BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #866395 przez tysiiiak
My byliśmy troszkę na placu zabaw :) Kuba podziwiał obsrańce (gołębie) :P, na zakupkach i teraz Kuba dosypia na balkonie a ja zrobiłam obiadosa dla M. a dla Kuby przypomniało mi się że mam zamrożony jakiś obiadek :)
Narazie sacery odpadają bo nie chcę tych kolanisk przemęczać.

Biedny Mikuś :( :kiss: Dokładnie oczy dookoła głowy :O

Kubue idzie górna dwójka i taka dziwna gulka mu się tam zrobiła a wczoraj wyglądało jakby sam rożek ząbka się przebijał.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #866401 przez vika
Kurcze a ja wlaśnie rozmawiałam z przyjaciółą przez tel i okazalo się,że jej mały w szpitalu od wczoraj jelitówa...a dzieciaczki spędzily w sobotę raze jakieś trzy godz.... :ohmy: :ohmy: :ohmy:
moja dis zaliczyła już trzy drzemki a ostatnio sypia tylko raz :ohmy: jeszcze przed chwilą kichła i wypadła jej taka kiśc gluta z krwią WTF :unsure: :unsure: :unsure: Mam nadzieję,że żadna jelitówa nas nie dopadnie :ohmy: :ohmy: :ohmy:
no i u mnie po sałacie na obiad...właśnie ją spalilam :ohmy: :ohmy: :ohmy: a i tak mi smakowała jak jakieś stare stęchłe babcine ciapy :ohmy: :ohmy: no to same ziemniaczki z jajem zjem :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #866406 przez demoniqe
Alex gratulacje!

Ja wczoraj pierwszy dzień od środy wstałam z łózka, i chyba niepotrzebnie.

Siedzę właśnie w pracy i chyba znów mam gorączkę, zbiera mnie na wymioty :( wczoraj też mnie tak zbierało. Masakra!!! ja chcę być już zdrowa!

11 lata 10 miesiąc temu #866425 przez ewela86
joasiu dzielny Mikuś :) ucałuj go od teściowej w ten paluszek :silly: słodko wygląda skubiąc ten plasterek :)

vika chyba za wielką ochote miałaś na tą sałate że przypaliłaś :lol: ja zawsze tak mam że jak mam na coś wielką ochotę to spartolę :ohmy:

tysiak my tez się męczymy z zębami ale ja nawet nie wiem którą stronę celować :S

demonique lepiej się wykuruj do końca żebyś sobie większej biedy nie narobiła!!! zdrówka!

11 lata 10 miesiąc temu #866429 przez moniaaak
Dziewczyny, nie daję rady- co przeczytam parę stron to coś mnie odrywa i ciągle jestem do tyłu:(.
Wrrr...może daruję sobie nadrabianie i spróbuję być na bieżąco.
Alex... czy mnie oczy nie mylą- widzę kolejny suwaczek? Gratulacje Kochana i trzymam kciuki:) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Joasia z tym przesileniem to u mnie podobnie- nawet dziś dupy na spacer nie ruszyłam.Po 16 jadę na angielski, a do Kacpra dziadki przyjeżdżają to może ich wykorzystam :D.

Tak w skrócie to u nas tak sobie- byłam w piątek z Kacprem u lekarza, bo jakieś dziwne krostki mu w pachwinach wyskoczyły. Przy okazji próbowałyśmy go z lekarką zważyć. Tak średnio nam wyszło bo się wiercił, ale w bodach i pieluszce ważył mniej niż tydzień wcześniej.
Wobec tego dostaliśmy skierowanie na usg i brzuszka i mocz, bo krew 2 tyg temu była ok. W sumie to się zdziwiłam, bo zaczął trochę lepiej jeść. Szału nie ma, ale powoli obieram już na niego sposoby ;). Tylko, że mam wrażenie, że kupsztyle sadzi takie, że wszystko przez niego przelatuje.
A i przy okazji wizyty okazało się, że idą mu czwórki(prawdopodobnie dwie na raz), ale jedna na pewno. Dziąsełko z jednej strony ma biedaczek aż sine... i efekt jest taki, że jak mu nie dam Nurofenu na noc, to ciężko jest.
Prawdopodobnie problem z wagą i jedzeniem to przez to, ale sprawdzić trzeba.

Powoli też przechodzimy już na normalne mleczko i zaczęłam dawać mu Danonki:).
To chyba tyle u nas w skrócie.
Kacper łobuzuje, wszędzie włazi, wszędzie grzebie i wszystko go ciekawi. Ech... życie jest piękne :laugh: ;) ;) ;)

11 lata 10 miesiąc temu #866481 przez tysiiiak
Moniak mam nadzieję, ze jak ząbki wyjdą to i jedzenie się poprawi. Oby usg i mocz były wporzadku :) Kacperek to ma chyba najwięcej zabkow :)
chcesz całkowicie zrezygnowac z mm ?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #866504 przez vika

11 lata 10 miesiąc temu #866514 przez Daarikaa
Hej

Vika jak fajnie ze z fasolka wszystko dobrze, odrazu czlowiek spokojniejszy po usg co nie? :)

Moniiak ale synusiowi szybko wychodza zabeczki, niedlugo bedzie mial z glowy bol zebow :)

Joasia biedny Mikus, ale niestety nawet jak mamy na oku nasze szkraby to one i tak znajda sobie sposob zeby sie w jkis sposob uszkodzic :dry:

My dzis caly dzien prawie na dworze, najpierw powozilismy ja rowerkiem a pozniej rozlozylysmy kocyk i bawilysmy sie na podworku Po takim wietrzeniu Klaudia druga drzemka miala mega dluga jak na siebie bo 2 h :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #866518 przez Daarikaa
a o to maly kujon hehe ;P

i
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #866544 przez tysiiiak
Vika widzisz niepotrzebnie się martwiłaś!! Nie stresuj fasolindy :D :* śliczna :) chociaż na fasola mi wygląda niż fasolinę :P Super że ginka okazała się dobra i bliziutko :)

Noooooo Klaudusia boska :) ale ma raj na podwórku :) Nie ma to jak poczytać książkę na świeżym powietrzu :D Jaka ona duża :) Jak na rowerku się podoba Klaudusi? :)

Kuba miał kryzys o 18 i prawie zasnął u mnie na kolanach ale przetrwaliśmy to i teraz bawi się w najlepsze :)

11 lata 10 miesiąc temu #866551 przez Daarikaa
Tysiiak chwile posiedzi w tym rowerku ale juz ma za dlugie nogi i haczy i o pedaly i o ziemie :dry: hmmm Ja przy okazji jej "czytania" opalilam sie hhe :D
Jakby Kuba zasnal Ci o 18 to chyba bys do polnocy pozniej z nim siedziala bo on raczej z tych nocnych markow hehe

11 lata 10 miesiąc temu #866554 przez tysiiiak
Darika no tak myślę, żo koło 23 by zasnął potem na noc :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #866574 przez moniaaak
tysiaak nie:). teraz przechodzimy na normalne mm, Do tej pory Kacperek pił mleko sojowe Isomil 2, ale ponieważ ten AZS już kilka miesięcy temu zniknął i nie wraca to próbujemy teraz normalnego.

Jaka KLaudusia już duża- śliczna dziewczynka :).

VIka jeszcze raz gratuluję :). Pamiętaj, żeby dbać o siebie.

11 lata 10 miesiąc temu #866575 przez pauluska
Dziewczyny dajecie już dwudaniowe obiadki ? Jeju mi weny zabrakło na gotowanie :/

11 lata 10 miesiąc temu #866587 przez agat
Pauluska u nas dwudaniowe obiadki wyglądają tak, że ok 12.30 Adaś je zupkę ugotowaną najczęściej tylko dla niego, a ok 14 je z nami obiad. Kładę mu na tackę kawałki mięska, warzyw z naszego obiadu i sobie wcina. Na razie dużo tego drugiego dania nie zjada, ale przynjmniej ćwiczy samodzielne jedzenie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka