BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #691072 przez WisniaJ
Kakaszka moja mama tez miała superświeże informacje na temat porodów aż się za głowę łapałam... :lol: Co do coli to ja jak wypije szklankę czy dwie to Gabi nic, wiec spoko nie wszystko stracone :)

Gochens a ta herbapolu to z anyżem i jeszcze dwoma ziołami? Bo jeśli tak to ja ta sama herbatkę piłam tylko ze po 1 saszetce 4x dziennie i kolki były jak cholera po niej... :/ Zazdroszczę ci!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #691079 przez cordis
kakaszka jeszcze się nie stresuję dobrze że wszelkie stresy przejął mąż i on lata spanikowany:), a żeby jeszcze było weselej to na usg dziecko bawiło się pępowiną zamiast wychodzić na świat plac zabaw w środku sobie zrobił.
Ja już mam dość, ale telefonów z pytaniem " rodzisz?, urodziłaś? no ile jeszcze?"

11 lata 8 miesiąc temu #691100 przez kakaszka
cordis mnie tez juz to wkurza. wszedzie, nawet ekspedientki w sklepie mnie juz pytaja kiedy kiedy. kurde, co ja jasnowidz :) juz nie wspominam o moich rodzicach, co sie stresuja jak nie wiem kto ( jeszcze sie rozchoruja nie daj boze ). no to sie nie dziwie czemu maluszki sie nie spiesza, w brzuchu u nas maja wszystko co trzeba do szczescia :D

wisnia moze od coli malej nic nie bedzie, ale ilosc cukru niestety nie wchodzi w gre jak juz sie zacznie dieta :)

haniu ale mnie pocieszyalas :P ja sie trzymam tego, ze dzien jeszcze dlugi :P

11 lata 8 miesiąc temu #691128 przez violcia00
Dziewczyny juz nie dlugo Wam zostalo,oby jednak nie trzeba bylo wywolywac tego porodu.

Ja tez mialam dosc długi poród,ale juz o tym nie mysle.

Cholera wzielam sie za pranie,a tu pralka sie zepsula,maz pojechal odebrac mame z lotniska,to mi tam nie zagladnie,musze czekac,moze uda sie naprawic :unsure:

Wysprzatalam juz ladnie mieszkanie,a teraz biore sie za obiad.

Cieplo dzisiaj,ale bez upalów :blush:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691147 przez Agusia83
Hejka.
Najpierw chcialam napisać,ze o6 rano Malutkamilka byla na porodowce. O 4 odeszły jej wody a na godz.6 miala skurcze co 8-10 minut. Tak wiec czekamy na koleknego maluszka.

Abra,przyjmij ode mnie gratulacje,cudny pulpecik :laugh:

Malgosie,tobie również niech fanfary rozbrzmiewaja. Czekamy na fotke.

Bylam z Arturkiem w szpitalu na badaniu tsh.i ft4. W ciągu 2 dni przybral na wadze 130g:-) jest dość spokojny,je często,ale z racji wagi tak ma i dużo spi.
Mnie od wczoraj chce sie kupe,ale psychika mi nie pozwala. Peklam do samego tylka.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691201 przez kakaszka
ale malutkamilka mi psikus zrobila :)
ale nic, trzymam mocno kciuki i zycze powodzenia.

agusia to moze zjedz cos takiego na kupke ( typu pare sliwek suszonych, nie wiem czy mozna przy karmieniu, ale to byl przyklad) i zeby samo poszlo.

11 lata 8 miesiąc temu #691232 przez violcia00
Malutkamilka powodzenia.

Agusia ja tez mialam problemy z wypróznianiem sie,ale jak jeszcze bylam w szpitalu to polozne mi daly cos do picia(na poczatku nie wiedzialam co to)dopiero jak mnie pogonilo do kibelka :lol:

fajnie ze juz wiekszosc maluszków wyszla...a reszta mamusiek nie rozpakowanych czekac cierpliwie,moze lada dzien cos ruszy :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #691245 przez Gochens
Wiśnia bez anyzu ten koper ;-) jak nie pomoże to też kupię te krople co Ty poczekam do końca tygodnia...
Hania mój poród też był długi ale lepiej o nim zapomnieć ;-)
Agusia mnie też na początku się chciało i miałam opory... Poczekaj do momentu aż krecik będzie u wylotu ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #691311 przez Ikunia1910
Jak tam Mautka?

Brzuchatki nie przejmowac sie juz niedługo :)

A ja sie chyba zaliczam do tych szybkich porodów od odejscia wod do mety 4,5h.

Gochens krecik powalił mnie na łopatki :woohoo:

U mnie psia pogoda caly dzien leze w łóżku i mam wszystko w dupencji. Spiochamy sobie z moją dziunią mała :silly:
Wczoraj B. Przywiózł karton pampersow chusteczek pudru i podkadow no i karton ciuchów od znajomej, takze narazie łapie punkty :blink: a dzisiaj ma kapac zoche znowu. No chwalę go ale tylko na forum :P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #691325 przez kakaszka
Ikunia uzywasz pudru? bo jakos mi sie wydawalo, ze sie od tego odeszlo, a za bardzo na ten temat nic nie wiem.

11 lata 8 miesiąc temu #691333 przez WisniaJ
Ja tam do dupki używam tylko Bepanthen bo jest rewelacyjny, super się wchłania i baaardzo fajnie rozsmarowuje w porównaniu do innych :) Żadnych pudrów, nic.

Lecę właśnie sobie uciąć z mężusiem drzemkę, bo Gabi też sobie śpiulka a my po obiadku :lol:

Malutka trzymam kciukasy za Wikunię!!! :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691351 przez aleksiaa88
Chyba wczoraj mnie owiało nie wiem jak i gdzie albo i wiem w aucie ale miałam lekko uchylone okno i przeciągu nie było a poza tym było ciepło. Wieczorem się zaczęło w domu 27 stopni a mnie talepało od zimna zaczęłam się ubierać i nic, a piersi tak bolał ciężko było je dotknąć czułam też ból w kościach i co jakiś czas napady zimna, dziś wstałam i jest lepiej ale jeszcze trochę bolą ale nie tak jak wczoraj. :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #691371 przez Marta1985
Gratuluję dziewczyny :-) super ze juz macie maluszki przy sobie :-) no i Malutkamilka też już zachwile wpisze wikusie do tabelki :-)

A ja byłam dziś na mieszkanku i kucunię sprzątnelam :-) no i zamówiłam firanki ;-) a teraz malutki na cycu wisi a potem idziemy spać :-)

11 lata 8 miesiąc temu #691376 przez Ikunia1910
Kakaszka na poczatku kupilam tylko sudokrem. Ale jak juz zobaczyłam z czym to.sie je to peder kupilam z nivei a B. Zamowil piderek z linomagu na zaś. Używam go po kąpieli do paszek do fałdek na szyjce i nóżkach i dupke tex obsypuje zeby choc chwilke suchutka była ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691421 przez szósteczka
Gratuluję świeżo upieczonym mamom, pisalam wczoraj ze malutkamila sie rozpedza :-)
Ja bylam dzis w przy godni skontrolowac wagę Pawełka i od.wyjścia ze szpitala czyli w 3tygodnie przybrał 620gram. :-) całkiem nieźle. Pozdrawiam zdoecia babelkow śliczne
Ikunia super ze tatuś sie stara oby tak dalej trzymam kciuki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka