BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #691706 przez Gochens

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #691721 przez Hania84
Malutkamilka gratulacje :) Czekam na zdjęcia Wikusi :)

Wiśnia Gabi słodka :)hehe dzieciaczki fajnie te rączki tak układają blisko tułowia :) No ja też wolę sama paczki otwierać...ale nie zdążyłam bo tak mu spieszno było...ja na kibelku a ten się porządził :dry:

Ikunia no tekst jest dobry z tych lejdis :lol: pasuje do dzisiejszej mojej sytuacji :silly:

Gochens - już mu powiedziałam że wyciera kurze tą bluzką...albo wyślę ją do jego siostry ukochanej , niech zobaczy co braciszek zrobił ...ma wybór :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691728 przez WisniaJ
... a później wytarta różowym ręczniczkiem i ubrana w różowe body... chyba Gabi znienawidzi ten kolor i zostanie metalem w czarnych glanach haha :D

Haniu my codziennie walczymy, żeby jej chociaż paszki przepłukać :P A może jakąś łatkę naszyć na te dziury co porobił twój geniusz? Teraz taka moda w sumie nawet na łaty czy zamki :)

11 lata 10 miesiąc temu #691754 przez Agusia83
Dziewczynki wrócę z łazienki, wtawię zdjęcie Wikusi :laugh:

Gabi....jaka zrelaksowana :laugh: Śliczna kruszka...

11 lata 10 miesiąc temu #691765 przez srenka_918
kakaszka no to ja też próbowałam seksu i masażu sutków i też nic... Lewatywy się boję olejku też, więc jesteśmy pod pewnymi względami podobne ;) A moja ciąża do 32 tyg była zagrożona, potem wszystko się unormowało a teraz to już nie chce się skończyć... Straciłam nadzieję na poród naturalny... Pewnie będę czekać do pon na cesarkę...

11 lata 10 miesiąc temu #691773 przez srenka_918
Wiśnia śliczne zdjątko i śliczna córeczka ;) aż słodko patrzeć ;)

11 lata 10 miesiąc temu #691794 przez Hania84
Wiśnia to jest bardziej elegancka bluzka więc łaty czy zamki odpadają niestety.
Mamę już prosiłam o jeszcze jedną taką bluzkę i powiedziała że nie ma problemu i mi wyśle :)
Wiśnia my też walczymy by jej paszki umyć hehe. Tak samo zaciska je i rączki w piąstki które też ciężko umyć...trzeba się troszkę namęczyć by je otworzyła :D

11 lata 10 miesiąc temu #691796 przez kakaszka
srenka cesarka to nie jest nic strasznego, w jakims sensie ci nawet zazdroszcze, ja mam na srode na wywolanie. a noz widelec samo pojdzie :)

11 lata 10 miesiąc temu #691804 przez Hania84
Agusia a jak Emi zareagowała na braciszka?
Jak do niego podchodzi teraz?

11 lata 10 miesiąc temu #691822 przez WisniaJ
Haniu to dobrze, że mamuśka wyśle jeszcze jedną bo nie ma to jak nowy fajny ciuch na to nasze poporodowe ciałko :D Normalnie balsam na dusze :)

Dokładnie cesarka to nic strasznego nie bójcie się :)

11 lata 10 miesiąc temu #691855 przez Agusia83
Żałuję, że nie mam więcej czasu by do Was pisać...ale powoli dochodze do siebie..krocze pobolewa, leje się ze mnie sporo...jestem z siebie dumna, bo dziś udało mi się kupę zrobić, a był to wyczyn na miarę małego porodu....dzięki Bogu za czopki glicerynowe, inaczej byłoby ciężko...

Arturek jes cudnowny....troszkę boję się dzisiejszej nocy bo prawie cały dzień przespał...narazie śpi...ale do której?...Mleka mam mnóstwo...cycki są ciężkie...czasem twardzizny mi się robią...wówczas albo musze rozmasować i odciągnąć albo dac małemu...gorzej jak on nie chce się obudzić :silly:

A Emi dzis broniła brata by położna się do niego nie zbliżała...próbowała ją nawet odciągnąc od łózeczka i krzyczała na nią :silly:
Chciała podać mu smoczek...bo wczoraj D. zakupił...mały to istny ssak...a ja nie mogę go ciągle mieć na rekach lub przy cycku...

Zaraz wstawię Wam mała Wiktorię.

11 lata 10 miesiąc temu #691925 przez natali
Gratuluje wszystkim rozpakowanym w ostatnich dniach. A tym ktore czekaja zycze szybkich porodow.

U nas nic nowego poza drobnymi bolami brzuszka jakos dajemy rade choc czasu brakuje. Bardzo boli mnie brzuch w sensie to obkurczanie macicy . Raz dziennie biore przciwbolowa bo bym nie wytrzymala. Do tego jeszcze dokucza to miejsce po zerwanym szwie, piecze strasznie. Tu polozna kazala przemywac woda utleniona i to wszystko troche mnie to martwi bo skora w tym miejscu raczej sie nie zrosnie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691927 przez Marta1985
Gratuluje Malutkamilka :-) to już ńie długo wszytskie będziemy rozpakowane :-)

My właśnie mieliśmy przerwę w spaniu 45 min na papu I zmianę pieluszki ale po odlozeniu do lozeczko usmircha hal się strasznie więc szczęśliwy :-)

Mnie tez Natali bolała ta rana po tych 2 szewkach co się rozlecialy, z tym ńie można podobno zrobić i to się samo goi poprzez ziarnowanie czy ziarninowanie i właśnie ja miałam stosować ta masc bo ona przyspiesza ten proces ale czuje ze tam w tym miejscu jest lekkie zgrubienie jakby bliźna.

11 lata 10 miesiąc temu #691931 przez srenka_918
Powiedzcie Mamusie skąd bierzecie czas na pisanie tu? Podziwiam Was ;)
No cesarka to niby nic strasznego ale boję się że długo będzie mi brzuch dokuczał, ja jestem z tych co ciężko się goją i rana często strasznie długo ciągnie i boli... A jak mnie będzie wszystko bolało to czy poradzę sobie z opieką nad Małym?

11 lata 10 miesiąc temu #691933 przez cordis
srenka nie Ty jedna 2w1:), ja też już nie mogę się doczekać niby termin mam na 29/06 ale lekarz mówi, że nie ma szans żebym urodziła do tego czasu jestem pozamykana chyba po szyję;). Mam skierowanie już do szpitala na wtorek, właśnie też z zaleceniem cesarki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka