BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #365860 przez Elwerka00
ja tez raz dalam 20 ml modyfikowanego i mi tak je zwracal Madzia,wiec trzeba poczekac i zobaczyc..

Nelus,moj tez ciezko zasypia..

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #365864 przez szolrak1
no to juz jasne.... wlasnie mial biegunke zółta woda az sie wylało na plecy i szyje.... moje dziecko nie przyjmuje modyfikowanego ... zjadł po przebraniu 80ml mojego mleka podalam leki i spi spokojnie nie placze i sie usmiecha nie dyszy.. poobserwuje go a jak cos jutro do lekarza.. ten tradzik nie boli ale mały jak sie wkurzal to go ocieral i drapał.

to wina modyfiku bo jak wczoraj padlam na x factor maz mu podal 90ml na pusty zoladeczek po wymiotach dlatego mi zwrocil wszystko rano i zero kupy , za to teraz ja wybiegunkowal. najwazniejsze ze jest spokojny i spi achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:/:/ :ohmy: :ohmy: :blink: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #365867 przez szolrak1
a zeby to potwierdzic to wlasnie sobie przypomniałam ze ostatnio 2tyg temu przyszła do nas przyjaciołka i poiwedziała nam ze ona na poczatku dawała dziecku nano( ALE NIE KARMIŁA PIERSIA WCALE) i zmieniła na n- premium( stwiedziła ze jest drozsze i lepsze). I moj maz to łknał tylko zapomniał ze ja karmie piersia i nie mozna mieszac 3rodzajow mlek zwłaszcza ze moj pokarm wystarcza. Pojechał do apteki kupił to mleko, zrobił małemu butle i jak wział go do odbicia to mały na srodek pokoju zwymiotował. Wiec jak wziełam oba mleka do porównania składnikow wyszło ze premium jakas masakra i metaliczny posmak. wywaliłam. To teraz mam to samo z tym nano dlatego ze w ciagu dnia mały pije z 99% mojego mleka a nano uzywam tylko do podania leku zeby wymieszac z dziadostwem do rozpuszczenia. no i mamy meritum

12 lata 11 miesiąc temu #365893 przez Elwerka00
no i tak to wlasnie jest,mam nadzieje Madziu ze dzieciaczkom to przejdzie... Ahhh

Idziemy na dwor! Wkoncu ladna pogoda ;D

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #365906 przez ewelinda83
tak sobie teraz przypomnialam ;) ze na poczatku jak karmilam i cycem i butla to tez Kinia bardzo i czesto ulewala, a od kad jest na samym cycu to ulewa ale czasami i malutko :)

teraz moje slonko slicznie spi :kiss: sama zasnela na lozku, tylko ja polozylam, dalam smoka, przykrylam i sie kolo niej polozylam, patrze po chwili a ona juz lula :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #365925 przez Elwerka00
widzisz Ewus jaka Kinia slodka jest?;) ja bylam na dworzu robimy grila a malego bujalam w wozku i troszke posiedzielismy ;) ale kochany zglodnial i juz karmimy w domku ;) Ewus czy Kinia te krostki ma rowniez na dekoldzie?

Olek ja je to zamyka oczka czasami i zauwazylam ze jedym okiem podglada od czasu do czasu i jak zauwazy zee patrze to sie smieje ;D wyobrazcie sobie jak to wyglada;D ahhh kochany cwaniaczek ;p

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #366074 przez Karola1990
hejka..nie było mnie bo mielismy konunię itp.
Olusia polubiła podwórko co mnie bardzo cieszy.
Jutro pojadę z nią do lekarza zapytać co z tymi krostkami.

Bylismy dziś z nią w kosciele. Spała grzeczniutko i zamierzam jeździć z nią co niedziele jak się uda.
zaskoczyło mnie tylko to że kobiety poubierały dzieci jak na plażę. bez rajstopek czapeczek itd. a to jest stary nie ogrzewany kosiół z zimnymi murami. pełno przeciagów. SZOK! SZOK! I JESZCZE RAZ SZOK!

Ja małą w sukienusię ubrałam rajstopy grube, skarpetki, body ciepłe, kombinezon i jeszcze przykryta pokrowcem była. Nie było jej ani zimno ani goraco bo bym widziała po krostkach bo zmieniaja kolor wtedy.

Olusia spała nam juz kilka dni od 22 do 4
dziś może być mała przerwa o 12 ale mimo wszystko przez te pare dni dała nam się wyspać.

12 lata 11 miesiąc temu #366158 przez ewelinda83
Elwii Kinia ma tez te krostki na dekolcie :( od wczoraj smaruje ja cala kremem Oilatum Junior bo miala sucha skorke i naprawde jestem zadowolona z niego bo widze roznice. skora po jednym smarowaniu juz nie jest tak sucha jak byla a z buzki krostki znikaja :)

12 lata 11 miesiąc temu #366182 przez Elwerka00
to musze sie w niego zaopatrzyc skoro pomaga ;) chociaz maly po oilatum do kapieli dostal krostek ktore potem znikly.wiec moze uczulenie.eh

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #366249 przez Karola1990
jade z małą do lekarza na 10:50
straszne ma te krostki. na uszach zwłaszcza. tragicznie to wyglada.
noc znów przespana od 21:40 do 4
po lekarzu spacerek i kawa u koleżanki :)

moze sie dowiem ile waży :)

12 lata 11 miesiąc temu #366273 przez misia88
A my wczoraj sobie zrobiliśmy małą wycieczkę do Kazimierza Dolnego. Było bardzo ciepło. Mała w wózku tylko w bodziaku przykryta pieluszką.
Moja Lilka już ma lepiej z brzuszkiem, mam nadzieję, że problem z wzdęciami zażegnany. :)
Jeśli chodzi o zasypianie to my nie mamy problemu. Od początku tak robiłam, że kładłam ją do łóżeczka, leżała sobie grzecznie aż zasypiała. Gdy ją karmię i widzę, że tylko sobie cyca ciumka to też ją odkładam i w kimę po kilku/kilkunastu minutach.

12 lata 11 miesiąc temu #366398 przez kala321
my wczoraj na spacerze, w kościele, obiad i jechaliśmy do teściowej

dziś spacer i załatwiam urzędy

12 lata 11 miesiąc temu #366429 przez Elwerka00
ja dzis bylam na dworzu z malym,ale tak duszno ze masakra..teraz cyca ciagnie maly.a wczoraj kolka nas znow dopadla oj nie ciekawie bylo eh.. byla kolezanka malego zobaczyc ,pogadalysmy i poszla.

Wasze dzieci tez sie ksztusza czasem podczas jedzenia?bo moj za kazdym razem i wtedy nie moze nabrac powietrza,i musze go klepac po pleckach a on placze z przerazenia po chwili i jemy dalej. To jest straszne,ale nie wiem co zzrobic.chyba za lakomo je,albo te powietrze.nie wiem do tego robi tak jakby chrapal.a nosek czysty... Moze jest chory?

Kala co jeszcze zalatwiasz w urzedach?

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #366449 przez kala321
Elwerka w urzędach odnośnie mojego sklepu,wystaw itd
bo teraz okres letni

a w ogóle zapraszam do mojego sklepu,dzień Matki blisko;)
ja też mam wrażenie ,że mały czasem charczy jakby chrapał a w nosku czysto

mój teraz śpi w krótkim bodziaku,przez chwilę się ruszał,jak ja mleko odciągałam,ale poszłam powiesić pranie,wróciłam z balkonu, a on śpi,to poszłam obrać ziemniaczki na obiad i zmyć naczynia
maluch śpi i niech śpi, u nas też ciężkie powietrze upał
czasem się zastanawiam czy położyć się przy małym czy odciągać pokarm czy robić obiad- i niestety często sen-drzemka odchodzi w zapomnienie

12 lata 11 miesiąc temu #366454 przez kala321
za pól godziny mały głód się obudzi;D

martwi mnie cały czas ten pępek,ale nic w środę zostaje nam ten chirurg
:(
dziś podrukowałam dokumenty,że mały jest u mnie ubezpieczony,aby mieć do lekarza

Karola na pewno się dowiesz,bo na każdej wizycie ważą,szkoda,że nie mierzą,bo sama jestem ciekawa ile mały urósł,już widzę,że nie muszę podwijać bodziaków,czyli na pewno urósł,a skóra też już stała się niemowlęca,a nie noworodkowa(pomarszczona)-teraz jest taka gładka ładna:)
ok mały się wierci idę do niego, miłego popołudnia;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka