BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691422 przez kakaszka
krcze u mnie mala dzis szaleje w brzuchu, naciska chyba na wszystkie mozliwe nerwy i organy. wredota sie ze mna droczy :)

a co do pudru to ja myslalam, ze kremik wystarczy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691427 przez Marta1985
A my dupke smarujemytylko po kapaniu Bepanthenem ... tak nam polozna polecila zeby w dzien nie smarowac niczym ... a raz jak mu jakies 3 krostki wyskoczyly to uzylismy sudokremu i tyle :)

Wogole polozylam Bartusia na brzuszku na przewijaku i zasnal ... spi juz tak ponad godzine :) wypial jeszcze tyleczek i ooo ... zadowolony :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691459 przez WisniaJ
No według nas Bepanthen najlepszy na dupala. Nivea super ale jak się już odparzenie zrobi, bo tak do każdego użycia to za gęsta. A Sudocrem jakoś mi nie podpasował, zwłaszcza jego zapach.

Gabi tez coraz bardziej lubi na brzuszku leżeć i raz tak zasnęła :) coraz wyżej główkę podnosi i się już tak nie wkurza :)

Kakaszka a co ty tu jeszcze robisz? Pakuj się na porodówe i to szybko :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #691463 przez Hania84
Ja dwa razy dziennie smaruję małej sudocremem i jest okej. Mnie tam zapach sudocremu się podoba :)

Byliśmy na zakupkach małych spacerkiem...wróciliśmy do domku ...zajrzałam do skrzynki i miałam dwie przesyłki od rodziców...jedna to kropelki dla małej a druga to niespodzianka od mamy...no i mój nie mógł się oczywiście doczekać i nożyczkami otwarł przesyłkę i ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #691473 przez kakaszka
wisnia ja bym z checia, juz dawno zwarta i gotowa ( wlasnie zwarta, a nie rozwarta) :D tylko jak tam pojade, to mnie z tamtad wygonia :D grr

haniu domyslam sie jak sie poczulas, mialam pare razy podobne sytuacje. bo po co myslec, jak mozna pociac :)

11 lata 8 miesiąc temu #691487 przez Agusia83
Mamy corcie malutkiejmilki:-3200g i 54cm dł.
Porod ciezki,ale byla bardzo dzielna.

11 lata 8 miesiąc temu #691489 przez kakaszka
100 lat dla kruszynki i mamuski :D

11 lata 8 miesiąc temu #691503 przez szósteczka
najlepszego i calusa najwiekszego dla.mamusi i niuniusi:o)

11 lata 8 miesiąc temu #691513 przez Gochens
O proszę cóż za wiadomość ;-) gratuluję Malutka!!!!

My po wizycie u chirurga która trwała może 2 minuty... Doktorka stwierdziła że krwiaki są malutkie i że wsysna się same tak więc nie pozostaje nam czekać ;) oby miała rację!

Mąż na piłce ja w wannie a mały na monitorze niani :-) jednak ten wynalazek bardzo się przydaje, jak idziemy z suka na dwór -idealnie :-P

11 lata 8 miesiąc temu #691518 przez Gochens
Hania współczuje pomysłu ukochanego, teraz niech ta bluzką kurze co sobota wyciera -nauczka musi być!

11 lata 8 miesiąc temu #691542 przez srenka_918
Witam Was Mamuśki Czerwcowe ;) Pewnie już wszystkie urodziły, Próbowałam od jakiegoś tygodnia się tu odezwać, ale co weszłam to strona się tylko załadowała, klikałam odpowiedz i mnie wyrzucało...
Mniejsza o to, już jest ok

Gratuluję wszystkich słodkich maluszków i udanych porodów ;)
Jeśli jest któraś jeszcze jak ja, 2w1 to życzę nam szybkiego rozpoczęcia akcji ;)

Ja niestety jeszcze nie urodziłam... 2 razy byłam w szpitalu ze skurczami, za pierwszym razem ktg pokazało że są nieregularne i za słabe a szyjka szczelnie zamknięta. Podali mi zastrzyk rozkurczowy i wysłali do domu. Po tygodniu miałam bóle, ale nie do końca skurczowe ale takie jakby mnie ktoś kłuł ciągle w jednym miejscu, pod ktg skurcze słabe ale regularne, na usg okazało się że coś dzieje się z jednym mięśniakiem, dokładnie to nie wiem co, dostałam kroplówkę i po 2 godz puścili mnie do domu.
Teraz minęły 3 dni, już mnie nic nie kłuje... Na poniedziałek mam się zgłosić znów do szpitala tym razem na cesarkę... Wolałabym do tego czasu urodzić naturalnie...
Może poradzicie mi jak można przyspieszyć akcję? Mam jakieś skurcze ale te przepowiadające... Chciałabym rozkręcić mój organizm do porodu

11 lata 8 miesiąc temu #691550 przez Ikunia1910
Malutka gratulacje:) czekamy tu na Ciebie i Wiktorie.

Haniu... "skoro faceci są z marsa to niech tam ku*wa wracaja" moj ulubiony cytat z lejdis.
Przykro mi z powodu bluzeczki ale mamcia na bank wysle ci drugą :)

Gochens to super ze krwiaczki sie same wchlona :)

Ja juz wykapana i odpoczywam, jej caly dzien przelezalam jyz dawno nie złapałam takiego lenia jak dziś to chyba ta pogoda. Do 21 relax z ksiazka a później kapiel niuni cycuch i ajciu:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #691675 przez kakaszka
srenka ja jestem jeszcze w dwupaku i wyprobowalam juz wszystkie mozliwe pomysly na przyspieszenie :) ( seks, bieganie po schodach, mycie okien, masaz sutkow, przysiady ) jedyne to olejku recynowego nie probowalam, ale ja sei boje takich specyfikow, wiec wole czekac. takze to co napisalam do dupy jest i nic nie dziala, no chyba, ze jakas ciaza zagrozona jest to pewnie wtedy...
ja to nawet jeszcze ani razu do szpitala nie trafilam, z czym do ludzi :D
przepowiadajace mam non stop, ale to nawet nie jest wcale bolesne, wiec grzecznie siedze w domu i czekam.

11 lata 8 miesiąc temu #691678 przez WisniaJ
Malutka kochana gratulacje i całusy :)

Haniu ci faceci... ja dlatego wole sama paczki otwierać :P

A tu nasza kluska podczas kompanka dzisiejszego :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #691688 przez kakaszka
wisnia ale czadowe zdjecie :D rozowe sloneczko na rozowym foteliczku w rozowej wanience. przeslodko :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka