też mi się tak wydawało ... :/ super domek ma Adaś :) pewnie już nieźle daje czadu :)

Moniak co do diety to mówiła żeby dawać jak daje i żeby raz.dziennie dalej coś z glutenem dostawał i to wsio.

11 lata 5 miesiąc temu #817749 przez gusiek_kom

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 5 miesiąc temu #817753 przez moniaaak
tysiiiak a jak duże ma plamki na rączkach? Możesz zrobić jakieś zdjęcie?
Pewnie nasze widziałaś- podobnie to wygląda czy inaczej?
Kurcze mi kazali odstawić nabiał, Tobie nie. Nie czaję tego.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka