BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

14 lata 18 godzin temu #354832 przez nelka
Agatko to trzymaj się dzielnie i czekamy na twojego na twojego bobaska :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 18 godzin temu #354850 przez Karola1990
też będe trzymała kciuki za ciebie Agatko.

swoją drogą nie jestem na bieżąco i myślałam że już wszystkie rozpakowane :)

w końcu zasneła i miałam godzinkę żeby obiadokolację zrobić dla M
kochany bardzo mi pomaga. wstaje w nocy i ją usypia, ja karmię bo małą jest bardzo zachłanna i często się dławi mleczkiem. bardzo jest to stresujące bo zawsze boję sie że nie uda nam sie jej porządnie klepnąć w plecki żeby się wszystko unormowało.

całe szczęście że to nie tylko moja niunia ma tak ze spaniem :) a już się martwiłam. dziś przespała tylko godzinkę w dzień ale za to grzecznie leżała i patrzyła na wszystko w koło.
wczoraj nie robiła kupki ale za to dziś zrobiła dwie taaaakie wielkie :D

całe szczęście jutro dzień wolny od pracy i nie będę sama siedziała w domu.

14 lata 17 godzin temu #354862 przez Elwerka00
Agacia ;D ja sie doczekac zdjecia Twojego skarba nie moge ;D ahhh ;* mam nadzieje,ze porod minie Ci szybko i znosnie ;* no i ze szybciutko do nas wrocisz,bo my kwietnioweczki jestesmy jak taka rodzinka ;D dobrze jest miec z kim podzielic sie wszystkim ;) wiec wszystkie 3mamy kciukasy za Was skarby ;* ,Ciebie i Twojego Leonka ;*

Dopada mnie dol rozpaczy ;( chce mi sie wyc! Jestem taka brzydka po tej ciazy ,ze juz wychodzac nawet sie nie maluje,bo brak czasu brak sily i przedewszystkim nawet makijaz nie pomoze na taka twarz ;(
I ten brzuch ;o galareta jak nie wiem,rozstepy,cycki bola,duze zaczynaja wisiec juz mam wrazenie ze juz siegaja pepka ;o
Nigdy nie uwazalam sie za jakas tam piekna,ale to co widze teraz w lustrze to poprostu brak slow ;(

A mojemu malemu kikutek wisi na wlosku , lada dzien odpadnie ,ale ciekawie to nie wyglada...

Aleksander < 3

14 lata 14 godzin temu - 14 lata 14 godzin temu #354959 przez ewelinda83

14 lata 14 godzin temu #354960 przez ewelinda83
Agata do dziela :)
To prawda ten usmiech bobaskow jest bezcenny. Z Kinia mam juz kontakt i ona na nas reaguje,jak ona robi aaa to ja jej odpowiadam aaa ona gu to ja tez gu to nasza rozmowa :) no i ona przy tym sie slicznie usmiecha :)

Poszlysmy dzisiaj na dluzszy spacer bo doczekalysmy sie pieknego slonka :) jak wrocilam do domu to zaczela sie masakra :( mnie gardlo tak rozbolalo ze nie moglam sliny przelknac, dostalam znowu goraczki , Kinga zaczela plakac i ciagle cyca szuka i spi mi na rekach. Mam nadzieje ze jej buzki nie spieklam bo bylysmy dlugo a czasami padalo slonko na nia, albo czuje ze mama jest chora i ona sie denerwuje :

14 lata 5 godzin temu #354975 przez Elwerka00
ojjej Ewus,to musisz szybko dojsc do siebie,bo dzieci czuja ze cos jest nie tak..

Aleksander < 3

14 lata 2 godzin temu #355069 przez ewelinda83
Wzielam na noc paracetamol i tak mnie zlalo ze hoho, goraczka minela :) w nocy wzielam jeszcze jeden i teraz z rana czuje sie nawet dobrze tzn duzo lepiej niz wczoraj :blink: jeszcze tylko gardlo drapie :dry:

Kinia pieknie cala noc spala w lozeczku :) tylko na karmienia ja bralam do siebie :)
znowu cos sie meczy z kupkami :( ale dobrze ze przy tym nie placze :dry:

Elwirka sliczny Olus :):):) po mamusi :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

14 lata 1 godzinę temu #355087 przez kala321
Witam, mały wczoraj był marudny trochę, brzuszek chyba go bolał,bo się prężył
dziś odwiedziny teściowej i J sis
piekę ciasto i pilnuję brzdąca,a J w kościółku
miłego dnia :-)

Elwerka przestań, nie przejmuj się dojdziemy do siebie i będziemy piękne i szczupłe,dopiero co " walczyłyśmy na ringu",a Ty chcesz mieć figurę modelki daj organizmowi dojść do siebie,podobno 6-8 tygodni to zajmuje
a to ,że masz dołą to normalne,hormony nam skaczą ja tez jednego dnia euforia drugiego jak mały marudzi i nie wiem co jest to smutek lub kiedy sobie przypomnę lub zobaczę na rysunku czy w necie karmiącą mamę to łzy do oczu idą same

dziś mamy 4 rocznicę ślubu:)

14 lata 1 godzinę temu #355088 przez kala321
ewelinda zdrówka życzę;)

14 lata 1 godzinę temu #355093 przez kala321
w co ubieracie maleństwa na spacer teraz w taką pogode jak chodzicie?

13 lata 11 miesiąc temu #355129 przez Elwerka00
no tak,kiedys napewno dojdzie sie do formy ale do tego czasu trzeba to znosic...

Dziekuje Ewus ;p

Aleksander < 3

13 lata 11 miesiąc temu #355144 przez Moniq
cześć Kochane!!!
ale się stęskniłam!!!
GRATULACJE wszystkim mamusiom!!!

u nas awaria, za awarią, czasu brak, padam na nos :) najpierw Domi miała ospę, już wyszła na prostą, okazało się że Ewka się zaraziła, bieganie po lekarzach, szpitalach, stres że szok; w czwartek tydzień temu dostałam gorączki prawie 40 stopni, telepało mną tak że nie mogłam szklanki z wodą podnieść do ust; okazało się że mam zapalenie piersi, dwa dni broiłam się przed antybiotykiem, bezskutecznie, musiałam w sobotę wziąć, i tak do poniedziałku jeszcze miałam gorączkę, potem zaczęło się normować; ale nie to jest najgorsze; pierść bolała mnie niemiłosiernie, jeszcze trochę boli; nawet dotyk stanika sprawiał że leciały mi łzy; chodziłam kila dni z cycem na wierzchu, do tego musiałam podtrzymywać go ręką, bo tak spuchł, że był ze 3-4 rozmiary większy od drugiego, czerwony, jakby ktoś go przypalał, a jak mała zaczynała ssać, to wyłam z bólu, ale jakoś musiała to sciągnąć; potem przez dobę nie miałam wogóle pokarmu w tej piersi; teraz jest w miarę ok, tylko strasznie tkliwą mam tą pierś, każdy dotyk powoduje ból :angry: i znowu muszę walczyć o pokarm bo zrobiło się go znacznie mniej;
Ewka w nocy je co 2-3 godziny, ale za to jak wstanie ok 8-9 to z krótkimi przerwami wisi na cycu do 12; potem spi 2 godziny, je znowu spi 2 godziny i ok 16-17 wstaje i idzie ok 19-20 spać. tylko jak wstanie jeść ok 4-5 rano to nie chce już zasnąć w łóżeczku tylko wierci się, piszczy, więc biorę ją do sibie i wtedy śpi do 8-9.
do tego jak miałam gorączkę mężulek musiał iść do pracy, nie pamiętam jak ja przeżyłam sobotę z moimi córkami w domu;
poza tym Ewka zrobiła się strsznie przytulaśna po tej mojej gorączce, bo leżałyśmy w jednym łóżku przez trzy dni, bo jak byłam sama w domu, to bałam się ją odkładać do łóżeczka, tak mi się ręcę trzęsły :angry:

13 lata 11 miesiąc temu #355145 przez Moniq
Kala, gratulacje, życzy,y Wam wielu szczęśliwych lat razem!!!! duuużo duuużo miłości

13 lata 11 miesiąc temu #355146 przez ewelinda83
jejku ale cisza i na forum ;) i u mnie w domku :) Kinia o 12.15 dostala cyca i jeszcze slonko moje spi :)

Elwirka nic sie nie martw powolutku i dojdziemy do siebie ;) ja tez mam jeszcze maly brzuszek tzn flaczek ale powoli zaczynam sie miescic w ubrania z przed ciazy :) tak wiec glowa do gory :lol:
moja siostra 8 miesiecy po porodzie wyglada na chudsza niz przed ( wagowo ma 2 kg wiecej )

kala dzieki :)

ja jutro mam wizyte tesciow :huh: przylatuja na 3 dni ;) wiec jakos przezyje :lol:
moj tato tez jest u nas - pelna chata :side: a taki zakochany we wnuczce :woohoo: nosi na rekach, lula a na spacerze wozka nie odda hehehe

13 lata 11 miesiąc temu #355148 przez Moniq
na laktację dobre jest jeszcze karmi, regularne posiłki, najadanie się, picie min 2 litrów wody niegazowanej dziennie, bycie w miarę możliwości wypoczętą i przede wszystkim nastawienie, pozytywne nastawienie, że dam radę!!! podobno laktacja pochodzi z głowy; a no i częste przystawianie maluszka nie żadziej niż co 2-3 godziny, jeśli mocno się buntuje, to może dlatego że jest bardzo głodny, to wtedy trzeba dac odrobinę z butli, żeby się maluch nie wściekał a potem podsunąc pierś- ja tak robiłam w szpitalu, bo Ewka była tak głodna, że jak nie leciało natychmiast to zaczynała drzeć się w niebogłosy.
Kaluś, Karola po cesarce jest rudniej z karmieniem, niż po naturalnym ale nie poddawajcie się; ja już myślałam że unormowała się laktacja Ewka się najadała a teraz znowu mam mało pokarmu i walczę; jak się uda to super, a jak nie to trudno, nie czyni to nas złymi matkami, bo jesteśmy najwspanialszymi mamami na świecie!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka